Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam nadzieję że za niedługo każda z nas zobaczy upragnione II kreski
SanKwt lubi tę wiadomość
Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
meggi!
Dawaj znać po becie. Ja mam 6 dni do spodziewanej miesiączki, może też zrobię test. Znowu miałam rano mnóstwo gęstego przezroczysto białego śluzu, a teraz wodnisty...
Plecy bolą, głowa boli, ale żadnych innych oznak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 10:25
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Rossetia wrote:Witaj
A czy jakieś leki stymulujące bierzesz, czy masz naturalne owulacje?In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
Agu90 wrote:U nas z nowości tylko tyle, że w piątek Mąż idzie zrobić wyniki. A ja wczoraj odebrałam AMH, który tylko potwierdza, że mam PCOS. W piątek endo.
AMH - 13,24 ng/ml norma kobiety: 0,0 - 12,6
A dzus dodoalam fo serka farmerskiego siemia i bylo calkiem dobre;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 13:45
-
Aife wrote:Testy zawsze pokazują bladą drugą kreskę jakby owulacji wogole nie było? Nie biorę żadnych leków...zastawiam się nad wizyta u lekarza ale chyba nikt po tak krótkim czasie nie weźmie mnie na poważnie...
Aife lubi tę wiadomość
-
Aife wrote:Testy zawsze pokazują bladą drugą kreskę jakby owulacji wogole nie było? Nie biorę żadnych leków...zastawiam się nad wizyta u lekarza ale chyba nikt po tak krótkim czasie nie weźmie mnie na poważnie...
Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisała SanKwt. Idź do lekarza i porozmawiam
SanKwt dlaczego myślisz że masz PCOS? Na USG są pęcherzyki wokół jajników? Czy wyniki badań coś sugerują? W moim przypadku to nie powiem, żeby mnie PCOS jakoś zaskoczyło, bo każdy ginek mi to mówił już od paru lat...Pocieszam się, że jest szansa zajść w ciążę przy tej wredocie Damy radę -
Agu90 wrote:Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisała SanKwt. Idź do lekarza i porozmawiam
SanKwt dlaczego myślisz że masz PCOS? Na USG są pęcherzyki wokół jajników? Czy wyniki badań coś sugerują? W moim przypadku to nie powiem, żeby mnie PCOS jakoś zaskoczyło, bo każdy ginek mi to mówił już od paru lat...Pocieszam się, że jest szansa zajść w ciążę przy tej wredocie Damy radę -
Staramy się o dziecko od września 2016, w październiku po pobycie w szpitalu zdiagnozowano u mnie ZZSK (zesztywniajace zapalenie stawów kręgosłupa). Biorę leki przeciwzapalne i przeciwbólowe, dlatego od początku jestem w tych staraniach pod opieką reumatologa a od lutego ginekologa. TSH 1,110 U/mL, FSH 5,4 U/ml, PRL 20,953 mg/ml, E2 77,86 pg/ml. Ponadto mam tyłozgięcie macicy i macicę dwurozna. Lekarz mówi że to nie powinno mieć wpływu na starania, ale trochę się boje ze coś jest jednak nie tak...
-
nick nieaktualny
-
meggi90 wrote:29,96mIU/ml beta
meggi90 lubi tę wiadomość
Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing -
Gratuluję Kochana :* :*
Możesz opisać na jakie objawy zwróciłaś u siebie uwagę? Pamiętam, że miałam podobne, ale mi dziś test wyszedł negatywny. Cień, cienia pojawił się po godzinie, więc nie biorę go pod uwagę, ale mam do @ jeszcze 6 dni, czyli jestem 8 dpo.
Ja czuje już takie bóle jak na okres i tracę nadzieję.
Cheresta - niestety nie znam przypadłości o których piszesz, ale jeżeli lekarz mówi, że nie powinno mieć wpływu to mu zaufaj. Zamartwianie się nie pomże.meggi90 lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
SanKwt wrote:A tak wczoraj o tym czytalam i tak mi sie wydaje ze mize byc cos na rzeczy . 29 mam wizytę u gina , poprosze o badania kolejne. Ale u mnie to jest tak ze co bym nie przeczytala to zaraz mysle ze to mam;) tal samo bylo z toksoplazmoza;)
-
Agu90 wrote:Hehe, skąd ja to znam Ja tez jak zaczynam czytać o czymś to wydaje mi się że to mam Porozmawiaj z ginkiem, napewno Ci powie jeśli faktycznie jest coś na rzeczy z tym PCOS albo zleci ewentualnie badania A póki co to się tam nie zamartwiaj!
Myslalam tez zeby ograniczyc troche forum ale chyba sie nie da;) jak bym ograniczyla to ile bym miala nadrabiania , nie moge tego zrobic;) heheRossetia lubi tę wiadomość
-
Wielkie gratulacje!!! Spokojnej ciążymeggi90, Anet_86 lubią tę wiadomość
Początek starań o maleństwo 2015r.
AMH 4,94
25.11.2019r. Decyzja o IVF. Pierwszy termin w klinice.
28.01.2020r.Biopsja Męża (TESE) -wyniki dobre
24.04.2020r.Zaczynamy działać!!!
11.05.2020r.1Stymulacja
16.05.2020r. Transfer-nieudany.
9.08.2020r. 2Stymulacja-Transfer odwołany.
19.10.2020r. 2Transfer(crio)-cb
4.12.2020r. Histeroskopia usunięcie polipa.
16.01.2021r. 3Stymulacja(Punkcja)
15.02.2021r.3Transfer(crio)nieudany.
22.06.2021r.IUI😢
20.07.2021r. IUI 😢
28.11.2022r. Transfer AZ 🥰 🍀🤞
8 dpt beta 84,5
10dpt beta 172
15dpt beta 1456
Adaś jest już z nami 🥰 16.08.23r. -
SanKwt wrote:U mnie jest tak 2015 zareczyny 2016 slub 2017 zajsc a 2018 urodzic;) co rok cos;)Ciaza !
Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
Miesiączki regularne
Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
Owulacja naturalna i stumlowana jest
Tsh w normie
Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
Jajowód lewy +/-, prawy +