Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
wusia wrote:Ja sobie kupiłam fertilcare bo czytałam dobre opinie, ma dużo witamin, ale może kupię ovarin od następnego miesiąca
Nie znam tego, ja sobie chwale ovarin i osobiście polecam, nawet mój gin powiedział, że ewidentnie na mnie działa.
Stosunek lh do fsh przed ovarinem miałam 0,7, a teraz 1, tsh też mi spadło, miałam w normie ale powyżej 2 więć przy staraniach niekoniecznie.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Nie znam tego, ja sobie chwale ovarin i osobiście polecam, nawet mój gin powiedział, że ewidentnie na mnie działa.
Stosunek lh do fsh przed ovarinem miałam 0,7, a teraz 1, tsh też mi spadło, miałam w normie ale powyżej 2 więć przy staraniach niekoniecznie.gacka89 lubi tę wiadomość
3 cs o I myszkę
PCOS
Długie nieregularne cykle, faza lutealna 12-14 dni.
Tsh 0,895 norma 0,350-4,94
Ft3 2,75 norma 1,71-3,71
Fr4 1,04 norma 0,7-1,47
Fsh 4,96 norma 3,03-8,08
Lh 9,74 norma 1,8-11,78
Estradiol 35 norma 21-251
Prolaktyna 12,33 norma 1,2-29,93
Testosteron robiłam rok temu- w normie -
Ja się właśnie dowiedziałam że hsg dopiero w październiku bo nie ma miejsc w szpitalu. Czy przez ten cykl możemy się normalnie strać czy raczej sobie odpuścić?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Na mnie nie działał ani Ovarin ani FertilOva (odpowiednik Miovarianu) - mimo że stosowałam 6 miesięcy.
A co do hsg, to polecam Wam dziewczyny sono hsg. Ja miałam akurat na nfz w nowej poradni, a wiem, że prywatnie sporo kosztuje. Ale jest prawie bezbolesne, zamiast kontrastu jest roztwór soli, zamiast rtg jest usg, więc całkowicie nieszkodliwe i można się starać w tym samym cyklu.mi88 lubi tę wiadomość
-
gacka89 wrote:Ja się właśnie dowiedziałam że hsg dopiero w październiku bo nie ma miejsc w szpitalu. Czy przez ten cykl możemy się normalnie strać czy raczej sobie odpuścić?
Tylko pamiętajcie, że hsg należy wykonać po skończonej @, a do 10dc, więc rozpiętość jest mała. -
No właśnie dlatego mam dopiero w październiku, bo teraz musiałbym je mieć zrobione do następnej środy, a nie ma miejsca w szpitalu. Tak więc mam cały cykl czekania i się zastanawiam czy normalnie możemy działać, gdyby się np udało to przed hsg będę wiedzieć i odwołam wizytę?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Dziewczyny, mam świnkę. I ostre zapalenie gardła w pakiecie. Sądziłam, że po tak długich staraniach będziemy mieć już z górki. Dostałam antybiotyk (ponoć bezpieczny w ciąży) i polecenie odpoczywania na L4 do końca tygodnia. Zobaczymy, co z tego wyniknie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 15:44
-
W ostatnim cyklu miałam robione badanie sono HSG. Owulacja nie była wywoływana. Okazało się w tym cyklu, że mam niepęknięty pęcherzyk z poprzedniego cyklu, jednak byłam stymulowana letrozole. Pęcherzyk urósł jeszcze bardziej. Proszę o pomoc ile trwa leczenie takiego niepękniętego pęcherzyka- jak można leczyć, jakimi lekami? Nie chciałabym tracić kilku miesięcy na tabletki antykoncepcyjne. Pomóżcie.Alpaka
-
Paulinaaa wrote:KASIULKA - gratuluję bardzo bardzo ciąży !!
Mam tylko nadzieję, że ta nieszczęsna świnka dzidzi nie zaszkodzi. -
A ja dziewczyny miałam wczoraj urodziny i tak sobie pomyślałam, że może dostanę prezent w tym roku pod postacią fasolki w brzuszku niestety dzisiaj z rana zrobiłam test. Żeby tylko się przekonać, o negatywnym wyniku. Dziś mam 26 dzień cyklu. Kalendarzyk wskuzuje, że dzisiaj powinna być @. Ale chyba będzie znowu 28.30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki -
Kasiulka90 wrote:Karota, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! :* Życzę Ci, żeby spełniło się to Twoje jedno najważniejsze marzenie
Mam nadzieję, że twoje życzenia się spełnią chciała bym teraz żeby @ przyszła i mogła już zaczynać kolejny cyklKasiulka90 lubi tę wiadomość
30.10.17r.- zaczynamy starania
Ovarin + Dhupaston start
09.2017 stwierdzone Policystyczne jajniki