Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
mi88 wrote:Drobinka, nie wiem, jak u faceta, ale jak dziewczynom przy staraniach wychodzi za wysokie tsh (a norma przy staraniach jest jeszcze niższa, powinno byc max 2!) - trzeba dorobic ft3, ft4, atpo, atg i z wynikami do endokrynologa na usg tarczycy. W zależności od tego, czy i tak za te badania zapłacicie z własnej kieszeni, zróbcie albo przed jego wizytą, albo po
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Mi z kolei zaczęły się w niedzielę dni plodne jest to niby mój 3 dzień a dopiero dzisiaj pojawiło się trochę sluzu. Bardziej wodnego niestety. Zabolal mnie też prawy jajnik i tak po jakiejś godzinie może dwóch zauważyłam, że lekko zaplamilam ze sluzem. Czyżbym mogła mieć normalna owulacje tym razem? nie mierzyłam w tym cyklu temp bo sobie odpuściłam, tym bardziej, że śluz się nie pojawiał. A teraz coś takiego. Nie wiem co o tym myśleć..30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki -
Mi jak tam u Ciebie? Jeszcze w komplecie? Mała nie chce od Ciebie isc?
mi88 lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Karota045 wrote:Mi z kolei zaczęły się w niedzielę dni plodne jest to niby mój 3 dzień a dopiero dzisiaj pojawiło się trochę sluzu. Bardziej wodnego niestety. Zabolal mnie też prawy jajnik i tak po jakiejś godzinie może dwóch zauważyłam, że lekko zaplamilam ze sluzem. Czyżbym mogła mieć normalna owulacje tym razem? nie mierzyłam w tym cyklu temp bo sobie odpuściłam, tym bardziej, że śluz się nie pojawiał. A teraz coś takiego. Nie wiem co o tym myśleć..Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
No u mnie tempka dochodziła tak do 36.7 i potem do miesiączki utrzymywała się w granicach do 37.1. I w dniu okresu do 36.4. Nie mierzyłam teraz ale dzisiaj jest 11 dzień cyklu. Niby dni płodne a śluzu mało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 16:30
30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
Drobinka91 wrote:Bardzo możliwe.. A robisz sobie testy owulacyjne?30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
Karota045 wrote:No u mnie tempka dochodziła tak do 36.7 i potem do miesiączki utrzymywała się w granicach do 37.1. I w dniu okresu do 36.4. Nie mierzyłam teraz ale dzisiaj jest 11 dzień cyklu. Niby dni płodne a śluzu małoLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!
Jeśli mogę dołączam do wątku
O mnie krótko - zaczęliśmy 4 cykl starań, przed 2 ostanie odczuwałam objawy ciąży, albo sobie tylko wmawiałam. Cykle zazwyczaj około 30 dniowe, przez 2 ostatnie wszystko zaczęło się dziać wcześniej. Od 2 miesięcy biorę kwas foliowy i witaminki. U lekarza jeszcze nie byłam, wizyta dopiero we wrześniu.
Do tej pory jak co roku robiłam przegląd z podstawowymi badaniami - wszystko było ok (mówię o tsh, cyto, usg). Badania na toxo i różyczkę też jakiś czas temu miałam, obydwu nie przechodziłam.
Idąc teraz do lekarza powtórzyć badania? Ewentualnie o co jeszcze poprosić?
Od tego cyklu mierzę temp i zmierzam robić testy ovu.
Jesteśmy z mężem ładnych parę lat po ślubie i dopiero teraz dojrzeliśmy do decyzji o maleństwie. Wiem że piszą że do roku starania są ok, jednak nie ukrywam, że jestem sfrustrowana, że nie wychodzi https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/starajac-sie-o-pierwsze-dziecko,12984,530.html#
Pozdrawiam gorąco! -
Cześć Sleepyhead, gin dobrze jakby zlecił ci hormony, prolaktynę, lh,fsh, estradiol, no i mąż jak zrobi badanie nasienia to na początek.
Po sobie, uważam że powinno się badania zrobić na początku starań żeby sprawdzić czy jest ok wszystko i wtedy dać sobie rok czasu, a tak to rok tracisz z niewiedzą czy jest wszystko ok. A cykle masz regularne?
Edit: jakąś stronę wczest mi88 wrzucała link jakie badania wykonać możesz sobie spojrzeć jeszcze tamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 19:20
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Nie zawsze widać śluz, także spokojnie. A ovarin długo bierzesz?30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
ja biore od czerwca ovarin, na pozatku miałam ładny sluz widoczny, potem juz musialam sprawdzać, dwa miesiace mialam ostatnio przerwy, w miedzy czasie zaczełam brac bromka i płodny śluz wrócił! co wiecej zwykle owu miałam ok 21 dc, raz nawet 27 dc(akurat miałam pełny monitoring) i wtedy gin stwierdził ze to tez wpływ ovarinu ze owu jest, jak przestałam brać owu była dalej, i 4 cykl z rzędu mam ją 14-15 dc, a cykle skróciły mi sie z 35 dni do 28-30. Jak masz możliwość to bierz Ovarin u mnie zadziała wyregulował mi hormony no i cykl, a śluz nie musi byc widoczny, jak czasami nie widzę to sprawdzam w środku.
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Mi jak tam u Ciebie? Jeszcze w komplecie? Mała nie chce od Ciebie isc?
gacka89 lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
No to trzymam kciuki żeby szybko poszło :*
mi88 lubi tę wiadomość
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:ja biore od czerwca ovarin, na pozatku miałam ładny sluz widoczny, potem juz musialam sprawdzać, dwa miesiace mialam ostatnio przerwy, w miedzy czasie zaczełam brac bromka i płodny śluz wrócił! co wiecej zwykle owu miałam ok 21 dc, raz nawet 27 dc(akurat miałam pełny monitoring) i wtedy gin stwierdził ze to tez wpływ ovarinu ze owu jest, jak przestałam brać owu była dalej, i 4 cykl z rzędu mam ją 14-15 dc, a cykle skróciły mi sie z 35 dni do 28-30. Jak masz możliwość to bierz Ovarin u mnie zadziała wyregulował mi hormony no i cykl, a śluz nie musi byc widoczny, jak czasami nie widzę to sprawdzam w środku.30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
No tylko ty jeszcze dupka bierzesz to też ci wyrównał. Ja brałam dupka przez pierwsze dwa miesiące z ovarin, skończyło się bezowulacyjne, bontin bez monitoringu kazał mi brać od 15dc, a ja owulację miałam raczej później przy takich cyklach.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
No j z dupka w tym miesiącu nie wezmę bo nie mam. Już w tamtym miałam ostatnie 10 tabletek to brałam po jednej żeby jakoś to wychodziło. A teraz zobaczymy jak będzie bez niego
gacka89 lubi tę wiadomość
30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
Dokładnie, tak ja mówi malutka_mycha.
A propos gratulacjeLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️