Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam nadzieję że za niedługo każda z nas zobaczy upragnione II kreski
SanKwt lubi tę wiadomość
Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
meggi!
Dawaj znać po becie. Ja mam 6 dni do spodziewanej miesiączki, może też zrobię test. Znowu miałam rano mnóstwo gęstego przezroczysto białego śluzu, a teraz wodnisty...
Plecy bolą, głowa boli, ale żadnych innych oznak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 10:25
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Rossetia wrote:Witaj
A czy jakieś leki stymulujące bierzesz, czy masz naturalne owulacje?In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
Agu90 wrote:U nas z nowości tylko tyle, że w piątek Mąż idzie zrobić wyniki. A ja wczoraj odebrałam AMH, który tylko potwierdza, że mam PCOS. W piątek endo.
AMH - 13,24 ng/ml norma kobiety: 0,0 - 12,6
A dzus dodoalam fo serka farmerskiego siemia i bylo calkiem dobre;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 13:45
-
Aife wrote:Testy zawsze pokazują bladą drugą kreskę jakby owulacji wogole nie było? Nie biorę żadnych leków...zastawiam się nad wizyta u lekarza ale chyba nikt po tak krótkim czasie nie weźmie mnie na poważnie...
Aife lubi tę wiadomość
-
Aife wrote:Testy zawsze pokazują bladą drugą kreskę jakby owulacji wogole nie było? Nie biorę żadnych leków...zastawiam się nad wizyta u lekarza ale chyba nikt po tak krótkim czasie nie weźmie mnie na poważnie...
Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisała SanKwt. Idź do lekarza i porozmawiam
SanKwt dlaczego myślisz że masz PCOS? Na USG są pęcherzyki wokół jajników? Czy wyniki badań coś sugerują? W moim przypadku to nie powiem, żeby mnie PCOS jakoś zaskoczyło, bo każdy ginek mi to mówił już od paru lat...Pocieszam się, że jest szansa zajść w ciążę przy tej wredocieDamy radę
-
Agu90 wrote:Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisała SanKwt. Idź do lekarza i porozmawiam
SanKwt dlaczego myślisz że masz PCOS? Na USG są pęcherzyki wokół jajników? Czy wyniki badań coś sugerują? W moim przypadku to nie powiem, żeby mnie PCOS jakoś zaskoczyło, bo każdy ginek mi to mówił już od paru lat...Pocieszam się, że jest szansa zajść w ciążę przy tej wredocieDamy radę
-
Staramy się o dziecko od września 2016, w październiku po pobycie w szpitalu zdiagnozowano u mnie ZZSK (zesztywniajace zapalenie stawów kręgosłupa). Biorę leki przeciwzapalne i przeciwbólowe, dlatego od początku jestem w tych staraniach pod opieką reumatologa a od lutego ginekologa. TSH 1,110 U/mL, FSH 5,4 U/ml, PRL 20,953 mg/ml, E2 77,86 pg/ml. Ponadto mam tyłozgięcie macicy i macicę dwurozna. Lekarz mówi że to nie powinno mieć wpływu na starania, ale trochę się boje ze coś jest jednak nie tak...
-
nick nieaktualny
-
meggi90 wrote:29,96mIU/ml beta
Dobre wieści na tym forum mile widziane
meggi90 lubi tę wiadomość
Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing -
Gratuluję Kochana :* :*
Możesz opisać na jakie objawy zwróciłaś u siebie uwagę? Pamiętam, że miałam podobne, ale mi dziś test wyszedł negatywny. Cień, cienia pojawił się po godzinie, więc nie biorę go pod uwagę, ale mam do @ jeszcze 6 dni, czyli jestem 8 dpo.
Ja czuje już takie bóle jak na okres i tracę nadzieję.
Cheresta - niestety nie znam przypadłości o których piszesz, ale jeżeli lekarz mówi, że nie powinno mieć wpływu to mu zaufaj. Zamartwianie się nie pomże.meggi90 lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
SanKwt wrote:A tak wczoraj o tym czytalam i tak mi sie wydaje ze mize byc cos na rzeczy . 29 mam wizytę u gina , poprosze o badania kolejne. Ale u mnie to jest tak ze co bym nie przeczytala to zaraz mysle ze to mam;) tal samo bylo z toksoplazmoza;)
Ja tez jak zaczynam czytać o czymś to wydaje mi się że to mam
Porozmawiaj z ginkiem, napewno Ci powie jeśli faktycznie jest coś na rzeczy z tym PCOS albo zleci ewentualnie badania
A póki co to się tam nie zamartwiaj!
-
Agu90 wrote:Hehe, skąd ja to znam
Ja tez jak zaczynam czytać o czymś to wydaje mi się że to mam
Porozmawiaj z ginkiem, napewno Ci powie jeśli faktycznie jest coś na rzeczy z tym PCOS albo zleci ewentualnie badania
A póki co to się tam nie zamartwiaj!
juz nawet dzis mowie : oooo nie moj organizm nie bedzie sie ze mna tak bawił. Przestaje baczbie przygladac sie swojemu organizmowi... (wiem wiem, juz tak mowilam) ale teraz juz tak na powaznie. Bede badac tylko sluz i nic po za tym .
Myslalam tez zeby ograniczyc troche forum ale chyba sie nie da;) jak bym ograniczyla to ile bym miala nadrabiania , nie moge tego zrobic;) heheRossetia lubi tę wiadomość
-
Wielkie gratulacje!!! Spokojnej ciążymeggi90, Anet_86 lubią tę wiadomość
Początek starań o maleństwo 2015r.
AMH 4,94
25.11.2019r. Decyzja o IVF. Pierwszy termin w klinice.
28.01.2020r.Biopsja Męża (TESE) -wyniki dobre
24.04.2020r.Zaczynamy działać!!!
11.05.2020r.1Stymulacja
16.05.2020r. Transfer-nieudany.
9.08.2020r. 2Stymulacja-Transfer odwołany.
19.10.2020r. 2Transfer(crio)-cb
4.12.2020r. Histeroskopia usunięcie polipa.
16.01.2021r. 3Stymulacja(Punkcja)
15.02.2021r.3Transfer(crio)nieudany.
22.06.2021r.IUI😢
20.07.2021r. IUI 😢
28.11.2022r. Transfer AZ 🥰 🍀🤞
8 dpt beta 84,5
10dpt beta 172
15dpt beta 1456
Adaś jest już z nami 🥰 16.08.23r. -
SanKwt wrote:U mnie jest tak 2015 zareczyny 2016 slub 2017 zajsc a 2018 urodzic;) co rok cos;)Ciaza !
Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
Miesiączki regularne
Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
Owulacja naturalna i stumlowana jest
Tsh w normie
Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
Jajowód lewy +/-, prawy +