Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Pisałam dłuuugi post, ktory się nie dodał! Wrrrr
Przede wszystkim: hej nowe przyszłe mamy! I tak, dołączam - będę mamą w 2018!!!!
Chwilę mnie nie było, ale nadrobiłam. Chociaż w trakcie czytania miałam ochotę wypowiedzieć się kilka razy, teraz już tego nie ogarnę :p
Która z nas testuje niebawem?? Która czuje ze cos sie dzieje??
Ja mam z kolei dziwne przeczucia ze mam druga owulacje :p nie smiejcie sie, ale nigdy dotad nie zauwazalam u siebie plodnego sluzu. Pierwszy pojawil sie w 19 dc (pozno ale zgodnje z aplikacja ktora wylicza mi okres chociaz zawsze kilka dni mam przed albo po tym co ona wyliczy), malo bylo tego sluzu, ale przezroczysty zupelnie, lepki, widoczny na papierze.
Dzisiaj w 25 dc pojawil mi sie kolejny przezeoczysty (ale nie zupelnie) sluz, tylko o wiele gestszy. Nie bede opisywac szczegolow bo nie kazda pewnie chce to czytac, ale co to moze byc?
Zaczelam w 9 dc brac dostinex (10 dni przed domniemana owulacja) ale juz by zdazyl tak zadzialac? Spisalam ten cykl na straty, a moze jednak cos sie we mnie dzieje? Miala tak ktoras z was?
SanKwt lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Oda_33 wrote:Pisałam dłuuugi post, ktory się nie dodał! Wrrrr
Przede wszystkim: hej nowe przyszłe mamy! I tak, dołączam - będę mamą w 2018!!!!
Chwilę mnie nie było, ale nadrobiłam. Chociaż w trakcie czytania miałam ochotę wypowiedzieć się kilka razy, teraz już tego nie ogarnę :p
Która z nas testuje niebawem?? Która czuje ze cos sie dzieje??
Ja mam z kolei dziwne przeczucia ze mam druga owulacje :p nie smiejcie sie, ale nigdy dotad nie zauwazalam u siebie plodnego sluzu. Pierwszy pojawil sie w 19 dc (pozno ale zgodnje z aplikacja ktora wylicza mi okres chociaz zawsze kilka dni mam przed albo po tym co ona wyliczy), malo bylo tego sluzu, ale przezroczysty zupelnie, lepki, widoczny na papierze.
Dzisiaj w 25 dc pojawil mi sie kolejny przezeoczysty (ale nie zupelnie) sluz, tylko o wiele gestszy. Nie bede opisywac szczegolow bo nie kazda pewnie chce to czytac, ale co to moze byc?
Zaczelam w 9 dc brac dostinex (10 dni przed domniemana owulacja) ale juz by zdazyl tak zadzialac? Spisalam ten cykl na straty, a moze jednak cos sie we mnie dzieje? Miala tak ktoras z was? -
Ja gdzies znalazlam temat podwójnej owulacji, ale nie wiem jak ona sie wydarza. No wlasnie ja zawsze tez kremowy mialam, mowilam lekarzowi to twierdzil ze w takim razie moglam w ogole nie miec owulacji. Bardzo ucieszylam sie z tego pierwszego sluzu, ale drugi mnie niepokoi. Podobno przed okresem twz pojawia sie taki podobny do plodnego, ja nigdy nie mialam, a ktoras z Was?
* hormony w normie
* naturalna owulacja
nick nieaktualny
-
Coś się nadal zacina.
Dziewczyny wiecie co od wczoraj bolały mnie jajniki, nie jakoś strasznie, bez tabletek się obyło. Dziś czuję się tak jakby okresowo (okres za tydzień, cykle 35 dniowe), czuję się taka gorąca. Dziś 9 dpo i tak o godzinie 14 mówię zrobię sobie test, i tak w sumie dla jaj to było, i wiecie co ? po około minucie pokazał się cień cienia niemalże niewidoczny. Nawet nie będę wstawiała tego, bo powiecie że jakaś nienormalna jestem. Nie śmiem twierdzić nawet że to ciąża, 2 cykl i byłby szczęśliwy? Kochane bardziej się martwię, że to jakaś torbiel czy coś. Dodam że robiłam PINK TEST w Eco opakowaniu, wcześniej robiłam tez pink testy i wychodziła biel, żadnego cienia, a teraz coś tam jest no i te dziwne czucie. Ale w 9 dpo? Doradźcie co mam robić? Jutro beta? A jakby ciąża to kiedy najlepiej na wizytę do gina? Dodam że te moje tsh to tak ma 3,4. Oczywiście jutro zrobię test z porannego moczu. -
Ooo wkoncu;) juz myslalam ze bede musiala usunac konyo bo tak sie wsciekalam ze nie moge wejsc;)
meggi90 mysle ze jak zrobisz bete mozesz zadzwonic do gina i zapytac kiedy powinnas sie zapisac . Tak mi sie wydaje . Super ze cos tam sie pokazało;) badz dobrej mysli.
Sluchajcie jakie jaja;) wczoraj kupilam siemie lniane i mowie sobie zaparze sobie wystudze troche i bede pic (na poprawde tego sluzu) no i nie dalam rady , jakies gluty zapach metny a smak??? Jak bym zagotowala make ziemiaczana , zrobilam jednego malutkiego lyczka ale niestety nie moglam przełknąć;( macie jakies sposoby zeby to wypic?? Bo ja modlilam sie z nia do wieczora ale sie nie przelamalam..
Ogolnie u mnie; moje przeczucia ktore mialam minely.. a raczej przekonuje sie ze ten cykl stracony ale trudno trzeba probowac dalej..
Dziś jestem po wyrwaniu 8-mki wiec zero cieplego . Nawet obiad musialam jesc zimny.
A co u Was ? -
meggi90 wrote:Coś się nadal zacina.
Dziewczyny wiecie co od wczoraj bolały mnie jajniki, nie jakoś strasznie, bez tabletek się obyło. Dziś czuję się tak jakby okresowo (okres za tydzień, cykle 35 dniowe), czuję się taka gorąca. Dziś 9 dpo i tak o godzinie 14 mówię zrobię sobie test, i tak w sumie dla jaj to było, i wiecie co ? po około minucie pokazał się cień cienia niemalże niewidoczny. Nawet nie będę wstawiała tego, bo powiecie że jakaś nienormalna jestem. Nie śmiem twierdzić nawet że to ciąża, 2 cykl i byłby szczęśliwy? Kochane bardziej się martwię, że to jakaś torbiel czy coś. Dodam że robiłam PINK TEST w Eco opakowaniu, wcześniej robiłam tez pink testy i wychodziła biel, żadnego cienia, a teraz coś tam jest no i te dziwne czucie. Ale w 9 dpo? Doradźcie co mam robić? Jutro beta? A jakby ciąża to kiedy najlepiej na wizytę do gina? Dodam że te moje tsh to tak ma 3,4. Oczywiście jutro zrobię test z porannego moczu.
Kochana, mam dokładnie to samo. Tydzień do okresu, a ciągle mam wrażenie że zaraz dostanę, do tego czuje się właśnie gorąca, rozpalona, ale mam 37.0-37.3.
W 9dpo teoretycznie mógłby wyjść cień cienia. Do zagnieżdżenia mija kilka dni, ale już po 2 dniach od zagnieżdżenia zaczynają się wydzielac hormony. Ja mam jeszcze ból pleców i dziwny śluz, myślałam, że kolejny płodny, ale pojawia się tylko rano i sporo. Potem mam wodnisty. Nie wiem, może też zrobić test?* hormony w normie
* naturalna owulacja
SanKwt nigdy nie próbowałam tego, nie wiem, może z czymś zmieszane to pić? Obawiam się, że z moim brakiem śluzu dotychczasowym, jak okaże się, że badania OK, to też spróbuję, żeby zwiększyć szansę, na razie bardzo liczę na dostinex.* hormony w normie
* naturalna owulacja
meggi90 wrote:Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r