X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • agape Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Melduje się, jak obiecałam - dzisiaj po pierwszym monitoringu po poronieniu. Wszystko ok, wyczyściło się prawidłowo. Lekarz pozwolił na starania od razu. Nawet owulacja już była, a dopiero dzisiaj 15dc, a zwykle mam 18dc. Ale serduszkowanie było, więc nie zaprzepaszczona ;) Jeszcze jeden cykl mam odpocząć od CLO, a jak się nie uda, to dwa cykle znów CLO, a później zobaczymy.

Vesper, Selja lubią tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape, bardzo się cieszę, że wszystko w porządku z Twoim zdrowiem <3

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczelam mierzyc temp.Zobaczymy co wyniknie

katsuyoshi lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ja zaczelam mierzyc temp.Zobaczymy co wyniknie
    Nie zapomnij nam udostepnic wykres :)

Ja dopiero wstałam z synkiem znowu pół nocy nie spalismy.

Tak wiec dzien dobry kochane <3
    Własnie popijam kawusie :)

Ola_85 lubi tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jaki termometr polecacie do prowadzenia cyklu? Ja mam w domu tylko taki zwykły rtęciowy, ale to masakra, bo trzeba trzymać z 10 minut.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    dziewczyny a jaki termometr polecacie do prowadzenia cyklu? Ja mam w domu tylko taki zwykły rtęciowy, ale to masakra, bo trzeba trzymać z 10 minut.

Ja mam elektryczny mierzy szybko i pika jak zakonczy mierzenie ;)
    Według mnie jest dobry i polecam taki rodzaj termometru .

Ola_85 lubi tę wiadomość

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Jak tam weekend mija?

Ovu mi wyznaczył ouwlacje na 17 dc to teraz znowu czekanie...zdecydowanie bardziej wole czas do owu też tak macie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Witam się i ja :) Jak tam weekend mija?

Ovu mi wyznaczył ouwlacje na 17 dc to teraz znowu czekanie...zdecydowanie bardziej wole czas do owu też tak macie? :)

Dokładnie tak bo jak już sie jest po owu to potem sa dni czekania na @ które jest stresujące bo jak wiadomo każda z nas nie chciałaby zobaczyć @.

No ale jak ja już wczesniej pisałam w tym cyklu totalna olewka :D

A weekend hm tak sobie niby słonce ale nie za ciepło, wróciłam z synkiem ze spaceru i sklepu... teraz odpoczywam i nie dlugo bede synka usypiac potem bede robic obiad tzn mam od wczoraj ale musze ziemniaczki obrac i sosik zrobic.
    Teraz wcinam sobie jogurcik a co mi tam :D
    Jeszcze kawusia mnie czeka...
    Ogólnie brak planów jakich kolwiek...
    Może jakis filmik sobie potem obejrze albo coś.

Ps. kiedy udostepnisz wykres? :D chciałabym sobie obejrzec, mam taką manie oglądania hihi lubie oglądac wykresy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 12:43

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Dokładnie tak bo jak już sie jest po owu to potem sa dni czekania na @ które jest stresujące bo jak wiadomo każda z nas nie chciałaby zobaczyć @. No ale jak ja już wczesniej pisałam w tym cyklu totalna olewka :D

Dokładnie i nic już nie można zrobić w tym temacie poza tym, że trzeba wrzucić na luz! ;)
    katsuyoshi wrote:
    Ps. kiedy udostepnisz wykres? :D chciałabym sobie obejrzec, mam taką manie oglądania hihi lubie oglądac wykresy :)

Już :D tylko tak jak wcześniej wspomniałam tempki nie mierzyłam ;)
    Rozumiem, bo ja też lubię oglądać wykresy i nie raz wchodzę sobie w galerię wykresów i porównuje :P i wtedy często sie też uspakajam, że każdy jest indywidualny i ma całkiem inne objawyy a właśnie wykresy są tego dowodem ;)

U Nas też dzisiaj leniwa niedziela :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 12:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale mam nadzieje ze zaczniesz tempke w koncu mierzyc :D

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zakupić dobry termometr elektroniczny :) Chociaż podglądając wykresy zauważyłam, że z ta temperaturą też różnie bywa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 13:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Muszę zakupić dobry termometr elektroniczny :) Chociaż podglądając wykresy zauważyłam, że z ta temperaturą też różnie bywa...
    Tak dokładnie niby tempka wysoko to ciąża a sporo osób widziałam nie raz ze ma wysoko a mimo to dostają @.
    Ja tez teraz niby mam wysoko a przyjdzie dzien @ i od razu mi spadnie :D

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, no właśnie...gdzieś wyczytałam, że ogólnie po owu temperatura utrzymuje się na wyższym poziomie i dopiero w okolicach spodziewanej @ spada, więc w sumie dopiero po tym dniu jeśli tempka utrzymuje się dalej wysoko możemy przypuszczać, że coś jest na rzeczy :)

U mnie niby już po owu a dalej czuje jak jajniki mi 'grają' czasami i już sama nic nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 14:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Kat, no właśnie...gdzieś wyczytałam, że ogólnie po owu temperatura utrzymuje się na wyższym poziomie i dopiero w okolicach spodziewanej @ spada, więc w sumie dopiero po tym dniu jeśli tempka utrzymuje się dalej wysoko możemy przypuszczać, że coś jest na rzeczy :)

U mnie niby już po owu a dalej czuje jak jajniki mi 'grają' czasami i już sama nic nie wiem...

Hehe widze że bardzo się obserwujesz ze czujesz :D
    Ja staram sie na nic nie zwracać uwagi chociaż moje dretwienie nogi nie da sie ominąc niestety jest na tyle uciążliwe i bolące że nawet jakbym nie chciała nie jestem wstanie nie czuć.
    Zawsze tak mam przed @ , oczywiscie bedać w ciaży z synkiem tez mi dretwiala na początku kiedy miną @ dretwiala mi bardziej i doszły bóle sutków dosyc duże na tyle że nie dotykając ich bolały w staniku także byłam pewna ze @ sie spoznia i tyle no ale mineło mi 11 dni i nadal @ nie bylo , szczerze mówiąc zrobilam wtedy dopiero pierwszy test aby uspokoic swoja psyche bo kurde fiksowal mój mózg :D
    A tu niespodzianka 2 grube krechy z popołudniowego moczu hihi :D

Jestem już po obiadku :)

Karolla. lubi tę wiadomość

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno coś w tym jest, że teraz bardziej zwracam uwagę, obserwuję się. Jak jeszcze nie staraliśmy się, nawet nie przypuszczałam, że owulacja może w jakikolwiek sposób dawać o sobie znać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Na pewno coś w tym jest, że teraz bardziej zwracam uwagę, obserwuję się. Jak jeszcze nie staraliśmy się, nawet nie przypuszczałam, że owulacja może w jakikolwiek sposób dawać o sobie znać.

Owulacja owulacją ale ja w tamty cyklu jak sie obserwowałam i nakrecałam miałam wszytskie objawy nawet wymioty tak swoją psychike nakreciłam :/
    A nigdy na owu objawów nie miałam a w tamtym cyklu nagle bylo ich pelno a w tym cylku jestem na luzie i jakos objawów nie miałam na owu hihi takze mysle ze to lepsze podejscie :)

Dzisiaj mam 6 dzien po owu :D w tym cylku owu wystąpiła mi wczesniej według wykresu wiec sie okaże kiedy dostane @ oczywiscie najpozniej do 26 czekam bo w tamtym cylku 26 dostalam @ jeszcze odblokowałam ją serduszkowaniem hihi bo juz nie chcialo mi sie czekac gdyz 1 dzien mi sie spozniala a testy pokazywal negatyw :D
    Dobrze ze teraz mam to na luzie i napewno nie bede testować przed @

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszym cyklu starań myślałam, że się udało zrobiłam test dzien przed @ niestety negatyw i wielkie rozczarowanie, przeryczałam cały dzien, następnego dnia dostałam okres i już cisnienie ze mnie zeszło. W ubiegłym cyklu byłam spokojna do czasu, aż poczułam objawy pms (wtedy spanikowałam, nawet Wam 'troche' pomarudziłam hehe) to jakoś odebrało mi nadzieje, juz nie testowalam i @ przyszła o swoim czasie. Teraz trzeci cykl...póki co podchodze do tego, że czas pokaze, zobaczymy :)

• Vesper Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla, trzy cykle przed forum spóźniał mi się @, też myślałam, że zaciążyłam :P, chociaż niespecjalnie "celowaliśmy". Także, nie ma się co nakręcać nadmiernie, żeby potem nie przeżywać rozczarowania.
    Powodzenia w staraniach, dziewczyny <3

Selja lubi tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam elektroniczny z rosmana za 9 zl i jest ok szybko mierzy i po zmierzeniu pika

Karolla. lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi udestepniłam wykres zerknij sobie

km5s8ribs34fnes6.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ