Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Marudaruda wrote:Oda_33, najgorsze, że z czwartku na piątek Małża nie będzie, musi wyjechać
Normalnie się chyba zabiję jak to wyjdzie wtedy! Wolałabym, żeby to była niedziela
Będę robić chyba codziennie, bo pęknę z ciekawości.
Czasami owu przychodzi późno, a może lepiej i żeby przyszła @, a potem nowy cykl będzie piękniejszy
Plemniki są w stanie podobno nawet 5 dni przezimować czekając na jajo, albo może jutro zaszalejcie, albo w czwartek przed wyjazdem
SanKwt miałam kupić dziś te testy i taka była kolejka, a mi tak było duszno i czułam, że @ się zaczyna, że wróciłam do domu. Teraz żałuję, może jutro kupię. Ale na pewno przydadzą się na następny cykl
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
nick nieaktualny
-
Oda_33 wrote:Plemniki są w stanie podobno nawet 5 dni przezimować czekając na jajo, albo może jutro zaszalejcie, albo w czwartek przed wyjazdem
SanKwt miałam kupić dziś te testy i taka była kolejka, a mi tak było duszno i czułam, że @ się zaczyna, że wróciłam do domu. Teraz żałuję, może jutro kupię. Ale na pewno przydadzą się na następny cykl
Codziennie lepiej nie? -
Marudaruda wrote:Codziennie lepiej nie?
Mi gin mówia nawet ze 2-3 dni będzie OK.
Chociaż jak codziennie próbujecie to nie znaczy, że się nie uda, szczególnie jak jest to po jakiejś przerwie.
Marudaruda lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Anet_86 wrote:W sumie to podsunęłyście mi pomysł z tymi testami. Gin powiedział, że pęknie środa/czwartek, może tez kupię, zobaczę co one na to
Na penwo nie zaszkodząDawaj znać, czy się pokryło z przeidywaną owulką
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Oda_33 wrote:Podobno co 2 dzień najlepiej, żeby zdążyły się naładować magazynki naszych panów.
Mi gin mówia nawet ze 2-3 dni będzie OK.
Chociaż jak codziennie próbujecie to nie znaczy, że się nie uda, szczególnie jak jest to po jakiejś przerwie.
Pomyślę, a może po prostu samo wyjdzieTak pewnie najlepiej.
-
SanKwt wrote:Pomozcie szyjka macicy skierowana ku kosci krzyzowej co to oznaczs?
Według "podręcznika" kierunek nie ma szczególnego znaczenia, jedynie czy jest "wysoko", czy "nisko" oraz czy w dotyku jest jak "koniec nosa", czy raczej jak "warga". Mi to wystarczyło, żeby co nie co określićStarając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing -
Klayd wrote:Według "podręcznika" kierunek nie ma szczególnego znaczenia, jedynie czy jest "wysoko", czy "nisko" oraz czy w dotyku jest jak "koniec nosa", czy raczej jak "warga". Mi to wystarczyło, żeby co nie co określić
-
Kurcze! Chciałam zrobić zdjęcia fragmentu książki i spostrzegłam się, że zostawiłam telefon w pracy
wr.... Jutro wrzucę
Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing -
SanKwt wrote:Ja juz sie naczytalam o kakims tygoledziu;) ale nie czytam dalej bo ja jak juz cos czytam to to mam;) hehe wiec luzik. Jak wpisalam to haslo w google wiekszosc postow byla porod i podług wiec nawet nie klikalam;) dzieki
To chyba wyszłoby Ci na USG, więc spokojnieA zamkniętą masz szyjkę? Ja wszystko rozumiem, ale dzisiaj rano mialam twardą, zakniętą wsyoko, w dzień miekką i nisko, teraz znowy twarda. Naprawdę nie nadążam...
Ale walczę dzielnie z uczeniem się badania szyjki
Tymczasem odpalam film z ukochanym mężem i życzę Wam dobrej nocy!* hormony w normie
* naturalna owulacja
Klayd wrote:Czy są tutaj pozostałe dziewczyny z naszej tabelki? Proszę się tutaj zaraz zameldować co u której słychać
Udało mi się za to nadrobić to co Wy pisałyście, wszystko przeczytałam i każdej z osobna życzę owocnego cyklu :* -
Oda_33 wrote:To chyba wyszłoby Ci na USG, więc spokojnie
A zamkniętą masz szyjkę? Ja wszystko rozumiem, ale dzisiaj rano mialam twardą, zakniętą wsyoko, w dzień miekką i nisko, teraz znowy twarda. Naprawdę nie nadążam...
Ale walczę dzielnie z uczeniem się badania szyjki
Tymczasem odpalam film z ukochanym mężem i życzę Wam dobrej nocy! -
welonka wrote:Ula ja zauważyłam ze po clo i duphaston w ciagu dwóch miesięcy przybrałam 2kg .
No wlasnie;/ Myslalam ze moze ja cos wymyslam, ale tak jak wspomnialam nie objadam sie , zreszta nigdy tak nie robilam itd a tu taki zonk. Wagi nie uzywamale czuje po sobie, po ubraniach, zle sie czuje;/
Ciaza !
Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
Miesiączki regularne
Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
Owulacja naturalna i stumlowana jest
Tsh w normie
Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
Jajowód lewy +/-, prawy + -
Rossetia wrote:Ula ja brałam wszystko to co piszesz. Oczywiście, że przytyłam. Jedząc tyle samo przytyłam w krótkim czasie 7 kg. Po prostu codziennie jak stawałam na wagę to było coraz więcej i więcej... można się załamać.
Euthyrox biorę codziennie od bardzo dawna już. Duphaston praktycznie też, bo bez niego mam nieregularne @. Teraz łykam metforminę i waga stoi w miejscu już kilka m-cy, także cieszę się, że przynajmniej nie idzie w górę.
Powiem Ci, że ja mimo, że nie jestem gruba, to też źle się czuję w swojej skórze. Nigdy tyle nie ważyłam, a wręcz kiedyś to byłam bardzo chuda, nawet podejrzewali u mnie anoreksję..później na studiach zaczęłam trochę tyć i tak stopniowo, powoli waga szła w górę.
Przy PCOS w ogóle jest trudno schudnąć, wszystko pod górkę..jeden nie ma nic, a drugiego czepia się wszystko.
ehhh no wlasnie;/. Ja raz w swoim zyciu mialam epizod ze wazylam 56 kg (wzrost 169 cm) , a tak ogolnie to 62-63 kg, a teraz 72;/...nie przytyalam tyle od niedawna, ale odkad zaczelam brac jakie kolwiek tabletki a to wczesniej bromergon, dostinex itd teraz te wspomagacze to masakra jest;/Ciaza !
Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
Miesiączki regularne
Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
Owulacja naturalna i stumlowana jest
Tsh w normie
Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
Jajowód lewy +/-, prawy + -
SanKwt wrote:Mnie wczoraj jak jajnik bolal oczywiacie po zrobueniu testu owu;) ah ta psychika;)
Test owu znow dzis powytywny;) ale serduszkowanie bylo wcziraj wiec dzis niech zolniezyki siw naladuja;)
Rossetia dzieki za pamiec , jakos sie uklada powoli. Mama miala usg jamy brzusznej, powiększona watroba , dostala dietę, leki na anemie i za miesiac badania musi powturzyc znow.
Milego dalszego dnia;)
Ach...to tak zawsze jest...jak mi się spóźnia @ i jak zrobię test (oczywiście negatywny) to zaraz dostaję @, tak jakby psychika już się dowiedziała, że to nie ciąża i przychodzi @, a jakbym testu nie zrobiła to bym dalej @ nie dostała pewnie... jednak może coś w tym jest
Niech się ładują i dzisiaj do dzieła
Dzielna mama! Mam nadzieję, że za m-c badania wyjdą pozytywne.
Oda_33 lubi tę wiadomość
PCOS, niedoczynność tarczycy, IO, mutacja PAI-1 homo
Bocian Białystok
Transfer 12.09.17 beta <0,1
Transfer 09.12.17 beta <0,1
Transfer 06.11.18 beta <0,1
Klinika OVIklinika Warszawa (4 zarodki)
1. Transfer 17.09.21 (blastka 3BC)
5dpt -beta 14, 7dpt- beta 55, 10dpt-beta 254,
12dpt-beta 554, 14dpt-beta 958, 6tc*
2. Transfer 23.02.22 (blastka 3AB)
5dpt- beta 8, 7dpt- beta 37, 9dpt- beta 100, 12dpt- beta 357
3. Transfer 14.08.24 (blastka 3BC)
Beta <0,1
Wrzesień ciąża naturalna 9tc*
4. Transfer 25.04.25 (blastka 3BC)
7dpt beta 7,7, 10dpt beta 29, 12dpt beta 65,5, 14dpt beta 170, 17dpt beta 539, 19dpt beta 957
7+1 CRL 1cm, FHR 153
9+3 CRL 2,8cm, FHR 178
11+3 CRL 5,5cm FHR 166