Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:To mam nie iść do lekarza? a po jakim czasie powtarzałas badania?
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
kłot wrote:czytając o tym stosunku lh do fsh zerknęłam na moje badania (dosyć stare bo z tamtego roku z czerwca) i mi wychodzi 0,58 więc słabo z tego co czytałam ovarin przyjdzie mi pewnie pod koniec tygodnia więc zacznę brać. Gacka - a przy ovarinie już nie brać dodatkowo samego kw foliowego i wit d?
kłot lubi tę wiadomość
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
No właśnie robiłam te anty tg i anty TPO a nie mam wyników i nie wiem czy trzeba więcej na nie czekać. Póki mi nie napisałyscie o tym badaniu to nie pamiętałam że powinnam mieć więcej wyników przedzwonię tam.
Już w sumie nie mogę się doczekać wizyty, żeby się wszystkiego podowiadywac -
malutka_mycha wrote:Zapisałam się do endokrynologa na pt.
ile mniej więcej trwa zbicie Tsh?
A stosunek Lh do Fsh też można wyregulowac lekami?
I co można zrobić z FT3? Też idzie to podnieść czy taka już moja uroda?
A co do zbicia TSH ciężko powiedzieć. Jak dostaniesz od razu odpowiednią dawkę to chwila. U mnie było to tak że najpierw brałam codziennie 25mg Eythyroxu i spadło ledwo o 0,3 (przez miesiąc) a jak tylko zmieniłam dawkę na 50mg to w miesiąc spadło z 2,7 na 1,5 a potem na 1,3.Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Skarpeta wrote:Ineczka czyli radzisz jednak do ovarinu brać jeszcze wit d i kwas foliowy?
ja biorę ovarin od wczoraj ale odstawiłam kwas i wit d3k2 żeby nie przedobrzyć...Skarpeta lubi tę wiadomość
malutka_mycha wrote:No właśnie robiłam te anty tg i anty TPO a nie mam wyników i nie wiem czy trzeba więcej na nie czekać. Póki mi nie napisałyscie o tym badaniu to nie pamiętałam że powinnam mieć więcej wyników przedzwonię tam.
Już w sumie nie mogę się doczekać wizyty, żeby się wszystkiego podowiadywac
malutka_mycha wrote:To dobrze, bałam się że więcej miesięcy może to trwać. A tak jest nadzieja ze juz niedługo będzie dobrze.
malutka_mycha wrote:Chyba nie rozumiem. Twój gin uważał że Prolaktyna przeszkadza pomimo tego że nie blokowala owulacji? A co na to endokrynolog?
Kasiulka - ja Was tutaj cały czas podczytuje i kibicuję rzecz jasna. Jak zobaczyłam Twój wpis na forum ciążowym to pierwsze co pomyślałam " o nie, nie czytałam 1 dzień forum tego i coś mnie ominęło " Czekamy tam na Ciebie, na Agę, Gackę i wszystkie dziewczyny stąd.
Mówiłaś że ciekawa jesteś co u mnie A dobrze, od ponad tygodnia wróciłam do świata żywych W końcu, myślałam że te wymioty się nigdy nie skończą. Mam w ten piątek wizytę i już nie potrafię o niczym innym myśleć Brzuch mam raczej maaaaały, ruchów żadnych nie czuje, i wiesz, jak to kobieca psychika, już sobie wkręcam złe historie. Jednak te kilka miesięcy starań, czytania również smutnych historii sprawiło że w sumie mam teraz złe nastawienie. Sama uważam, że jest złe i na siebie jestem zła, że dalej nie wierzę w ciążę.
Z Wami jestem tu na bieżąco, trzymam kciuki, nie poddawajcie się u Ciebie coś nowego ? Z tego co kojarzę chyba wizytę w poradni czekasz ?? Dobrze kojarzę, że To ty miałaś takie długie cykle ?? dalej takie są ?Kasiulka90, gacka89 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Dzień dobry w 10dniu cyklu. Czytam ciągle co u Was, ale jak nie prowadzę wykresu to zdecydowanie rzadziej tutaj zaglądam:(
Dopada mnie ostatnio jakąś depresja, odpuściłam starania. Jakoś totalnie mnie to przerosło i nawet nie mam ochoty na , a to do mnie nie podobne :p
Ogólnie jeśli chodzi o zabijanie TSH to jest różnie i wcale to nie jest takie proste. Może to trwać kilka miesięcy, ale też kilka lat. Moja przyjaciółka zbijała TSH 2 lata i dopiero wtedy udało jej się zająć w ciążę. U mnie 6 miesięcy i bez zmian, a inne wyniki są dobre więc lipa.
Miłego dnia dziewczęta!:*30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Paulina, bardzo mi miło, że się odezwałaś Kochana, Ty już jesteś na półmetku! Teraz już nie ma prawa nic złego się stać. Ryzyko poronienia odeszło, dzieciątku u Ciebie dobrze jak widać A co do małego brzucha - pozazdrościć Obyś nie musiała za dużo zrzucać po ciąży Ja odwołałam wizytę w poradni niepłodności. Nie chcę komuś innemu blokować miejsca, skoro my z mężem nie jesteśmy jeszcze gotowi. Chyba w końcu podchodzę do tego na spokojnie i czekam co los przyniesie.
-
Erastel ja się tak miotam od nadziei do depresji. Ale po dzisiejszych wynikach te nieszczęsne Tsh to chyba będzie mój najmniejszy problem. Od maja wisi nade mną wizja jakieś choroby autoimmunologicznej, najpierw z wyników krwi, teraz tarczycy. Jeszcze wyjdzie jakieś paskudztwo.
Paulina pisz czasami, fajnie się czyta takie optymistyczne wiadomości, przypominasz że może się udać.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Erastel, Mycha, jakieś takie pocieszenie czuję, że czytam Wasze historie identyczne do moich myśli Ostatnio już sobie wkręcałam, że ja wcale nie chcę tego dziecka, że przecież zbyt wiele się wtedy w życiu zmienia, ale wczoraj zobaczyłam taaaaaaką przecudną sukienusię! To był chyba znak, żebym nie podupadała na duchu.
mi88, Skarpeta lubią tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Erastel, Mycha, jakieś takie pocieszenie czuję, że czytam Wasze historie identyczne do moich myśli Ostatnio już sobie wkręcałam, że ja wcale nie chcę tego dziecka, że przecież zbyt wiele się wtedy w życiu zmienia, ale wczoraj zobaczyłam taaaaaaką przecudną sukienusię! To był chyba znak, żebym nie podupadała na duchu.
No kochana Co to człowiekowi w głowie siedzi to nie ogarniam.. też już miałam myśli, że nie chce, że tyle rzeczy przede mną. Masakra jakas, a później człowiek budzi się po 40 i już często po ptakach, że tak powiem. Więc trzeba się otrząsnąć i być dobrej myśli;) jakoś trzeba..Kasiulka90, Beatrix_ lubią tę wiadomość
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel