Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, ja właśnie też się codziennie przejmuję, oglądam papier toaletowy za każdym razem heh :) I myślę, że zobaczenie serduszka będzie takim momentem przełomowym, który mnie uspokoi. Obiecałam sobie, że umówię się na wizytę 10 września. Także jeszcze 2 tygodnie cierpliwości przede mną :)

    Martita, udanej walki :** Niech będzie szybka, skuteczna i przyjemna <3

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8258 5759

    Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita to dalej trzymamy za Ciebie kciuki :)

    Mam umowę do końca sierpnia więc liczę ze w tym tygodniu. Następna wizyta 21 wrzesnia i wtedy idę na l4.

    f1d9680377.png
  • Karota045 Koleżanka
    Postów: 139 13

    Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja właśnie wracam z weekendu kajakowego :) zero internetu, zero zasięgu. W piątek na wieczór zauważyłam znowu ten sam śluz co miałam w dni plodne. 31 sierpnia ma przyjść @. I myślałam, że już będzie wszystko w normie. Ale zaczął mi się taki dziwny śluz. Rozciagliwy jakby z krwia. Tylko nie czysto czerwona tylko brazowa. Oprócz tego towarzyszył też sluz leisty zwykły. Wiec na prawdę nie wiem już nic.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 12:20

    30.10.17r.- zaczynamy starania :)
    Ovarin + Dhupaston start :)
    09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8258 5759

    Wysłany: 26 sierpnia 2018, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostaje czekać, trzymam kciuki :) A miałaś owulacje potwierdzona?

    f1d9680377.png
  • Karota045 Koleżanka
    Postów: 139 13

    Wysłany: 26 sierpnia 2018, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie miałam. Byłam w Norwegii od czerwca. A nie kupiłam żadnych testów ovu.

    30.10.17r.- zaczynamy starania :)
    Ovarin + Dhupaston start :)
    09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8258 5759

    Wysłany: 26 sierpnia 2018, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może to plamienie okołoowulacyjnym i dopiero teraz jest/bedzie/była owu.

    f1d9680377.png
  • Karota045 Koleżanka
    Postów: 139 13

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 06:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tj moj 23 dzień cyklu. A takie plamienie miałam też jakoś od 10-14 dc. Pisałam już dziewczynom wtedy i też mówiły, że mogło to być spowodowane ovu. Ale teraz już jest po niej :) bo cykle mam w tym momencie 26/28 dni. A plamienie te już dzisiaj ustalo. Czyli trwało tak 2.5 dnia

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 06:47

    30.10.17r.- zaczynamy starania :)
    Ovarin + Dhupaston start :)
    09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki
  • Anuś1988 Autorytet
    Postów: 285 409

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) od 2 cykli mam plamienia przed miesiączką ... Dziś jest 4 dzień plamień,miesiączkę powinnam dostać za 3 dni ;( miała z Was któraś może tak jak ja teraz ?

    Początek naturalnych starań 2015r.
    AMH 4,94
    25.11.2019r. Decyzja o IVF. Pierwszy termin w klinice.
    28.01.2020r.Biopsja Męża (TESE) -wyniki dobre ;)
    24.04.2020r.Zaczynamy działać!!!
    11.05.2020r. Punkcja
    16.05.2020r. Transfer-nieudany.
    9.08.2020r. 2Stymulacja-Transfer odwołany.
    19.10.2020r. 2Transfer(crio)-cb
    4.12.2020r. Histeroskopia usunięcie polipa.
    16.01.2021r. 3Stymulacja(Punkcja)
    15.02.2021r. 3Transfer(crio)-?🤞
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś, ja przez ostatni rok miałam przed każdą @ 6-7-8-dniowe plamienia :/ Zbadaj koniecznie progesteron w 7dpo.

    mi88 lubi tę wiadomość

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • Erastel Autorytet
    Postów: 323 100

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 07:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Zaglądam tradycyjnie raz na jakiś czas. Nie miałam czasu Was śledzić ostatnio niestety. Jakieś duże zmiany u długiterminowych?:)
    U mnie tradycyjnie bez zmian, już nawet nie byłam 2 miesiące u lekarza bo nie chce mi się znowu słuchać, że wszystko jest pięknie i działać jak nic z tego. 15 miesiąc starań, 19 dzień cyklu i lekkie ściągnięcie w podbrzuszu tradycyjnie jak na okres. Dodam, że ostatnio mój regularny 28dniowy cykl zmienił się w 23, ale urlop rozregulował wszystko.
    Gacka, Kasiulka co u Was słychać? :*

    30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

    Wyniki męża - dobre :)

    IUI 6.08.2020r.


    Erastel
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel <3 Mnie się udało zajść w ciążę właśnie w 15 miesiącu starań :) Owulka była w 22 dc. Właśnie wracam z drugiej bety. Wczoraj na usg było widać tylko pęcherzyk ciążowy, ale jest na odpowiednim miejscu :) Jestem na Duphastonie, bo mam bardzo marny progesteron :( Mam nadzieję, że da radę utrzymać dzidziusia.

    Tobie życzę powodzenia :* Może to wyluzowanie 2 miesiące bez lekarzy też przyniesie zamierzony efekt :) Życzę Ci tego z całego serca :*

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • welonka Autorytet
    Postów: 3493 1469

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka,Kasiulka wielkie gratulacje :*

    Kasiulka90, malutka_mycha lubią tę wiadomość

    klz9df9h3nsyhcqk.png
  • gacka89 Autorytet
    Postów: 844 255

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Witam dziewczyny. Zaglądam tradycyjnie raz na jakiś czas. Nie miałam czasu Was śledzić ostatnio niestety. Jakieś duże zmiany u długiterminowych?:)
    U mnie tradycyjnie bez zmian, już nawet nie byłam 2 miesiące u lekarza bo nie chce mi się znowu słuchać, że wszystko jest pięknie i działać jak nic z tego. 15 miesiąc starań, 19 dzień cyklu i lekkie ściągnięcie w podbrzuszu tradycyjnie jak na okres. Dodam, że ostatnio mój regularny 28dniowy cykl zmienił się w 23, ale urlop rozregulował wszystko.
    Gacka, Kasiulka co u Was słychać? :*

    Hej Erastel :)
    U mnie bez zmian, dla pocieszenia mogę Ci powiedzieć, że ja zaczęłam właśnie 20 cykl starań... Z pozytywów, wyregulowały mi się cykle ostatnie 4 średnio po 28 dni :) owu w 14-16 dc, więc jest dobrze, ostatni cykl nawet myślałam, że coś z tego będzie, no ale niestety. Przede mną hsg, jutro idę się zarejestrować no a co dalej to zobaczymy, może akurat jak Kasiulce uda się nam po hsg.
    Trzymam kciuki , żeby i u Ciebie coś się zadziało wkońcu :*

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

    Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
  • wusia Koleżanka
    Postów: 95 12

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Hej Erastel :)
    U mnie bez zmian, dla pocieszenia mogę Ci powiedzieć, że ja zaczęłam właśnie 20 cykl starań... Z pozytywów, wyregulowały mi się cykle ostatnie 4 średnio po 28 dni :) owu w 14-16 dc, więc jest dobrze, ostatni cykl nawet myślałam, że coś z tego będzie, no ale niestety. Przede mną hsg, jutro idę się zarejestrować no a co dalej to zobaczymy, może akurat jak Kasiulce uda się nam po hsg.
    Trzymam kciuki , żeby i u Ciebie coś się zadziało wkońcu :*
    Gacka na jakiej podstawie miałaś stwierdzone pcos? Tylko na podstawie długich cykli i owłosienia ?

    3 cs o I myszkę
    PCOS
    Długie nieregularne cykle, faza lutealna 12-14 dni.
    Tsh 0,895 norma 0,350-4,94
    Ft3 2,75 norma 1,71-3,71
    Fr4 1,04 norma 0,7-1,47
    Fsh 4,96 norma 3,03-8,08
    Lh 9,74 norma 1,8-11,78
    Estradiol 35 norma 21-251
    Prolaktyna 12,33 norma 1,2-29,93
    Testosteron robiłam rok temu- w normie
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karota może to implantacja? :) Życzę tego z całego serca! :)

  • gacka89 Autorytet
    Postów: 844 255

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wusia wrote:
    Gacka na jakiej podstawie miałaś stwierdzone pcos? Tylko na podstawie długich cykli i owłosienia ?

    Nie pamiętam już jakie wyniki miałam kiedy mi stwierdzono PCOS bo było to 10 lat temu, ale w tej chwili diagnoza jest podtrzymywana własnie z tych dwóch powodów, aczkolwiek jeden z nich w sumie sam się wyeliminował, bo od 4 miesięcy moje cykle mają średnio 28 dni. Wyniki hormonów mam wzorowe, obraz usg też nie wskazuje na policystyczne jajniki.

    Jedyne co to pamiętam, że mialam bardzo niereugularne @, bo potrafiłam dostać kolejną po 2 tygodniach od poprzedniej wtedy dostałam tabletki antykoncepcyjne no i przez nastepne 8 lat nic się nie działo w tym temacie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 20:12

    Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
  • wusia Koleżanka
    Postów: 95 12

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Nie pamiętam już jakie wyniki miałam kiedy mi stwierdzono PCOS bo było to 10 lat temu, ale w tej chwili diagnoza jest podtrzymywana własnie z tych dwóch powodów, aczkolwiek jeden z nich w sumie sam się wyeliminował, bo od 4 miesięcy moje cykle mają średnio 28 dni. Wyniki hormonów mam wzorowe, obraz usg też nie wskazuje na policystyczne jajniki.

    Jedyne co to pamiętam, że mialam bardzo niereugularne @, bo potrafiłam dostać kolejną po 2 tygodniach od poprzedniej wtedy dostałam tabletki antykoncepcyjne no i przez nastepne 8 lat nic się nie działo w tym temacie.
    A czym uregulowałas cykle ze masz teraz 28 dni ?

    3 cs o I myszkę
    PCOS
    Długie nieregularne cykle, faza lutealna 12-14 dni.
    Tsh 0,895 norma 0,350-4,94
    Ft3 2,75 norma 1,71-3,71
    Fr4 1,04 norma 0,7-1,47
    Fsh 4,96 norma 3,03-8,08
    Lh 9,74 norma 1,8-11,78
    Estradiol 35 norma 21-251
    Prolaktyna 12,33 norma 1,2-29,93
    Testosteron robiłam rok temu- w normie
  • gacka89 Autorytet
    Postów: 844 255

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wusia wrote:
    A czym uregulowałas cykle ze masz teraz 28 dni ?


    brałam tylko ovarin, no i przez ostatnie 2 miesiące bromergon.
    Ovarin jest polecany przy PCOS

    Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
  • Erastel Autorytet
    Postów: 323 100

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Erastel <3 Mnie się udało zajść w ciążę właśnie w 15 miesiącu starań :) Owulka była w 22 dc. Właśnie wracam z drugiej bety. Wczoraj na usg było widać tylko pęcherzyk ciążowy, ale jest na odpowiednim miejscu :) Jestem na Duphastonie, bo mam bardzo marny progesteron :( Mam nadzieję, że da radę utrzymać dzidziusia.

    Tobie życzę powodzenia :* Może to wyluzowanie 2 miesiące bez lekarzy też przyniesie zamierzony efekt :) Życzę Ci tego z całego serca :*

    Kasiulka, cudowne wieści;) gratuluję;) będzie dobrze, będę trzymać kciuki by wyniki się poprawiły:*
    Gacka dużo osób bo hsg od razu zaskoczyło;) więc oby tak było u Ciebie, ja w końcu muszę też się wybrać po skierowanie... eh :)

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

    30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

    Wyniki męża - dobre :)

    IUI 6.08.2020r.


    Erastel
  • wusia Koleżanka
    Postów: 95 12

    Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    brałam tylko ovarin, no i przez ostatnie 2 miesiące bromergon.
    Ovarin jest polecany przy PCOS
    Ja sobie kupiłam fertilcare bo czytałam dobre opinie, ma dużo witamin, ale może kupię ovarin od następnego miesiąca

    3 cs o I myszkę
    PCOS
    Długie nieregularne cykle, faza lutealna 12-14 dni.
    Tsh 0,895 norma 0,350-4,94
    Ft3 2,75 norma 1,71-3,71
    Fr4 1,04 norma 0,7-1,47
    Fsh 4,96 norma 3,03-8,08
    Lh 9,74 norma 1,8-11,78
    Estradiol 35 norma 21-251
    Prolaktyna 12,33 norma 1,2-29,93
    Testosteron robiłam rok temu- w normie
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego