Starając się o pierwsze dziecko cz.2
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja idę jutro na sono HSG i trochę mnie łapie stres. Mi w zeszłym cyklu powiedziała, żeby nie brać clo jak będę miała iść na HSG, ale czytałam, że dziewczyny brały w tym samym cyklu clo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 21:17
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
A mi wszystkie posty przycina jak z tel pisze
Mika powodzenia jutro. Ja też idę jutro ale póki co stresa nie mam. Czekam na jakieś konkrety w końcu.
Iness a może to właśnie tutaj jest problem i hsg wykaże co i jak i zaraz po badaniu bach i ciąża
Erastel witaj
Ag no niestety ja też liczyłam że szybko się uda.. i też po owu uważam bo gdyby jednak się udało.. a gdy @ przychodzi to sobie mówie - trzeba było żyć normalnie a nie odmawiać sobie wszystkiego.
Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
nick nieaktualny
-
Erastel wrote:Co to się porobiło. Chciałam zobaczyć po dłuższej przerwie co tu słychać i lipa z poprzednim wątkiem:/ czy jest tu ktoś że starej ekipy ? Gacka ?
Starym/nowym staraczka nadal powodzenia u mnie 19 miesiąc bez zmianLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
nick nieaktualnyDzien dobry ja juz na nogach zaraz wyruszam do pracy. Wczoraj mniw tak nawalal ta nie drozna strona ze mozliwe ze ja to chyba juz po owulacji i jak zwykle wyrok naszczescie juz jestem gotowa na slowa lekarza ,, niestety znowu prawa strona " kiedys obiecywalam sobie ze nie bede ryzykowac z prawej strony ale po 5cs gdy nawet nie moglismy do niego ppdejsc stwierdzilam noech sie dzieje wola Boga ze nie jestem w stanie czekac rok na owulacje z lewej strony oj jakby mi ta lewa tak dzialala jak ta prawa to chyba juz ,,10 razy w ciazy moglabym byc ".
Erastel przytulam jakie badania robilas jaki plan ?? Wiem ze te badania sa frustrujace. Nie myslalas nad inseminacja? Ja nawet cholercia do niej nie moge podejsc -
Dziewczyny, ja też się witam
zastanawiałam się właśnie co stało się z tamtym wątkiem, ale dobrze że jest już tenPCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
Ag1988 wrote:Daj znać kiedy będziesz miała badanie i już później po.. Nie jest to podobno "najprzyjemniejsze badanie", ale przeżyjesz i będziesz już więcej wiedziała.
Jasne dam znać, jak mnie nerwy przed nie zjedzą, też naczytałam się trochę jak to wygląda ;/ ale w sumie najważiejsze to zrobić i może rzeczywiście coś zaskoczy.
Ag1988 a Ty nie miałaś drożności robionej?
MartitaS pytałam wczesniej u Ciebie pod wykresem o clo, bo mi własnie ginka nie powiedziała czy brac czy nie, ale również czytałam że dziewczyny brały i tak też nastawiałam się, że pewnie będę brać, niby czemu przerwa od clo, powiedział Ci gin? Skoro w tym samym cyklu można starać się i często kończy się powodzeniem. Powodzenia dzisiaj, odezwij się po
PaulinaNessa na to liczę, że cos więcej dowiem się i oby tylko były to dobre wieści, albo jeśli coś przytkane to niech przetkają i działać
-
mika88 my się chyba musimy uzupełniać, bo mówią, że pozytywne myślenie to połowa sukcesu Mnie tak samo jak Tobie, chyba łatwiej o optymizm u innych, że uda się niż u siebie, więc wierzę w Twoje powodzenie
Alexandra88 co u Ciebie słychać, który dzień cyklu masz? -
iness00 wrote:Witajcie dziewczyny
Jasne dam znać, jak mnie nerwy przed nie zjedzą, też naczytałam się trochę jak to wygląda ;/ ale w sumie najważiejsze to zrobić i może rzeczywiście coś zaskoczy.
Ag1988 a Ty nie miałaś drożności robionej?
MartitaS pytałam wczesniej u Ciebie pod wykresem o clo, bo mi własnie ginka nie powiedziała czy brac czy nie, ale również czytałam że dziewczyny brały i tak też nastawiałam się, że pewnie będę brać, niby czemu przerwa od clo, powiedział Ci gin? Skoro w tym samym cyklu można starać się i często kończy się powodzeniem. Powodzenia dzisiaj, odezwij się po
PaulinaNessa na to liczę, że cos więcej dowiem się i oby tylko były to dobre wieści, albo jeśli coś przytkane to niech przetkają i działać
O to nie zauważyłam U mnie organizm różnie reaguje na clo. Bywało, że 8dc miałam owulacje, więc może nie chciała, żebym musiała przekładać. Coś mi tam urosło, bo przed hsg zrobił podgląd i powiedział, że owulka powinna być za jakieś 2dni. Tak jak dziewczyny pisały hsg nie jest takie straszne mocny ból miesiączkowy podczas zakładania przez parę minut, kontrast "przyjemny" oba drożne, przeczyszczone rurki i do roboty!15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
-
MartitaS wrote:O to nie zauważyłam U mnie organizm różnie reaguje na clo. Bywało, że 8dc miałam owulacje, więc może nie chciała, żebym musiała przekładać. Coś mi tam urosło, bo przed hsg zrobił podgląd i powiedział, że owulka powinna być za jakieś 2dni. Tak jak dziewczyny pisały hsg nie jest takie straszne mocny ból miesiączkowy podczas zakładania przez parę minut, kontrast "przyjemny" oba drożne, przeczyszczone rurki i do roboty!
Zatem teraz pozostaje życzyć Ci tylko owocnych starań -
Sama wzięłam ketonal godzinę przed. W szpitalach podają znieczulenie i z tego co kojarzę to przy zwykłym HSG, ale tego nie jestem pewna. To chyba indywidualna sprawa placówki. Ja miałam w zwykłym gabinecie
Dziękuję, teraz zdecydowanie przyjemniejsza część starań15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
-
nick nieaktualnyWitajcie ja juz po ,,pracy" bylo okropnie a jeszcze 3 dni takiego czegos musze przejsc 8 h tragedia u mnie juz zdecydowanie po owu bo sluz juz bialy ale w ogole rozciagliwego nie bylo 3 dni z rzedu byl taki czop i na tym sie skonczylo nie wiem czy wiecie o co mi chodzi taki gesty polaczony z rozciagliwym. Dzisiaj tez mnie kulo ale juz raczej tak po srodku ani z lewej ani z prawej strony. Takze mam nadzieje ze lekarz zobaczy po ktorej to owu bylo zapisze leki i nast wizyta w nowym.roku i skierowanie do szpitala na laparoskopie.
-
nick nieaktualnyPaulina Nessa wrote:A mi wszystkie posty przycina jak z tel pisze
Mika powodzenia jutro. Ja też idę jutro ale póki co stresa nie mam. Czekam na jakieś konkrety w końcu.
Iness a może to właśnie tutaj jest problem i hsg wykaże co i jak i zaraz po badaniu bach i ciąża
Erastel witaj
Ag no niestety ja też liczyłam że szybko się uda.. i też po owu uważam bo gdyby jednak się udało.. a gdy @ przychodzi to sobie mówie - trzeba było żyć normalnie a nie odmawiać sobie wszystkiego.
Też po tych kilku miesiącach stwierdziłam, że trzeba odpuścić trochę, bo można do głowy dostać.. i trzeba też zadbać i cieszyć się relacją z Mężem/ Partnerem, a nie skupiać się na tym, czego brakuje..
Drożności nie miałam robionej.. Mam jeszcze przed tym badaniem przed sobą (oprócz tego cyklu) jeszcze 4 z clo a później drożność. Raczej się to przesunie w czasie, bo najprawdopodobniej (dla własnego zdrowia psychicznego) zrobię sobie przerwę na ze 2-3 miesiące od stymulowanych cykli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 18:28
-
Kurcze miałam dziś mieć lekarza i odwołał wszystkie wizyty ;/ następna wizyta 22.11.
A myślałam, że się już czegoś dowiem ;/
Mika daj znać jak tam u Ciebie na wizycie.Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny dobra wiadomosc owulacja z dobrej strony z lewej wprawdzie nie nastawiam sie na nic ale w koncu orawa sie zmeczyla pytalam tez juz wstepnie o laparoskopie takze styczen albo luty ide
Trzymam kciuki teraz za wasze wizyty ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 21:28
-
Dziewczyny ależ jestem delikatnie mówiąc zdenerowana po dzisiejszej wizycie... Poszłam umówić się na badanie drożności, a tu pewnie d.pa z tego w tym cyklu raczej nie zdążę
mika88 no widzisz, jednak dobre wiadomosci u Ciebie po wizycie
MartitaS to u Ciebie rozumiem - skoro tak szybko owu zdarzały się, że clo nie było sensu brać, a ja też mam nie brac (choć u mnie od 14 do 17 d.c jest owulacja) a szkoda cyklu, ale lekarze chyba tego nie rozumieją, że dla nas każdy cykl jest ważny, a nie jeden w te czy drugą stronę stracony przy dłuższych staraniach. -
nick nieaktualnyiness00 wrote:Dziewczyny ależ jestem delikatnie mówiąc zdenerowana po dzisiejszej wizycie... Poszłam umówić się na badanie drożności, a tu pewnie d.pa z tego w tym cyklu raczej nie zdążę
mika88 no widzisz, jednak dobre wiadomosci u Ciebie po wizycie
MartitaS to u Ciebie rozumiem - skoro tak szybko owu zdarzały się, że clo nie było sensu brać, a ja też mam nie brac (choć u mnie od 14 do 17 d.c jest owulacja) a szkoda cyklu, ale lekarze chyba tego nie rozumieją, że dla nas każdy cykl jest ważny, a nie jeden w te czy drugą stronę stracony przy dłuższych staraniach. -
Iness u mnie dzisiaj 21 dc, już po owu (potwierdzone monitoringiem), teraz pozostaje czekać.
Jak się nie uda to czeka mnie hsg - tylko ciężko "wstrzelić" się w dobry termin. Do mojej ginki wizyty już dużo wcześniej są porezerwowane.
Iness Ty w tym cyklu na monitoring ?
A jak tam dziewczyny u Was?PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
mikaa88 wrote:Iness dlaczego ?ja hsg mialam przed owu robione