Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej:)
Melduje się, jak obiecałam - dzisiaj po pierwszym monitoringu po poronieniu. Wszystko ok, wyczyściło się prawidłowo. Lekarz pozwolił na starania od razu. Nawet owulacja już była, a dopiero dzisiaj 15dc, a zwykle mam 18dc. Ale serduszkowanie było, więc nie zaprzepaszczona Jeszcze jeden cykl mam odpocząć od CLO, a jak się nie uda, to dwa cykle znów CLO, a później zobaczymy.Vesper, Selja lubią tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:dziewczyny a jaki termometr polecacie do prowadzenia cyklu? Ja mam w domu tylko taki zwykły rtęciowy, ale to masakra, bo trzeba trzymać z 10 minut.
Ja mam elektryczny mierzy szybko i pika jak zakonczy mierzenie
Według mnie jest dobry i polecam taki rodzaj termometru .Ola_85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolla. wrote:Witam się i ja Jak tam weekend mija?
Ovu mi wyznaczył ouwlacje na 17 dc to teraz znowu czekanie...zdecydowanie bardziej wole czas do owu też tak macie?
Dokładnie tak bo jak już sie jest po owu to potem sa dni czekania na @ które jest stresujące bo jak wiadomo każda z nas nie chciałaby zobaczyć @.
No ale jak ja już wczesniej pisałam w tym cyklu totalna olewka
A weekend hm tak sobie niby słonce ale nie za ciepło, wróciłam z synkiem ze spaceru i sklepu... teraz odpoczywam i nie dlugo bede synka usypiac potem bede robic obiad tzn mam od wczoraj ale musze ziemniaczki obrac i sosik zrobic.
Teraz wcinam sobie jogurcik a co mi tam
Jeszcze kawusia mnie czeka...
Ogólnie brak planów jakich kolwiek...
Może jakis filmik sobie potem obejrze albo coś.
Ps. kiedy udostepnisz wykres? chciałabym sobie obejrzec, mam taką manie oglądania hihi lubie oglądac wykresyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 12:43
-
katsuyoshi wrote:Dokładnie tak bo jak już sie jest po owu to potem sa dni czekania na @ które jest stresujące bo jak wiadomo każda z nas nie chciałaby zobaczyć @. No ale jak ja już wczesniej pisałam w tym cyklu totalna olewka
Dokładnie i nic już nie można zrobić w tym temacie poza tym, że trzeba wrzucić na luz!
katsuyoshi wrote:Ps. kiedy udostepnisz wykres? chciałabym sobie obejrzec, mam taką manie oglądania hihi lubie oglądac wykresy
Już tylko tak jak wcześniej wspomniałam tempki nie mierzyłam
Rozumiem, bo ja też lubię oglądać wykresy i nie raz wchodzę sobie w galerię wykresów i porównuje i wtedy często sie też uspakajam, że każdy jest indywidualny i ma całkiem inne objawyy a właśnie wykresy są tego dowodem
U Nas też dzisiaj leniwa niedziela
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 12:55
katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolla. wrote:Muszę zakupić dobry termometr elektroniczny Chociaż podglądając wykresy zauważyłam, że z ta temperaturą też różnie bywa...
Ja tez teraz niby mam wysoko a przyjdzie dzien @ i od razu mi spadnie -
Kat, no właśnie...gdzieś wyczytałam, że ogólnie po owu temperatura utrzymuje się na wyższym poziomie i dopiero w okolicach spodziewanej @ spada, więc w sumie dopiero po tym dniu jeśli tempka utrzymuje się dalej wysoko możemy przypuszczać, że coś jest na rzeczy
U mnie niby już po owu a dalej czuje jak jajniki mi 'grają' czasami i już sama nic nie wiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 14:23
katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolla. wrote:Kat, no właśnie...gdzieś wyczytałam, że ogólnie po owu temperatura utrzymuje się na wyższym poziomie i dopiero w okolicach spodziewanej @ spada, więc w sumie dopiero po tym dniu jeśli tempka utrzymuje się dalej wysoko możemy przypuszczać, że coś jest na rzeczy
U mnie niby już po owu a dalej czuje jak jajniki mi 'grają' czasami i już sama nic nie wiem...
Hehe widze że bardzo się obserwujesz ze czujesz
Ja staram sie na nic nie zwracać uwagi chociaż moje dretwienie nogi nie da sie ominąc niestety jest na tyle uciążliwe i bolące że nawet jakbym nie chciała nie jestem wstanie nie czuć.
Zawsze tak mam przed @ , oczywiscie bedać w ciaży z synkiem tez mi dretwiala na początku kiedy miną @ dretwiala mi bardziej i doszły bóle sutków dosyc duże na tyle że nie dotykając ich bolały w staniku także byłam pewna ze @ sie spoznia i tyle no ale mineło mi 11 dni i nadal @ nie bylo , szczerze mówiąc zrobilam wtedy dopiero pierwszy test aby uspokoic swoja psyche bo kurde fiksowal mój mózg
A tu niespodzianka 2 grube krechy z popołudniowego moczu hihi
Jestem już po obiadkuKarolla. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolla. wrote:Na pewno coś w tym jest, że teraz bardziej zwracam uwagę, obserwuję się. Jak jeszcze nie staraliśmy się, nawet nie przypuszczałam, że owulacja może w jakikolwiek sposób dawać o sobie znać.
Owulacja owulacją ale ja w tamty cyklu jak sie obserwowałam i nakrecałam miałam wszytskie objawy nawet wymioty tak swoją psychike nakreciłam
A nigdy na owu objawów nie miałam a w tamtym cyklu nagle bylo ich pelno a w tym cylku jestem na luzie i jakos objawów nie miałam na owu hihi takze mysle ze to lepsze podejscie
Dzisiaj mam 6 dzien po owu w tym cylku owu wystąpiła mi wczesniej według wykresu wiec sie okaże kiedy dostane @ oczywiscie najpozniej do 26 czekam bo w tamtym cylku 26 dostalam @ jeszcze odblokowałam ją serduszkowaniem hihi bo juz nie chcialo mi sie czekac gdyz 1 dzien mi sie spozniala a testy pokazywal negatyw
Dobrze ze teraz mam to na luzie i napewno nie bede testować przed @ -
Ja w pierwszym cyklu starań myślałam, że się udało zrobiłam test dzien przed @ niestety negatyw i wielkie rozczarowanie, przeryczałam cały dzien, następnego dnia dostałam okres i już cisnienie ze mnie zeszło. W ubiegłym cyklu byłam spokojna do czasu, aż poczułam objawy pms (wtedy spanikowałam, nawet Wam 'troche' pomarudziłam hehe) to jakoś odebrało mi nadzieje, juz nie testowalam i @ przyszła o swoim czasie. Teraz trzeci cykl...póki co podchodze do tego, że czas pokaze, zobaczymy
-
Karolla, trzy cykle przed forum spóźniał mi się @, też myślałam, że zaciążyłam , chociaż niespecjalnie "celowaliśmy". Także, nie ma się co nakręcać nadmiernie, żeby potem nie przeżywać rozczarowania.
Powodzenia w staraniach, dziewczynySelja lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"