Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • agape Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu dziewczyny tak drukujecie,że nie nadążam czytać... W ogóle jakoś coraz mniej zaglądam na forum. Sama nie wiem czemu, jakoś mi chyba zapał do starań odpadł .. :/

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Wiadomo :) ja nie chciałam z nikim rozmawiać o tym że się staram, a z mężem nie bardzo mogłam bo on nie lubi się nakręcać. A wiesz..w razie niepowodzeń albo straty dziecka nie zniosłabym ich wzroku a dopiero co pytań ... Lepszego wsparcia niż tutaj nie mogłam sobie wymarzyć :) a i mąż przestał się wkurzać bo przestałam o tym gadać non stop.
    No właśnie! Dokładnie mam tak samo :) Nie chce nikomu mowic co mi na watrobie lezy... Właśnie wyczytałam, że jestes tym razem dobrej mysli! Trzymam mocno kciuki!!! <3 No i czekamy na potwierdzenie :)

p19uskjoxacp4928.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Boziu dziewczyny tak drukujecie,że nie nadążam czytać... W ogóle jakoś coraz mniej zaglądam na forum. Sama nie wiem czemu, jakoś mi chyba zapał do starań odpadł .. :/
    Hej:)! Nie wolno się poddawać, w końcu kiedyś musi się udać. Ja też już zwątpiłam, ale jakoś poprawił mi się humor :) Dziewczyny tutaj rozsiewają pozytywną energię, która naprawdę się udziela :D

agape lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Hej:)! Nie wolno się poddawać, w końcu kiedyś musi się udać. Ja też już zwątpiłam, ale jakoś poprawił mi się humor :) Dziewczyny tutaj rozsiewają pozytywną energię, która naprawdę się udziela :D
    Jestem tutaj 5 miesiąc i z tym się zgodzę :) Gdyby nie dziewczyny to faktycznie czasem człowiek by ześwirował :) Ale chyba każdą z nas dopadają chwilę zwątpienia, w sumie to u mnie nawet nie zwątpienie tylko jakaś obojętność, ale to pewno tylko do potencjalnych dni płodnych ;)

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie u lekarza i jestem zalamana. W mojej sytuacji ratuje nas in vitro. Inseminacja może się nie udac- a bynajmniej jest male prawdopodobieństwo powodzenia. Możemy podejść do inseminacji na moja prosbe ale może mieć skutki uboczne np. ciaza pozamaciczna, najbezpieczniejsze to in vitro. Masakra jakas.

katsuyoshi lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna, najważniejsze, że jest szansa jakakolwiek. Zdecydujecie się na in vitro?

PCO
    wysoka prolaktyna
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Zuzanna, najważniejsze, że jest szansa jakakolwiek. Zdecydujecie się na in vitro?

Pewnie tak jeśli jest to jedyna szansa. Może zdecydujemy się najpierw na jedna probe inseminacji- jeśli nie wyjdzie to in vitro. Ale znow boje się tej ciąży pozamacicznej. Maz jak wroci z pracy to musimy przedyskutować to.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Pewnie tak jeśli jest to jedyna szansa. Może zdecydujemy się najpierw na jedna probe inseminacji- jeśli nie wyjdzie to in vitro. Ale znow boje się tej ciąży pozamacicznej. Maz jak wroci z pracy to musimy przedyskutować to.
    Przykro mi ale warto spojrzeć na to z innej strony że chociaż jest jaka kolwiek szansa aby miec upragnionego dzidziusia.
    W ogóle jakie są przyczyny że to jedyna szansa jesli moge zapytac?
    Mysle ze lepiej nie ryzykowac inseminacji tym bardziej że mogą byc poważne powikłania i nie wiadomo czy w ogóle sie uda. Współczuje i nie mam pojecia co czujecie w obecnej sytuacji nawet nie potrafie sobie tego wyobrazic jak usłyszeliscie takie wiadomosci :(
    Mam nadzieje że mąż wesprze cię odpowiednio i zdecydujecie sie na in vitro .
    Trzymaj się <3

• agape Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Mądrej decyzji życzę w takim razie i dużooo siły! :*
    Czeka Was taraz niestety sporo nerwów i wydatków :/

PCO
    wysoka prolaktyna
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Przykro mi ale warto spojrzeć na to z innej strony że chociaż jest jaka kolwiek szansa aby miec upragnionego dzidziusia.
    W ogóle jakie są przyczyny że to jedyna szansa jesli moge zapytac?
    Mysle ze lepiej nie ryzykowac inseminacji tym bardziej że mogą byc poważne powikłania i nie wiadomo czy w ogóle sie uda. Współczuje i nie mam pojecia co czujecie w obecnej sytuacji nawet nie potrafie sobie tego wyobrazic jak usłyszeliscie takie wiadomosci :(
    Mam nadzieje że mąż wesprze cię odpowiednio i zdecydujecie sie na in vitro .
    Trzymaj się <3

Najprawdopodobniej w przeszlosci przeszłam zapalenie przydatków i uszkodzilo mi to jajniki.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Mądrej decyzji życzę w takim razie i dużooo siły! :*
    Czeka Was taraz niestety sporo nerwów i wydatków :/

Wlasnie się tego wszystkiego obawiam. Nie naleze do osob cierpliwych i nie wiem jak dam sobie rade w tej całej procedurze.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie u lekarza i jestem zalamana. W mojej sytuacji ratuje nas in vitro. Inseminacja może się nie udac- a bynajmniej jest male prawdopodobieństwo powodzenia. Możemy podejść do inseminacji na moja prosbe ale może mieć skutki uboczne np. ciaza pozamaciczna, najbezpieczniejsze to in vitro. Masakra jakas.
    Jej zuzanna tak mi przykro :( jestem z Tobą całym sercem :( <3

katsuyoshi, zuzanna lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn i jak tam zakup?

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Evanlyn i jak tam zakup?
    hehe kupiłam takie malutkie skarpeteczki bo Pani w sklepie poradziła mi że buciki będą już za małe na jesień czy zimę i do tego body z napisem "tygrysek tatusia" bo nie mogłam się powstrzymać :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A testu nie znalazłam jakiegoś wyjątkowego ale ma różowe wstawki i nie jest zwykłą prostokątną płytką :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    hehe kupiłam takie malutkie skarpeteczki bo Pani w sklepie poradziła mi że buciki będą już za małe na jesień czy zimę i do tego body z napisem "tygrysek tatusia" bo nie mogłam się powstrzymać :P
    hahaha no to niezle :D
    skarpetki dobra sprawa bo zawsze dobre nie wazna jaka pora roku z bucikami to inna juz sprawa :D
    No to fajna reakcje bedzie mial twoj luby :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    hahaha no to niezle :D
    skarpetki dobra sprawa bo zawsze dobre nie wazna jaka pora roku z bucikami to inna juz sprawa :D
    No to fajna reakcje bedzie mial twoj luby :D
    Mam nadzieję :D szkoda że go nie zaskoczę :D wczoraj sam mi mówił co chwile o tym :D domyśla się na bank :D oby ten test wyszedł pozytywny :D bo juz się sama jaram :D tak chodziłam po tym sklepie dla noworodków i oczy mi się do wszystkiego świeciły :P

katsuyoshi, Meg0809 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Mam nadzieję :D szkoda że go nie zaskoczę :D wczoraj sam mi mówił co chwile o tym :D domyśla się na bank :D oby ten test wyszedł pozytywny :D bo juz się sama jaram :D tak chodziłam po tym sklepie dla noworodków i oczy mi się do wszystkiego świeciły :P
    Wiesz to ze sie domysla nie znaczy ze nie bedzie zaskoczony ;) taka informacja zawsze jest zaskoczeniem.
    Hihi :D cos o tym wiem jak ja robilam pierwsze zakupy dla synka to wszystko chcialam brac :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Wiesz to ze sie domysla nie znaczy ze nie bedzie zaskoczony ;) taka informacja zawsze jest zaskoczeniem.
    Hihi :D cos o tym wiem jak ja robilam pierwsze zakupy dla synka to wszystko chcialam brac :D
    Na szczęście się zabezpieczyłam i powiedziałam mu tydzień temu że jeszcze dobre dwa tygodnie zanim będzie wiadomo i tłumaczyłam mu że to że pisze że po 6 dniach można robić test to nie znaczy że pokaże :D także niespodzianką się na pewno zdziwi :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Na szczęście się zabezpieczyłam i powiedziałam mu tydzień temu że jeszcze dobre dwa tygodnie zanim będzie wiadomo i tłumaczyłam mu że to że pisze że po 6 dniach można robić test to nie znaczy że pokaże :D także niespodzianką się na pewno zdziwi :D
    no tak dla faceta to czarna magia :D
    mojemu jak tlumacze o dniach plodnych i o owulacji i dopiero owulacja sprawia ze mozna zajsc to robi duze oczy i nie wie o czym ja do niego gadam :D
    nie rozumie o co chodzi w tym wszystkimi napewno tez ie zrozumialby jakbym mu tlumaczyla dlaczego 6 dni po owu zaden test nie pokaze ciazy...no bo co to zagniezdzenie :D
    Typowy facet hehe

‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ