Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Miałam teraz kilka miesięcy spokoju, ale chwilę po tym jak odstawiłam anty, miałam aż 3 razy w ciągu kilku miesięcy Mąż mnie nawet dzisiaj pytał, czy kiedyś w przeszłości tak miałam. No nie, nie przypominam sobie. Więc chyba po tabletkach ta flora bakteryjna jest wrażliwa i bardziej podatna na ataki
-
Masakrycznie, ale ja tego na szczęście jeszcze za dużo nie słyszałam, raz trochę w innych słowach od mamy. A teraz jak już wie że mam tarczyca, pcos i długie cykle to już wiedzą że to nie jest takie proste.
Na infekcje czystek jest bardzo dobry, dużo dobrego czytalamWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 13:42
-
Ja na takie infekcje letnie robiłam płukanki z azucalenu - metoda od mamy. Ulga właściwie od razu, ale to pewnie zależy od stopnia i rodzaju infekcji."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
malutka_mycha wrote:Macie jakiś sposób na wypadające włosy? Ostatnio mi masakrycznie leca
Mi pani w hurtowni kosmetycznej poleciła Subrina Recept Stron Hair. Kiedyś po naświetleniach właśnie strasznie jej wypadły i po przetestowaniu wielu szamponów tylko ten jej pomógł i jest do tego lotion. Ja stosuje od niedawna, ale widzę poprawę. Też mi okropnie leciałymi88 lubi tę wiadomość
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
MartitaS wrote:Mi pani w hurtowni kosmetycznej poleciła Subrina Recept Stron Hair. Kiedyś po naświetleniach właśnie strasznie jej wypadły i po przetestowaniu wielu szamponów tylko ten jej pomógł i jest do tego lotion. Ja stosuje od niedawna, ale widzę poprawę. Też mi okropnie leciały
-
nick nieaktualny
-
malutka_mycha wrote:Dziękuję, można zakupić w zwykłej drogerii?
Prawdę powiedziawszy nie wiem. Kupiłam tam, żeby nie chodzić i nie szukać. Na pewno w necie znajdziesz15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
nick nieaktualnyTak się zastanawiam czy powinnam jeszcze jakieś hormonu zrobić? Do tej pory zrobiłam kilka razy podstawowe ale czy jeszcze jakieś dodatkowe powinnam zrobić? Czy wystarczy tylko LH, FSH, prolaktyna, Testosteron, Estradiol i oczywiście TSH i inne związane z diagnostyka tarczycy.
-
Też chyba muszę sprawdzić glukoze, teraz biorę luteine na wywołanie okresu i badania krwi podczas @... Zobaczymy co dalej będzie, najgorsze te bezowulacyjne cykle
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem, jakiś czas temu czytałam o tym shbg i dheas, to jest wszystko powiązane z testo i z tego co pamiętam to mogły wyjść odpowiednie wyniki testosteronu ale jeżeli shbg albo dheas były źle to i tak potrzebna była dalszą diagnostyka. Ale nie dopytywal am o to bo to mam w normie więc nie pomoge
-
nick nieaktualnyMam już wyniki a więc 32dc równo tydzień po pozytywnym teście owulacyjnym:
TSH 1,310
Progesteron 12,96 ng/ml (norma dla fazy lutealnej 1,83-23,9)
Prolaktyna 15,3 ng/ml.
Podsumowując tsh bardzo ładne wyszło. Progesteron w porównaniu do wcześniejszego cyklu (4,96 ng/ml) już nawet rewelacyjny - wiadomo wolałabym trochę wyższy. Prolaktyna ładna biorąc pod uwagę ostatnie stresy. Niestety już czuje zbliżającą się @. Dzisiaj boli mnie jajnik i piersi więc chyba gdzieś za tydzień nieszczęsna mnie nawiedzi.
A tak z innej beczki macie czasami ochotę zabić Lubego i jego rodzinę? Mnie od jakiś 3 tygodni doprowadzają do szału. Najpierw jego wujek A. robi od 3 tygodni borutę i próbuje ustawić wszystkich tak jak chce. Teraz dziadek dostał udaru i nie potrafią się zorganizować z pogrzebem tłumacząc że nie wiedzą co zrobi wujek A. To kurna najlepiej zostawić dziadka w chłodni i nic nie robić. Kurde u mnie w rodzinie się szybko podejmuje decyzje i działa a tam takie lelum polelum. Indywidualnie nikt nie podejmnie decyzji a grupowo jest jeszcze gorzej.