Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starające się po przejściach - od nowa
Odpowiedz

Starające się po przejściach - od nowa

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    rok temu miałam 5 cykli z clo, biorę od 3dc, usg w piątek, a później zobaczymy. Dostanę pregnyl. Jak zaszłam w ciążę to też dostałam pregnyl na naturalny pęcherzyk.

będe trzymac kciuki za twój cykl,oby był udany

Monia85 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    Jeszcze raz gratulacje :) Już wczoraj podpatrzyłam na Twoim wykresie :) Buziaki i ciesz się Kochana, nie bój się cieszyć:)

hm hm,nie komentuje twojego wykresu,ja poprostu wstrzymuje oddech,trzymam kciuki równiez za ciebie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    tak dziewczyny ja sobie juz poczyniam<3 jeszcze nie widac plodnych dni po śluzie, ale tez musze wiecej pamietac o piciu, bo ja zazwyczaj malo pije....
    jestem na odwiedzinach - wracamy w pt a brakło mi niektórych tabletek..... znaczy heviran sie skonczył (na opryszczke), ovarin oszczędzam. nie wiem jak ja to policzylam, stałam, obcinałam, liczyłam a i tak źle wyliczylam. Bez ovarinu sie obejde, alez heviranie to niezbyt dobrze..... ale nie bede sie nakrecac..... trudno.... byle mam bromka

to odpoczywaj i niech ten relaks dobrze wpłynie na twoje starania.Ty na naturalnym cyklu,bez symulacji?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie..dzis temp.u mnie spadla a tak było ladnie. Moja corka ma jelutowke i chyba cos mnie dopada bo rano pogonili mnie di wc i byli mu tak niedobrze ze nawet mowic nie moglam..ale przeszło wiec może organizm sie obroni. Dopada mnie dol przed @ nie mam zadnych nadziei beta bedzie czysta formalnością aby z czystym sumieniem odstawic dupka ktorego jakies dzialanie na poczatku czulam a teraz nic. Pewnie organizm sie przyzwyczail. No nic popracuje trochę a tak mi sie nic nie chce.

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • gama Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    to odpoczywaj i niech ten relaks dobrze wpłynie na twoje starania.Ty na naturalnym cyklu,bez symulacji?

tak ja naturalnie, nie stymuluje
    nie wiem jakie by mialy byc podstawy do stymulacj?
    ja naturalnie, z naturalnymi wspomagaczami(patrz wykres)

wmawiam sobie, ze nie bedzie w tym cyklu nic, bo za wczesnie od zabiegu i teges..... zeby sie nie nastawiac, ale wiecie jak jest:)

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienkaa, kochana nie przejmuj sie, jeszcze nic nie wiadomo
    a zresztą jakby nawet- to wiesz- my Cie tu utulimy<3

Aasienkaa lubi tę wiadomość

jox6h3714iyy07ei.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka bez nakręcania, ale jak widziałaś u mnie tez tempka spadła, a bhcg wczoraj 279 ...jest jeszcze nadzieja :) wykresy wykresami ale każdy organizm jest inny

Aasienkaa, bobo_frut lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście :) Dobra jak beta w sobotę będzie ujemna to tulicie mnie mocno :) Ja wiem że wykres nie jest wyznacznikiem:) Co ma być to będzie:)

gama lubi tę wiadomość

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    tak ja naturalnie, nie stymuluje
    nie wiem jakie by mialy byc podstawy do stymulacj?
    ja naturalnie, z naturalnymi wspomagaczami(patrz wykres)

wmawiam sobie, ze nie bedzie w tym cyklu nic, bo za wczesnie od zabiegu i teges..... zeby sie nie nastawiac, ale wiecie jak jest:)

Oj widziałam twój wykres,nie wiem czy czegos tam brak he he..
    Ja jeszcze z tydzien musze poczekac na @ i jak sie zjawi to będę sie cieszyc,mam nadzieje ze mój organizm nie zmylił mnie.
    Dzis własnie dzwoniłam do lekarza,bo jesli dostane @ w nastepny weekend to on bedzie na urlopie,wiec pytałam czy moge wziąc CLO...
    Tak więc jesli zjawi sie @ to w 3dc mam zacząc CLO,potem 11-12dc monitoring

ty juz działasz a ja o krok przed,i tez juz zaczyna mnie nosic

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    Witajcie..dzis temp.u mnie spadla a tak było ladnie. Moja corka ma jelutowke i chyba cos mnie dopada bo rano pogonili mnie di wc i byli mu tak niedobrze ze nawet mowic nie moglam..ale przeszło wiec może organizm sie obroni. Dopada mnie dol przed @ nie mam zadnych nadziei beta bedzie czysta formalnością aby z czystym sumieniem odstawic dupka ktorego jakies dzialanie na poczatku czulam a teraz nic. Pewnie organizm sie przyzwyczail. No nic popracuje trochę a tak mi sie nic nie chce.

wszystko przed tobą,czasem nie warto sugerowac sie wykresem,moze temperatura spadła bo juz zle sie czułas,na nią wszystko ma wpływ..po cichu mam nadzieje ze ci sie uda,a jesli nie w tym to w następnym cyklu na pewno :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Asienka bez nakręcania, ale jak widziałaś u mnie tez tempka spadła, a bhcg wczoraj 279 ...jest jeszcze nadzieja :) wykresy wykresami ale każdy organizm jest inny

a jak ty się czujesz,kiedy wizyta?

midnight lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagna 75 o tak:D he heh he rzeczywiście, niczego tam nie brakuje......:)

jox6h3714iyy07ei.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienkaa nie lubię ujemnej bety - lubię podejście "co ma być to będzie"

Aasienkaa lubi tę wiadomość

jox6h3714iyy07ei.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama wrote:
    asienkaa nie lubię ujemnej bety - lubię podejście "co ma być to będzie"
    ja równiez od kilku miesięcy nie smutam się niczym,wciąz tryskam pozytywnym nastawieniem,nawet poronienie mnie nie złamało a przeciez prawie cztery lata czekalismy na tą kruszynke...teraz ona tam w niebie spogląda na nas i wiem ze pomoże nam przy kolejnej ciązy,taki mały nasz prywatny aniołek stróż.
    Przynajmniej wiem ze jest mozliwe w moim wieku zostac jeszcze mamą,udało się po CLO,a bylismy zdecydowani nawet na in vitro jesli byłoby to jedyne wyjscie
    Mysle ze trzeba byc silnym,to czekanie,cierpienie po stracie jeszcze bardziej motywuje i uczy takiej pokory

midnight, Aasienkaa lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    a jak ty się czujesz,kiedy wizyta?

Dziękuję bardzo, nie najgorzej :) tylko okazuje się ze moje tsh trochę za wysokie...i chyba muszę znów dopasować leki na ciśnienie bo okazało się ze jednego nie bardzo mogę brać...
    Podziwiam Cie za siłę i determinację :) trzymaj tak dalej, trzymam kciuki żeby się udało :* Mi bardzo ciężko było sie pozbierać po drugiej stracie.

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak..uczy pokory..i to bardzo.

Dziś moja corka leżąc chora ogladala bajki ktore uwielbiala będąc kilkulatkien.. coś robiac w lazience uslyszalam w tresci..."dlaczego to tak dlugo trwa?[...]-pamietajcie cierpliwość to wielki skarb.-skoro czekamy tak długo mozemy poczekac jeszcze troche.prawda?"
    Prawda dziewczyny:) popatrzylam w lustro i sie usmiechnelam sama do siebie i pomyślałam. ..prawda:)

midnight lubi tę wiadomość

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Dziękuję bardzo, nie najgorzej :) tylko okazuje się ze moje tsh trochę za wysokie...i chyba muszę znów dopasować leki na ciśnienie bo okazało się ze jednego nie bardzo mogę brać...
    Podziwiam Cie za siłę i determinację :) trzymaj tak dalej, trzymam kciuki żeby się udało :* Mi bardzo ciężko było sie pozbierać po drugiej stracie.

tez wczoraj pomyslałam ze jesli drugi raz strace moje marzenie czy tez będe tak silna...pewnie będzie trudniej,ale znam siebie bo nie ma dla mnie niemozliwego.Moze długo to potrwa,ale skoro po czterech latach sie udało to licze na kolejną szanse.Nosiłam pod sercem aniołka,dlatego Bóg mi je zabrał,tam ich miejsce,teraz ten aniołek czuwa nad nami i pomoze w opiece
    Co do leków,mnie zaraz lekarz eutyrox zwiększył dawke kiedy pokazałam wyniki bety

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    O tak..uczy pokory..i to bardzo.

Dziś moja corka leżąc chora ogladala bajki ktore uwielbiala będąc kilkulatkien.. coś robiac w lazience uslyszalam w tresci..."dlaczego to tak dlugo trwa?[...]-pamietajcie cierpliwość to wielki skarb.-skoro czekamy tak długo mozemy poczekac jeszcze troche.prawda?"
    Prawda dziewczyny:) popatrzylam w lustro i sie usmiechnelam sama do siebie i pomyślałam. ..prawda:)

nigdy nie jest wiadome kiedy to nastąpi,dlatego nie warto rezygnowac bo szczęscie moze byc w zasięgu ręki.Ja czekam długo i czekac bede,wiem ze warto.Cierpliwosc zawsze jest nagradzana :-)

czy u was tez taka zima?Gama ma straszną pogode na powrót,wracałam z pracy to drogi zasypane,bardzo powoli jechałam bo samochód drogi sie nie trzymał.Na taką zime to ja lubie popatrzec z okna

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis cos troszke plamie,jakby przed @ taki brudny sluz,ale chyba jeszcze za wczesnie,zresztą nic mnie jeszcze nie boli choc czasem przychodziła cichaczem.
    cykl poprzedzający ten w którym zaszłam w ciąze,tez miałam plamienia po dniach płodnych,moze teraz podobnie mam?Zobaczymy co kolejne dni przyniosą.

jutro Aasienkaa beta?Tempka ci podskoczyła...trzymam kciukasy.Wynik bedziesz miec tez jutro?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna trzymam kciuki żeby to nie była @

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ