Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
Boziu dziewczyny tak drukujecie,że nie nadążam czytać... W ogóle jakoś coraz mniej zaglądam na forum. Sama nie wiem czemu, jakoś mi chyba zapał do starań odpadł ..Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Evanlyn wrote:Wiadomo ja nie chciałam z nikim rozmawiać o tym że się staram, a z mężem nie bardzo mogłam bo on nie lubi się nakręcać. A wiesz..w razie niepowodzeń albo straty dziecka nie zniosłabym ich wzroku a dopiero co pytań ... Lepszego wsparcia niż tutaj nie mogłam sobie wymarzyć a i mąż przestał się wkurzać bo przestałam o tym gadać non stop.
-
agape wrote:Boziu dziewczyny tak drukujecie,że nie nadążam czytać... W ogóle jakoś coraz mniej zaglądam na forum. Sama nie wiem czemu, jakoś mi chyba zapał do starań odpadł ..
agape lubi tę wiadomość
-
anusia24 wrote:Hej:)! Nie wolno się poddawać, w końcu kiedyś musi się udać. Ja też już zwątpiłam, ale jakoś poprawił mi się humor Dziewczyny tutaj rozsiewają pozytywną energię, która naprawdę się udzielaPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Dziewczyny jestem po wizycie u lekarza i jestem zalamana. W mojej sytuacji ratuje nas in vitro. Inseminacja może się nie udac- a bynajmniej jest male prawdopodobieństwo powodzenia. Możemy podejść do inseminacji na moja prosbe ale może mieć skutki uboczne np. ciaza pozamaciczna, najbezpieczniejsze to in vitro. Masakra jakas.
katsuyoshi lubi tę wiadomość
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
Zuzanna, najważniejsze, że jest szansa jakakolwiek. Zdecydujecie się na in vitro?Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
agape wrote:Zuzanna, najważniejsze, że jest szansa jakakolwiek. Zdecydujecie się na in vitro?
Pewnie tak jeśli jest to jedyna szansa. Może zdecydujemy się najpierw na jedna probe inseminacji- jeśli nie wyjdzie to in vitro. Ale znow boje się tej ciąży pozamacicznej. Maz jak wroci z pracy to musimy przedyskutować to.katsuyoshi lubi tę wiadomość
ponad 3 lata starań...
-
nick nieaktualnyzuzanna wrote:Pewnie tak jeśli jest to jedyna szansa. Może zdecydujemy się najpierw na jedna probe inseminacji- jeśli nie wyjdzie to in vitro. Ale znow boje się tej ciąży pozamacicznej. Maz jak wroci z pracy to musimy przedyskutować to.
W ogóle jakie są przyczyny że to jedyna szansa jesli moge zapytac?
Mysle ze lepiej nie ryzykowac inseminacji tym bardziej że mogą byc poważne powikłania i nie wiadomo czy w ogóle sie uda. Współczuje i nie mam pojecia co czujecie w obecnej sytuacji nawet nie potrafie sobie tego wyobrazic jak usłyszeliscie takie wiadomosci
Mam nadzieje że mąż wesprze cię odpowiednio i zdecydujecie sie na in vitro .
Trzymaj się -
zuzanna wrote:Pewnie tak jeśli jest to jedyna szansa. Może zdecydujemy się najpierw na jedna probe inseminacji- jeśli nie wyjdzie to in vitro. Ale znow boje się tej ciąży pozamacicznej. Maz jak wroci z pracy to musimy przedyskutować to.
Czeka Was taraz niestety sporo nerwów i wydatkówPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
katsuyoshi wrote:Przykro mi ale warto spojrzeć na to z innej strony że chociaż jest jaka kolwiek szansa aby miec upragnionego dzidziusia.
W ogóle jakie są przyczyny że to jedyna szansa jesli moge zapytac?
Mysle ze lepiej nie ryzykowac inseminacji tym bardziej że mogą byc poważne powikłania i nie wiadomo czy w ogóle sie uda. Współczuje i nie mam pojecia co czujecie w obecnej sytuacji nawet nie potrafie sobie tego wyobrazic jak usłyszeliscie takie wiadomosci
Mam nadzieje że mąż wesprze cię odpowiednio i zdecydujecie sie na in vitro .
Trzymaj się
Najprawdopodobniej w przeszlosci przeszłam zapalenie przydatków i uszkodzilo mi to jajniki.ponad 3 lata starań...
-
agape wrote:Mądrej decyzji życzę w takim razie i dużooo siły! :*
Czeka Was taraz niestety sporo nerwów i wydatków
Wlasnie się tego wszystkiego obawiam. Nie naleze do osob cierpliwych i nie wiem jak dam sobie rade w tej całej procedurze.ponad 3 lata starań...
-
zuzanna wrote:Dziewczyny jestem po wizycie u lekarza i jestem zalamana. W mojej sytuacji ratuje nas in vitro. Inseminacja może się nie udac- a bynajmniej jest male prawdopodobieństwo powodzenia. Możemy podejść do inseminacji na moja prosbe ale może mieć skutki uboczne np. ciaza pozamaciczna, najbezpieczniejsze to in vitro. Masakra jakas.
katsuyoshi, zuzanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
katsuyoshi wrote:Evanlyn i jak tam zakup?
katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:hehe kupiłam takie malutkie skarpeteczki bo Pani w sklepie poradziła mi że buciki będą już za małe na jesień czy zimę i do tego body z napisem "tygrysek tatusia" bo nie mogłam się powstrzymać
skarpetki dobra sprawa bo zawsze dobre nie wazna jaka pora roku z bucikami to inna juz sprawa
No to fajna reakcje bedzie mial twoj lubyEvanlyn lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:hahaha no to niezle
skarpetki dobra sprawa bo zawsze dobre nie wazna jaka pora roku z bucikami to inna juz sprawa
No to fajna reakcje bedzie mial twoj lubykatsuyoshi, Meg0809 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:Mam nadzieję szkoda że go nie zaskoczę wczoraj sam mi mówił co chwile o tym domyśla się na bank oby ten test wyszedł pozytywny bo juz się sama jaram tak chodziłam po tym sklepie dla noworodków i oczy mi się do wszystkiego świeciły
Hihi cos o tym wiem jak ja robilam pierwsze zakupy dla synka to wszystko chcialam bracEvanlyn lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Wiesz to ze sie domysla nie znaczy ze nie bedzie zaskoczony taka informacja zawsze jest zaskoczeniem.
Hihi cos o tym wiem jak ja robilam pierwsze zakupy dla synka to wszystko chcialam brackatsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:Na szczęście się zabezpieczyłam i powiedziałam mu tydzień temu że jeszcze dobre dwa tygodnie zanim będzie wiadomo i tłumaczyłam mu że to że pisze że po 6 dniach można robić test to nie znaczy że pokaże także niespodzianką się na pewno zdziwi
mojemu jak tlumacze o dniach plodnych i o owulacji i dopiero owulacja sprawia ze mozna zajsc to robi duze oczy i nie wie o czym ja do niego gadam
nie rozumie o co chodzi w tym wszystkimi napewno tez ie zrozumialby jakbym mu tlumaczyla dlaczego 6 dni po owu zaden test nie pokaze ciazy...no bo co to zagniezdzenie
Typowy facet heheEvanlyn lubi tę wiadomość