Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Marudaruda Autorytet
    Postów: 833 274

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania2014 wrote:
    Testosteron to na początku cyklu reszty nie wiem bo nie robiłam a może też powinnam zrobić? Czy te badania coś więcej powiedzą przy prawidłowych wielkościach podstawowych badań hormonalnych?

    Na jakiej podstawie twierdzisz, że testosteron robi się na początku cyklu? Bo pierwszy raz się z ttm spotykam.

    "Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

    PCOS, ↑ testosteron.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy lekarz kazał mi robić w 3-5 dc ale to nie jest wykładnia takie miałam zalecenia lekarza

  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8175 5715

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Na jakiej podstawie twierdzisz, że testosteron robi się na początku cyklu? Bo pierwszy raz się z ttm spotykam.
    Co lekarz to inne zalecenia, ja znowu prolaktyny miałam zalecana na początku :) najlepiej chyba swojego lekarza o wszystko pytać. Chyba że mamy ciołka to zostaje internet :)

    Ja mam znowu plamienia więc raczej już nie mam nadziei na ten cykl, a szkoda bo że staraniami ładnie wcelowalismy. Już nie wiem w czym problem, czekam z niecierpliwością na ten monitoring. Tylko też nie wiem jak długo będę do niego chodzić, kazał mi przyjść w 11 dc a ja nigdy tak szybko owulacji nie miałam, standardowo koło 20 dc a ostatnio to i koło 40 dc. A nie uśmiecha mi się latać tam co 2 dni przez 2 tygodnie :/

    f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha niekoniecznie będziesz musiała chodzić tak często po pierwszej wizycie może kazać ci przyjść dopiero za tydzień ja tak miałam jak wyszły małe pęcherzyki i nie było sensu co dwa dni przychodzić dopiero jak już było blisko wtedy miałam zalecane częstsze wizyty ale ja nie posłuchałam i najczęściej nie przechodziłam na ostatnią (bo nie miałam czasu, bo nie mogłam do lekarza się dostać itp.)

  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8175 5715

    Wysłany: 1 czerwca 2018, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby bo nie wyrobię, żeby się tyle razy z pracy urywac :)

    f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8175 5715

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch już mnie boli typowo na france. Chciałabym już zacząć ten nowy cykl :(

    f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 czerwca 2018, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też ale jeśli moje obliczenia się sprawdzą to jeszcze jakieś 5 dni do @ mi zostaje ale niestety w tym cyklu temperatura mnie w konia robi i niewiele rozumiem.

  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta, co u Ciebie? :) Nie prowadzisz wykresu i nie mam zajrzeć, na jakim etapie jesteś ;)

    Plamka_92, Skarpeta lubią tę wiadomość

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku tego cyklu założyłam sobie ze będę testować jak dojdę do 40 dc ale cis czuje że i tym razem nie uda się ale mam większe zmartwienie bo mój Luby chyba nie chce już robić badań nawet nie chce poruszać ze mną tego tematu

  • Skarpeta Autorytet
    Postów: 332 123

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje kochane... odpoczywam od myslenia o ciązy a więc miałam też chwilowy odwyk od forum, czasem tylko podejrzałam co u Was... u mnie ok... jestem po owulacji (potwierdzonej monitoringiem) i tak sobie czekam... troche problemów z pracą (obecnie zmieniam) i tak jakos czas leci :) myślę że za jakiś tydzień będe już bardziej tu aktywna... ale na razie szał... może to i dobrze?
    Kochane jesteście i myślę o Was :)

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

    Staramy się o dzidziusia :)
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dobrze :) Ja też miałam taki czas w życiu w okolicach grudnia, że potrzebowałam odpocząć od forum (bo bardzo mi zajmuje mózg :D), nawet nie mierzyłam temperatury przez kilka dni i co? To był mój najkrótszy cykl przez cały rok. Kolejny raz sama sobie uświadamiam, jak dużo zależy od psychiki :/

    Skarpeta lubi tę wiadomość

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8175 5715

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem nawet pewna że dużo od niej zależy. Ale gorzej się czuje jak nie mierze temperatury i nie zaglądam na forum więc wybieram mniejsze zło :)

    Skarpeta, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

    f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pięknie. Początek czerwca a ja przeziębiona katar pełną parą już trochę czuje gardło no tylko tego mi brakowało tak "sauna" w pracy (rano po nocy 32 stopnie) klima w aucie i wszystko gotowe a do tego czekam na @ ale pewnie się spóźni więc czekam z ewentualnym testowaniem do niedzieli

  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano oddałam krew do badania hormonów. Mam nadzieję, że wyjdzie jakiś problem, bo nie wiem, czym tłumaczyć brązowe plamienie przez 7 dni przed okresem, potem jeden dzień bardzo lekkiego okresu, w drugim dniu cyklu znowu brązowe lekkie plamienie i koniec. Dzisiaj kilka kropelek i czysto.
    Strona nieplodnirazem.pl dodaje mi otuchy, jest dla mnie wsparciem. A Wy jak sobie radzicie w kryzysach?

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • Marza89 Autorytet
    Postów: 1495 1772

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 ja przed okresem też mam takie brązowe plamienia i nitki... Ciekawa jestem od czego to jest. Między 2 a 5 dniem okresu mam iść na badania TSH, FSH, LH i PRL może coś wyjdzie :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 14:07

    Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8175 5715

    Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro idę na Tsh, PRL i estradiol. Dzisiaj zakupiłam donga i zioła na mieszankę na 1 cykl. Więc w tym cyklu próbuje czegoś nowego.

    Ale wczoraj chyba miałam jakiś przełom, poczułam pewien spokój w związku ze staraniami. Chyba stałam się mniej zdesperowany. Bardzo lubię swoją pracę i spełniam się w niej. Więc może na dziecko mogę jeszcze poczekać :) Oby taka postawa utrzymała mi się jak najdłużej :D


    Ale mam nerwa dzisiaj. Po kilku godzinach się dodzwoniłam do poradni, chce się umawiać na usg (mam mieć monitoring w tym cyklu) a ona mi mówi że pan doktor nie robi samego usg, to musi być normalna wizyta i oczywiście płatna 150 zł. Chyba ich wszystkich dosyć mocno je*lo. Będę tam we wtorek to zrobię aferę, niech ten lekarz się nie wyglupia że ja co kilka dni taka forsę tam będę zostawiać. I jak tu PRL na spokojnie robić :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 20:50

    Kasiulka90, Marza89 lubią tę wiadomość

    f1d9680377.png
  • Marza89 Autorytet
    Postów: 1495 1772

    Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też jutro idę na Tsh, PRL i estradiol. Dzisiaj zakupiłam donga i zioła na mieszankę na 1 cykl. Więc w tym cyklu próbuje czegoś nowego.

    Ale wczoraj chyba miałam jakiś przełom, poczułam pewien spokój w związku ze staraniami. Chyba stałam się mniej zdesperowany. Bardzo lubię swoją pracę i spełniam się w niej. Więc może na dziecko mogę jeszcze poczekać :) Oby taka postawa utrzymała mi się jak najdłużej :D


    Ale mam nerwa dzisiaj. Po kilku godzinach się dodzwoniłam do poradni, chce się umawiać na usg (mam mieć monitoring w tym cyklu) a ona mi mówi że pan doktor nie robi samego usg, to musi być normalna wizyta i oczywiście płatna 150 zł. Chyba ich wszystkich dosyć mocno je*lo. Będę tam we wtorek to zrobię aferę, niech ten lekarz się nie wyglupia że ja co kilka dni taka forsę tam będę zostawiać. I jak tu PRL na spokojnie robić :/
    Ja jeszcze czekam na okres na dniach mam dostać bo 7 dni wywoływałam luteiną... Porąbało ich żeby za każdą wizytę płacić :/ mi się udało na fundusz bo mój lekarz przyjmuje prywatnie i normalnie, ale skierowania daje na NFZ ;) a po 14 dniu cyklu idę na monitoring :)

    Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Marudaruda Autorytet
    Postów: 833 274

    Wysłany: 6 czerwca 2018, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam, że Wam tak zaśmiecam, ale czy to nie jest pozytywny owulak? Dzisiaj rano, jak na złość, nie chciało mi się akurat zmierzyć temperatury, a po wstaniu w toalecie miałam masakrycznie dużo śluzu wodnisto-kremowego z bardzo delikatnym plamieniem. W ogóle jajniki mnie bolą tak jakby na @ trochę. W ciągu dnia z plamieniem była cisza, a teraz po południu znowu troszkę.


    https://zapodaj.net/4a899c3f3eb41.jpg.html
    https://zapodaj.net/d5c893bb9c7e7.jpg.html
    https://zapodaj.net/b3bc4f0b6f4c3.jpg.html

    https://zapodaj.net/f01e82fd737e3.jpg.html - a tutaj z ostatnich kilku(nastu) dni, na samym dole dzisiejszy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 17:49

    "Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

    PCOS, ↑ testosteron.
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8175 5715

    Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie pozytyw :)


    Mam wyniki, Tsh 1,8
    Estradiol 40 (norma od 19,5 - 144,2)
    Prolaktyna 40!!!!!

    Skad taki wzrost? I dlaczego Tsh znowu wzrosło? Wprawdzie niewiele ale skoro po tabletkach tak ładnie spadło to myślałam że to się utrzyma :(
    To ja się nie dziwię że się nie udaje. I pytanie mam bardzo wazne: endokrynolog może da mi tabletki na prolaktyny? Czy ginekolog? Bo w tej sytuacji w tym cyklu nie ma sensu iść na monitoring, więc bym to sobie odpuściła a poszłabym tylko do endo. Tylko czy on może coś zaradzić?

    f1d9680377.png
  • Marudaruda Autorytet
    Postów: 833 274

    Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wg mnie pozytyw :)


    Mam wyniki, Tsh 1,8
    Estradiol 40 (norma od 19,5 - 144,2)
    Prolaktyna 40!!!!!

    Skad taki wzrost? I dlaczego Tsh znowu wzrosło? Wprawdzie niewiele ale skoro po tabletkach tak ładnie spadło to myślałam że to się utrzyma :(
    To ja się nie dziwię że się nie udaje. I pytanie mam bardzo wazne: endokrynolog może da mi tabletki na prolaktyny? Czy ginekolog? Bo w tej sytuacji w tym cyklu nie ma sensu iść na monitoring, więc bym to sobie odpuściła a poszłabym tylko do endo. Tylko czy on może coś zaradzić?

    Do gina też idź. A tabsy moim zdaniem endo w pierwszej kolejności!

    "Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

    PCOS, ↑ testosteron.
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego