Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
Demeter wrote:Witajcie kochane:)
Karolla gratuluję ale mamy wysyp ostatnio:)
Zuzanna przykro mi z powodu takich wieści i tu mam pytanie do Ciebie, jakie są przyczyny medyczne, że tylko in vitro? Może pisałaś już wcześniej ale ja niestety ostatnio bywam tu rzadko i nie ukrywam, że jestem ciekawa twojej historii.
Pisałaś, że może zapalenie przydatków...ale jakie są wytyczne u Ciebie, że tylko in vitro i nic poza tym.
Lekarz stwierdził ze inseminacja nie będzie skuteczna w tym przypadku . Mogę mieć uszkodzone jajniki i mogą one nie spelniac swoich funkcji. Mowil cos o rzeskach. Boje się tylko tej ciąży pozamacicznej. Ale chyba jutro pojedziemy i zapiszemy się do programu in vitro.
Poza tym wszystkie badania w normie, nawet test PCT mowil ze nie wypadl tak zle bo jakies pojedyncze ruchliwe plemniki zyja , jakby nie było ani jednego to wtedy bylaby wrogość sluzu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 17:25
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
nick nieaktualny
-
donia 90 wrote:Anusia a Ty juz masz maleństwo?
-
zuzanna wrote:Lekarz stwierdził ze inseminacja nie będzie skuteczna w tym przypadku . Mogę mieć uszkodzone jajniki i mogą one nie spelniac swoich funkcji. Mowil cos o rzeskach. Boje się tylko tej ciąży pozamacicznej. Ale chyba jutro pojedziemy i zapiszemy się do programu in vitro.
Poza tym wszystkie badania w normie, nawet test PCT mowil ze nie wypadl tak zle bo jakies pojedyncze ruchliwe plemniki zyja , jakby nie było ani jednego to wtedy bylaby wrogość sluzu.zuzanna lubi tę wiadomość
-
anusia24 wrote:Ojej:( Trudno mi nawet sobie wyobrazić Waszą sytuację, ale też bym pewnie bała się ryzyka... Jeśli chodzi o in vitro to tak jak dziewczyny wcześniej wspominały, daje to dodatkową (większą) szansę na upragnione dzieciątko. Nastaw się pozytywnie! Myśle, że napewno Wam się uda i już niedługo przyniesiesz nam dobrą nowinę, trzymam kciuki
Dziekuje.ponad 3 lata starań...
-
nick nieaktualnyanusia24 wrote:Ojej:( Trudno mi nawet sobie wyobrazić Waszą sytuację, ale też bym pewnie bała się ryzyka... Jeśli chodzi o in vitro to tak jak dziewczyny wcześniej wspominały, daje to dodatkową (większą) szansę na upragnione dzieciątko. Nastaw się pozytywnie! Myśle, że napewno Wam się uda i już niedługo przyniesiesz nam dobrą nowinę, trzymam kciuki
To tak jak ja drugi cykl teraz My dzisiaj z mężem mamy 2 miesiące po ślubie -
nick nieaktualny
-
donia 90 wrote:http://zapodaj.net/b09784e55636d.jpg.html
Tutaj jest zdjęcie tego wyniku nasienia
Czyli ewidentnie chodzi o liczbe plemników. Kup swojemu jakies witaminki i niech wcina jakiś czas- powinno pomócponad 3 lata starań...
-
nick nieaktualnyzuzanna wrote:Czyli ewidentnie chodzi o liczbe plemników. Kup swojemu jakies witaminki i niech wcina jakiś czas- powinno pomóc
A najlepsze były wczoraj słowa ginekologa: Wystarczy tylko będę plemnik do zapłodnienia:)
Kupiłam mu geriavit, moze byc? Polecila nam babeczka od której wynik odbieralismy. Pisal mi ktos jeszcze ze bardzo dobry i skuteczny jest Fertilman ( przeczytajcie sobie dziewczyny o nim:) )
-
donia 90 wrote:A najlepsze były wczoraj słowa ginekologa: Wystarczy tylko będę plemnik do zapłodnienia:)
Kupiłam mu geriavit, moze byc? Polecila nam babeczka od której wynik odbieralismy. Pisal mi ktos jeszcze ze bardzo dobry i skuteczny jest Fertilman ( przeczytajcie sobie dziewczyny o nim:) )
No wlasnie u mojego lekarza dziś widziałam pudelko tego Fertilmana i go polecal wiec chyba musi być dobryponad 3 lata starań...
-
donia 90 wrote:To tak jak ja drugi cykl teraz My dzisiaj z mężem mamy 2 miesiące po ślubie
-
Cześć wszystkim starającym. Jestem tutaj nowa od trzech miesięcy prowadze tutaj swój kalendarzyk. Z mężem staramy się o dzidziusia już 13 miesięcy. 6 miesiecye temu dowiedzialam się że mam niedoczynność tarczycy i bardzo wysoką prolaktyne. Teraz już się wszystko na szczęście unormowalo ale nadal mam miesiączki nieregularne. Lekarze mówią mi że nie mam się zamartwiac tylko cierpliwie czekać na dwie kreseczki. A ją już nie mam siły. Jest może jakaś Kobitka w takiej sytuacji co ją???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 19:46
Angelika091992 -
Angelika091992 hej ja mam chora tarczyce od 15 lat i juz przechodziłam wszystko z nia hee organ bardzo kaprysny niestety.Najwazniejsze abys udała sie ginekologa endorynologa wtedy szereg badan testow i badan hormonow w roznych dniach cyklu i bedzie wiadomo co i jak.Przy mojej tarczycy mam Hasimoto to ciaza wogole nie była mozliwa a jedna mam synka i teraz staram sie o drugiego bobasa.
-
Ola_85 ją już miałam robione badania w różnych dniach cyklu u endokrynologa. Denerwuje mnie to że mam tak straszne nieregularne miesiączki kalendarz ciężko mi wykrywa owulację. A ją niestety nie mam możliwość współżyć w mężem codziennie, ponieważ on jest zawodowym kierowca i zjeżdża do domu na weekendyAngelika091992
-
Zuzanna a nie myślisz, żeby skonsultować to jeszcze z innym lekarzem?Aż trudno uwierzyć, że przy tylu poprawnych wynikach jesteście skazani tylko na in vitro. Zazwyczaj lekarz stawia konkretną diagnozę a tu widzę, że nie do końca nazwany jest problem ''po imieniu''.Demeter
-
nick nieaktualnyZuzanna przykro mi bardzo ale głowa do góry zawsze jest nadzieja, in vitro to nie koniec świata to dla Was światło w tunelu. Szansa na urzeczywistnienie Waszego marzenia o dzieciątku. Daj sobie spokój z inseminacja jeśli jest dla Ciebie ryzykowna. Nie narażaj się na poronienie czy ciążę pozamaciczną to jest wielki ból z którym ciężko sobie poradzić. In vitro to dla Was szansa więc korzystajcie z niej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 20:03
-
u mnie kochane @ się rozkręciła
zdecydowałam że przez jakiś czas daje sobie spokój z ciągłym badaniem siebie i forum, zajrzę do Was za jakiś czas. Kat, Bobitta, Karolla (przepraszam jeśli zapomniałam o innych zafasolkowanych) duuużo zdrówka!
trzymam kciuki za resztę kobitek żeby się udało jak najszybciej zobaczyć 2 krechy na teściorach
Meg0809, Evanlyn, Ola_85, Karolla., missy83 lubią tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)