X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak po temperaturze doczytac owu ??

km5s8ribs34fnes6.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Ola :)
    nie musisz pisać post pod postem, możesz użyć opcji edytuj ;)
    ovu wyznacza program po wystąpieniu trzech wyższych temperatur (wyższych od temperatury w pierwszej fazie cyklu). wiadomo, to tylko program, więc może się mylić ;) poczytaj pytania i odpowiedzi na OF :)

Ola_85 lubi tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyznaczy ci sam wystapienie owu tak jak napisala Vesper :D
    I dziekuje za udostepienie wykresu juz tam bylam hihi :)

Teraz pije kawusie a co tam :D

Vesper, Ola_85 lubią tę wiadomość

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zjadłam pół ananasa, ale szczypie język :P Odkroiłam ten twardy środek, chociaż wyczytałam, żeby go właśnie zjadać, no nie wiem...smakuje jak ogryzek :P może jutro zblenduje i zrobie sobie jakieś egzotyczne smoothie to wtedy razem ze środkiem zmiksuje ;)

Vesper lubi tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za info. :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • Nitka88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ostatnio sie nie udzielalam ale co jakis czas czytam sobie co piszecie Wrzucilam na luz bo za czesto juz sie zaglebialam w to wszystko Zaczelam brac luteine na wywolanie okresu a sie okazalo ze owulacja chyba przyszla i to pozno bo po dniach spodziewanej miesiaczki czego sie nie spodziewalam bo podobno luteina blokuje owulacje Akurat w tym czasie moj mezulek mial pchote i baraszkowalismy sobie :) I pierwszy raz od czasu starania bylo to takie spontaniczne i fajne bez spiny bo ten cykl byl dla mnie przekreslony Dalam sobie luzu a okazuje sie ze moze cos z tego byc Zobaczymy ale poki co nie wpadam w paranoje Buziaki kochane :*

Vesper lubi tę wiadomość

614f516043.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Pisze dopiero teraz gdyz wczesniej po kawce poszłam do kuchni pokroic te 3 kurczaki na kawałki i zamrozić .
    Wstałam z synkiem dzis dopero przed 9 bo standardowo w nocy nie spalismy od 3 do prawie 6...
    Obiad już mam wstawiony gdyz robie rosołek :)
    Cała nasza trójka bardzo lubi a przy okazji rozgrzeje mnie bo mi cos zimno może to od nie wyspania..
    Za oknem od rana słoneczko ale pewnie i tak zimno na dworzu, nie przekonam się bo nie zamierzam wychodzić dzisiaj raczej ale to różnie bywa.
    Cały czas mam na cos ochote od kilku dni kurcze i nie mam pojecia na co :/

Vesper lubi tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi poprosze o miseczke rosołku :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    katsuyoshi poprosze o miseczke rosołku :)

Nie ma sprawy :)
    Duży garnuszek nagotowałam wiec podziele się z chętnymi :)

Swoją drogą wczoraj tak przeglądałam na temat tej całej szyjki macicy..

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale po owulacji powinna być twarda wysoko i zamknięta?
    Czy jak?
    Ja jestem po owu i jakoś nie mam tak ułożonej była nisko miekka i otwarta jakby rozpulchna...przez kilka dni tak sobie z ciekawosci sprawdzałam...
    Dzisiaj jest identycznie tylko że jakby juz była srednio ułożona jesli chodzi o wysokosc ..
    Wiec nie ogarniam :D

Mój maluch poszedł własnie spać a ja gotuje makaronik i bede zaraz sobie zajadać rosołek :)

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ale u nas dziś ładnie świeci słońce, a tak mi się dzis nie chciało wstawać, jakoś dobrze mi się spało :)

Kat, ja kompletnie nie wiem jak to z ta szyjka jest, nawet dokładnie nie wiem kiedy jest otwarta a kiedy zamknięta, więc nawet nie sprawdzam. Różnie już też czytałam, co forum to inaczej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Hej dziewczyny :)

Ale u nas dziś ładnie świeci słońce, a tak mi się dzis nie chciało wstawać, jakoś dobrze mi się spało :)

Kat, ja kompletnie nie wiem jak to z ta szyjka jest, nawet dokładnie nie wiem kiedy jest otwarta a kiedy zamknięta, więc nawet nie sprawdzam. Różnie już też czytałam, co forum to inaczej.

No własnie ja czytałam gdzie jedna kobietka sie wypowiadała na ten temat i ona miała po owu cały czas nisko,miekka i otwarta dopiero jej sie uniosła w dniu @ zrobiła sie twarda i zamknięta po czym okazało sie ze jest w ciązy :D

Karolla. lubi tę wiadomość

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie i tak jest również z innymi objawami...niektóre kobiety mają jakiekolwiek objawy wcześniej inne dopiero po terminie @, to indywidualna sprawa.

Tak jak teraz mój śluz...nie potrafię go ostatecznie zidentyfikować raz jest raz nie ma raz gęsty i biały raz rzadszy i rozciagliwy, kilka dni po owu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 16:39

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Bylam dziś na badaniu wrogości śluzu i wyszło że jakies plemniki są ale bardzo mało i wynik jest ujemny. Choc czasem jest tez ujemny jak nie ma ich w ogóle. Ale ja mam tylko 3 sztuki a norma to co najmniej 6 . Mialam także pobrana krew na badanie przeciwciał. Boje się ze to wyjdzie. Bo jeśli tylko bylaby wrogość śluzu to wtedy chyba inseminacja jest wskazana. Nie wiem jeszcze dokładnie bo na razie to testujemy i lekarz nic nie mówił na ten temat. Dopiero z wynikami przeciwciał na wizyte i wtedy chyba konkrety będą jakies. W każdym bądź razie nie jest za dobrze.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna jeszcze do końca nie wiadomo, więc nie martw się na zapas, na to zawsze przyjdzie pora :)

U mnie po dupku @ przebiegła wzorowo - 4 dni:) za tydzien ide na monitoring i zobaczymy, choc w tym miesiacu zmieniam nastawienie i tak jakos ogolnie ostatnio wogole nie mysle o ciazy...

f2w33e3khxcaayjq.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Zuzanna jeszcze do końca nie wiadomo, więc nie martw się na zapas, na to zawsze przyjdzie pora :)

U mnie po dupku @ przebiegła wzorowo - 4 dni:) za tydzien ide na monitoring i zobaczymy, choc w tym miesiacu zmieniam nastawienie i tak jakos ogolnie ostatnio wogole nie mysle o ciazy...
    Dzięki. Masz rację. Grunt to zmiana nastawienia. Może szybciej będzie sukces no albo chociaż porazka nie będzie tak bolała.

maluutka90 lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna, mówią, że to wszystko siedzi w głowie... :)

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Zuzanna, mówią, że to wszystko siedzi w głowie... :)
    Dokładnie wszystko siedzi w głowie. Nam lekarz też powiedział, że u Nas nie ma innego problemu jak moja głowa. Dlatego trzeba wyluzować i starać się tak wszystkim nie przejmować. Musimy sobie powtarzać "jestem oazą spokoju" to moje hasło w pracy bo mamy ciężką pracę z klientami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)

Jak mija dzionek?
    Mój ma dziś wolne wiec mam co robic :)
    Moja tempka dzis sporo spadła bo az 2 stopnie w dół :D
    Także 2 coraz bliżej pewnie przyjdzie wczesniej niż zwykle przez szybszą owulke..
    Do tego wczoraj i dziś bardzo dretwieje prawa noga typowy mój własnie objaw na @.
    Szczerze mówiąc nie spodziewam się szybkiego zajscia w ciąże cos czuje w kościach że bedzie trwało to bardzo długo a co gorsza ze wcale się nie uda :/

Po za tematem tak z ciekawosci zapytam...
    Jakiej długosci macie włosy?
    Każdy ma swoje gusta itp wiec jestem ciekawa hihi :D
    Ja zacznę może od siebie...
    Moje nie są za długie sięgaja do tyłka tylko..
    Moim marzeniem jest miec tak za tyłek lub do kolan ...
    Kiedyś czesto zmieniałam fryzure,dużo farbowałam i rozjasniałam nawet nosiłam irokeza 25 cm :D się było młodą trzeba było szalec i spełniac swoje zachcianki hehe.

• Demeter Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kat ciekawa jestem jak twoja temperatura w tym cyklu, czy też taka wysoka jak we wcześniejszym.
    Ja jutro mam dostać małpiszona i dziś zwijam się z bólu, nie dość że podbrzusze to jeszcze okropnie lędźwie mnie rwą.
    Mój syn od wczoraj ma jelitówkę i siedzimy w domciu, na szczęście dziś już jest lepiej.
    Co do włosów to ja mam za ramiona.

Demeter
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki. Ja dopiero sobie siadłam po pracy i kawke pije. Wstawilam zupe i mam chwilke dla siebie.Pogoda smetna ze nic się nie chce robic. A wy co porabiacie?

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ