Staramy się (1 dziecko) nowe kobietki
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Roksana wrote:Aj nie zwróciłam uwagi
A co mówi twój ginekolog o tym wszystkim?
Wlasnie chyba pora skonczyc z ginekologami i poszukac kliniki, chce sie dowiedziec czy mogę jeszcze cos zbadac czy zostaje inseminacja. Szukam też genetyka lub imunologa ale nie ma nigdy w okolicyStarania od marca 2018
-
Witajcie można dołączyć?
15.05.2019 Aniołek [*]
04.12 Dwie kreseczki
05.12 PRG 13dpo- 59,03ng/ml
05.12 beta 13dpo-155,9 ✊
07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
10.12 usg-widoczny pęcherzyk ciążowy
13.12 beta 21dpo 5084,0
21.12 usg-zarodek z ❤ walcz kropku -
Roksana wrote:Też często nie rozumiem co oznaczają te skróty jak "cp" itd.
Masz na mysli takie skróty jak np :
cs - cykl starań
dc - dzień cyklu
dpo - dni po owulacji
fl - faza lutealna
@ - okres
?
To takie podstawowe skróty dla ułatwienia, żeby nie trzeba bylo pisac calej frazy za każdym razem -
Mrs.C wrote:Witajcie można dołączyć?
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
nick nieaktualnyJa mam 19 lat, mimo tego wieku czuję swój instynkt macierzyński. Jeszcze nie zaczęliśmy starać się o maleństwo ale planujemy z narzeczonym zacząć starać się. Zaczęłam narazie brać kwas foliowy, myślę że jeśli przez pół roku nie uda nam się począć nowego życia to wtedy wybiorę się na jakieś badania. A teraz damy sobie szansę bez żadnych stresów.
-
Roksana wrote:Ja mam 19 lat, mimo tego wieku czuję swój instynkt macierzyński. Jeszcze nie zaczęliśmy starać się o maleństwo ale planujemy z narzeczonym zacząć starać się. Zaczęłam narazie brać kwas foliowy, myślę że jeśli przez pół roku nie uda nam się począć nowego życia to wtedy wybiorę się na jakieś badania. A teraz damy sobie szansę bez żadnych stresów.
Jasne! Na początku na luzie Jesteś młodziutka, więc nie ma chyba sensu robić nie wiadomo jakich badań
Powodzenia -
Roksana wrote:Jak wasi partnerzy znoszą sytuację że starcie się o maleństwo i nadal niestety nie jesteście w ciąży? Jestem ciekawa jakby to ewentualnie mogło u mnie wyglądać
Mój to po pierwszym nieudanym cyklu mial dola przez dzień czy dwa (chyba myślał i nastawil się na to ze rach ciach i od razu jest dziecko od zlotego strzału xD)... Potem chyba oswoil sie z tym ze to jednak nie tak latwo i szybko, zwłaszcza że ostatnimi czasy do ja miewalam dola i ryczalam po kolejnym straconyn cyklu i musial mnie pocieszać. Widzę ze myśli o tym, po kazdym przytualnku podekscytany mówi "może akurat będzie z tego bobio xD", Fertilman ktory mu kupilam łyka sam z siebie, nawet nie muszę mu przypominać (a jak o czyms nie trzeba mu przypominać to znaczy ze mu na tym bardzo zależy) ale ogolnie mowi ze co ma być co będzie. Takze w jakis sposób też przezywa te nasze starania.
Staramy się juz 7 cykli. -
nick nieaktualnyInga dziękuję 😊
doomi03 wrote:Mój to po pierwszym nieudanym cyklu mial dola przez dzień czy dwa (chyba myślał i nastawil się na to ze rach ciach i od razu jest dziecko od zlotego strzału xD)... Potem chyba oswoil sie z tym ze to jednak nie tak latwo i szybko, zwłaszcza że ostatnimi czasy do ja miewalam dola i ryczalam po kolejnym straconyn cyklu i musial mnie pocieszać. Widzę ze myśli o tym, po kazdym przytualnku podekscytany mówi "może akurat będzie z tego bobio xD", Fertilman ktory mu kupilam łyka sam z siebie, nawet nie muszę mu przypominać (a jak o czyms nie trzeba mu przypominać to znaczy ze mu na tym bardzo zależy) ale ogolnie mowi ze co ma być co będzie. Takze w jakis sposób też przezywa te nasze starania.
Staramy się juz 7 cykli.
Mój narzeczony mówi że jemu to wystarczy raz i odrazu zrobi nasze małe maleństwo. No ale niestety nie ma tak jakby się chciało. Ale chociaż zawsze sprawia że czuję się szczęśliwa. -
My sie staramy prawie 2lata. Jedna ciążę straciliśmy. Teraz w grudniu miał być tp. Ciężki okres przed nami, ciężkie święta i Nowy rok. Ale ciągle mam nadzieję. W sumie rozważamy ivf. Ale to już po nowym roku.
Lalia lubi tę wiadomość
15.05.2019 Aniołek [*]
04.12 Dwie kreseczki
05.12 PRG 13dpo- 59,03ng/ml
05.12 beta 13dpo-155,9 ✊
07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
10.12 usg-widoczny pęcherzyk ciążowy
13.12 beta 21dpo 5084,0
21.12 usg-zarodek z ❤ walcz kropku -
Roksana wrote:Inga dziękuję 😊
Mój narzeczony mówi że jemu to wystarczy raz i odrazu zrobi nasze małe maleństwo. No ale niestety nie ma tak jakby się chciało. Ale chociaż zawsze sprawia że czuję się szczęśliwa.
Heh jakbym mojego słyszała 😂 w pierwszą ciążę zaszła w pierwszym cs to teraz myśli że też tak szybko pójdzie 😒 oczywiście daj Bóg żeby poszło ale ja nie jestem tak entuzjastycznie nastawiona.. Nie po tylu zrobionych testach( a bo mam objawy) Teraz staramy się o drugie dzieciątko. Co prawda to pierwszy Cs takich na "bogato" ale od zawsze ❤️ bez zabezpieczenia i tylko stosunek przerywany.. Dopiero była owulacja (chyba) a ja już czekam jak na szpilkach na termin @ żeby test zrobić 😂 😂Beta 18.11 5085❤️
Martynka 08.06.2018 ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kurczę, mam problem, ponieważ wypadam w tym cyklu z monitoringu
Jutro po pracy mam ortodontę, a dzisiaj dowiedziałam się, że 30-31.10 (12-13dc) jestem w delegacji w Warszawie i wracam z niej w nocy. Natomiast 1.11 jedziemy do moich rodziców do innego województwa na święta i zostajemy do niedzieli 3.11 (16dc). Przesunęłam więc monitoring z 31.10 na 5.11 (18dc), ponieważ mój lekarz przyjmuje tylko we wtorki i czwartki.
Przy poprzednim monitoringu na USG wyglądało to tak:
12 dc dwa pęcherzyki 15 i 11 mm, endometrium 4 mm
16 dc jeden pęcherzyk 21mm endometrium 7 mm
Mam zalecone przez lekarza przyjmowanie Progesteronu od 16dc - 25 dc.
Zastanawiam się czy to nie za wcześnie, skoro 16dc pęcherzyk miał 21mm i nie pękł jeszcze?
Ile dni po owulacji zaczynacie przyjmowanie Proga?06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C