X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na chwilkę jeszcze , jednak...Niby jestem do tych starań pozytywnie nastawiona, bez względu na to czy się uda czy nie.. ale :

jednak załapałam tego doła :-(

Moja nadzieja się ulotniła, jak zobaczyłam niedawno na papierze jasnoczerwona krew....

No tego to nienawidzę :-(

Miałam niedawno lepszy humor,ale już dół załapałam,że testować chyba nie będzie już jutro sensu...

Wg mnie - powinnam brać ten progesteron zaraz po owulce. A mogę tak mieć, że bez wyższego progesteronu nie może albo dojść do zagnieżdżenia, albo jak już dojdzie - to progesteron spada i ciąży nie daje się utrzymać, nawet takiej jednodniowej :-(

Już sama nie wiem, może mnie oświećcie, ale człowiek już sam nie wie co ma robić.
    Jestem po prostu wkurzona,że nie biorę sztucznego progesteronu i mam wrażenie, że to tego wina :-(.

katsuyoshi lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka z rana ;)
    u mnie tez leje, ponuro za oknem...

OF wyznaczym mi owulacje 20 dc o.O i tym samym cykl wydluzyl sie do 34 dni.. tak dlugiego cyklu jeszcze nigdy nie mialam. no ale poczekamy zobaczymy..
    moze przez przeziebienie sie cos poprzestawialo

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście dziewczyny okropne :D ;D ;D jestem już w domu i popijam kawkę bo ciśnienie niskie :D
    katsuyoshi wrote:
    A ty masz takie poliki gorące i uczucie goraczki przed @ tez czy tylko teraz? :D

Dzisiaj będzie 3 dzień tego gorącą :P wcześniej tak nie miałam...tzn było mi ciepło a nie że czułam się jak kaloryfer :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi prześlij Skarbowi najlepsze życzenia :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Weszłam na chwilkę jeszcze , jednak...Niby jestem do tych starań pozytywnie nastawiona, bez względu na to czy się uda czy nie.. ale :

Moja nadzieja się ulotniła, jak zobaczyłam niedawno na papierze jasnoczerwona krew....

Miałam niedawno lepszy humor,ale już dół załapałam,że testować chyba nie będzie już jutro sensu...

Wg mnie - powinnam brać ten progesteron zaraz po owulce. A mogę tak mieć, że bez wyższego progesteronu nie może albo dojść do zagnieżdżenia, albo jak już dojdzie - to progesteron spada i ciąży nie daje się utrzymać, nawet takiej jednodniowej :-(

Już sama nie wiem, może mnie oświećcie, ale człowiek już sam nie wie co ma robić.
    Jestem po prostu wkurzona,że nie biorę sztucznego progesteronu i mam wrażenie, że to tego wina :-(.
    Missy wirtualnie przytulam :( nie daj się zgryzocie!

missy83, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U mnie z kolei mroźno, moje raczki ledwo przezyly :D Chyba naprawde idzie zima! Tez zaraz zrobie sobie coś ciepłego :) Im blizej do @ tym bardziej znow zaczynam miec urojone objawy :P jestem bardzo niecierpliwa jutrzejszych wieści :) <3

Evanlyn, katsuyoshi, Ola_85 lubią tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:

Oooj tam nie zalamuj sie! Ja na Twoim miejscu bym testowala, nie wiadomo jakiego typu to plamienia, moze jest jeszcze nadzieja? :) To napewno przez ta jesien u wszystkich są takie podłe humory...

p19uskjoxacp4928.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Hej!
    U mnie z kolei mroźno, moje raczki ledwo przezyly :D Chyba naprawde idzie zima! Tez zaraz zrobie sobie coś ciepłego :) Im blizej do @ tym bardziej znow zaczynam miec urojone objawy :P jestem bardzo niecierpliwa jutrzejszych wieści :) <3
    testujesz na dniach?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W najbliższy czwartek wiec jeszcze prawie tydzien:) Ale szczerze wątpie że będzie pozytywnie, daje 0,01% szans :P

Evanlyn lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    W najbliższy czwartek wiec jeszcze prawie tydzien:) Ale szczerze wątpie że będzie pozytywnie, daje 0,01% szans :P
    No to bardzo optymistyczna jesteś :) widzę że nie dajesz się chandrze :) u mnie strasznie śpiący dzień, nie cierpię zimna :( jak wracałam do domu to normalnie ślisko było na drodze :/

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missy83 a tarczycę masz zbadaną? Ja mam hashimoto, a nic z mojego samopoczucia a to nie wskazywało, a jak zbadałam TSh to 8,55 i tarczaca na usg pozapalana, antyciała antytpo powyżej 1000.
    U mnie endokrynolog podejrzewa niedomogę ciała żóltego, ale mój gin powedział, że szczerze to raczej nie, bo moja faza lutealna trwa 16 dni ( więc jaka niedomoga)
    Gin mi powiedział, że wszelkie plamiania środcykliczne wynikają z chorej mojej tarczycy i także z podwyższonej ( niewiele ) prolaktyny, a nie z powodu niedomogi lutealnej.

A jesli wiesz, że masz za nisko progesteron to czemu lekarz nie da Ci recepty na luteinę?czy TY tylko podejrzewasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 12:40

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evanlyn trzymam kciuki za jutrzejszy test!

missy glowa do gory. moze to jeszcze nie okres a jesli nawet to trzeba probowac dalej !

uciekam rozkoszowac sie urlopem w ta paskudna pogode :p ;)

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    No to bardzo optymistyczna jesteś :) widzę że nie dajesz się chandrze :) u mnie strasznie śpiący dzień, nie cierpię zimna :( jak wracałam do domu to normalnie ślisko było na drodze :/
    Haha nie no po prostu widze, że już zaczynam mieć podobne odchyły jak w tamtym miesiacu :) Dobrze ze juz testow nie zaczelam robic bo w tamtym miesiacu to chyba z 6 zrobilam! Staram się walczyć z ta depresją jak moge, choć to nie łatwe:)Jeszcze pisze prace magisterska to w ogole sie dziwie ze sie calkowiecie nie zalamalam:P
    Noo dokładnie! Pogoda jest straszna. Jak na zlosc nie wzielam rekawiczek! Na dzisiejszy wieczor wybiore sobie jakis antydepresyjny film i absolutnie nie wychodze na zewnątrz:)

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Jesteście dziewczyny okropne :D ;D ;D jestem już w domu i popijam kawkę bo ciśnienie niskie :D

Dzisiaj będzie 3 dzień tego gorącą :P wcześniej tak nie miałam...tzn było mi ciepło a nie że czułam się jak kaloryfer :P
    No to ja juz wiem co pokaże ci jutrzejszy test ! :)
    A dziękuje przekaże :)
    Własnie daje obiadek synkowi a potem ja zjem sobie pierogi z serem.
    Jak tylko się najemy to przeczytam wszystko co mnie omineło bo głod obecnie nie pozwala mi czytac :D

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Haha nie no po prostu widze, że już zaczynam mieć podobne odchyły jak w tamtym miesiacu :) Dobrze ze juz testow nie zaczelam robic bo w tamtym miesiacu to chyba z 6 zrobilam! Staram się walczyć z ta depresją jak moge, choć to nie łatwe:)Jeszcze pisze prace magisterska to w ogole sie dziwie ze sie calkowiecie nie zalamalam:P
    Noo dokładnie! Pogoda jest straszna. Jak na zlosc nie wzielam rekawiczek! Na dzisiejszy wieczor wybiore sobie jakis antydepresyjny film i absolutnie nie wychodze na zewnątrz:)
    Anusia ja też jestem w trakcie pisania pracy tylko inżynierskiej :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No to ja juz wiem co pokaże ci jutrzejszy test ! :)
    A dziękuje przekaże :)
    Własnie daje obiadek synkowi a potem ja zjem sobie pierogi z serem.
    Jak tylko się najemy to przeczytam wszystko co mnie omineło bo głod obecnie nie pozwala mi czytac :D
    Kat ja chyba też już wiem <3

U mnie też pierogi :) teściowa robiła :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach.. Ja to już mam na szczescie za sobą :D W sumie po obronie inżynierki miałam pół roku przerwy więc troche odsapnełam :D A teraz znów ... A co tam z rozpedu i doktorat zrobie ;p

p19uskjoxacp4928.png

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jednym okiem jeszcze poczytalam co piszecie.
    kat i evanlyn ! narobilyscie mi ochoty a pierogi!!! lece na zakupy i zaczynam lepic ! ;) a co !!

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    no i jednym okiem jeszcze poczytalam co piszecie.
    kat i evanlyn ! narobilyscie mi ochoty a pierogi!!! lece na zakupy i zaczynam lepic ! ;) a co !!
    ja mam kupne... gdyz nie umiem sama robic bo nigdy nie robiłam no i nie mam na to czasu gdyz mały by mi nie dał go tyle :D

Dobra ja zjadłam :D

missy tule <3

Evanlyn nie jaraj sie bo wisisz mi kawe :D

Evanlyn, missy83 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    ja mam kupne... gdyz nie umiem sama robic bo nigdy nie robiłam no i nie mam na to czasu gdyz mały by mi nie dał go tyle :D

Dobra ja zjadłam :D

missy tule <3

Evanlyn nie jaraj sie bo wisisz mi kawe :D
    Wpadnij do mnie jak będziesz w okolicy albo ja wpadnę do Ciebie jak będę gdzieś w okolicach WB :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ