X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Ev Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Witam wszystkie kobietki :)
    Chętnie się przyłączę, w miarę możliwości i czasu będę pisać :) ale czytać będę na bieżąco :) powodzenia wszystkim starającym się :)

Witam ! :))

I WZAJEMNIE :* !

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Napewno i to juz niebawem :) !. A zmagasz sie z jakimś schorzeniem czy wszystko jest tak jak należny ?
    miałam duży niedobór wit D3 (który też ma spory wpływ na dziecko), ale już unormowałam trochę. no i mam tsh około 3, ale ani gin moja ani bardzo dobra endo. nie chcą mi tego zmniejszyć tylko faszerują mnie jodidem. Endo powiedziała, że leki dostanę jak ewen. zajde w ciaze. Mialam isc do kogos innego, ale teraz zaczynam szkole i na starania bede patrzec z przymruzeniem oka chyba ze uda nam się wpasc :) o ile mam cichą maleńką nadzieję, że może jednak już się udało.

• Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    miałam duży niedobór wit D3 (który też ma spory wpływ na dziecko), ale już unormowałam trochę. no i mam tsh około 3, ale ani gin moja ani bardzo dobra endo. nie chcą mi tego zmniejszyć tylko faszerują mnie jodidem. Endo powiedziała, że leki dostanę jak ewen. zajde w ciaze. Mialam isc do kogos innego, ale teraz zaczynam szkole i na starania bede patrzec z przymruzeniem oka chyba ze uda nam się wpasc :) o ile mam cichą maleńką nadzieję, że może jednak już się udało.

No właśnie mam tsh też jak ty (nie pamiętam dokładnie) ale niby jest w normie i dziewczyny mówią że nie trzeba leczyć :(

55990b83d2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja się staram 2 lata. Poronilam w grudniu 2014 ciaza biochemiczna. Obecnie do wczoraj miałam bardzo obiecujący cykl jednak w nocy z okropnym bolem brzucha trafiłam do szpitala. Mam ponad 4 cm torbiel i byłam pewna że pekla. Mam też objawy niby ciążowe mdlosci ciagniecie na dole. Po wyjściu mimo wszystko iść na bete zobaczymy

• Ev Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta , ooo no ja sie własnie zastanawiałam po co mam brac te witaminę D3 :p to juz wiem.

Rozumiem ;) . A w jakiej klasie i czego uczysz ?:)

Życze Wam tego z całego serca ! 558162xaex8fdvtb.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 13:48

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla koniecznie napisz co i jak :)
    Ost dużo dziewczyn ma ciąże biochemiczne niby sporo jest takich :( Ja ostatnio też czułam ciągniecie macicy itd ale bez złudzeń dwa negatywne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 13:50

55990b83d2.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Witam ja się staram 2 lata. Poronilam w grudniu 2014 ciaza biochemiczna. Obecnie do wczoraj miałam bardzo obiecujący cykl jednak w nocy z okropnym bolem brzucha trafiłam do szpitala. Mam ponad 4 cm torbiel i byłam pewna że pekla. Mam też objawy niby ciążowe mdlosci ciagniecie na dole. Po wyjściu mimo wszystko iść na bete zobaczymy

Trzymaj się ;*!

Mam nadzieje ze to jednak fasolka daje o sobie znać :) .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Ev oby.

Ev lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    No właśnie mam tsh też jak ty (nie pamiętam dokładnie) ale niby jest w normie i dziewczyny mówią że nie trzeba leczyć :(
    Dla kobiet starających się o dziecko tsh powinno wysnosić od 1 do 1,5 to jest najlepszy wynik. Przy wyższym jednak jest trudniej zajść w ciążę. A i w ciąży ten hormon rośnie i staje się niebezpieczny dla dziecka. Dlatego ważne jest zmniejszyć go przed. Ale niektórzy lekarze odradzają, bo np możemy mieć tarczyce w okolicach 3 i dobrze się czuć i nie potrzebna ingierencji a przy mniejszym poziomie możemy się źle czuć i może to też mieć zły wpływ na dziecko.. Ale co lekarz to inna opinia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Pauletta , ooo no ja sie własnie zastanawiałam po co mam brac te witaminę D3 :p to juz wiem.

Rozumiem ;) . A w jakiej klasie i czego uczysz ?:)

Życze Wam tego z całego serca ! 558162xaex8fdvtb.gif
    W czwartek mam rozmowe kwalifikacyjną czy w ogóle mnie przyjmą na kierunek Higienistka stomatologiczna ;)

• Bobitta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Dziewczyny ile się starcie? Starałyście ?

to mój 3 cykl jak niektóre już wiedzą... piękna owulacja była (chyba), ale jak na razie brak jakich kolwiek objawów ;(
    -no bo nie będę wpisywać trądziku - który, zawsze mam albo na okres albo zaraz po
    -nie wpisze spuchniętych piersi - bo zawsze takie mam w drugiej fazie
    -nie zaznaczę chwilowych skurczowych bóli brzucha (bo trwają 1s. i mam wrażenie, że sama sobie je wmawiam)
    -doszukuje się, żył na dekolcie i biuście, choć wiem, że to durne bo mam je o miesiąc
    -i idąc ulicą dziś pobiłam samą siebie, zastanawiając się czy może jednak mogę być w ciąży, bo przejechała śmieciara, która waliła na kilometr (niestety połowa przechodniów też ją poczuła i to głównie mężczyzn)

cinnamon cookie, Ev, Tyśkaa lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tsh 2.6 i dostałam wyższy letrox z 50 na 75

• Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź. Na razie i tak zobaczę i nie będę tego ruszać do końca roku w styczniu jeszcze raz będę robić.

55990b83d2.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :) Niektóre z Was kojarzą mnie w innego wątku pewnie też :)

My staramy się 10 miesięcy, 9 było na luzie( w tym czasie miałam 5 razy okres tylko), teraz 1 cykl byłam na wspomagaczach - CLO i luteina. Dzisiaj dostałam @, więc jak widać narazie bez efektów - chociaż była owulacja, był <3 i ednometrium ładne :) Ale wiadomo jest jeszcze milion innych czynników ... :)

Klauudyssa, Paulette lubią tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Ev Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    W czwartek mam rozmowe kwalifikacyjną czy w ogóle mnie przyjmą na kierunek Higienistka stomatologiczna ;)

Aaaa rozumiem :))

No to trzymam kciuki ! :*

Paulette lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta najlepszy objaw to na pewno ten ze śmieciarą :D :))

Paulette, Ev, Bobitta, Tyśkaa lubią tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :) Ja np po forach krążyłam na początku do puki sie nie zaczepiłam tu i u "młodych.." :)
    Pewnie nie ma co na siłę bo potem nie chce wyjść

Paulette lubi tę wiadomość

55990b83d2.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Witam i ja :) Niektóre z Was kojarzą mnie w innego wątku pewnie też :)

My staramy się 10 miesięcy, 9 było na luzie( w tym czasie miałam 5 razy okres tylko), teraz 1 cykl byłam na wspomagaczach - CLO i luteina. Dzisiaj dostałam @, więc jak widać narazie bez efektów - chociaż była owulacja, był <3 i ednometrium ładne :) Ale wiadomo jest jeszcze milion innych czynników ... :)

Witamy agape ;)

Nie ma co sie martwic, najważniejsze ze wszystko ladnie sie pojawiło np: owulka i ze wyniki dobre :) . Teraz moze byc juz tylko lepiej, a następny cykl musi byc owocny !

Jak przyjmowałaś lutke i clo ?:)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta - ja mam katar i nic nie czuję to ja bym nie poczuła nic więc już u siebie ciążę wykluczam :D

Klauudyssa, Ev, Bobitta lubią tę wiadomość

• Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette witaj w klubie :)

55990b83d2.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ