X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Oczywiscie w czwartek ide do lekarza. I on bedzie wiedzial cos wiecej niż ja.

Klayd tak czy inaczej Twoja wypowiedź mnie zestresowala. Być może wiesz coś co mogło by mnie zmartwić.

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Klayd tak czy inaczej Twoja wypowiedź mnie zestresowala. Być może wiesz coś co mogło by mnie zmartwić.

Oj nie! Przepraszam Cię kochana :( Nie chciałam Cię zmartwić - nie sądziłam, że to tak zabrzmi :(. Po prostu jestem bardzo sceptyczna jeżeli chodzi o takie "forumowe doradzanie" w takich kwestiach. Co innego takie nasze gdybanie, a co innego w Twoich okolicznościach...

Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem. Jestem dość impulsywna ale później doszłam do wniosku że to najlepsza porada :-)

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Wiem wiem. Jestem dość impulsywna ale później doszłam do wniosku że to najlepsza porada :-)

Ostatnio na jednym forum, dziewczynie prawie raka wmówili xD że jak coś tam jest podwyższone, a coś innego obniżone to na pewno nowotwór xD jeszcze to "na pewno" mnie tak rozzłościło ;P

Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inernetow lepiej za duzo nie czytac jesli chodzi o objawy :p

SanKwt, Klayd, Agu90 lubią tę wiadomość

• Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się googluje objawy czegokolwiek to zawsze wychodzi że to rak. Eh ten doktor internet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 18:10

p19us65g7l1efcda.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Tak samo warto swoimi doświadczeniami dzielić się z perspektywy "JA" a nie czasami eksperci się znajdują, bo im akurat tak się zdarzyło to znaczy, że to jest prawda oświecona i wmawiają innym swoje racje. Ja na przykład zawsze dopytuje kto jakie miał objawy jak udało się zajść w ciążę, ale tylko po to by móc obserwować pod tym kątem siebie. :)

Klayd lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj ciężki dzień... depresyjne myśli normalnie... siedzę przed telewizorem, przeglądam internet, oglądam trzeci odcinek "Kości" i jeszcze ta pogoda...

Znudzona jestem na maksa, normalnie bym gdzieś się wyrwała, ale mąż śpi, a samemu to średnio.

• pilik Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klayd mam dzisiaj tak samo! Wynurzona strasznie. Mąż się uczy, pogoda kiepska. Niby dużo do zrobienia, dużo projektów rozpoczętych, a energii i chęci na to totalnie brak :( od poronienia jakoś straciłam energię i chęci do tego co mi tyle radości sprawiało... mam nadzieję że szybko się "naprawię"...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tym.nastawieniem i wyluzowaniem powiem Wam tak, ja myslalam ze sa plodne ze trzeba to wykorzystac, przyjemnosc po pierwsze ale nie umialam zapomniec ze to jest z nadzieja ze zaskoczy ;) i sie udalo, calkowicie przesyac sie myslec o tym nie da, wazne zeby to nie bylo mechaniczne ;)
    Meggi ja tez ide w czwartek do gina, zrobiłam dzisiaj drugą bete i z 1062 skoczyla na 2565 ;)

SylwiaLu lubi tę wiadomość

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
  • welonka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu was nadrobić :-)bylam w pracy byla piękna pogoda wyszłam zaczęło lać wryy :d

Ktos pytal tak monitoring mialam od pierwszego cyklu z clo .

Ja w tym cyklu wyluzowałam moze w końcu jakies jajeczko da sie zapłodnić:)
    Mialam dzisiaj taka ochotę na śledzia w śmietanie aż musiałam sobie kupic i zjeść mniammm :)

Rossetia lubi tę wiadomość

age.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klayd wrote:
    Ale mam dzisiaj ciężki dzień... depresyjne myśli normalnie... siedzę przed telewizorem, przeglądam internet, oglądam trzeci odcinek "Kości" i jeszcze ta pogoda...

Znudzona jestem na maksa, normalnie bym gdzieś się wyrwała, ale mąż śpi, a samemu to średnio.
    Ok tak , tez bym sie gdzies wyrwala, ale sama nawet nie wiem gdzie;)
    Mam chcec na jakas wycieczje chyba ale u nas caly weeken nadaja deszcz;(

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • ula87 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Też trzymam kciuki! Wiara i pozytywne nastawienie to duża część sukcesu! :)

U mnie niestety, 5 dni do @, a bóle brzucha już coraz silniejsze i coraz bardziej przypominające miesiączkę. Dzisny sluz zniknął, został tylko ból pleców. Chciałabym już wiedzieć na 100%, żeby przygotować się na ewentualne, następne starania.

naacia - testowalas? :)

Odnosnie bolow plecow to ja nigdy nie mialam, a ostatnio 2 miesiace pod rzad, przed okresem, ale niestety to nic dobrego nie zwiastowalo u mnie;/

Ciaza ! <3
    Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
    Miesiączki regularne
    Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
    Owulacja naturalna i stumlowana jest
    Tsh w normie
    Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
    Jajowód lewy +/-, prawy +
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naszczescie mam dobry humor, nawet mysl ze dostalam @ mi go nie zepsula! Ale jednak @ jeszcze nie ma.
    My jestesmy na dzialce, pojem, wycziluje bedzie fajnie :)

A co do mojego bolu plecow - po 4 dniach nagle jak reka odjal, przeszlo zupelnie, a bylo to ze 2 dni temu juz na pewno.

Jeszcze 3 dni do testowania!

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Was kochane tule i wyciagam z depresji!

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ula87 wrote:
    Odnosnie bolow plecow to ja nigdy nie mialam, a ostatnio 2 miesiace pod rzad, przed okresem, ale niestety to nic dobrego nie zwiastowalo u mnie;/

Ja właśnie też narzekam ostatnio na ból pleców przed @. W ogóle ostatnim czasem pierwsze dwa dni to jakaś tragedia... czuję się tragicznie. Dawniej czegoś takiego nie miałam. Chyba opowiem o tym gin.

• ula87 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet_86 wrote:
    Hej,

ale mnie tutaj nie było...

Zacznę od gratulacji - Ilonka (jeszcze raz), Meggi gratuluję i życzę samych przyjemności odtąd :)

Witam się również ze "świeżakami" i życzę jak najkrótszych starań :)

Ja byłam we wtorek u gina, który zrobi monitoring (ledwo się wcisnęłam przez ten krótki tydzień). Pierwsze usg w 7 dc, po jednym pęcherzyku w jajniku i trochę małych. Jeden ma 14 mm, drugi 11. Co o tym myślicie? Kolejne usg w pon.

A poza tym jest niestety tylko gorzej :( mam gorszy czas, próbuję przeczekać, ale nie jest lekko :(

W 7dc pecherzyki super!!:) jesli przyrastaja po ok 1-2 mm na dobe to ok 14 dc bedziesz miala ok 21 i 18 mm wiec jak dla mnie to dobry wnik:)

Anet_86 lubi tę wiadomość

Ciaza ! <3
    Miesiączki regularne
    Tsh w normie
  • ula87 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klayd wrote:
    Ja właśnie też narzekam ostatnio na ból pleców przed @. W ogóle ostatnim czasem pierwsze dwa dni to jakaś tragedia... czuję się tragicznie. Dawniej czegoś takiego nie miałam. Chyba opowiem o tym gin.
    Ja opowiedzialam gin to mowil ze moze to byc spowodowane opozniona owulacja (powtwrerdzona) ale poszlam do internisty, dal mi leki i jak reka odjal po pierwsej tabletce. Mowi ze to przykurcz miesni przykregoslupowych. Zobaczymy jak w tym cyklu, choc licze na zafasolkowanie :)

Ciaza ! <3
    Miesiączki regularne
    Tsh w normie
  • ula87 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to dla dziewczynki : Ala, Michalina, Martynka
    dla chlopca zupelnie nie wiemy, choc dla mnie to moglby byc Marcel

Ciaza ! <3
    Miesiączki regularne
    Tsh w normie
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ula87 wrote:
    Ja opowiedzialam gin to mowil ze moze to byc spowodowane opozniona owulacja (powtwrerdzona) ale poszlam do internisty, dal mi leki i jak reka odjal po pierwsej tabletce. Mowi ze to przykurcz miesni przykregoslupowych. Zobaczymy jak w tym cyklu, choc licze na zafasolkowanie :)

Ja w kazdym cyklu mam tak roznie, ze teraz staram sie naprawde obserwowac siebie. Kiedys 1-2 dni przed okresem
    Bol i to taki nokautujacy, pierwszego dnia @ ustawal. Jakis czas temu 2go dnia sie zaczynal hardkor. I maks 1-2 dni trwal. Ostatni cykl - okres 3 dni, jeden dzien plamienia przed. Zero bolu, az jak bylam u gin pytalam czy to w ogole byl okres, bo zero objawow, ale uslyszalam ze tak i ze mozliwe ze bez owu.
    Przedostatni cykl z kolei 6 dni plamienia, 2 dni okresu i 4 dni plamienia. Koszmar.
    W tym zostaly 3 dni, juz niecale, plamien nie ma jeszcze a bol jak ba @ od dobrego tygodnia.
    Ciesze sie, ale niestety te 3 dni to wyliczenia aplikacji... ale zgodnie z nia zatestuje, to bedzie 34 dc to nawet jak pozniej mialam owulacje to już powinno wyjść...

A bolu plecow nie traktuje jako objaw @, bo pojawil sie i zniknal, w tym samym zreszta czasie co ten dziwny sluz.

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ