Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    no tak dla faceta to czarna magia :D
    mojemu jak tlumacze o dniach plodnych i o owulacji i dopiero owulacja sprawia ze mozna zajsc to robi duze oczy i nie wie o czym ja do niego gadam :D
    nie rozumie o co chodzi w tym wszystkimi napewno tez ie zrozumialby jakbym mu tlumaczyla dlaczego 6 dni po owu zaden test nie pokaze ciazy...no bo co to zagniezdzenie :D
    Typowy facet hehe
    Mój M akurat mój cykl kontroluje na tyle kiedy można żeby nie było :P ale co się dzieję jak już jest to masakra :D też mu wczoraj tłumaczyłam zagnieżdżenie haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 16:25

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Mój M akurat mój cykl kontroluje na tyle kiedy można żeby nie było :P ale co się dzieję jak już jest to masakra :D też mu wczoraj tłumaczyłam zagnieżdżenie haha :D
    haha no wlasnie oni chyba nie bardzo rozumieja ile zaplodnienie ma w sobie etapów :D nim bedzie w ogole mozna robic test :D

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M wie tylko co to okres :D a tak to myśli, że w ciążę można zajść zawsze i tylko powtarza "będzie Pani zadowolona" :D

Evanlyn, katsuyoshi, Ola_85 lubią tę wiadomość

11.10.2018 Naprotechnologia
    IO | Nietolerancje pokarmowe |Niedoczynność tarczycy | Hashimoto
    "Jeśli myślisz, że nic nie możesz zmienić - zmień myślenie! "
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre :D zmykam na jakiś czas :) zaglądnę do Was wieczorem :*

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephine wrote:
    Mój M wie tylko co to okres :D a tak to myśli, że w ciążę można zajść zawsze i tylko powtarza "będzie Pani zadowolona" :D
    hahahahah dobre :D

tacy sa faceci tzn wiekszosc bynajmniej wlasnie tak mysli ze zajsc zawsze po za okresem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile czasu trzeba leżeć po stosunku? I jak idę siusiu to może trochę spermy wylecieć?

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jakby tak było to na pewno większość z nas nie miała by problemów z tym związanych

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym leżeniem to różnie może być. Ale ja nigdy nie zwracam uwagi na czas zazwyczaj zdarza mi się po prostu zasnąć. :D

• Demeter Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane:)
    Karolla gratuluję ale mamy wysyp ostatnio:)

Zuzanna przykro mi z powodu takich wieści i tu mam pytanie do Ciebie, jakie są przyczyny medyczne, że tylko in vitro? Może pisałaś już wcześniej ale ja niestety ostatnio bywam tu rzadko i nie ukrywam, że jestem ciekawa twojej historii.
    Pisałaś, że może zapalenie przydatków...ale jakie są wytyczne u Ciebie, że tylko in vitro i nic poza tym.

Demeter
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj M tez tak samo wie co to okres i tyle.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    Ile czasu trzeba leżeć po stosunku? I jak idę siusiu to może trochę spermy wylecieć?

Jedne leżą, drugie nie. Standardowo lekarze każą do 15 minut ale myślę, że nie ma reguły. Mnie jest trudno wyleżeć, bo zaraz po stosunku chce mi się siusiu i te leżenie nie jest mi na rękę. Pamiętam, że jak zaszłam z synem to po serduszkowaniu od razu poszłam spać, bo tak mąż mnie wykończył no i wtedy właśnie się udało. Teraz staram się robić tak samo ale na razie nie ma efektów.

Demeter
  • Josephine Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja zasypiam prawie za każdym razem i efektów nie widać :/

• Demeter Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    moj M tez tak samo wie co to okres i tyle.

Mój wie, że po okresie są dni płodne i łazi za mną jak smród po gaciach:):)

Demeter
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo :) Jak wspomniałam kiedyś ze zaplodnione jajo nie od razu sie osadza tam gdzie powinno tylko trwa to NIECO dłużej, to uznal mnie za medium :D Skad ja w ogole wiem takie rzeczy i powinnam w ogole isc na medycyne :P Co do tego lezenia przez 15 minut to u mnie różnie bywa. Raz leże, raz od razu wstaje, nie wiem czy to faktycznie cos pomaga. Ostatnio właśnie zasnełam, a na drugi dzień jakoś w południe jak poszlam do wc miałam wieeelki wyciek sluzu, strasznie rozciagliwego, wrecz nie dałam rady sie od niego oderwac (przepraszam Was bardzo, że tak obrzydzam :( ). Rozciagal sie moze na pol metra albo i wiecej. Nigdy czegos takiego nie mialam nie wiem co to było. Wam tez sie tak zdarza??

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie ale jak pójdę do wc za jakiś czas to mam mokro i czuje jak tej spermy trochę wylatuje. Ale to jest dobrze? Czy nie powinna wylatywać?

• Demeter Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia na pół metra to może nie ale zdarza się, że jest barrrrdddzzzooo rozciągliwy:)
    W każdym razie to dobry znak;)

Demeter
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    Mi nie ale jak pójdę do wc za jakiś czas to mam mokro i czuje jak tej spermy trochę wylatuje. Ale to jest dobrze? Czy nie powinna wylatywać?
    No jasne, że ma wylatywać. Przecież nasienie wydostaje się na zewnątrz. Nawet jak ci tam wyleci to się nie przejmuj, grunt że jest go tam jeszcze mnóstwo w środku.

anusia24 lubi tę wiadomość

Demeter
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:

Też czasem tak mam, ale niestety jeszcze nie mam pojecia czy to ma wpływ :) Jak wspominalam wczesniej, w tamtym cyklu siedzialam ciagle w internecie i sprawdzalam wszystko i wszedzie :P i Panie pisaly ze mimo ze wyciekalo to i tak sie niektórym udawalo. Natura...

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Też czasem tak mam, ale niestety jeszcze nie mam pojecia czy to ma wpływ :) Jak wspominalam wczesniej, w tamtym cyklu siedzialam ciagle w internecie i sprawdzalam wszystko i wszedzie :P i Panie pisaly ze mimo ze wyciekalo to i tak sie niektórym udawalo. Natura...

Wylecieć pewno musi tylko mój ma 2 mln a powinno być 15.. Ma jednak ponad normę ruchliwe. Później wam wyślę zdjęcie badania

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    Anusia na pół metra to może nie ale zdarza się, że jest barrrrdddzzzooo rozciągliwy:)
    W każdym razie to dobry znak;)
    Hmmm ja to wzielam raczej za jakis szok organizmu. Tym bardziej ze testy owulacyjne nic sensownego mi nie pokazywaly :( ale nie ukrywam ze bylaby to mila niespodzianka...

p19uskjoxacp4928.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ