Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Gacka mi też tak skakala jak miałam termometr poprzedni, nie był tak dokładny (z 2 miejscami po przecinku). w końcu kupiłam inny owulacyjny i trochę lepiej, choć też skacze ta temp. W ogóle to nie wiem czy obserwacja tej temp coś daje, jedynie chyba potwierdzenie czy owulacja następuje i czy faza lutealna jest ok. A chyba bardziej miarodajne jest obserwowanie śluzu i szyjki...
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
kłot wrote:Ineczka robiłam estradiol, progesteron, prolaktyne, tsh. Czyli te wszystkie podstawowe badania...
A u Ciebie był jakiś problem? Też w dni płodne zawsze?kłot lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
kłot wrote:Gacka mi też tak skakala jak miałam termometr poprzedni, nie był tak dokładny (z 2 miejscami po przecinku). w końcu kupiłam inny owulacyjny i trochę lepiej, choć też skacze ta temp. W ogóle to nie wiem czy obserwacja tej temp coś daje, jedynie chyba potwierdzenie czy owulacja następuje i czy faza lutealna jest ok. A chyba bardziej miarodajne jest obserwowanie śluzu i szyjki...
no tylko do tej pory nie było problemu a używam go od maja, śluz też obserwuje, szyjki nie ogarniam xD dla mnie wiecznie jest tak samo bez względu na dc. Może to przez tyło zgięcie nie wiemLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka, nie wiedziałam, że masz tyłozgięcie Z Twoimi i męża dobrymi wynikami to właśnie w tyłozgięciu może być problem Ale tego nie przeskoczysz. Ostatnio pytałam koleżankę, czemu nie ma rodzeństwa - właśnie przez to, że jej mama ma tyłozgięcie. I ona też już wie, że to ma Ale o dziecko się jeszcze nie stara.
-
Ja też słyszałam że jest ciężej z tyłozgięciem Chyba są specjalne pozycje które pomagają w takim przypadku dojść plemniczkom do celu
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Nie wiem, gin widział i nic nie powiedział, że to problem. Jeśli dobrze kojarze to moja siostra też ma i ma dwójkę dzieci.
Przy tej pozycji polecana jest od tyłu "na pieska" czy jak to inaczej nazywana pozycja, co też stosujemySkarpeta lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gosia, przy nawracających infekcjach męża też trzeba przebadać. U niego może nie być objawów, a może Cię zarażać i wtedy leczenie na nic.
Tyłozgięcie to podobno nic strasznego, nie zrzucałabym na nie winy raczej
Ciekawe, co tam u Agi!gacka89 lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
gacka89 wrote:Nie wiem, gin widział i nic nie powiedział, że to problem. Jeśli dobrze kojarze to moja siostra też ma i ma dwójkę dzieci.
Przy tej pozycji polecana jest od tyłu "na pieska" czy jak to inaczej nazywana pozycja, co też stosujemy
Gacka widzę że bierzesz ovarin... jakieś opinie?Staramy się o dzidziusia -
Skarpeta wrote:Gacka widzę że bierzesz ovarin... jakieś opinie?
Ja jestem bardzo zadowolona, wyregulował mi cykl, stymuluje moją owulacje pęcherzyki rosną i pękają, no i mam po nim śluz. Gin stwierdził, że nic więcej nie mam potrzeby brać, bo ewidentnie ovarin pomaga.Skarpeta lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
ja na samym poczatku widziałam różnicę w libido i śluzie, no i jak na początku brałam go tylko raz dziennie (poprzedni gin mi tak kazał) razem duphastonem - wtedy niestety mialam dwa cykle bezowulacyjne, bo gin nie zrobił mi monitoringu kiedy występuje u mnie owu i chyba sobie nim zblokowałam, potem odstawiłam dupka jak zmieniłam gina i ovarin sama zaczełam brać 2x1 czyli 3 miesiące temu i od tego momentu widzę że temp. się wyregulowała ( no może po za tym cyklem bo teraz mam poprostu góry i doliny na wykresie nie wiem o co chodzi).Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
o kurde... trochę mnie zasmuciłaś.... ja zaczęłam brać ovarin na własną rękę... tak na prawde z polecenia kolezanki, ale duphaston tez biorę wg zaleceń lekarza... od 15dc przez 10 dni... i kurde... teraz juz sama nie wiem czy dobrze robię... no ale na razie tak zostawię... co mam zrobić jak już i tak jestem w trakcie...
ale dzięki za te informacje kazda z nas jest inna ... mam nadzieję ze to połączenie nie zakłóci mi owulacji ;p ja ovarin biorę 2x1 (rano i wieczorem) a dupka 1xStaramy się o dzidziusia -
a wiesz kiedy masz owulacje? ja miałam za każdym razem inną długość cyklu i mój gin mimo, że mu mówiłam to monitoringu nie zaproponowała, teraz to już mądrzejsza jestem więc sama pytam, a wtedy to polegałam na nim...Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
nie mierze temperatury więc pewności nie mam... ale mimo że mało płodny sluz zawsze sie pojawiał u mnie... więc coś tam się orientuje... to nasz 4 cs i chyba jeszcze jestem na etapie dowiadywania się doczytywania... ale jak będe u mojej giny to dopytam o monitoring przy kolejnym cyklu... a na razie będę miałą nadzieje że ten nie będzie taki długi jak ostatnio... od listopada mi się zaczął stopniowo wydłużać... wcześniej miałam 29-30 dni... prawie jak w zegarku... a później sie to popsuło... ostatnio miałąm 38 dni...Staramy się o dzidziusia
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.
Jestem nowa w forum. Staramy się od 3 miesięcy o pierwszą ciążę jednak narazie bez skutecznie. Ogólnie po odstawiweniu tabletek miałam problemy z owulacja. Myślę że jednak po woli się reguluje. Mimo że to dopiero 3 miesiąc prób zaczynam się stresować -
Hej, zapraszamy Plamka a u Ciebie Ovarin działa? Ja biorę dopiero od paru dni, już dzisiaj lekko pobolewał mnie prawy jajnik ale to dopiero 3dc (już okresu nie mam - trwał może z 1,5 dnia tylko). Mam nadzieję, że to dobry objaw bo w poprzednim cyklu owu była z lewego.
Plamka_92 lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Ja Ovarin stosuje od tego cyklu czyli 3 tydzień I póki co jedynym objawem był wzrost libido Chociaż też mnie tak jakby jajnik pobolewał w okresie okołoowulacyjnym A w sobotę miałam robione USG i lekarz owulację potwierdził
Dzisiaj zamówiłam sobie kolejne 2 opakowania i zobaczymy
Myślę, że to dobry objaw, jajnik pracuje I powiem Ci, że w trakcie trwania okresu też miałam taki jeden dzień, że odczuwałam jajnikkłot lubi tę wiadomość
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
O to super, właśnie tak słyszałam od paru osób o tym libido, zobaczymy co to będzie chciałabym żeby jeszcze na śluz zadziałał bo mam słaby, biorę jeszcze olej z wiesiołka.
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.