Staramy się (1 dziecko) nowe kobietki
-
WIADOMOŚĆ
-
Turkusowa90 wrote:Ale wtedy też bralas clostilbegyt?
Tak, wtedy również byłam na clo 2-6dc właśnie06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
doomi03 wrote:Haha mój też tak mowil zanim zaczęliśmy starania i byl pewny ze "szybko strzeli bramę", ale realia sprowadziły go na ziemię xD ja mialam większą świadomość ze to moze jednak trochę potrwać (chociaz zaczynając w serduchu byla nadzieja ze moze sie uda szybko).
My zaczęliśmy się starać w sierpniu i mój mąż strasznie bał się, że „strzeli bramkę” przed swoimi 30 urodzinami 😂🙈 a ubzdurał sobie w głowie, że chciałby zmajstrować dzidzię dopiero po urodzinach i wyszło na jego - seminogramu nie dało się zrobić przez azoospermię. Natomiast udało się to wyprowadzić za pomocą leków na prostą 💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Cześć,
ja dziś 29 dc, siknęłam i biało niestety.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
nick nieaktualny
-
Roksana wrote:Do nas niestety dotarła wczoraj smutna wiadomość że narzeczonego tata nie żyje, to już nawet nie rozmawiamy tak o dziecku jak wcześniej. Teraz tylko zajmujemy się jednym
Tak bardzo mi przykro 😞
trzymaj się Kochana, tulamy mocno!😞❤️06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Roksana wrote:Do nas niestety dotarła wczoraj smutna wiadomość że narzeczonego tata nie żyje, to już nawet nie rozmawiamy tak o dziecku jak wcześniej. Teraz tylko zajmujemy się jednym
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
nick nieaktualny
-
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualny
-
Hmm, ja byłam dziś na usg piersi. Wszystko ok
WGL 29 dc, ale piersi takie flaczki, nic WGL nawet na ten okres nie wskazuje.
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj byłam na monitoringu i w koncu szykuje się u mnie owulacja z lewego jajnika, który mam drozny. Pęcherzyk 17.6 po cichu cieszę się, ale zmartwilo mnie endometrium, 12dc a tu 5.1 i 5.8- malutko. 2-go ide na powtórkę, zobaczymy jak będzie.
Wgl to dzisiaj jestem po nocnej zmianie w pracy, cały dzień chodzę jak nieprzytomna. Niech się ten dzień skończy. A od wczoraj mam takiego gloda i nie mogę go zaspokoić...Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
12.2017 - cp
Starania od 10.06.2017
Nadzczynnosc GB.
Zielone światło.
06.22- 5cykl starań na nowo. -
Hejka jestem już na innym wątku i czuje się tam bardzo dobrze ale może i tu znajdę ciekawe informacje
Jestem właśnie w 24dc, zazwyczaj mam 26dni więc @ niedługo. Dzisiaj robiłam sikańca i biało 🤷♀️ jak @ się nie zjawi to następny test 5.11
Staramy się 3 cykl, ten jest pierwszy w którym zaczęłam się obserwować ja mam 23 lata, partner 30, prowadzimy raczej zdrowy tryb życia, jemy zdrowo, ruszamy się, uzupełniamy dietę w suplementy z badań póki co robiłam morfologie- ok i tsh 2.28, jeśli teraz się nie udało to od nowego cyklu planuje już na poważnie zabrać się za testy owulacyjne, przyjmować wiesiołka do owu i powtórzyć badania tarczycy, a w razie podwyższenia umówić na wizytę do Endo dajemy sobie czas do końca roku, jeśli naturalnie nie zaskoczy to wolimy wcześniej zacząć badania, nie czekać aż rokmegson91 lubi tę wiadomość
👧25 lat 🧑33 lata❤
5cs
Cykle 25-26 dni
18.01 II kreski na teście 🍀🙈
20.01 beta 814.40💚
progesteron 21.5
22.01 beta 2323.00💚
31.08 całe 2990g małego człowieka 💚
Matylda 10.09 3160g 53cm ❤
-
nick nieaktualny
-
Cześć, również bardzo chętnie bym do Was dołączyła
Pisałam już w innym wątku, ale pozwólcie, że napiszę też tu.
Mam 26 lat i to nasz 3 cykl starań. Wiem, mało, ale (pewnie jak każda z Was) nie spodziewałam się, że to tyle potrwa. Albo może inaczej - podejrzewam, że to może potrwać ale zupełnie nie spodziewałam się, że będę to tak przeżywać po pierwszym cyklu rozczarowanie, po drugim jeszcze większe i teraz jednocześnie wypatruję wszystkich możliwych oznak ciąży a jednocześnie zbliżającej się @.
Jestem pod opieką ginekologa-endokrynologa jeszcze zanim zaczęliśmy starania (już wcześniej doktor zauważyła cykle bezowulacyjne, rozregulowane hormony i wdrożyła leczenie, prawdziwe starania zaczęliśmy po uregulowaniu wyników). Myślałam, że skoro wcześniej się zabrałam za leczenie i skoro wszystko jest ok to szybciutko znajdę w ciążę. A tu klops
Planowo powinnam testować 4-5.11, mam cykle 31-dniowe, ale chyba nie wytrzymam do wtorku i spróbuję jutro
Podrzucam swój wykres, może jakaś dobra dusza coś z niego wyczyta
Pozdrawiam Was serdecznie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 22:03
-
Neeyenne wrote:Hejka jestem już na innym wątku i czuje się tam bardzo dobrze ale może i tu znajdę ciekawe informacje
Jestem właśnie w 24dc, zazwyczaj mam 26dni więc @ niedługo. Dzisiaj robiłam sikańca i biało 🤷♀️ jak @ się nie zjawi to następny test 5.11
Staramy się 3 cykl, ten jest pierwszy w którym zaczęłam się obserwować ja mam 23 lata, partner 30, prowadzimy raczej zdrowy tryb życia, jemy zdrowo, ruszamy się, uzupełniamy dietę w suplementy z badań póki co robiłam morfologie- ok i tsh 2.28, jeśli teraz się nie udało to od nowego cyklu planuje już na poważnie zabrać się za testy owulacyjne, przyjmować wiesiołka do owu i powtórzyć badania tarczycy, a w razie podwyższenia umówić na wizytę do Endo dajemy sobie czas do końca roku, jeśli naturalnie nie zaskoczy to wolimy wcześniej zacząć badania, nie czekać aż rok
Przydałoby się to tsh odrobinę obniżyć. Przy staraniach tsh nie powinno przekraczac 2, a najlepiej zeby bylo kolo 1. Umów się może do endokrynologa i skonsultuj, (tylko koniecznie wspomnij ze sie staracie bo wtedy sa inne normy) może akurat zaleci jakas mala dawke leku na obniżenie.
Warto też zrobić bardziej badania hormonów takich jak np: prolaktyna, lh, fsh (między 2-5dc) i progesteron (7 dni po owulacji).
Do tarczycowych jak chcesz mieć pełniejszy na obraz dla endokrynologa to mozesz tez dorobic ft3, ft4, anty-tpo i anty-tg. -
nick nieaktualny
-
Część Dziewczyny, mogę się dołączyć?
Szukam dziewczyn które miały zabieg łyżeczkowania, po jakim czasie dostały okres. Mi mija 44dni i dalej nic, choc bolą mnie piersi, brzuch, który też jest wydęty, mam pryszcze.. chce mi się wyć, bo czekam i czekam, wszystkie badania które mam zrobić po poronieniu mam zrobić po pierwszym okresie...
I druga sprawa, z mężem wspolzylismy normalnie, bez zabezpieczenia, po ustaniu krwawienia które u mnie było skąpe.. po wizycie u lekarza po zabiegu powiedział że szystko jest super, przepisał Ovarin na odbudowe, zaczęłam drugie opakowanie.. tylko co z tym okresem.... Mam już dość tego czekania 😠😠😠😠😠 -
nick nieaktualny