Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
meggi90 wrote:Klayd tak czy inaczej Twoja wypowiedź mnie zestresowala. Być może wiesz coś co mogło by mnie zmartwić.
Oj nie! Przepraszam Cię kochana Nie chciałam Cię zmartwić - nie sądziłam, że to tak zabrzmi . Po prostu jestem bardzo sceptyczna jeżeli chodzi o takie "forumowe doradzanie" w takich kwestiach. Co innego takie nasze gdybanie, a co innego w Twoich okolicznościach...Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing -
meggi90 wrote:Wiem wiem. Jestem dość impulsywna ale później doszłam do wniosku że to najlepsza porada
Ostatnio na jednym forum, dziewczynie prawie raka wmówili xD że jak coś tam jest podwyższone, a coś innego obniżone to na pewno nowotwór xD jeszcze to "na pewno" mnie tak rozzłościło ;PStarając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing -
nick nieaktualny
-
Dokładnie! Tak samo warto swoimi doświadczeniami dzielić się z perspektywy "JA" a nie czasami eksperci się znajdują, bo im akurat tak się zdarzyło to znaczy, że to jest prawda oświecona i wmawiają innym swoje racje. Ja na przykład zawsze dopytuje kto jakie miał objawy jak udało się zajść w ciążę, ale tylko po to by móc obserwować pod tym kątem siebie.
Klayd lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Ale mam dzisiaj ciężki dzień... depresyjne myśli normalnie... siedzę przed telewizorem, przeglądam internet, oglądam trzeci odcinek "Kości" i jeszcze ta pogoda...
Znudzona jestem na maksa, normalnie bym gdzieś się wyrwała, ale mąż śpi, a samemu to średnio.Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing -
Klayd mam dzisiaj tak samo! Wynurzona strasznie. Mąż się uczy, pogoda kiepska. Niby dużo do zrobienia, dużo projektów rozpoczętych, a energii i chęci na to totalnie brak od poronienia jakoś straciłam energię i chęci do tego co mi tyle radości sprawiało... mam nadzieję że szybko się "naprawię"...
-
Dziewczyny z tym.nastawieniem i wyluzowaniem powiem Wam tak, ja myslalam ze sa plodne ze trzeba to wykorzystac, przyjemnosc po pierwsze ale nie umialam zapomniec ze to jest z nadzieja ze zaskoczy i sie udalo, calkowicie przesyac sie myslec o tym nie da, wazne zeby to nie bylo mechaniczne
Meggi ja tez ide w czwartek do gina, zrobiłam dzisiaj drugą bete i z 1062 skoczyla na 2565SylwiaLu lubi tę wiadomość
Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :* -
Jak tu was nadrobić :-)bylam w pracy byla piękna pogoda wyszłam zaczęło lać wryy :d
Ktos pytal tak monitoring mialam od pierwszego cyklu z clo .
Ja w tym cyklu wyluzowałam moze w końcu jakies jajeczko da sie zapłodnić
Mialam dzisiaj taka ochotę na śledzia w śmietanie aż musiałam sobie kupic i zjeść mniammm
Rossetia lubi tę wiadomość
-
Klayd wrote:Ale mam dzisiaj ciężki dzień... depresyjne myśli normalnie... siedzę przed telewizorem, przeglądam internet, oglądam trzeci odcinek "Kości" i jeszcze ta pogoda...
Znudzona jestem na maksa, normalnie bym gdzieś się wyrwała, ale mąż śpi, a samemu to średnio.
Mam chcec na jakas wycieczje chyba ale u nas caly weeken nadaja deszcz;( -
Oda_33 wrote:Też trzymam kciuki! Wiara i pozytywne nastawienie to duża część sukcesu!
U mnie niestety, 5 dni do @, a bóle brzucha już coraz silniejsze i coraz bardziej przypominające miesiączkę. Dzisny sluz zniknął, został tylko ból pleców. Chciałabym już wiedzieć na 100%, żeby przygotować się na ewentualne, następne starania.
naacia - testowalas?
Odnosnie bolow plecow to ja nigdy nie mialam, a ostatnio 2 miesiace pod rzad, przed okresem, ale niestety to nic dobrego nie zwiastowalo u mnie;/Ciaza !
Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
Miesiączki regularne
Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
Owulacja naturalna i stumlowana jest
Tsh w normie
Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
Jajowód lewy +/-, prawy + -
Ja naszczescie mam dobry humor, nawet mysl ze dostalam @ mi go nie zepsula! Ale jednak @ jeszcze nie ma.
My jestesmy na dzialce, pojem, wycziluje bedzie fajnie
A co do mojego bolu plecow - po 4 dniach nagle jak reka odjal, przeszlo zupelnie, a bylo to ze 2 dni temu juz na pewno.
Jeszcze 3 dni do testowania!* hormony w normie
* naturalna owulacja
* słabe wyniki nasienia -
ula87 wrote:Odnosnie bolow plecow to ja nigdy nie mialam, a ostatnio 2 miesiace pod rzad, przed okresem, ale niestety to nic dobrego nie zwiastowalo u mnie;/
Ja właśnie też narzekam ostatnio na ból pleców przed @. W ogóle ostatnim czasem pierwsze dwa dni to jakaś tragedia... czuję się tragicznie. Dawniej czegoś takiego nie miałam. Chyba opowiem o tym gin.Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing -
Anet_86 wrote:Hej,
ale mnie tutaj nie było...
Zacznę od gratulacji - Ilonka (jeszcze raz), Meggi gratuluję i życzę samych przyjemności odtąd
Witam się również ze "świeżakami" i życzę jak najkrótszych starań
Ja byłam we wtorek u gina, który zrobi monitoring (ledwo się wcisnęłam przez ten krótki tydzień). Pierwsze usg w 7 dc, po jednym pęcherzyku w jajniku i trochę małych. Jeden ma 14 mm, drugi 11. Co o tym myślicie? Kolejne usg w pon.
A poza tym jest niestety tylko gorzej mam gorszy czas, próbuję przeczekać, ale nie jest lekko
W 7dc pecherzyki super!! jesli przyrastaja po ok 1-2 mm na dobe to ok 14 dc bedziesz miala ok 21 i 18 mm wiec jak dla mnie to dobry wnik:)Anet_86 lubi tę wiadomość
Ciaza !
Miesiączki regularne
Tsh w normie
Klayd wrote:Ja właśnie też narzekam ostatnio na ból pleców przed @. W ogóle ostatnim czasem pierwsze dwa dni to jakaś tragedia... czuję się tragicznie. Dawniej czegoś takiego nie miałam. Chyba opowiem o tym gin.Ciaza !
Miesiączki regularne
Tsh w normie
Co do imion to dla dziewczynki : Ala, Michalina, Martynka
dla chlopca zupelnie nie wiemy, choc dla mnie to moglby byc MarcelCiaza !
Miesiączki regularne
Tsh w normie
ula87 wrote:Ja opowiedzialam gin to mowil ze moze to byc spowodowane opozniona owulacja (powtwrerdzona) ale poszlam do internisty, dal mi leki i jak reka odjal po pierwsej tabletce. Mowi ze to przykurcz miesni przykregoslupowych. Zobaczymy jak w tym cyklu, choc licze na zafasolkowanie
Ja w kazdym cyklu mam tak roznie, ze teraz staram sie naprawde obserwowac siebie. Kiedys 1-2 dni przed okresem
Bol i to taki nokautujacy, pierwszego dnia @ ustawal. Jakis czas temu 2go dnia sie zaczynal hardkor. I maks 1-2 dni trwal. Ostatni cykl - okres 3 dni, jeden dzien plamienia przed. Zero bolu, az jak bylam u gin pytalam czy to w ogole byl okres, bo zero objawow, ale uslyszalam ze tak i ze mozliwe ze bez owu.
Przedostatni cykl z kolei 6 dni plamienia, 2 dni okresu i 4 dni plamienia. Koszmar.
W tym zostaly 3 dni, juz niecale, plamien nie ma jeszcze a bol jak ba @ od dobrego tygodnia.
Ciesze sie, ale niestety te 3 dni to wyliczenia aplikacji... ale zgodnie z nia zatestuje, to bedzie 34 dc to nawet jak pozniej mialam owulacje to już powinno wyjść...
A bolu plecow nie traktuje jako objaw @, bo pojawil sie i zniknal, w tym samym zreszta czasie co ten dziwny sluz.
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* słabe wyniki nasienia