Forum Starając się - ogólne Staramy się (1 dziecko) nowe kobietki
Odpowiedz

Staramy się (1 dziecko) nowe kobietki

Oceń ten wątek:
  • ami_ami Autorytet
    Postów: 968 500

    Wysłany: 4 listopada 2019, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, witam wszystkie :)

    ja zaczęłam 9dc. W śr wieczorem zauważyłam, że okres się zaczyna, ale w sumie dopiero w czw z rana się rozkręciła, więc dziś uważam jako 5dc i zrobiłam badanie lh i fsh.

    Jak tak staramy się o dziecko to często się zastanawiam jak tu można wpaść :O

    zi13flw1zpqm8v3r.png

    27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml

    ******************************************************

    * 28 lat
    * starania od 04.2019

    TSH - 1,411 (08.2020)
    FT3 - 4,54 (2,43-6,01)
    FT4 - 12,27 (9,01-19,05)
    Prolaktyna - 20,56 (5,18-26,52)
    LH - 4,48
    FSH - 6,36
    Estradiol - 48,9
    Testosteron - 45,86 (13,84-53,35)
    Anty-TPO < 3 (0-5,61)
    ANTY-TG < 3 (0-4,11)
    AMH - 4,61
    DHEA-So4 - 650 -> 552

    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • ami_ami Autorytet
    Postów: 968 500

    Wysłany: 4 listopada 2019, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skąd jesteście?? ;)

    zi13flw1zpqm8v3r.png

    27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml

    ******************************************************

    * 28 lat
    * starania od 04.2019

    TSH - 1,411 (08.2020)
    FT3 - 4,54 (2,43-6,01)
    FT4 - 12,27 (9,01-19,05)
    Prolaktyna - 20,56 (5,18-26,52)
    LH - 4,48
    FSH - 6,36
    Estradiol - 48,9
    Testosteron - 45,86 (13,84-53,35)
    Anty-TPO < 3 (0-5,61)
    ANTY-TG < 3 (0-4,11)
    AMH - 4,61
    DHEA-So4 - 650 -> 552

    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Kielc, wyprowadzam się do Łodzi w maju

  • megson91 Autorytet
    Postów: 1876 2261

    Wysłany: 4 listopada 2019, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kraków :)

    3jvztv73cc90cbvy.png
  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lublin się wita😊

    megson91 lubi tę wiadomość

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też czasami zauważcie takie dziwne uczucia po stosunku? Niby ostatni raz kochałam się z narzeczonym 31 października ale od tego czasu bolą mnie piersi, bolał żołądek, dzisiaj boli podbrzusze i prawy jajnik. Nie wiem czy to normalne 🤔

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 21:20

  • Turkusowa90 Autorytet
    Postów: 801 585

    Wysłany: 4 listopada 2019, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 14:48

    Starania od 08.2018 r.

    Folian 1^1
    Witamina d3 1^1
    Olej z wiesiołka 2^2(do owu)
    Ananas po owu, migdały, morele suszone.
    On: Olej z wiesiołka, FertilMan Plus, wit d,e,c, cynk, orzechy brazylijskie, dieta.

    Zrobione badania:
    tsh, ft3, ft4, anty tpo, anty tg, lh, fsh, prolaktyna, progesteron, estradiol, wit d3, wit b12, żelazo, morfologia, glukoza, crp, wymaz PCT, HSSG-jajowody drożne, Anty-HIV-1,2 VDRL, Anty-HCV-Ab, Toksoplazmoza, Anty-HIV-1,2, badanie cytologiczne, badanie czystości pochwy, badanie przeciwciał różyczki

    Mąż: rozszerzone badania nasienia (luty 2019) duża ilość plemników, morfologia 3%, drugie badania nasienia (wrzesień 2019) duża ilość plemników, morfologia 3%, fragmentacja DNA 17%, MAR-test IgA 13%, IgG 5%, usg, Anty-HIV-1,2, HbsAg, VDRL, Anty-HCV-Ab, Anty-Hbc

    1. iui 😖
    2. iui 😖
    3. iui 😖
  • megson91 Autorytet
    Postów: 1876 2261

    Wysłany: 4 listopada 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upragniona niunia wrote:
    Lublin się wita😊

    Studiowałam 5 lat w Lublinie na uniwerku medycznym ❤️❤️❤️

    Turkusowa90 lubi tę wiadomość

    3jvztv73cc90cbvy.png
  • Goldlemon Autorytet
    Postów: 318 187

    Wysłany: 4 listopada 2019, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:
    Studiowałam 5 lat w Lublinie na uniwerku medycznym ❤️❤️❤️
    Trochę mnie zszokowalo, po 1 cs robiliście juz badania nasienia?

    Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • megson91 Autorytet
    Postów: 1876 2261

    Wysłany: 4 listopada 2019, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldlemon wrote:
    Trochę mnie zszokowalo, po 1 cs robiliście juz badania nasienia?

    Mój ginekolog prowadzący powiedział, że jak pierwszy cykl stymulowany nie zakończy się ciążą, to mój Mąż musi się wybrać na badania nasienia, ponieważ on nie będzie mnie faszerował hormonami, skoro nie wiadomo co się dzieje po stronie Męża. Moim zdaniem bardzo racjonalne podejście zasugerował 😉

    3jvztv73cc90cbvy.png
  • ami_ami Autorytet
    Postów: 968 500

    Wysłany: 5 listopada 2019, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to nas więcej z Lublina :) ja mieszkam pod Lubliniem, ale tutaj pracuję :D

    Turkusowa90 lubi tę wiadomość

    zi13flw1zpqm8v3r.png

    27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml

    ******************************************************

    * 28 lat
    * starania od 04.2019

    TSH - 1,411 (08.2020)
    FT3 - 4,54 (2,43-6,01)
    FT4 - 12,27 (9,01-19,05)
    Prolaktyna - 20,56 (5,18-26,52)
    LH - 4,48
    FSH - 6,36
    Estradiol - 48,9
    Testosteron - 45,86 (13,84-53,35)
    Anty-TPO < 3 (0-5,61)
    ANTY-TG < 3 (0-4,11)
    AMH - 4,61
    DHEA-So4 - 650 -> 552

    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Goldlemon Autorytet
    Postów: 318 187

    Wysłany: 5 listopada 2019, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:
    Mój ginekolog prowadzący powiedział, że jak pierwszy cykl stymulowany nie zakończy się ciążą, to mój Mąż musi się wybrać na badania nasienia, ponieważ on nie będzie mnie faszerował hormonami, skoro nie wiadomo co się dzieje po stronie Męża. Moim zdaniem bardzo racjonalne podejście zasugerował 😉
    Aa, bo cs to bardziej cykl staran niz cykl stymulowany w moim rozumieniu, a dlugo sie ogólnie staracie?

    Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • ami_ami Autorytet
    Postów: 968 500

    Wysłany: 5 listopada 2019, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upragniona niunia wrote:
    Lublin się wita😊
    Gdzie chodzisz do lekarza?? :)

    zi13flw1zpqm8v3r.png

    27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml

    ******************************************************

    * 28 lat
    * starania od 04.2019

    TSH - 1,411 (08.2020)
    FT3 - 4,54 (2,43-6,01)
    FT4 - 12,27 (9,01-19,05)
    Prolaktyna - 20,56 (5,18-26,52)
    LH - 4,48
    FSH - 6,36
    Estradiol - 48,9
    Testosteron - 45,86 (13,84-53,35)
    Anty-TPO < 3 (0-5,61)
    ANTY-TG < 3 (0-4,11)
    AMH - 4,61
    DHEA-So4 - 650 -> 552

    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • megson91 Autorytet
    Postów: 1876 2261

    Wysłany: 5 listopada 2019, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldlemon wrote:
    Aa, bo cs to bardziej cykl staran niz cykl stymulowany w moim rozumieniu, a dlugo sie ogólnie staracie?

    Zaczęliśmy od 1 cyklu stymulowanego się starać 😂 ja jestem pod stała kontrolą endokrynologa i ginekologa, co 3 miesiące mam robione pełne badania hormonów z krwi i regulowane dawki leków i jeden i drugi powiedział, że z moim PCOS i IO nie ma szans praktycznie na owulacje. Od 8 lat byłam bez przerwy na tabletkach antykoncepcyjnych z powodu okropnie nieregularnych i bolesnych miesiączek. Obydwoje stwierdzili, że odstawiam tabletki i lecimy z cyklem stymulowanym, bo szkoda czasu.
    Ogólnie jest to 4 cykl starań, z czego 2 i 3 byłam znowu na tabletkach antykoncepcyjnych, ponieważ leczyliśmy u męża azoospermię, a po nich czuje się lepiej niż na zwykłym cyklu.

    3jvztv73cc90cbvy.png
  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 5 listopada 2019, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Ooo to nas więcej z Lublina :) ja mieszkam pod Lubliniem, ale tutaj pracuję :D

    No ja też własciwie to pod lublinem jestem.
    Dr Stettner cm chodzki. Pierwszy lekarz któremu zaufalam.

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • Lalia Autorytet
    Postów: 4712 10747

    Wysłany: 5 listopada 2019, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki 😉
    Mam 25 lat, w styczniu byłam u gin i powiedziałam, że planujemy z M. dzidziusia i co sprawdzić przed staraniami, na podstawie wywiadu kazał sprawdzić hormony tarczycy i glukoze, bo u mnie w rodzinie masowo się na to choruje, glukoza w normie, TSH 5,2... Od lutego do czerwca wizyty u endokrynologa i próby obniżenia tsh i doboru leku. W czerwcu TSH 1,7, reszta badań super. Dostaliśmy zielone światło na starania. Od ponad roku obserwuję swoje cykle, mierze temp, sprawdzam śluz itd. Wiem, że mam owulacje, bo jest widoczny skok temp, mam płodny śluz i odczuwam ból owulacyjny. A tu już 5 cykl i cisza...
    Na początku podchodzilismy do tego ze spokojem, ale teraz już zaczynamy powoli się martwić, oboje młodzi, zdrowi, aktywni fizycznie, a tu nic...
    Dzisiaj mam 26 dc, mam najgorszy wykres fazy lutealnej w życiu, same skoki i spadki, czuję się trochę jak na @, ale inaczej... Nauczyłam się nie robić testów przed @, bo to tylko daje złudne nadzieję.. Termin @ mam na czwartek, rano pójdę zrobić betę i dla sprawdzenia to TSH, bo może przez te kilka miesięcy coś się pogorszył...
    Raz mam kupę nadziei, a za chwilę klne, że w tym cyklu znowu lipa...
    Chociaż jak czytam historie dziewczyn to naprawdę mi głupio, bo ja przy Was to pikuś, a niektóre naprawdę doswoadczyły ogromnych tragedii..
    No cóż, nie wolno tracić nadziei, mam nadzieję, że w końcu wszystkie będziemy płakać na widok bijacego serduszka na usg i tego nam wszystkim życzę 😘

    "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

    11 cs 🤰17.04. 14 dpo ⏸️
    14 dpo beta 100mIU/ml prog 37,9 ng/ml
    17 dpo beta 387mIU/ml
    28.04. (5+1) 25 dpo pęcherzyk w macicy 🍀
    08.05. (6+4) jest serduszko ♥️
    31.07 (18+4) Synek 260g💙
    20.08 (21+3) usg połówkowe 445g👍
    12.09 (24+4)750g😍
    02.10 (27+4) 1260g🤭
    18.10 (29+4) 1735g 👌
    27.10 (31+1) usg III trymestru 1639g 😁
    6.11 (32+4) 2200 g☺️
    27.11 (35+4) 2750 g💪
    11.12 (37+4) 3221 g 🤗
    17.12 (38+3) Indukcja porodu 🎈
    18.12.2020 r. godz. 7:12 Narodziny synka 3500 g i 53 cm
    Niedoczynność tarczycy, Letrox 75/100 w ciąży 💊
    Prenatal Uno/Duo✔️
    Cukrzyca ciążowa, dieta🍰
    mhsvj48a9b4yfm9l.png
  • ami_ami Autorytet
    Postów: 968 500

    Wysłany: 5 listopada 2019, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upragniona niunia wrote:
    No ja też własciwie to pod lublinem jestem.
    Dr Stettner cm chodzki. Pierwszy lekarz któremu zaufalam.
    Mieszkanie pod miastem jest duuużo lepsze niż w nim. My zaczynamy budowę własnego domu :)

    Ja na razie chodzę do dr Haratym-Maj, ogólnie babka dobra, zobaczymy co dalej. W Puławach jest podobno 2 dobrych lekarzy.

    zi13flw1zpqm8v3r.png

    27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml

    ******************************************************

    * 28 lat
    * starania od 04.2019

    TSH - 1,411 (08.2020)
    FT3 - 4,54 (2,43-6,01)
    FT4 - 12,27 (9,01-19,05)
    Prolaktyna - 20,56 (5,18-26,52)
    LH - 4,48
    FSH - 6,36
    Estradiol - 48,9
    Testosteron - 45,86 (13,84-53,35)
    Anty-TPO < 3 (0-5,61)
    ANTY-TG < 3 (0-4,11)
    AMH - 4,61
    DHEA-So4 - 650 -> 552

    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • ami_ami Autorytet
    Postów: 968 500

    Wysłany: 5 listopada 2019, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Cześć Kobietki 😉
    Mam 25 lat, w styczniu byłam u gin i powiedziałam, że planujemy z M. dzidziusia i co sprawdzić przed staraniami, na podstawie wywiadu kazał sprawdzić hormony tarczycy i glukoze, bo u mnie w rodzinie masowo się na to choruje, glukoza w normie, TSH 5,2... Od lutego do czerwca wizyty u endokrynologa i próby obniżenia tsh i doboru leku. W czerwcu TSH 1,7, reszta badań super. Dostaliśmy zielone światło na starania. Od ponad roku obserwuję swoje cykle, mierze temp, sprawdzam śluz itd. Wiem, że mam owulacje, bo jest widoczny skok temp, mam płodny śluz i odczuwam ból owulacyjny. A tu już 5 cykl i cisza...
    Na początku podchodzilismy do tego ze spokojem, ale teraz już zaczynamy powoli się martwić, oboje młodzi, zdrowi, aktywni fizycznie, a tu nic...
    Dzisiaj mam 26 dc, mam najgorszy wykres fazy lutealnej w życiu, same skoki i spadki, czuję się trochę jak na @, ale inaczej... Nauczyłam się nie robić testów przed @, bo to tylko daje złudne nadzieję.. Termin @ mam na czwartek, rano pójdę zrobić betę i dla sprawdzenia to TSH, bo może przez te kilka miesięcy coś się pogorszył...
    Raz mam kupę nadziei, a za chwilę klne, że w tym cyklu znowu lipa...
    Chociaż jak czytam historie dziewczyn to naprawdę mi głupio, bo ja przy Was to pikuś, a niektóre naprawdę doswoadczyły ogromnych tragedii..
    No cóż, nie wolno tracić nadziei, mam nadzieję, że w końcu wszystkie będziemy płakać na widok bijacego serduszka na usg i tego nam wszystkim życzę 😘
    Cześć :)
    każda już gdy mija 22 dc zaczyna wariować, a je już przestałam chyba... za dużo razy zdawało mi się, że to to. Co ma być to będzie. Trzeba się przebadać. Mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz. Ja to pewnie popłakałabym się jak zobaczyłabym II kreski na teście :)

    zi13flw1zpqm8v3r.png

    27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml

    ******************************************************

    * 28 lat
    * starania od 04.2019

    TSH - 1,411 (08.2020)
    FT3 - 4,54 (2,43-6,01)
    FT4 - 12,27 (9,01-19,05)
    Prolaktyna - 20,56 (5,18-26,52)
    LH - 4,48
    FSH - 6,36
    Estradiol - 48,9
    Testosteron - 45,86 (13,84-53,35)
    Anty-TPO < 3 (0-5,61)
    ANTY-TG < 3 (0-4,11)
    AMH - 4,61
    DHEA-So4 - 650 -> 552

    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Lalia Autorytet
    Postów: 4712 10747

    Wysłany: 5 listopada 2019, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Cześć :)
    każda już gdy mija 22 dc zaczyna wariować, a je już przestałam chyba... za dużo razy zdawało mi się, że to to. Co ma być to będzie. Trzeba się przebadać. Mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz. Ja to pewnie popłakałabym się jak zobaczyłabym II kreski na teście :)


    Ami, dzięki za wsparcie 😘 ja po każdej owu mam wrażenie, że mam wszystkie objawy ciąży a potem przychodzi małpiszon i łzy...

    Ja jak zobaczę dwie kreski to zatancze nago w deszczu 😎

    "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

    11 cs 🤰17.04. 14 dpo ⏸️
    14 dpo beta 100mIU/ml prog 37,9 ng/ml
    17 dpo beta 387mIU/ml
    28.04. (5+1) 25 dpo pęcherzyk w macicy 🍀
    08.05. (6+4) jest serduszko ♥️
    31.07 (18+4) Synek 260g💙
    20.08 (21+3) usg połówkowe 445g👍
    12.09 (24+4)750g😍
    02.10 (27+4) 1260g🤭
    18.10 (29+4) 1735g 👌
    27.10 (31+1) usg III trymestru 1639g 😁
    6.11 (32+4) 2200 g☺️
    27.11 (35+4) 2750 g💪
    11.12 (37+4) 3221 g 🤗
    17.12 (38+3) Indukcja porodu 🎈
    18.12.2020 r. godz. 7:12 Narodziny synka 3500 g i 53 cm
    Niedoczynność tarczycy, Letrox 75/100 w ciąży 💊
    Prenatal Uno/Duo✔️
    Cukrzyca ciążowa, dieta🍰
    mhsvj48a9b4yfm9l.png
  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 5 listopada 2019, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Mieszkanie pod miastem jest duuużo lepsze niż w nim. My zaczynamy budowę własnego domu :)

    Ja na razie chodzę do dr Haratym-Maj, ogólnie babka dobra, zobaczymy co dalej. W Puławach jest podobno 2 dobrych lekarzy.

    Ja już miałam konsultacje u ordynatora z Puław i dziękuję. Nie zapomnę tego spotkania....
    Nigdy więcej... wyszłam z płaczem.
    Ufam tylko swojemu:)

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego