Forum Starając się - ogólne Staramy się (1 dziecko) nowe kobietki
Odpowiedz

Staramy się (1 dziecko) nowe kobietki

Oceń ten wątek:
  • Turkusowa90 Autorytet
    Postów: 838 674

    Wysłany: 28 października 2019, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:
    Na ostatnim monitoringu 16dc miałam pęcherzyk 21 mm, który jeszcze nie pękł... nie mam pojęcia co robić 😞
    Ale wtedy też bralas clostilbegyt?

    Starania od 08.2018 r.


    23.01.2021r. - II😍

    25.01.2021r. Beta 5832
    Progesteron 18,4
  • megson91 Autorytet
    Postów: 1876 2261

    Wysłany: 28 października 2019, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Ale wtedy też bralas clostilbegyt?

    Tak, wtedy również byłam na clo 2-6dc właśnie :(

    3jvztv73cc90cbvy.png
  • megson91 Autorytet
    Postów: 1876 2261

    Wysłany: 28 października 2019, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Haha mój też tak mowil zanim zaczęliśmy starania i byl pewny ze "szybko strzeli bramę", ale realia sprowadziły go na ziemię xD ja mialam większą świadomość ze to moze jednak trochę potrwać (chociaz zaczynając w serduchu byla nadzieja ze moze sie uda szybko).

    My zaczęliśmy się starać w sierpniu i mój mąż strasznie bał się, że „strzeli bramkę” przed swoimi 30 urodzinami 😂🙈 a ubzdurał sobie w głowie, że chciałby zmajstrować dzidzię dopiero po urodzinach i wyszło na jego - seminogramu nie dało się zrobić przez azoospermię. Natomiast udało się to wyprowadzić za pomocą leków na prostą 💜

    3jvztv73cc90cbvy.png
  • Turkusowa90 Autorytet
    Postów: 838 674

    Wysłany: 28 października 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:
    Tak, wtedy również byłam na clo 2-6dc właśnie :(
    To może rób testy owulacyjne. Jeśli do 16dc będą negatywne to zadzwoń do ginekologa i zapytaj.

    megson91 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2018 r.


    23.01.2021r. - II😍

    25.01.2021r. Beta 5832
    Progesteron 18,4
  • ami_ami Autorytet
    Postów: 1023 515

    Wysłany: 29 października 2019, 06:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    ja dziś 29 dc, siknęłam i biało niestety.

    zi13flw1zpqm8v3r.png

    27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗
    ******************************************************

    * 28 lat
    * starania od 04.2019

    TSH - 1,411 (08.2020)
    FT3 - 4,54 (2,43-6,01)
    FT4 - 12,27 (9,01-19,05)
    Prolaktyna - 20,56 (5,18-26,52)
    LH - 4,48
    FSH - 6,36
    Estradiol - 48,9
    Testosteron - 45,86 (13,84-53,35)
    Anty-TPO < 3 (0-5,61)
    ANTY-TG < 3 (0-4,11)
    AMH - 4,61
    DHEA-So4 - 650 -> 552

    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 października 2019, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas niestety dotarła wczoraj smutna wiadomość że narzeczonego tata nie żyje, to już nawet nie rozmawiamy tak o dziecku jak wcześniej. Teraz tylko zajmujemy się jednym

  • megson91 Autorytet
    Postów: 1876 2261

    Wysłany: 29 października 2019, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksana wrote:
    Do nas niestety dotarła wczoraj smutna wiadomość że narzeczonego tata nie żyje, to już nawet nie rozmawiamy tak o dziecku jak wcześniej. Teraz tylko zajmujemy się jednym


    Tak bardzo mi przykro 😞
    trzymaj się Kochana, tulamy mocno!😞❤️

    3jvztv73cc90cbvy.png
  • ami_ami Autorytet
    Postów: 1023 515

    Wysłany: 29 października 2019, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksana wrote:
    Do nas niestety dotarła wczoraj smutna wiadomość że narzeczonego tata nie żyje, to już nawet nie rozmawiamy tak o dziecku jak wcześniej. Teraz tylko zajmujemy się jednym
    Przykro mi.

    zi13flw1zpqm8v3r.png

    27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗
    ******************************************************

    * 28 lat
    * starania od 04.2019

    TSH - 1,411 (08.2020)
    FT3 - 4,54 (2,43-6,01)
    FT4 - 12,27 (9,01-19,05)
    Prolaktyna - 20,56 (5,18-26,52)
    LH - 4,48
    FSH - 6,36
    Estradiol - 48,9
    Testosteron - 45,86 (13,84-53,35)
    Anty-TPO < 3 (0-5,61)
    ANTY-TG < 3 (0-4,11)
    AMH - 4,61
    DHEA-So4 - 650 -> 552

    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 października 2019, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam 😊😣

  • Turkusowa90 Autorytet
    Postów: 838 674

    Wysłany: 29 października 2019, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksana wrote:
    Do nas niestety dotarła wczoraj smutna wiadomość że narzeczonego tata nie żyje, to już nawet nie rozmawiamy tak o dziecku jak wcześniej. Teraz tylko zajmujemy się jednym
    Bardzo mi przykro😖. Trzymajcie się. Tulę😗

    Starania od 08.2018 r.


    23.01.2021r. - II😍

    25.01.2021r. Beta 5832
    Progesteron 18,4
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 października 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Bardzo mi przykro😖. Trzymajcie się. Tulę😗

    Dziękuję za wsparcie 😊

  • ami_ami Autorytet
    Postów: 1023 515

    Wysłany: 29 października 2019, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, ja byłam dziś na usg piersi. Wszystko ok ;)

    WGL 29 dc, ale piersi takie flaczki, nic WGL nawet na ten okres nie wskazuje.

    zi13flw1zpqm8v3r.png

    27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗
    ******************************************************

    * 28 lat
    * starania od 04.2019

    TSH - 1,411 (08.2020)
    FT3 - 4,54 (2,43-6,01)
    FT4 - 12,27 (9,01-19,05)
    Prolaktyna - 20,56 (5,18-26,52)
    LH - 4,48
    FSH - 6,36
    Estradiol - 48,9
    Testosteron - 45,86 (13,84-53,35)
    Anty-TPO < 3 (0-5,61)
    ANTY-TG < 3 (0-4,11)
    AMH - 4,61
    DHEA-So4 - 650 -> 552

    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 29 października 2019, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj byłam na monitoringu i w koncu szykuje się u mnie owulacja z lewego jajnika, który mam drozny. Pęcherzyk 17.6 po cichu cieszę się, ale zmartwilo mnie endometrium, 12dc a tu 5.1 i 5.8- malutko. 2-go ide na powtórkę, zobaczymy jak będzie.

    Wgl to dzisiaj jestem po nocnej zmianie w pracy, cały dzień chodzę jak nieprzytomna. Niech się ten dzień skończy. A od wczoraj mam takiego gloda i nie mogę go zaspokoić...

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • Neeyenne Autorytet
    Postów: 843 762

    Wysłany: 31 października 2019, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) jestem już na innym wątku i czuje się tam bardzo dobrze ale może i tu znajdę ciekawe informacje :)

    Jestem właśnie w 24dc, zazwyczaj mam 26dni więc @ niedługo. Dzisiaj robiłam sikańca i biało 🤷‍♀️ jak @ się nie zjawi to następny test 5.11
    Staramy się 3 cykl, ten jest pierwszy w którym zaczęłam się obserwować :) ja mam 23 lata, partner 30, prowadzimy raczej zdrowy tryb życia, jemy zdrowo, ruszamy się, uzupełniamy dietę w suplementy :) z badań póki co robiłam morfologie- ok i tsh 2.28, jeśli teraz się nie udało to od nowego cyklu planuje już na poważnie zabrać się za testy owulacyjne, przyjmować wiesiołka do owu i powtórzyć badania tarczycy, a w razie podwyższenia umówić na wizytę do Endo :) dajemy sobie czas do końca roku, jeśli naturalnie nie zaskoczy to wolimy wcześniej zacząć badania, nie czekać aż rok :)

    megson91 lubi tę wiadomość

    👧23 lata 🧑31 lat ❤
    5cs
    Cykle 25-26 dni

    18.01 II kreski na teście 🍀🙈
    20.01 beta 814.40💚
    progesteron 21.5
    22.01 beta 2323.00💚
    31.08 całe 2990g małego człowieka 💚

    Matylda 10.09 3160g 53cm ❤


    zpbn9vvjtxzcd1zb.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 listopada 2019, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w pierwszych dniach od zapłodnienia mogą wystąpić jakieś objawy?

  • Kjuik Debiutantka
    Postów: 13 3

    Wysłany: 2 listopada 2019, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, również bardzo chętnie bym do Was dołączyła :)
    Pisałam już w innym wątku, ale pozwólcie, że napiszę też tu.
    Mam 26 lat i to nasz 3 cykl starań. Wiem, mało, ale (pewnie jak każda z Was) nie spodziewałam się, że to tyle potrwa. Albo może inaczej - podejrzewam, że to może potrwać ale zupełnie nie spodziewałam się, że będę to tak przeżywać :( po pierwszym cyklu rozczarowanie, po drugim jeszcze większe i teraz jednocześnie wypatruję wszystkich możliwych oznak ciąży a jednocześnie zbliżającej się @.
    Jestem pod opieką ginekologa-endokrynologa jeszcze zanim zaczęliśmy starania (już wcześniej doktor zauważyła cykle bezowulacyjne, rozregulowane hormony i wdrożyła leczenie, prawdziwe starania zaczęliśmy po uregulowaniu wyników). Myślałam, że skoro wcześniej się zabrałam za leczenie i skoro wszystko jest ok to szybciutko znajdę w ciążę. A tu klops ;-)
    Planowo powinnam testować 4-5.11, mam cykle 31-dniowe, ale chyba nie wytrzymam do wtorku i spróbuję jutro ;-)
    Podrzucam swój wykres, może jakaś dobra dusza coś z niego wyczyta :)
    Pozdrawiam Was serdecznie! :)

    68387555b1941807d311e0b3699ac204.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 22:03

    68387555b1941807d311e0b3699ac204.png
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 3941 6073

    Wysłany: 2 listopada 2019, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neeyenne wrote:
    Hejka :) jestem już na innym wątku i czuje się tam bardzo dobrze ale może i tu znajdę ciekawe informacje :)

    Jestem właśnie w 24dc, zazwyczaj mam 26dni więc @ niedługo. Dzisiaj robiłam sikańca i biało 🤷‍♀️ jak @ się nie zjawi to następny test 5.11
    Staramy się 3 cykl, ten jest pierwszy w którym zaczęłam się obserwować :) ja mam 23 lata, partner 30, prowadzimy raczej zdrowy tryb życia, jemy zdrowo, ruszamy się, uzupełniamy dietę w suplementy :) z badań póki co robiłam morfologie- ok i tsh 2.28, jeśli teraz się nie udało to od nowego cyklu planuje już na poważnie zabrać się za testy owulacyjne, przyjmować wiesiołka do owu i powtórzyć badania tarczycy, a w razie podwyższenia umówić na wizytę do Endo :) dajemy sobie czas do końca roku, jeśli naturalnie nie zaskoczy to wolimy wcześniej zacząć badania, nie czekać aż rok :)

    Przydałoby się to tsh odrobinę obniżyć. Przy staraniach tsh nie powinno przekraczac 2, a najlepiej zeby bylo kolo 1. Umów się może do endokrynologa i skonsultuj, (tylko koniecznie wspomnij ze sie staracie bo wtedy sa inne normy) może akurat zaleci jakas mala dawke leku na obniżenie.
    Warto też zrobić bardziej badania hormonów takich jak np: prolaktyna, lh, fsh (między 2-5dc) i progesteron (7 dni po owulacji).
    Do tarczycowych jak chcesz mieć pełniejszy na obraz dla endokrynologa to mozesz tez dorobic ft3, ft4, anty-tpo i anty-tg.

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2019, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was była już w ciąży?

  • Justii_ Koleżanka
    Postów: 49 4

    Wysłany: 3 listopada 2019, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Dziewczyny, mogę się dołączyć?

    Szukam dziewczyn które miały zabieg łyżeczkowania, po jakim czasie dostały okres. Mi mija 44dni i dalej nic, choc bolą mnie piersi, brzuch, który też jest wydęty, mam pryszcze.. chce mi się wyć, bo czekam i czekam, wszystkie badania które mam zrobić po poronieniu mam zrobić po pierwszym okresie...
    I druga sprawa, z mężem wspolzylismy normalnie, bez zabezpieczenia, po ustaniu krwawienia które u mnie było skąpe.. po wizycie u lekarza po zabiegu powiedział że szystko jest super, przepisał Ovarin na odbudowe, zaczęłam drugie opakowanie.. tylko co z tym okresem.... Mam już dość tego czekania 😠😠😠😠😠

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2019, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że możesz dołączyć

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego