Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 18 marca 2018, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja Was będę podczytywała, chętnie się dalej udzielała, ale jestem zmuszona zawiesić swoje starania na (właściwie nie wiem, ile powinnam) chyba 3 miesiące.

    Paulina, dziękuję Kochana :* Teraz to i tak nie ma znaczenia. Ale też o tym myślałam!
    Widzisz, tak się martwiłaś o dzieciątko, a mówiłam, że mu u Ciebie dobrze! :)

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8175 5715

    Wysłany: 18 marca 2018, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy na badanie nasienia, mąż się zdecydował :)

    Beatrix_, Kasiulka90, Ineczka, kłot, mi88 lubią tę wiadomość

    f1d9680377.png
  • kłot Autorytet
    Postów: 798 910

    Wysłany: 18 marca 2018, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka dlaczego zawieszasz starania ?
    U mnie nie wiadomo co - raz plamienie, zaraz plama krwi brunatnej, później nic, później śluz rozciagliwy z brunatny plamieniem, już wszystko dzisiaj miałam. 2 razy wpisywalam 1dc a później zmieniałam na plamienie... zastanawialam się nawet czy zrobić test ale chyba nie ma sensu, bo temp spadła i zawsze tak u mnie się zaczynała @. Jutro 28dc, poczekam na roswój sytuacji

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4148 2685

    Wysłany: 18 marca 2018, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Kasiulka dlaczego zawieszasz starania ?
    U mnie nie wiadomo co - raz plamienie, zaraz plama krwi brunatnej, później nic, później śluz rozciagliwy z brunatny plamieniem, już wszystko dzisiaj miałam. 2 razy wpisywalam 1dc a później zmieniałam na plamienie... zastanawialam się nawet czy zrobić test ale chyba nie ma sensu, bo temp spadła i zawsze tak u mnie się zaczynała @. Jutro 28dc, poczekam na roswój sytuacji
    też mi się nieraz tak zaczyna @ takie dziwne brązowawe plamienia, rozciągliwy śluz i bach... koniec nadziei.

    3 lata starań...
    31 lat, endometrioza II st., niepłodność idiopatyczna
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół)
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> cb, brak ❄️
    nk 20%, allo mlr 13%
    2) ICSI (długi protokół)
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt hCG <2, 9dpt hCG 2, 10dpt hCG 3,16, brak ❄️


    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 18 marca 2018, 23:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po rozmowie z mężem. W końcu po tak długim czasie odważyłam się. Powiedziałam mu, że to dlatego, że nie chciałam mu przykrości zrobić. Sytuacja opanowana :) Życzę sobie i każdej z Was, żebyśmy przez cały cykl i całe starania były tak spokojne i opanowane, jak ja teraz.

    Kłot, odnośnie odwoływania starań, to teraz sama nie wiem. To niby śladowe ilości. Ktoś wczoraj namówił mnie do wypicia kieliszka "ziołowej nalewki". Uwierzcie mi, że byłam wściekła na tego człowieka. Nie byłam świadoma, co to jest.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 00:02

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1173

    Wysłany: 19 marca 2018, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziewczyny, jestem po rozmowie z mężem. W końcu po tak długim czasie odważyłam się. Powiedziałam mu, że to dlatego, że nie chciałam mu przykrości zrobić. Sytuacja opanowana :) Życzę sobie i każdej z Was, żebyśmy przez cały cykl i całe starania były tak spokojne i opanowane, jak ja teraz.

    Kłot, odnośnie odwoływania starań, to teraz sama nie wiem. To niby śladowe ilości. Ktoś wczoraj namówił mnie do wypicia kieliszka "ziołowej nalewki". Uwierzcie mi, że byłam wściekła na tego człowieka. Nie byłam świadoma, co to jest.
    Cieszę się, ze wszystko zostało wyjaśnione :) Spokoj jest najważniejszy wiosna idzie a to sprzyja byciu we dwoje :)

    Kasiulka90, Paulinaaa lubią tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • kłot Autorytet
    Postów: 798 910

    Wysłany: 19 marca 2018, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super że udało wam się porozmawiać :)
    A co to za "ziołowa nalewka"? Ja w weekend nie odmawiam sobie wypicia alkoholu. W końcu on też wpływa na rozluźnienie co jest ważne też przy staraniach ;)
    Mnie w nocy złapał mega ból miesiaczkowy i przyszła @ :( kolejny- już 8cs... nie wiem co to jest za problem z zajściem skoro trafiamy idealnie w punkt w dzień owulacji... jestem zła i rozczarowana ;(

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 19 marca 2018, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed staraniami i przez pierwsze miesiące starań w ogóle nie piłam alkoholu. Ale kiedy straciłam nadzieję, że się szybko uda, stwierdziłam, że nie ma co przesadzać. Poza tym wszędzie pełno dociekliwych osób i głupich pytań czemu nie pijesz. No i mamaginekolog jasno napisała, że do przewidywanego dnia @ można ;)

    Kłot, niestety nie mogę napisać, co to za nalewka, można się domyślić. Kolega taki ucieszony, że dostał robioną przez kolegę, więc poczęstował. A ja się poczułam oszukana :/ Ale cóż, stało się.

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • kłot Autorytet
    Postów: 798 910

    Wysłany: 19 marca 2018, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ok rozumiem ;) Widzę że idziemy z nowym cyklem podobnie, z 1 dniem różnicy. Dobrze mi wypadają na szczęście dni płodne - akurat w Święta kiedy M na pewno będzie. Ale w sumie co z tego jak w poprzednie też widzieliśmy się z te dni a i tak nic z tego :/
    Mam już umówioną wizytę u gin na 2 dni przed przewidywaną owu...zobaczymy co powie

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1173

    Wysłany: 19 marca 2018, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Aaa ok rozumiem ;) Widzę że idziemy z nowym cyklem podobnie, z 1 dniem różnicy. Dobrze mi wypadają na szczęście dni płodne - akurat w Święta kiedy M na pewno będzie. Ale w sumie co z tego jak w poprzednie też widzieliśmy się z te dni a i tak nic z tego :/
    Mam już umówioną wizytę u gin na 2 dni przed przewidywaną owu...zobaczymy co powie
    A takie podstawowe wynik sobie robiłaś ? u nas udało się w 9 cyklu trzymam kciuki

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • kłot Autorytet
    Postów: 798 910

    Wysłany: 19 marca 2018, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka robiłam estradiol, progesteron, prolaktyne, tsh. Czyli te wszystkie podstawowe badania...
    A u Ciebie był jakiś problem? Też <3 w dni płodne zawsze?

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • MartitaS Autorytet
    Postów: 427 312

    Wysłany: 19 marca 2018, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dzisiaj wyniki:
    FSH 7,83 (3,5-12,5)
    LH 7,49(2,4-12,6)
    TSH 4,030 (0,27-4,2)
    FT4 19,92 (12-22)
    FT3 6,99 (3,1-6,8)
    prolaktyna 510 (102-496)

    Stosunek LH/FSH = 0,96.
    Te wyniki wyglądają z lekka do dupy... Trochę się podłamałam :(

    3i49e6ydo0n0ztfh.png
    Starania od VII.2017
    25.11.19 II ❤
    6.12.19 jest ❤
  • Gosia2708 Przyjaciółka
    Postów: 159 24

    Wysłany: 19 marca 2018, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, szukałam podobnego tematu jednak nie znalazłam. Również staram się o pierwsze dziecko jednak jest to utrudnione z powodu jednego problemu... może któraś z Was miala podobnie. Chodzi o to ze często mam infekcje objawiajaca się samym swędzeniem okolic intymnych. Najgorsze jest to że po stosunku u mojego męża pojawia się to samo...mówiłam lekarzowi o tym i przepisał globulki. Dodam ze niedawno miałam robiony wymaz i nie wykryto żadnych bakterii i grzybów. Może któraś z Was może polecic jakis preparat z apteki dostępny bez recepty...ida dni płodne a tu nic z tego :(

  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, ja miałam straszny problem z grzybicą i podejrzewam, że to przez toaletę... W sensie stary kibelek. Spróbuj dokładniej czyścić cały, na zewnątrz i wewnątrz, a przede wszystkim nie siedzieć długo na muszli. Wiem, kiepski temat, ale często się spotyka. Mnie bardzo pomogło kompletne działanie. Kupiłam tabletki Provag (kapsułki, trzyma się je w lodówce i połyka jedną dziennie, chyba na dwa tygodnie wystarcza lub 10 dni, nie pamiętam), dodatkowo żel Provag - raz dziennie smarujesz pochwę i jeszcze płyn do higieny intymnej Provag. Tak mi się spodobał, że kupiłam drugie opakowanie i cały czas go używam. Ogólnie po tej kuracji wszystko mi przeszło i mam spokój. Od czasu do czasu jak czuję, że zaczyna się delikatne swędzenie, smaruję tym żelem na noc, na bardzo długo wystarcza. Ogólnie żel i płyn nie zawierają sztuczności i chemii, więc to duży plus.

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, jeszcze jedno. Kiedy czujesz, że to gorszy dzień i znowu mocniej swędzi, ubieraj zwykłe bawełniane majtki. Te wszystkie śliczności ze sztampowych sklepów są wykonane z poliestru, a to ponoć sam plastik. Są przepiękne, ale skóra w nich nie oddycha. Pochwa musi mieć przewiew :)

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • Beatrix_ Autorytet
    Postów: 974 677

    Wysłany: 19 marca 2018, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartitaS wrote:
    Odebrałam dzisiaj wyniki:
    FSH 7,83 (3,5-12,5)
    LH 7,49(2,4-12,6)
    TSH 4,030 (0,27-4,2)
    FT4 19,92 (12-22)
    FT3 6,99 (3,1-6,8)
    prolaktyna 510 (102-496)

    Stosunek LH/FSH = 0,96.
    Te wyniki wyglądają z lekka do dupy... Trochę się podłamałam :(
    Na pewno wizyta u endokrynologa by sie przydala.

    6dbd72f665.png
  • MartitaS Autorytet
    Postów: 427 312

    Wysłany: 19 marca 2018, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, jutro przejrzę internet, poczytam i się przejdę. Prywatnie pewnie, bo nie ma co liczyć na naszą służbę zdrowia.

    3i49e6ydo0n0ztfh.png
    Starania od VII.2017
    25.11.19 II ❤
    6.12.19 jest ❤
  • Gosia2708 Przyjaciółka
    Postów: 159 24

    Wysłany: 19 marca 2018, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Gosiu, jeszcze jedno. Kiedy czujesz, że to gorszy dzień i znowu mocniej swędzi, ubieraj zwykłe bawełniane majtki. Te wszystkie śliczności ze sztampowych sklepów są wykonane z poliestru, a to ponoć sam plastik. Są przepiękne, ale skóra w nich nie oddycha. Pochwa musi mieć przewiew :)
    Dziękuję Ci ślicznie a odpowiedź jutro lecę do apteki. Mam nadzieję ze i mi to pomoże

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8175 5715

    Wysłany: 19 marca 2018, 23:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka miała duży problem z infekcjami, zaczęła pić regularnie czystek i jak ręką odjal.

    MartitaS faktycznie wyniki niezbyt dobre. Witaj w klubie, też dopiero co dowiedziałam się że mam problem z tarczyca. Trafiłam na super lekarke która mnie podbudowala i dała nadzieję. Tobie też tego życzę :)

    f1d9680377.png
  • gacka89 Autorytet
    Postów: 834 255

    Wysłany: 20 marca 2018, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny mam prośbę mogłaby któraś spojrzeć i powiedzieć od czego mogą być takie wąchania temperatur? Zawsze mierzę tak samo, nie ma możliwości zaburzenia, bateria nówka niesmigana. Bo coś czuję że to moze bezowulacyjny cykl? Chociaż na Ovarinie cały czas jestem więc nie powinno tak być. Pierwszy raz tak mam przy bezowulacyjnych nigdy tak mi nie skakala

    be1afa98594bba9845a2bdd325814b87.png
    HSG - oba drożne :-)
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok
    ovarin
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego