X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak lepiej zrobić po spodziewanej @ niż sie rozczarowac, chociaz jak mi wyszedl negatyw w 34 dc w dniu spodziewanej @ t juz sie nie łudzę.

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja to was po całym dniu nie mogę nadrobić :)

Marudaruda, Rossetia lubią tę wiadomość

age.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Tak lepiej zrobić po spodziewanej @ niż sie rozczarowac, chociaz jak mi wyszedl negatyw w 34 dc w dniu spodziewanej @ t juz sie nie łudzę.
    A ile trwaja u Ciebie cykle?

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    hej dziewczyny ja to was po całym dniu nie mogę nadrobić :)
    Hehe jak czytalam tez o tym myslalam;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    A ile trwaja u Ciebie cykle?
    Oj sorki nie doczytalam ze w dniy spodziewanej@.
    Ale mojej kolezance pozytywny wyszedl dopiero jak @ spozniala sie tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 18:55

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej koleżance też tydzień po terminie wyszedł dopiero pozytywny test.

Rosesetita myślę że ten ból jest spowodowany owulką , ja w tym cyklu też pierwszy raz odczułam wyraźnie ból owulacyjny

maruda może będziesz miała wcześniej owulację dlatego spada ;) a co tych jajników to mam tak samo co cykl tylko na lewym sa dominujące na prawym zawsze jedno mniejsze

age.png
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... tak czytam o tych waszych bólach xD już obserwuje się pod tym kątem dokładnie drugi miesiąc, ale nie czuje kompletnie nic xD Jedynie w okolicy @. Może ja w ogóle owulacji nie mam... Hm... Umówiłam się na 30 do gin, może poproszę ją o monitoring ;)

Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tutaj pozostałe dziewczyny z naszej tabelki? Proszę się tutaj zaraz zameldować co u której słychać ;)

Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33, dopiero wróciłam do domu, bo po pracy byłam jeszcze na budowie naszego domku :) Nie wytrzymałam, poleciałam do WC zrobić test owu! Kurde, zobaczcie! Coś się dzieje!

https://zapodaj.net/235070b0f363f.jpg.html

Dziś jak nic będzie <3, nie mogę tego przegapić :D Masakra, a ja myślałam, że nie mam owulacji! Test robiłam kupiony z Rossmanna - Facelle. Nie mam pojęcie kiedy TO się może wydarzyć, ale tak mnie bolał prawy jajnik i pulsował dzisiaj, że wiedziałam, że to jest to! Normalnie aż cała podekscytowana jestem :D Nawet jak nie wyjdzie od razu to przynajmniej wiem, że mam owulacje :)

Co do wiesiołka to nie mam pojęcia czy to jego sprawka, bo dopiero wzięłam 8 tabletek (biorę tak jest na opakowaniu - 3 x dziennie po 2 tabletki po posiłku), ale śluz faktycznie jest inny. Jest jakby połączony rozciągliwy z kremowym. Dziś jeszcze go wezmę, a jutro zobaczę jaka będzie temperatura - jak skok to raczej odpuszczę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 19:35

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Oda_33, dopiero wróciłam do domu, bo po pracy byłam jeszcze na budowie naszego domku :) Nie wytrzymałam, poleciałam do WC zrobić test owu! Kurde, zobaczcie! Coś się dzieje!

https://zapodaj.net/235070b0f363f.jpg.html

Dziś jak nic będzie <3, nie mogę tego przegapić :D Masakra, a ja myślałam, że nie mam owulacji! Test robiłam kupiony z Rossmanna - Facelle. Nie mam pojęcie kiedy TO się może wydarzyć, ale tak mnie bolał prawy jajnik i pulsował dzisiaj, że wiedziałam, że to jest to! Normalnie aż cała podekscytowana jestem :D Nawet jak nie wyjdzie od razu to przynajmniej wiem, że mam owulacje :)

Co do wiesiołka to nie mam pojęcia czy to jego sprawka, bo dopiero wzięłam 8 tabletek (biorę tak jest na opakowaniu - 3 x dziennie po 2 tabletki po posiłku), ale śluz faktycznie jest inny. Jest jakby połączony rozciągliwy z kremowym. Dziś jeszcze go wezmę, a jutro zobaczę jaka będzie temperatura - jak skok to raczej odpuszczę.
    Nie ma moniaturki zdj.
    Tez mam te testy z rosmana , tez mialam taki sluz wcziraj i yez sie okazalo ze owu jest;) mam nadzieje ze te testy sa miarodajne ;)

Marudaruda lubi tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:

Obiecujące objawy! Bądź dobrej myśli ;) Tak mnie nakręciłyście, że chyba wrócę do testów owulacyjnych:)

Marudaruda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 15:09

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klayd wrote:
    Dziewczyny... tak czytam o tych waszych bólach xD już obserwuje się pod tym kątem dokładnie drugi miesiąc, ale nie czuje kompletnie nic xD Jedynie w okolicy @. Może ja w ogóle owulacji nie mam... Hm... Umówiłam się na 30 do gin, może poproszę ją o monitoring ;)
    To moze kup też te testy owu. Ka bylam do nich sceptycznie nastawiona ale powoli sie przekonuje bo wynik pokryl sie ze sluzem.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet_86 wrote:
    Czuję się wywołana do odpowiedzi :)
    Wczoraj byłam na usg - 13 dc, jeden pęcherzyk przestał rosnąć, więc nic z tego, drugi ma 18 mm, dziś albo jutro powinien pęknąć, więc pracowity czas przed nami :) W poniedziałek wizyta u nowego lekarza, zobaczymy co z tego będzie.
    Powodzenia;) trzymam kciuki;)

Anet_86 lubi tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś zaufałam tym testom owulacyjnym, nie wiem dlaczego. Cały ostatni cykl robiłam te kupione na allegro i ciągle wychodziły mi negatywne, zero kreski, może dosłownie z 3 razy jakiś taki cień drugiej kreseczki. W tym cyklu też je robiłam do wczoraj i też negatywne wychodziły. Tylko wczoraj jakiś jakby cień się pojawił. Zrobię jeszcze wieczorem ten z allegro, a jutro wieczorem Facelle. I tak zaufam tym drogeryjnym :)

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Ja jakoś zaufałam tym testom owulacyjnym, nie wiem dlaczego. Cały ostatni cykl robiłam te kupione na allegro i ciągle wychodziły mi negatywne, zero kreski, może dosłownie z 3 razy jakiś taki cień drugiej kreseczki. W tym cyklu też je robiłam do wczoraj i też negatywne wychodziły. Tylko wczoraj jakiś jakby cień się pojawił. Zrobię jeszcze wieczorem ten z allegro, a jutro wieczorem Facelle. I tak zaufam tym drogeryjnym :)
    Tak sobie myslalam wczoraj zeby na testach hcg wychodzily takie ladne paseczki jak na tych owu;)
    Nawet wyslalam siostrze zdj tego testu na fejsie i nie zdarzylam napisac ze to owulacyjny a ona juz dzwoni i glupol plakal ze szczescia bo myslala ze to ciazowy;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Tak sobie myslalam wczoraj zeby na testach hcg wychodzily takie ladne paseczki jak na tych owu;)
    Nawet wyslalam siostrze zdj tego testu na fejsie i nie zdarzylam napisac ze to owulacyjny a ona juz dzwoni i glupol plakal ze szczescia bo myslala ze to ciazowy;)

Dlatego ja tego nikomu nie pokazuję :D :D :D Oprócz mojego Małża, z wiadomych powodów ;)

SanKwt lubi tę wiadomość

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:

Zrób jeszcze jutro i pojutrze, może ta kreska jeszcze ciemnieć. U mnie jak wychodzily pozytywne to kreska testowa była mocniejsza od kontrolnej i chyba to szczytowy moment.
    Albo działaj co 2 dni :)

Anet - piękny pęcherzyk :)

Widzę, że kazda z Was pracowity czas.

Ja wyglądam i wyglądam na @... Cykle mam od 27-37 dni. Raz miałam ponad 40. Oczywiście dzień spodziewanej miesiączki jest umowny, bo wylicza mi go aplikacja na podstawie średniej z poprzednich cykli.
    Myślę, że aż tak jednak nie opóźniła mi się owulacja, żeby w 35 dc jeszcze nic nie było widać. Myślę, że po prostu owulki nie było, a mnie już pojawiają się wszystkie możliwe objawy @ ;)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33, najgorsze, że z czwartku na piątek Małża nie będzie, musi wyjechać :( :( :( Normalnie się chyba zabiję jak to wyjdzie wtedy! Wolałabym, żeby to była niedziela :D Będę robić chyba codziennie, bo pęknę z ciekawości.

Czasami owu przychodzi późno, a może lepiej i żeby przyszła @, a potem nowy cykl będzie piękniejszy :)

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda ja zebym nie zrobila wczoraj testu to myslalabym ze albo owu nie bylo albo jej nie zauwarzylam. Ten sluz mi dal do mydlenia i biegiem do rossmana to testy. A potem szok ;)
    Moze kup , napewno sie nie zmarnuja;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ