Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ev wrote:Witamy agape
Nie ma co sie martwic, najważniejsze ze wszystko ladnie sie pojawiło np: owulka i ze wyniki dobre . Teraz moze byc juz tylko lepiej, a następny cykl musi byc owocny !
Jak przyjmowałaś lutke i clo ?
CLO od 5 do 9 dnia cyklu, jedną tabletkę dziennie.
Luteinę od 19 do 28 dnia cyklu 2x po 1 tabletce dziennie.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Klauudyssa wrote:U mnie to nie wiem co i jak ale może warto by iść sprawdzić zacząć leczyć
Wiesz co Klauudyssa, ja wychodzę z takiego zalozenia ze lepiej wiedzieć co tam w srodku nas siedzi i z tym walczyć. Ma sie przynajmniej jakis punkt zaczepienia . Ja chodziłam przez 2 lata do gina ktory wciskal mi tabsy i na podstawie 1 USG "STWIERDZIŁ" PCOs ;/ ... bez badan, bez czego kolwiek innego ;/. Dlatego teraz poszlam do takiego lekarza ktory wziol odrazu sprawy w swoje rece i mam nadzieje ze pomoze .
Szkoda mi czasu, nerwów ... jak sie starać to świadomie .
-
agape wrote:CLO od 5 do 9 dnia cyklu, jedną tabletkę dziennie.
Luteinę od 19 do 28 dnia cyklu 2x po 1 tabletce dziennie.
To ja mam przyjmowanie w inne dc
Luteine przyjmuje od 23 dc przez 10 dni ... dzis mija 5 dzien.
aa CLO od 3 dnia cyklu przez 5 dni mam przyjmowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 14:12
-
hehe wiem wiem na wesoło dziewczyny z tą śmieciarą najlepsze jest, że zauważyłam u siebie dzifny objaw:
bardzo chce być w ciąży i najbardziej mnie martwi brak bolących piersi... czytam na forach i w notatkach, każda prawie która zaszła, jęczała o bojących/swędzących piersiach... a ja nic!!! a najgłupsze w tym wszystkim jest to, że w pracy, zza laptopa, sama się złapałam, że co chwile macam sobie cycki - czy aby na pewno mnie nie bolą ale ja jestem nienormalnaTyśkaa lubi tę wiadomość
Bobitta
-
Ev wrote:To ja mam przyjmowanie w inne dc
Przyjmowanie luteiny zależy od dnia w którym masz spodziewaną owulację, bo za wczesne jej przyjmowanie może ją zahamować. Ja mam owulację w 17-18dniu, dlatego luteina dopiero od 19dc.
A CLO lekarze różnie przepisują, są dziewczyny co biorą np od 3 dc.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Bobitta wrote:hehe wiem wiem na wesoło dziewczyny z tą śmieciarą najlepsze jest, że zauważyłam u siebie dzifny objaw:
bardzo chce być w ciąży i najbardziej mnie martwi brak bolących piersi... czytam na forach i w notatkach, każda prawie która zaszła, jęczała o bojących/swędzących piersiach... a ja nic!!! a najgłupsze w tym wszystkim jest to, że w pracy, zza laptopa, sama się złapałam, że co chwile macam sobie cycki - czy aby na pewno mnie nie bolą ale ja jestem nienormalna
Uważaj Bobitta, żeby jakiś kolega z pracy Cię nie popatrzył, bo jeszcze pomyśli, że mu coś sugerujesz :D:DEv lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
agape wrote:Przyjmowanie luteiny zależy od dnia w którym masz spodziewaną owulację, bo za wczesne jej przyjmowanie może ją zahamować. Ja mam owulację w 17-18dniu, dlatego luteina dopiero od 19dc.
A CLO lekarze różnie przepisują, są dziewczyny co biorą np od 3 dc.
Ja nie mialam w tym cyklu owulki wiec lekaz kazal brac od 23 dc ... czekam teraz tylko na te @ ;/ ty dostajesz @ w trakcie przyjmowania czy po odstawieniu?
No wlasnie mi kazal wziac od 3 dc ;p. -
Nigdy nie dostałam @ w trakcie przyjmowania luteiny.
Przeważnie 2 dni po odstawieniu, wyjątkiem jest ten cykl, gdzie czekałam na @ 5 dni od odstawienia.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
nick nieaktualny
-
To ja zawsze miałam tak ze jak przyjmowałam lutke - na wywołanie to dostawałam po 5/6 dniach przyjmowania .
Paulette, sama nie wiem ostatni cykl mial 38 dni... ja miałam zawsze mege nieregularne cykle ;( no moze nie zawsze bo przez pierwsze 2 lata byly ok.
Jestem dopiero na początkowym etapie ich regulacji bo 2 lata brania tabletek anty nic mi nie pomoglo.
Dzis mam 28 dc i 6 dzien brania luteiny ...zostały 4 .
kamisia88 ja tez bede brala inofolic od poczatku nastepnego cyklu ...czyli mam nadzieje na dniach
-
Mój lekarz też powiedział, że jak po dwóch cyklach z CLO się nie uda to dołączymy inofolic i będziemy musieli zrobić badanie nasienia męża.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie