X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u gina w 4t2d i też nic nie widział :)
    Co do plamień, dodam, że ja plamiłam do ok 11 tygodnia, i tak naprawdę bez większej przyczyny, na etapie plamienia nikt nie wiedział dlaczego, i brałam duphaston do jakoś 12-14 tygodnia, już nie pamiętam.

Testy owulacyjne - nigdy u mnie nie wychodziły, w szczęśliwym cyklu również w ogóle, a robiłam łącznie z 3 firm.

Tyle z mojego doświadczenia, powodzenia dziewczyny :* :*

U mnie wszystko ok, czekam na dziewuszkę :)

Kasiulka90, Marza89 lubią tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Skarpeta wróciłaś :) Tzn byłaś cały czas, ale mniej aktywna :) Myślałam o Tobie :)
    Lepszy oschły a konkretny lekarz niż miły choć mało kompetentny :) Trzymam kciuki, żeby coś ruszyło do przodu :)

zaglądam zaglądam regularnie :) ale czasem nie wiem już co napisać... dlatego tylko czytam ;p
    też tak myślę, ogromnie sie cieszę że trafiłam do kogoś kto od razu mi powiedział co robić... nie było tekstu ile się staracie... a to za krótko nie ma się co martwić... tylko od razu co mam zrobić kiedy i działamy :) teraz ide w poniedziałek dziś zrobiłam tarczycowe badania i coś tam jeszcze :)
    ja myślę o Was cały czas :)
    3mam mocno kciuki za każdą z nas :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Staramy się o dzidziusia :)
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Haha no to torbieli się nas trzymaja. U mnie jajnik się przestymulowal po CLO.
    Co to zajscia w ciaze ... W pracy w biurze jesteśmy we trzy jedna mija koleżanka też ma właśnie torbiel a druga wczoraj powiedziała " oj dziewczyny zachodzie wciąż to nie będziecie miały takich problemów " śmiać mi się chciało :P
    Torbiel w ciąży nie przeszkadza i w większości przypadków nie jest groźna i znika ale mnie wykańcza psychicznie że w ogóle tam jest i że mnie boli :D

na pewno sie nam te paskudztwa wchłoną :) nie ma się co martwić :) Dibolek nie ma się co na zapas martwić ;p
    dbaj o siebie :)

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta wrote:
    na pewno sie nam te paskudztwa wchłoną :) nie ma się co martwić :) Dibolek nie ma się co na zapas martwić ;p
    dbaj o siebie :)
    jasna sprawa ! :D

Skarpeta lubi tę wiadomość

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Ja byłam u gina w 4t2d i też nic nie widział :)
    Co do plamień, dodam, że ja plamiłam do ok 11 tygodnia, i tak naprawdę bez większej przyczyny, na etapie plamienia nikt nie wiedział dlaczego, i brałam duphaston do jakoś 12-14 tygodnia, już nie pamiętam.

Testy owulacyjne - nigdy u mnie nie wychodziły, w szczęśliwym cyklu również w ogóle, a robiłam łącznie z 3 firm.

Tyle z mojego doświadczenia, powodzenia dziewczyny :* :*

U mnie wszystko ok, czekam na dziewuszkę :)
    Paulina, Ty masz ten suwaczek tak daleko już?! O rany, tyle czasu minęło... U mnie odwrotnie - testy były w miarę pozytywne, ale chyba bez owulacji xD
    Dziewczynka - cudnie! Będzie małe słodkości do kochania :) Czujesz już ruchy? Pewnie już kupujesz różowe sukienusie :D

mi88 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga91 wrote:
    Hej dziewczyny, w nowym cyklu chce wybrać się na badania.
    TSH, FT3 i FT4 już zrobiłam i jest ok.
    Jak dobrze czytałam to zostaje do zrobienia FSH + LH + Prolaktyna?
    I jak czytałam to te badanie najlepiej zrobić 3 razy?
    Zaraz po okresie, zaraz po owulacji i w fazie lutealnej?
    Czy wiecie może kiedy konkretnie najlepiej zrobić te badania?
    To zostaje Ci FSH, LH, Testosteron i prolaktyna robione 2-3 dc (prolaktyna teoretycznie w każdym dniu cyklu byle rano) oraz progesteron 7 dni po owulacji ( lekarze często podają 21-22 dc)

Olga91, mi88 lubią tę wiadomość

• mi88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odnośnie badań dorzucam jeszcze listę z pierwszej strony tego wątku:
    https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/kwietniowe-testowanie-2018,15009,1.html
    ("Tajemna wiedza staraczek") :) W pierwszym arkuszu excela są podstawowe badania.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka ruchy czuję od ponad 3 tygodni, od 2 tygodni są bardzo mocne, na tyle że kolejną noc z rzędu budzi mnie królewna w nocy i nie mogę zasnąć tak kopie :)

Trzymam kciuku za Was !! :)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woooow <3 To dlatego kobiety mówią, że ciąża to najlepszy czas w życiu :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka widze tez masz długawe cykle... kiedy testujesz?

• welonka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Czy ktoś wie co u Agi ,jaszmurki ,Marudy, Erastel i Gacki bo coś dziewczyny ucichly?

Ja duphaston jakoś brałam do 17-18tydzien a jakoś od 20 do 27 luteine dopochwo e a do 17tugodnia plamilam, i powiem że dopóki brałam duphaston czy luteine byłam spokojniejsza jak odtsawilam leki to trcohe panikowlam

gacka89 lubi tę wiadomość

age.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka widzę, że jednak zdecydowałaś się na wizytę w poradni :)

Skarpeta, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta, no właśnie mam nadzieję, że nie będzie powtórki z wakacji, kiedy miałam cykle 50 i 65 dni. Obawiam się, że nie miałam teraz owulacji, bo temperatura nie skoczyła. I nie mam pmsu. Ale tak się składa, że jutro mam zakrapianą imprezkę, więc zamierzam użyć testu - który czekał pół roku w szafce xD Nie było sensu testować. Teraz też na 99% nic z tego, ale najwyżej będę piła z żałości xD

Plamka, właściwie to mój mąż mnie tym męczył i w końcu sam zadzwonił i nas umówił ;) hehe :)

Plamka_92 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że mąż się stara i mu zależy :)

U mnie też na 99,99% nic z tego, a mnie i tak kusi, żeby zatestować :p niemożliwa czasem jestem :p

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Hej :)

Czy ktoś wie co u Agi ,jaszmurki ,Marudy, Erastel i Gacki bo coś dziewczyny ucichly?

Ja duphaston jakoś brałam do 17-18tydzien a jakoś od 20 do 27 luteine dopochwo e a do 17tugodnia plamilam, i powiem że dopóki brałam duphaston czy luteine byłam spokojniejsza jak odtsawilam leki to trcohe panikowlam
    Maruda się na mnie obraziła i dlatego tu nie pisze :( Aga już od dawna nie pisze. Jaszmurka też ucichła. Erastel nagle przestała pisać, niedawno coś się odezwała, ale nadal jej się nie poszczęściło. Chyba straciła nadzieję :( Gacka ostatnio pisała, że ma problemy z piersiami, coś z nich wycieka, ale prolaktyna w normie. Codziennie sprawdzałam jej wykres na innym portalu, ale od kilku dni nie dodaje temperatur. Czasem ze sobą jeszcze piszemy ;)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    To dobrze, że mąż się stara i mu zależy :)

U mnie też na 99,99% nic z tego, a mnie i tak kusi, żeby zatestować :p niemożliwa czasem jestem :p
    Hahaha :D Kochana, całe szczęście, że podchodzisz pozytywnie i cały czas masz nadzieję! Życie Ci to wynagrodzi :*

Plamka_92, Skarpeta lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Hahaha :D Kochana, całe szczęście, że podchodzisz pozytywnie i cały czas masz nadzieję! Życie Ci to wynagrodzi :*

Mam nadzieję, że nam wszystkim wynagrodzi :*

Pozytywne myślenie to chyba z tego względu, że mimo dość długich już starań to jednak diagnozuję się od niedawna, więc może lekarze jeszcze kilka planów na mnie będą mieć i w końcu coś z tego wyjdzie :)

Daj znać jak test, może ten 1% jednak wygra :D

Kasiulka90, Skarpeta lubią tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka, a kiedy zamierzasz testować? Też jutro rano?

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie naprawdę kusi, ale u mnie to serio nie ma sensu ;D Bo ja czekam na HSG i lekarz nam powiedział, że w tym cyklu jeśli chcemy <3 to tylko i wyłącznie w prezerwatywie, żeby przed samym zabiegiem nie było niespodzianki, bo muszę teraz leki przeciwzapalne brać i zaraz antybiotyk.

A kusi mnie, bo już mi się okres spóźnia :p

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście się zabezpieczaliście, jak lekarz kazał? Bo wydaje mi się, że to z nerwów Ci się spóźnia. Masa dziewczyn to przeżyła :D Dobrze by było, żebyś mierzyła temperaturę. Dużo by Ci powiedziała i wiedziałabyś czy jest sens testować czy nie ;)

Plamka_92 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ