Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    Witajcie kochane:)
    Karolla gratuluję ale mamy wysyp ostatnio:)

Zuzanna przykro mi z powodu takich wieści i tu mam pytanie do Ciebie, jakie są przyczyny medyczne, że tylko in vitro? Może pisałaś już wcześniej ale ja niestety ostatnio bywam tu rzadko i nie ukrywam, że jestem ciekawa twojej historii.
    Pisałaś, że może zapalenie przydatków...ale jakie są wytyczne u Ciebie, że tylko in vitro i nic poza tym.

Lekarz stwierdził ze inseminacja nie będzie skuteczna w tym przypadku . Mogę mieć uszkodzone jajniki i mogą one nie spelniac swoich funkcji. Mowil cos o rzeskach. Boje się tylko tej ciąży pozamacicznej. Ale chyba jutro pojedziemy i zapiszemy się do programu in vitro.
    Poza tym wszystkie badania w normie, nawet test PCT mowil ze nie wypadl tak zle bo jakies pojedyncze ruchliwe plemniki zyja , jakby nie było ani jednego to wtedy bylaby wrogość sluzu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 17:25

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    Wylecieć pewno musi tylko mój ma 2 mln a powinno być 15.. Ma jednak ponad normę ruchliwe. Później wam wyślę zdjęcie badania
    Skoro tak to jest szansa mimo wszystko! Czekamy

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia a Ty juz masz maleństwo?

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    Anusia a Ty juz masz maleństwo?
    Niestety jeszcze nie... Ale już 1,5 roku po ślubie i stwierdziliśmy ze czas najwyższy, zwłaszcza że lekarze nas ponaglali ze względu na moje anomalia z narządami rodnymi. Bardzo byśmy chcieli żeby było już nas troje:) Dopiero drugi cykl starań... Myśle że tak łatwo nie pójdzie

p19uskjoxacp4928.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Lekarz stwierdził ze inseminacja nie będzie skuteczna w tym przypadku . Mogę mieć uszkodzone jajniki i mogą one nie spelniac swoich funkcji. Mowil cos o rzeskach. Boje się tylko tej ciąży pozamacicznej. Ale chyba jutro pojedziemy i zapiszemy się do programu in vitro.
    Poza tym wszystkie badania w normie, nawet test PCT mowil ze nie wypadl tak zle bo jakies pojedyncze ruchliwe plemniki zyja , jakby nie było ani jednego to wtedy bylaby wrogość sluzu.
    Ojej:( Trudno mi nawet sobie wyobrazić Waszą sytuację, ale też bym pewnie bała się ryzyka... Jeśli chodzi o in vitro to tak jak dziewczyny wcześniej wspominały, daje to dodatkową (większą) szansę na upragnione dzieciątko. Nastaw się pozytywnie! Myśle, że napewno Wam się uda i już niedługo przyniesiesz nam dobrą nowinę, trzymam kciuki <3

zuzanna lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Ojej:( Trudno mi nawet sobie wyobrazić Waszą sytuację, ale też bym pewnie bała się ryzyka... Jeśli chodzi o in vitro to tak jak dziewczyny wcześniej wspominały, daje to dodatkową (większą) szansę na upragnione dzieciątko. Nastaw się pozytywnie! Myśle, że napewno Wam się uda i już niedługo przyniesiesz nam dobrą nowinę, trzymam kciuki <3

Dziekuje. ;-)

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:

To tak jak ja drugi cykl teraz :) My dzisiaj z mężem mamy 2 miesiące po ślubie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/b09784e55636d.jpg.html
    Tutaj jest zdjęcie tego wyniku nasienia

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    http://zapodaj.net/b09784e55636d.jpg.html
    Tutaj jest zdjęcie tego wyniku nasienia

Czyli ewidentnie chodzi o liczbe plemników. Kup swojemu jakies witaminki i niech wcina jakiś czas- powinno pomóc

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • azibomba Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy pomimo tak ładnego progesterony 5dpo wynik 28 możliwe jest żeby pęcherzyk nie pękł?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Czyli ewidentnie chodzi o liczbe plemników. Kup swojemu jakies witaminki i niech wcina jakiś czas- powinno pomóc

A najlepsze były wczoraj słowa ginekologa: Wystarczy tylko będę plemnik do zapłodnienia:)
    Kupiłam mu geriavit, moze byc? Polecila nam babeczka od której wynik odbieralismy. Pisal mi ktos jeszcze ze bardzo dobry i skuteczny jest Fertilman ( przeczytajcie sobie dziewczyny o nim:) )

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    A najlepsze były wczoraj słowa ginekologa: Wystarczy tylko będę plemnik do zapłodnienia:)
    Kupiłam mu geriavit, moze byc? Polecila nam babeczka od której wynik odbieralismy. Pisal mi ktos jeszcze ze bardzo dobry i skuteczny jest Fertilman ( przeczytajcie sobie dziewczyny o nim:) )

No wlasnie u mojego lekarza dziś widziałam pudelko tego Fertilmana i go polecal wiec chyba musi być dobry

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    To tak jak ja drugi cykl teraz :) My dzisiaj z mężem mamy 2 miesiące po ślubie :)
    O to jest nas dwie :) A kiedy bedziesz testować? Noo ale jak się przyjrzałam temu wynikowi to faktycznie, może ilość nie największa ale za to jakość nadrabia :) Myślę, że jak już wiecie nad czym pracować to teraz już musi być tylko dobrze :)

p19uskjoxacp4928.png
  • Angelika091992 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim starającym. Jestem tutaj nowa od trzech miesięcy prowadze tutaj swój kalendarzyk. Z mężem staramy się o dzidziusia już 13 miesięcy. 6 miesiecye temu dowiedzialam się że mam niedoczynność tarczycy i bardzo wysoką prolaktyne. Teraz już się wszystko na szczęście unormowalo ale nadal mam miesiączki nieregularne. Lekarze mówią mi że nie mam się zamartwiac tylko cierpliwie czekać na dwie kreseczki. A ją już nie mam siły. Jest może jakaś Kobitka w takiej sytuacji co ją???:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 19:46

Angelika091992
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika091992 hej ja mam chora tarczyce od 15 lat i juz przechodziłam wszystko z nia hee organ bardzo kaprysny niestety.Najwazniejsze abys udała sie ginekologa endorynologa wtedy szereg badan testow i badan hormonow w roznych dniach cyklu i bedzie wiadomo co i jak.Przy mojej tarczycy mam Hasimoto to ciaza wogole nie była mozliwa a jedna mam synka i teraz staram sie o drugiego bobasa.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Angelika091992 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 ją już miałam robione badania w różnych dniach cyklu u endokrynologa. Denerwuje mnie to że mam tak straszne nieregularne miesiączki :-( kalendarz ciężko mi wykrywa owulację. A ją niestety nie mam możliwość współżyć w mężem codziennie, ponieważ on jest zawodowym kierowca i zjeżdża do domu na weekendy :-\

Angelika091992
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doskonale cie rozumiem moj tez zawodowy kierowca i wraca raz na 2 tyg wiec dlatego mamy starania jakie mamy hee ciezko nam sie wstrzelic w te dni.Teraz akurat złozylo sie ze był.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna a nie myślisz, żeby skonsultować to jeszcze z innym lekarzem?Aż trudno uwierzyć, że przy tylu poprawnych wynikach jesteście skazani tylko na in vitro. Zazwyczaj lekarz stawia konkretną diagnozę a tu widzę, że nie do końca nazwany jest problem ''po imieniu''.

Demeter
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna przykro mi bardzo :/ ale głowa do góry zawsze jest nadzieja, in vitro to nie koniec świata to dla Was światło w tunelu. Szansa na urzeczywistnienie Waszego marzenia o dzieciątku. Daj sobie spokój z inseminacja jeśli jest dla Ciebie ryzykowna. Nie narażaj się na poronienie czy ciążę pozamaciczną to jest wielki ból z którym ciężko sobie poradzić. In vitro to dla Was szansa więc korzystajcie z niej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 20:03

• palma Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kochane @ się rozkręciła :(
    zdecydowałam że przez jakiś czas daje sobie spokój z ciągłym badaniem siebie i forum, zajrzę do Was za jakiś czas. Kat, Bobitta, Karolla (przepraszam jeśli zapomniałam o innych zafasolkowanych) duuużo zdrówka! <3
    trzymam kciuki za resztę kobitek żeby się udało jak najszybciej zobaczyć 2 krechy na teściorach :D

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Meg0809, Evanlyn, Ola_85, Karolla., missy83 lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ