Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Demeter w sobotę juz będę wiedziała a w niedziele dowie się mąż i Wy :D mąż musi wiedzieć pierwszy :P

Jasny gwint przecież ja tyle nie wytrzymam:)
    Nie masz litości kobieto...

Josephine lubi tę wiadomość

Demeter
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba że to ja nie wytrzymam i polecę od razu do Niego u mu powiem :D w niedziele będzie miał kaca bo w sobotę idziemy na roczek brata córki...

Chyba nie będzie magicznej niedzieli :( nie chce widzieć swojego skacowanego męża kiedy mu powiem że będziemy mieli dziecko :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Angelika091992 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter trzy ostatnie cykle 34, 30 i 27 dni cyklu.

Angelika091992
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika091992 wrote:
    Demeter trzy ostatnie cykle 34, 30 i 27 dni cyklu.
    Kochana nie masz się czym martwić, takie różnice to żadne różnice. Myślałam, że masz raz tasiemce a raz krótkie. Ja mając właśnie takie cykle jak opisujesz zaszłam w ciążę po 9 miesiącach starań. Teraz mam książkowe i nic przez półtora roku ale u mnie pewnie problem po męża stronie.

Evavlyn no to jak twój M będzie miał banie a na pewno będzie miał, bo taka okazja aby wypić to faktycznie kiepski pomysł z tą niedzielą. To albo sobota albo po skacowanej niedzieli.

Właśnie wróciłam z psem ze spaceru. Boże jaki ziąb. Jak ja przeżyję te pół roku tak kiepskiej pogody...Chciałabym już maj.

Evanlyn lubi tę wiadomość

Demeter
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    Kochana nie masz się czym martwić, takie różnice to żadne różnice. Myślałam, że masz raz tasiemce a raz krótkie. Ja mając właśnie takie cykle jak opisujesz zaszłam w ciążę po 9 miesiącach starań. Teraz mam książkowe i nic przez półtora roku ale u mnie pewnie problem po męża stronie.

Evavlyn no to jak twój M będzie miał banie a na pewno będzie miał, bo taka okazja aby wypić to faktycznie kiepski pomysł z tą niedzielą. To albo sobota albo po skacowanej niedzieli.

Właśnie wróciłam z psem ze spaceru. Boże jaki ziąb. Jak ja przeżyję te pół roku tak kiepskiej pogody...Chciałabym już maj.
    Demeter ja tez nienawidzę zimy :( dla mnie mogłoby być cały rok 30 stopni i bym nie narzekała :( nie cierpię śniegu, deszczu i innych mokrych i zimnych paskudztw :(

Demeter lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Josephine Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciała już wiadomo co :p

Evanlyn, missy83, Ola_85, Aga Inwestująca lubią tę wiadomość

11.10.2018 Naprotechnologia
    IO | Nietolerancje pokarmowe |Niedoczynność tarczycy | Hashimoto
    "Jeśli myślisz, że nic nie możesz zmienić - zmień myślenie! "
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephine wrote:
    Ja to bym chciała już wiadomo co :p
    Wszystkie by już chciały :P

missy83, Ola_85 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn przybijam pionę, okres jesienno-zimowy wyrzucam z roku kalendarzowego. Wkurza mnie to ubieranie kilku warstw na siebie i przede wszystkim brakuje mi słońca, dzięki któremu mam ochotę do życia.

Josephine musimy się uzbroić w cierpliwość.
    Może się uda w końcu.
    Tak na marginesie to nawet moja mama postawiła już krzyżyk na naszych staraniach a stricte na moim M.
    Myślałam, że chociaż w niej będę miała wsparcie w ''tych'' sprawach, no ale ...hmm. Jak to zawsze mówi mój mąż...gówno leci z wentylatora.

Demeter
  • Josephine Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice akurat nic nie wiedzą o staraniach, rodzice M tez nie ale chcą już bardzo wnuków. Zostawiliśmy to w tajemnicy dla siebie :p ze względu na to, że ślubu jeszcze nie mamy.

• Demeter Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze zrobiliście Josephine, im mniej wiedzą tym lepiej. Nie będą zadawać krępujących pytań.
    Ja uciekam do wyra pooglądać co nie co w tv. Dobrej nocki:)

Demeter
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephine, u mnie też nie wiedzą ani moi ani jego rodzice :) i za szybko im nie powiemy w razie jakiegoś nieszczęścia... MOja mama by się załamała bardziej niż ja.

Demeter przykro mi. Ja nie mogę w mojej rodzinie tylko znieść tego gadania że już 3 lata po ślubie a dzieci nie ma. Moja babcia już mnie wysyłała na badania dlaczego nie mogę mieć dzieci...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Josephine Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to powoli zaczynam się zastanawiać czy wszystko z nami w porządku bo u mnie w rodzinie jak ktoś chciał dziecka to jak na zawołanie "pyk" i już wesoła nowina obiegała cała rodzinę. Z Mojego M strony to akurat jego starszy brat jest już ponad rok po ślubie i też jeszcze nic im się nie kleje bo jego żona wiecznie po lekarzach biega i efektów nie widać. Może dlatego, że pierwsze dziecko straciła w 3 misc bo miała wypadek. :/ niby długo się nie staramy ale jak dla mnie te 4 cykle to za długo. I właśnie dziwi mnie zjawisko tych niby wpadek za pierwszym razem skoro tak wiele osób stara się o to od lat już nie mowie, że miesięcy.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephine wrote:
    No ja to powoli zaczynam się zastanawiać czy wszystko z nami w porządku bo u mnie w rodzinie jak ktoś chciał dziecka to jak na zawołanie "pyk" i już wesoła nowina obiegała cała rodzinę. Z Mojego M strony to akurat jego starszy brat jest już ponad rok po ślubie i też jeszcze nic im się nie kleje bo jego żona wiecznie po lekarzach biega i efektów nie widać. Może dlatego, że pierwsze dziecko straciła w 3 misc bo miała wypadek. :/ niby długo się nie staramy ale jak dla mnie te 4 cykle to za długo. I właśnie dziwi mnie zjawisko tych niby wpadek za pierwszym razem skoro tak wiele osób stara się o to od lat już nie mowie, że miesięcy.
    Zwykle tak jest że jak się bardzo chce to jak na złość :( nic

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Josephine Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo życie bardzo przewrotne jest. Ech dobrze, że mój M wraca jutro z "delegacji" w końcu ukojenie swoje nerwy w jego ramionach :p

Ola_85 lubi tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Mi moja gin ogólnie powiedziała ostatnio, że gdyby nie policystyczne jajniki to wogóle nic by nie wskazywało na to, że mam jakieś problemy - ani z waga, dieta, owłosieniem i cerą. Dlatego skłania się ku laparoskopii... Zobaczymy 12 zapadnie ostateczna decyzja. I powiem jej o tym testosteronie. A ten korzeń lukrecji gdzie dostanę?

Malutka, u mnie tak samo ;) dopóki nie zaczęłam się badać dokładniej, a teraz jeszcze dokładniej (tarczyca, hormony płciowe, adrogeny i teraz badania, o których Ci pisałam).
    Nie mam problemów ani z cerą, ani z wagą, ani z owłosieniem, dotychczas nie byłam na żadnej diecie zdrowotnej :P nie można potwierdzić, ani wykluczyć PCOs, jeśli nie zrobi się dokładniejszych badań. Więc ja się przebadałam sama - a teraz prowadzi mnie endo.

korzeń kupiłam w zwykłym zielarskim. w tym samym cyklu piłam też inne zioła na jajniki.
    u mnie lukrecja zadziałała tylko na testosteron wolny, inne androgeny są powyżej normy :P

Laparo stosuje się bardziej przy endometriozie... ja bym się pobadała na Twoim miejscu. jeden gin też mi zaproponował laparo i HSG od razu, ale wolę zacząć od leków i wyregulować poziom hormonów. Bez tego laparo może nic nie dać, wg mnie... ale - to moja droga - więc zrobisz jak uważasz ;)

zdrowia!

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Vesper Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anusia :)
    rozciągliwy śluz jest płodny, taki jest najlepszy ;)

Zuzanna - a nie lepiej prze inseminacją zrobić badanie drożności HSG? nie zminimalizuje to ryzyka ciąży pozamacicznej? ja bym to na twoim miejscu jeszcze z kimś skonsultowała... zdrowia, kochana!

Witaj Angelika :)
    ja też mam niedoczynność tarczycy (spowodowaną Hashimoto) i tendencję do wysokiej prolaktyny, a do tego jeszcze całą masę innych rzeczy ;) (u mnie cykle 35, 28, 31, 30, 29 ;)) spokojnie, będzie dobrze!

do zobaczenia, Palma, czekamy :)

evanlyn kibicuję <3

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.o

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    O.o
    Co się stało?

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Co się stało?
    A nic .
    Poczytałam sobie o czym pisałyscie kiedy ja z małym spałam, położyłam sie z nim bo wiedziałam ze drzemke sobie zrobi no i sie nie myliłam.
    Teraz licze tylko na to ze do godz 1 pójdzie spac...dobrze ze sie z nim jednak połozyłam bo nie wytrzymałabym do 1..

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    A nic .
    Poczytałam sobie o czym pisałyscie kiedy ja z małym spałam, położyłam sie z nim bo wiedziałam ze drzemke sobie zrobi no i sie nie myliłam.
    Teraz licze tylko na to ze do godz 1 pójdzie spac...dobrze ze sie z nim jednak połozyłam bo nie wytrzymałabym do 1..
    Tak myślałam że pewnie śpisz :) jak się czujesz?

Czytałaś to pewnie już wiesz że przekładam magiczną niedzielę na magiczną sobotę ;)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ