Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj 29 dc, w środę idę do ginka, jestem ciekawa czy była w ogóle owulka
pewnie znowu się okaże, że cylk 50 dni będzie
też chyba pójdę na prolaktyne i tsh
Miłego dnia kobietki -
Ania a miałaś monitoring?
Marza a mierzysz temperaturę?
Jak dzień mija? Ja wreszcie zladowałam w domu i jest mi bosko. Planuję ten weekend spędzić leniwie
Mnie od wczoraj zaczyna delikatnie podbrzusza boleć, a jeżeli już teraz ta druga faza miałaby wyglądać prawidłowo to dużo za wcześnie. Pewnie się ludzie ze faza lutealna będzie trwała 14 dniI sutki mi się dzisiaj zrobiły wrażliwe, chodzę sobie po świecie a mój biustonosz mnie podnieca
to już mąż mi niepotrzebny
-
nick nieaktualnyNie robiłam monitoringu tylko w 16 dc byłam na usg i małe pęcherzyki rzędu 10 i 9 mm po jednym na obu ale coś bardziej mnie zadziwia kupiłam nowe testy owulacyjne (te w Rossmannie) i przed wczoraj zrobiłam jeden z ciekawości bo wcześniejsze mi nie wychodziły wyszła blada kreska a teraz drugi i pozytywny (bolał mnie coś lewy jajnik ten z mniejszym pęcherzykiem
-
Ania2014 wrote:Nie robiłam monitoringu tylko w 16 dc byłam na usg i małe pęcherzyki rzędu 10 i 9 mm po jednym na obu ale coś bardziej mnie zadziwia kupiłam nowe testy owulacyjne (te w Rossmannie) i przed wczoraj zrobiłam jeden z ciekawości bo wcześniejsze mi nie wychodziły wyszła blada kreska a teraz drugi i pozytywny (bolał mnie coś lewy jajnik ten z mniejszym pęcherzykiem
To działaj dzisiaj!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
malutka_mycha wrote:Ania a miałaś monitoring?
Marza a mierzysz temperaturę?
Mierze w ustach, ale różne skoki mam i ciężko cokolwiek coś wywnioskować z tej temperatury...
No cóż czekam teraz na @ i kolejny cykl -
Dobrze dziewczyny mówicie - najlepsza metoda to za dużo nie myśleć tylko bzykać
przyjemne z pożytecznym.
Mi 2 cykl się nie zapowiada. W 9dc miałam tylko 9mm i słabe endo. Dostałam jakiś inny lek ovaleap o którym mało jest opinii i jakoś nie czuje jajnika więc chyba nie za bardzo tam rośnie. Ten cykl będzie stracony
PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
ok. 4, 5 roku starań
CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
CP: 01.2020 -> 07.2020
01/2021 IVF - 1 podejście
29.01 ET 3 dniowego 7B
5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm
Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
Mój instagram:
i_want_2_be_mom -
KalaW wrote:Dobrze dziewczyny mówicie - najlepsza metoda to za dużo nie myśleć tylko bzykać
przyjemne z pożytecznym.
Mi 2 cykl się nie zapowiada. W 9dc miałam tylko 9mm i słabe endo. Dostałam jakiś inny lek ovaleap o którym mało jest opinii i jakoś nie czuje jajnika więc chyba nie za bardzo tam rośnie. Ten cykl będzie stracony
Stosowałam ovaleap i pomimo, że nic nie czułam pęcherzyki rosłyco prawda mnie go dopiero (wraz z innymi zastrzykami) zapisano do procedury in vitro, ale działać działa
także głowa do góry
Skarpeta, Marza89, KalaW lubią tę wiadomość
-
30 dc, nawkręcałam sobie objawów i poszłam na betę...
1.20 ach, rozczarowanie dalej smakuje tak samo
Co do tego, żeby mało myśleć a dużo bzyka, zgadzam się w 100 %Szkoda tylko, że miałam spinę z moim i byłam tak zafochana na niego, że miał szlaban przez tydz , nie myślałam o naszych priorytetach
-
Marza89 wrote:30 dc, nawkręcałam sobie objawów i poszłam na betę...
1.20 ach, rozczarowanie dalej smakuje tak samo
Co do tego, żeby mało myśleć a dużo bzyka, zgadzam się w 100 %Szkoda tylko, że miałam spinę z moim i byłam tak zafochana na niego, że miał szlaban przez tydz , nie myślałam o naszych priorytetach
Nie wiem czemu babeczki przy spinach z facetami karają też same siebieja bym umarła przez tydzień bez bzykanka. Trzeba wymyśleć inną "karę".
Agaaa90 dzięki za info. Oby! Ja brałam najpierw clo, ale za mało podziałał. W poprzednim cyklu dobijałam mensinorm ale dużo większą dawką, wìęc nie wiem jak to się ma teraz zadziać.Marza89 lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
ok. 4, 5 roku starań
CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
CP: 01.2020 -> 07.2020
01/2021 IVF - 1 podejście
29.01 ET 3 dniowego 7B
5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm
Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
Mój instagram:
i_want_2_be_mom -
KalaW wrote:Nie wiem czemu babeczki przy spinach z facetami karają też same siebie
ja bym umarła przez tydzień bez bzykanka. Trzeba wymyśleć inną "karę".
Agaaa90 dzięki za info. Oby! Ja brałam najpierw clo, ale za mało podziałał. W poprzednim cyklu dobijałam mensinorm ale dużo większą dawką, wìęc nie wiem jak to się ma teraz zadziać.
Musze zmienić myślenie i walczyć o priorytet którym jest bobas;]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 13:09
-
Dziewczyny mam do Was ogromną prośbę. Jestem studentką psychologii 5 roku i potrzebuje pomocy w wypełnianiu ankiet i testów. Piszę o tym jak kobiety radzą sobie ze stresem w trudnej sytuacji a konkretnie w sytuacji jest staranie się o dziecko Minimum 2 lata. Proszę o przesylanie dalej. Wiem że jest nas dużo a problem staje się coraz większy. Z góry dziękuję za poświęcony czas i pozdrawiam
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSft0DddBBOzUFBHQUBb0MQKU2iS6BtiqrjywtFecneN2LKJPA/viewform?usp=sf_linkBeatrix_ lubi tę wiadomość
Kasia -
Wiem, że takie rzeczy się zdarzają ale może któraś z Was ma informacje prosto od lekarza. Jak to jest z tak późną owulacja? Taka komórka jest zdolna do zapłodnienia? Bo w necie spotkałam się z teoria że przy takich długich cyklach nawet jak pęcherzyk pęka to komórka do niczego się nie nadaje
-
malutka_mycha wrote:Wiem, że takie rzeczy się zdarzają ale może któraś z Was ma informacje prosto od lekarza. Jak to jest z tak późną owulacja? Taka komórka jest zdolna do zapłodnienia? Bo w necie spotkałam się z teoria że przy takich długich cyklach nawet jak pęcherzyk pęka to komórka do niczego się nie nadaje
Nie sugeruj się. Wystarczy spojrzeć w galerię wykresów ciążowych, jest ich sporo, nawet takie z owulacją powyżej 30, 40 dcMarza89, malutka_mycha lubią tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
[malutka_mycha]
Moja ciąża była z owulacji z 25 dc i gdy w szpitalu pytałam o przyczynę poronienia to powiedziano, że doszło do uszkodzenia komórki lub plemniki był słaby. Nic więcej na temat moich długich cykli
Obecnie mam koleżankę która zaszła w 30 dc i jest 4 miesiącu zdrowej ciąży bo już po prenatalnych jesttak więc myślę, że jest nadzieja dla Nas ;*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 20:25
malutka_mycha lubi tę wiadomość