Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    ooo kto dolaczyl do brzuszkow? przyznac sie!?! ja mniej tu zagladam bo jakos malo po forach siedze. przewaznie tylko na czerwcowki chociaz i tak termin na maj mam.. ale pierwszy mialam na czerwiec i tak zostalo.
    A Karolla zaciążyła :d

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Kat przeczytam później co pisałaś bo teraz śpieszę się na uczelnie, wpadłąm tylko temp wpisać :P a tamtą temp mierzyłam pod pachą a nie w ustach i tak to z moją inteligencja :D do popołudnia i miłego dnia wszystkim :*
    No i powinnaś dostać wpierdziel :D
    O czym ty żes myslała że pod pachą mierzyłas :d hahaha

missy83, Ola_85 lubią tę wiadomość

• missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla - miło mi, że miło - jak ja piszę ;-) :-D

Ostatnio no.... wyluzowałam z tymi staraniami, i już mniej jestem taka "w gorącej wodzi kąpana". Nabrałam do tego wszystkiego pokory. Ciąża tak na zawołanie przecież nie jest ..

Życzę dużo zdrówka Tobie i Innym - zaciążonym :-), witaj Sylwiak - gratki :-).

Ja to wczoraj myślałam,by tak wejść na forum, ale ... tak jak mnie wczesniej nie "nosiło",tak wczoraj cały czas biegałam z dołu na górę , z góry na doł (w domu), miałam napięcie, by prać, układać, prasować (zwykle to odkładałam ostatnio i się ... nazbierało :P), mimo że zmęczona - to kręciłam się tak po domu.
    Ewidentnie PMS... nie wiem czy doczekam do spodziewanej @ (test w szafce czeka), czyli do niedzieli, jakoś tak emocjonalnie czułam wewnątrz i miałam nadzieję, że ten cykl będzie ten szczęśliwy, ale już coraz mniej mam, bo... rano zobaczyłam jakieś tam plameczki pomarańczu...brązu... :/ . Ehh... a ewidentnie się cieszyłam wcześniej na dniach, że ich nie ma.
    No cóż, co będzie to będzie - jak nie ten cykl, to może następny.

Palma - wspieram <3 Oby do następnego cyklu.

Powodzenia dla pozostałych starających się i niedługo testujących :-).
    Evanlyn - no to szczęśliwej soboty! To już jutro! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 08:57

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny miłego dnia.Evanlyn trzymam kciuki i bede tutaj jutro czesto zagladac.Mnie bola jajniki az w nocy musialam wziasc nospe bo nie dałam rady.

Evanlyn lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 - no ja w środę w nocy wzięłam nospę, bo miałam ostry ból, no i dziś tez zapodałam... bo takie lekkie skurcze i ból krzyżowy ... raczej dobre znaki nie są... nadzieja trochę się ulatnia ... ale jak nie teraz,to będę walczyć w następnym cyklu

Trochę żałuję,że progesteronu nie biorę tak od po owulki... :-/. Nic nie piałam, ale objawy miałam jak na "zaciążenie". Teraz żałuję,że może wczoraj testu nie zrobiłam,to gdyby test pokazał choć bladochę, to bym brała luteinę (bo polecenie lekarza było takie - że jak pani już będzie wiedziała,że jest w ciąży, to wtedy dwa razy luteina dopochwowo [w szafce leży]). Byłabym spokojniejsza,gdybym progesteron brała niezależnie od czekania na ciążę,czyli od razu bym zapodawała po owulce... ale nie...lekarz powiedział,że sens jest brać sztuczny progesteron jak będzie stwierdzona ciąża... Ale czytałam o tym, że jak niski progesteron jest, to też problem z zagnieżdżaniem.
    Ehhh ... już nie chce mi się zmieniać ginekologa... ale już sama nie wiem jak to będzie.

Czyli albo czekam na @, albo testuję w niedzielę (o ile nie dostanę). Choć te plamki... :/

No dobra, nie marudzę już na swój temat. Co będzie - to będzie ... :-/ :-)

---
    To chociaż nie słońce choć się pojawi za oknem ...
    Dziewczyny, pisałyście wcześniej że nie znosicie zimy, zimna... no przytłaczający jest fakt,że słońca mniej, i te ciuchy grubsze trzeba zakładać . Właśnie niedługo idę poprzebierać ciuchy z zimowej szafeczki, które się nadają, które już nie.

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 nic straconego głowa do gory ja jestem dobrej mysli udało ci sie :) dopoki nie bedziesz miala jednoznacznie okresu to wszystko przed toba.Moja kolezanka miala okres przez 3 msce i była w ciazy.Tylko ze to sa skrajne przypadki.

km5s8ribs34fnes6.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 - mi już cyce takie trochę mniej napompowane się robią (czytaj: miękkie, sflaczałe ;-)) i są mniej bolące ;-) - a to zwykle mam tak akurat przed @, bo oznaczać to może, że może jest lekki spadek progesteronu..
    DLA ŚWIĘTEGO SPOKOJU,jak jutro nie będzie jakichś większych plamień, czy znacznego spadku tempki - to robię test. Dołączę do Evanlyn, aby nie była sama ;-)

OK, idę poszukać starych ciuchów, w których nie chodzę i popakować do wora.
    Dziś też mam prania trochę tych ciepłych czapek, szalików... :/ No cóż, idzie zima..

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak faktycznie ja tez musze przeglad czapek zrobic to idziemy razem :)

missy83 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio robiłam przeglad ubran i duza reklamowke zanioslam do domu samotnej matki tam im sie przyda.

missy83 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz ogolnie 5 dni z rzedu leje :( nawet nie ma jak wyjsc na spacer chociazby :( leje dzien i noc :(

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie detektor wykrył ciaze w 18 % ze test bedzie pozytywny wiec missy83 głowa do gory :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki. Kawka wypita to teraz się tzeba wziasc za sprztanie.

Wolne mamdzisiaj to trzeba to wykorzystać ten dzień jakos.Troche ochlonelam po wczorajszym wyroku lekarza ale i tak w glowie jedno. Jeszcze mam zrobić badanie AMH - bo to będzie potrzebne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 10:09

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    u mnie detektor wykrył ciaze w 18 % ze test bedzie pozytywny wiec missy83 głowa do gory :)
    ja w to nie wierze hehe :D znam tutaj przypadki gdzie wlasnie jest te 18 % a laską wychodzily 2 wyrazne krechy :D a to tylko 18 % :D a ci co mają około 90 % lub wiecej to lekki bladzioch :D albo wcale jesli tej ciazy nie ma :D

Witaj Zuzanna.

zuzanna, Evanlyn, Meg0809 lubią tę wiadomość

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:

Mi w tamtym miesiącu wykryl ze na 83 % ciąża i nic, także nie ma co na to patrzeć.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kat ja dopiero pierwszy raz mam pełny wykres bo wczesniej nie mierzyłam temp

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Mi w tamtym miesiącu wykryl ze na 83 % ciąża i nic, także nie ma co na to patrzeć.
    No nie wlasnie bo to tak niby pisze ale to komputer i wiadomo ze on nie moze wiedziec czy ma sie fasolke czy tez nie on liczy te procenty po owulacji kazdego dnia im wiecej dni tym wiecej procent i tak to wyglada wiec smieszne by bylo ze ktos mialby bardzo dlugi cykl to wyszloby z 200% :D

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i zapomnialam sie was zapytac czy bierzecie kwas foliowy??ja dopiero wczoraj sobie przypomnialam ze trzeba przed staraniami brac ...Dzisiaj pojde kupic sobie na wszelki wypadek

km5s8ribs34fnes6.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No nie wlasnie bo to tak niby pisze ale to komputer i wiadomo ze on nie moze wiedziec czy ma sie fasolke czy tez nie on liczy te procenty po owulacji kazdego dnia im wiecej dni tym wiecej procent i tak to wyglada wiec smieszne by bylo ze ktos mialby bardzo dlugi cykl to wyszloby z 200% :D

Dokladnie nie ma się co tym sugerować.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    aaaa i zapomnialam sie was zapytac czy bierzecie kwas foliowy??ja dopiero wczoraj sobie przypomnialam ze trzeba przed staraniami brac ...Dzisiaj pojde kupic sobie na wszelki wypadek
    Ja biore.
    Tzn zakupiłam po tescie ciazowym nastepnego dnia juz zażyłam ;)
    Laski biorą go wczesniej bo lekarze zalecają brac 3 miech przed staraniami o dzidzie.
    Ale ja nie brałam przed ciaza z synkiem i teraz przed tez nie, dopiero jak test pokazal ciaże zazywam i biore do tej pory :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 10:15

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja dzis kuie i zaczne łykac

katsuyoshi, missy83, Evanlyn lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ