X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • nattka Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania2014 wrote:
    czekajac aż się obiad zrobi postanowiłam porównać testy owulacyjne i tym sposobem doszłam do wniosku że najbliżej pozytywnego był z niedzieli. Potem w poniedziałek bardzo bolał mnie jeden jajnik tak przez ok 1 godzinę. Czyżby to mogła być owulacja w 22 dc przy cyklach długości 34 dni (tyle miał ostatni)

Jeżeli u mnie pojawiła się owulacja w 62 dniu to wszystko jest możliwe :-D

PCOS
    LH:FSH= 1,30 --> 1,04
    TSH 1,48 --> 1,27
    Testosteron 0,82 --> 0,39
    WitD <20
    Inofem od 02.2018
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Dzięki dziewczyny :) nie dopuszczam innej myśli, że to może być coś innego jak zaburzenia hormonalne. W każdym razie jutro idę na badania.
    I postanowiłam wrócić do dietetyka i postarać się zrzucić tak jak gin zalecał parę kilo. Dietetyczka do ktorej chodziłam zrobiła właśnie jakieś dodatkowe szkolenie apropo diety związanej z niepłodnością. Więc może pomoże dodatkowo i to. Zobaczymy.

Dibolek z tego wszystkiego Ci nie pogratulowała maluszka! Bardzo się cieszę ;)
    <3 <3 <3 <3 <3 dzis usg, zobaczymy czy coś tam jest ;)

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • kłot Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4d04d5b2c697079bgen.jpg
    6d9a1ad4a0f0cb96gen.jpg
    myslicie ze owulacja za rogiem? Nigdy mi testy owu nie wychodziły...czasem wychodziły 2 kreski prawie takie same ale nigdy takie same. Dziwne bo dopiero mam 3dc. Ostatnio już w 12 dc było po owulacji to może znowu będzie jakoś wcześniej niż bym się miał a spodziewać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 14:55

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taki to juz pozytyw :)

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • kłot Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na żywo są bardziej nawet zbliżone kolorem o.O kurde to ja już tak na prawdę nie wiem w jakich dniach cyklu się starac, oczywiście najlepiej co 2gi dzień ale meża na codzień nie mam :/

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ten cykl bedzie krotki. Stad taka szybka owulacja. Jak mozesz to sie starajcie :)

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • gabss Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników badan które zrobiłam w 20 dniu cyklu (cykle 31-33 dni)
    TSH - 4,160 uIU/ml norma 0,27-4,20
    FSH - 3,9 mIU/ml
    Estradiol - 136,5 pg/ml
    LH - 13,2 mIU/ml
    Progesteron - 7,9 ng/ml norma 4,78-23,30
    Prolaktyna - 18,9 ng/ml norma 4,79-23,3
    Dodam że biore Euthyrox 100 w październiku wynik był 2,6
    Brałam ovarin, wit.D i wiesiołek ale obecnie nie biorę nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 16:52

gabss
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, codziennie jestem na forum, był taki miesiąc że oderwać się nie mogłam, ale zluzowałam i teraz zaglądam podczytać czy którejś się udało co nowego słychać a może ktoś pojawił się nowy z zupełnie inną historią. Ja dzięki forum dużo się dowiedziałam i mimo że chodziłam już do jednego lekarza, sugerując się niektórych z Was opowieściami, jakimś tam pewnym doświadczeniem z lekarzami i ogólną wiedza postanowiłam wybrac sie do innego. I dziś jestem już po wizycie, bardzo pozytywnie zaskoczona :)
    czasem jak się wchodzi do gabinetu lekarz pyta: z czym Pani przyszła, dziś tak nei było, Pani doktor dość oschła ale i konkretna, zaczęła się o wszystko wypytywać,wywiad konkretny i sama zaproponowała monitoring i od razu przystapiła do działania...
    niestety cykle u mnie dośc długie a dzis był 9 dzień, ale torbiel na prawym jajniku (możliwe że się wchłonie) :( jakieś 2 malutkie pęcherzyki koło niej, od razu zapisała mnie na poniedziałek na kolejne badanie
    ale dziewczyny? myślicie że z torbielą są szanse? niby Pani dr powiedziała się da, ale czy na pewno?
    coby się nei wydarzyło, cieszę się że poszłam do kogoś innego, nie olała mnie tylko zleciła kolejne badania i co dla mnie ważne zaplanowany mam monitoring :)
    pozdrawiam Was kochane moje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 17:42

Plamka_92 lubi tę wiadomość

Staramy się o dzidziusia :)
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ja własnie wyszłam z USG. Lekarz nic nie zobaczył mówi że jeszcze pewnie za wcześnie. Endometrium mam 19mm i niespodziankę na prawym jajniku która ma 5,5cm .... Przynajmniej się wyjaśniło dlaczego tak mnie boli

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    <3 <3 <3 <3 <3 dzis usg, zobaczymy czy coś tam jest ;)
    Dibolek, jest duża szansa, że jeszcze nic nie widać. Pęcherzyk często widać przy becie ok. 1000, a u Ciebie dziś pewnie koło 500. Więc może być za wcześnie :)

A duphaston ma zalecone mnóstwo dziewczyn od samej owulacji, większość lekarzy by Ci go zaleciła. Gdyby czekać z tym do momentu pojawienia się pęcherzyka na usg, często byłoby za późno.
    A ryzyko pozamacicznej jest na tyle małe, że to po prostu zalecana droga leczenia. Chyba, że u Ciebie z jakiegoś powodu ryzyko cp jest wysokie. Ale to byś wiedziała od lekarza :)

Kciuki, żeby wszystko się udało!!:)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Hej Ja własnie wyszłam z USG. Lekarz nic nie zobaczył mówi że jeszcze pewnie za wcześnie. Endometrium mam 19mm i niespodziankę na prawym jajniku która ma 5,5cm .... Przynajmniej się wyjaśniło dlaczego tak mnie boli
    Trafiłam z czasem wysłania wiadomości :) Beta ładnie rośnie, za parę dni będzie pęcherzyk. Dziś po prostu były na niego marne szanse jeszcze. Kiedy następne usg?:)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam na usg i zaliczyłam zdziwko. Według mojej pani doktor mam bardzo ładny pęcherzyk (widziałam go) na prawym jajniku gotowy do owulacji. A ja głupia myślałam że już po i tylko czekanie mi zostało.
    Do tego wszystkiego od wczoraj testy owulacyjne wychodzą mi zdecydowanie negatywne.

• Dibolek Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Trafiłam z czasem wysłania wiadomości :) Beta ładnie rośnie, za parę dni będzie pęcherzyk. Dziś po prostu były na niego marne szanse jeszcze. Kiedy następne usg?:)
    Haha faktycznie trafiłaś :*
    Za tydzien w piątek 27 kwietnia o 17:15 :)
    Torbiel by mi nie przeszkadzala chyba ale boli skubana
    W sumie przeszkadza mi.. Nie mamge żyć z myślą że ona tam jest XD

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchłonie się :) Tylko pewnie ładnych parę tygodni będziesz musiała poczekać.
    Czasami nawet do 20tc, bo teraz jajniki są bardzo aktywne i dopiero potem się uspokoi, kiedy ich funkcję przejmie łożysko.
    Ale torbiele to nic strasznego w ciąży, szczególnie że nie jest w macicy.
    To za tydzień będzie pewnie zarodeczek albo ciałko żółte :) U mnie w 6t4d na gorszym sprzęcie lekarka stwierdziła tylko ciałko żółte. Spanikowana znalazłam inny gabinet z dobrym aparatem - i okazało się, że ciałko żółte to tak naprawdę zarodek z serduszkiem. Ale to było tydzień później, niż Twoja wizyta, więc nawet jak u Ciebie będzie sam pęcherzyk, to ok - chciałam Ci tylko zwrócić uwagę na to, że wszystko zależy od sprzętu, a na samiutkim początku nawet najlepszy sprzęt niewiele pomoże :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Wchłonie się :) Tylko pewnie ładnych parę tygodni będziesz musiała poczekać.
    Czasami nawet do 20tc, bo teraz jajniki są bardzo aktywne i dopiero potem się uspokoi, kiedy ich funkcję przejmie łożysko.
    Ale torbiele to nic strasznego w ciąży, szczególnie że nie jest w macicy.
    To za tydzień będzie pewnie zarodeczek albo ciałko żółte :) U mnie w 6t4d na gorszym sprzęcie lekarka stwierdziła tylko ciałko żółte. Spanikowana znalazłam inny gabinet z dobrym aparatem - i okazało się, że ciałko żółte to tak naprawdę zarodek z serduszkiem. Ale to było tydzień później, niż Twoja wizyta, więc nawet jak u Ciebie będzie sam pęcherzyk, to ok - chciałam Ci tylko zwrócić uwagę na to, że wszystko zależy od sprzętu, a na samiutkim początku nawet najlepszy sprzęt niewiele pomoże :)
    Oj mam taka wielką nadzieję że coś zobaczę za tydzien :*******

Kasiulka90, Skarpeta lubią tę wiadomość

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta wrote:
    Hej dziewczyny, codziennie jestem na forum, był taki miesiąc że oderwać się nie mogłam, ale zluzowałam i teraz zaglądam podczytać czy którejś się udało co nowego słychać a może ktoś pojawił się nowy z zupełnie inną historią. Ja dzięki forum dużo się dowiedziałam i mimo że chodziłam już do jednego lekarza, sugerując się niektórych z Was opowieściami, jakimś tam pewnym doświadczeniem z lekarzami i ogólną wiedza postanowiłam wybrac sie do innego. I dziś jestem już po wizycie, bardzo pozytywnie zaskoczona :)
    czasem jak się wchodzi do gabinetu lekarz pyta: z czym Pani przyszła, dziś tak nei było, Pani doktor dość oschła ale i konkretna, zaczęła się o wszystko wypytywać,wywiad konkretny i sama zaproponowała monitoring i od razu przystapiła do działania...
    niestety cykle u mnie dośc długie a dzis był 9 dzień, ale torbiel na prawym jajniku (możliwe że się wchłonie) :( jakieś 2 malutkie pęcherzyki koło niej, od razu zapisała mnie na poniedziałek na kolejne badanie
    ale dziewczyny? myślicie że z torbielą są szanse? niby Pani dr powiedziała się da, ale czy na pewno?
    coby się nei wydarzyło, cieszę się że poszłam do kogoś innego, nie olała mnie tylko zleciła kolejne badania i co dla mnie ważne zaplanowany mam monitoring :)
    Skarpeta, brakowało tu Ciebie! :* Spójrz na pierwszy post tej strony - masz żywy przykład, że z torbielą da się zajść i być w ciąży :) Bardzo dobrze, że zmieniłaś lekarza. Oby ta konkretna doktor Ci pomogła. Ja mam taką rodzinną. Wydaje się oschła, ale bardzo rzetelnie podchodzi do badań, szczegółowo wypytuje. Moim zdaniem taki lekarz to bardzo dobry lekarz :)

Skarpeta lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek na pewno zobaczysz :) Kasiulka dzięki za miłe słowa i faktycznie Dibolek to dobry przykład i odpowiedź na moje pytanie :) trzymam mocno kciuki za nas wszystkie aby wreszcie się poukładało po naszej mysli :D

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Staramy się o dzidziusia :)
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta wrote:
    Dibolek na pewno zobaczysz :) Kasiulka dzięki za miłe słowa i faktycznie Dibolek to dobry przykład i odpowiedź na moje pytanie :) trzymam mocno kciuki za nas wszystkie aby wreszcie się poukładało po naszej mysli :D
    Haha no to torbieli się nas trzymaja. U mnie jajnik się przestymulowal po CLO.
    Co to zajscia w ciaze ... W pracy w biurze jesteśmy we trzy jedna mija koleżanka też ma właśnie torbiel a druga wczoraj powiedziała " oj dziewczyny zachodzie wciąż to nie będziecie miały takich problemów " śmiać mi się chciało :P
    Torbiel w ciąży nie przeszkadza i w większości przypadków nie jest groźna i znika ale mnie wykańcza psychicznie że w ogóle tam jest i że mnie boli :D

Skarpeta lubi tę wiadomość

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Olga91 Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w nowym cyklu chce wybrać się na badania.
    TSH, FT3 i FT4 już zrobiłam i jest ok.
    Jak dobrze czytałam to zostaje do zrobienia FSH + LH + Prolaktyna?
    I jak czytałam to te badanie najlepiej zrobić 3 razy?
    Zaraz po okresie, zaraz po owulacji i w fazie lutealnej?
    Czy wiecie może kiedy konkretnie najlepiej zrobić te badania?

e9f29bb8fc61e579b8467461b12acb16.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta wrote:

Skarpeta wróciłaś :) Tzn byłaś cały czas, ale mniej aktywna :) Myślałam o Tobie :)
    Lepszy oschły a konkretny lekarz niż miły choć mało kompetentny :) Trzymam kciuki, żeby coś ruszyło do przodu :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ