Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na chwilkę jeszcze , jednak...Niby jestem do tych starań pozytywnie nastawiona, bez względu na to czy się uda czy nie.. ale :

jednak załapałam tego doła :-(

Moja nadzieja się ulotniła, jak zobaczyłam niedawno na papierze jasnoczerwona krew....

No tego to nienawidzę :-(

Miałam niedawno lepszy humor,ale już dół załapałam,że testować chyba nie będzie już jutro sensu...

Wg mnie - powinnam brać ten progesteron zaraz po owulce. A mogę tak mieć, że bez wyższego progesteronu nie może albo dojść do zagnieżdżenia, albo jak już dojdzie - to progesteron spada i ciąży nie daje się utrzymać, nawet takiej jednodniowej :-(

Już sama nie wiem, może mnie oświećcie, ale człowiek już sam nie wie co ma robić.
    Jestem po prostu wkurzona,że nie biorę sztucznego progesteronu i mam wrażenie, że to tego wina :-(.

katsuyoshi lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka z rana ;)
    u mnie tez leje, ponuro za oknem...

OF wyznaczym mi owulacje 20 dc o.O i tym samym cykl wydluzyl sie do 34 dni.. tak dlugiego cyklu jeszcze nigdy nie mialam. no ale poczekamy zobaczymy..
    moze przez przeziebienie sie cos poprzestawialo

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście dziewczyny okropne :D ;D ;D jestem już w domu i popijam kawkę bo ciśnienie niskie :D
    katsuyoshi wrote:
    A ty masz takie poliki gorące i uczucie goraczki przed @ tez czy tylko teraz? :D

Dzisiaj będzie 3 dzień tego gorącą :P wcześniej tak nie miałam...tzn było mi ciepło a nie że czułam się jak kaloryfer :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi prześlij Skarbowi najlepsze życzenia :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Weszłam na chwilkę jeszcze , jednak...Niby jestem do tych starań pozytywnie nastawiona, bez względu na to czy się uda czy nie.. ale :

Moja nadzieja się ulotniła, jak zobaczyłam niedawno na papierze jasnoczerwona krew....

Miałam niedawno lepszy humor,ale już dół załapałam,że testować chyba nie będzie już jutro sensu...

Wg mnie - powinnam brać ten progesteron zaraz po owulce. A mogę tak mieć, że bez wyższego progesteronu nie może albo dojść do zagnieżdżenia, albo jak już dojdzie - to progesteron spada i ciąży nie daje się utrzymać, nawet takiej jednodniowej :-(

Już sama nie wiem, może mnie oświećcie, ale człowiek już sam nie wie co ma robić.
    Jestem po prostu wkurzona,że nie biorę sztucznego progesteronu i mam wrażenie, że to tego wina :-(.
    Missy wirtualnie przytulam :( nie daj się zgryzocie!

missy83, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U mnie z kolei mroźno, moje raczki ledwo przezyly :D Chyba naprawde idzie zima! Tez zaraz zrobie sobie coś ciepłego :) Im blizej do @ tym bardziej znow zaczynam miec urojone objawy :P jestem bardzo niecierpliwa jutrzejszych wieści :) <3

Evanlyn, katsuyoshi, Ola_85 lubią tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:

Oooj tam nie zalamuj sie! Ja na Twoim miejscu bym testowala, nie wiadomo jakiego typu to plamienia, moze jest jeszcze nadzieja? :) To napewno przez ta jesien u wszystkich są takie podłe humory...

p19uskjoxacp4928.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Hej!
    U mnie z kolei mroźno, moje raczki ledwo przezyly :D Chyba naprawde idzie zima! Tez zaraz zrobie sobie coś ciepłego :) Im blizej do @ tym bardziej znow zaczynam miec urojone objawy :P jestem bardzo niecierpliwa jutrzejszych wieści :) <3
    testujesz na dniach?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W najbliższy czwartek wiec jeszcze prawie tydzien:) Ale szczerze wątpie że będzie pozytywnie, daje 0,01% szans :P

Evanlyn lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    W najbliższy czwartek wiec jeszcze prawie tydzien:) Ale szczerze wątpie że będzie pozytywnie, daje 0,01% szans :P
    No to bardzo optymistyczna jesteś :) widzę że nie dajesz się chandrze :) u mnie strasznie śpiący dzień, nie cierpię zimna :( jak wracałam do domu to normalnie ślisko było na drodze :/

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missy83 a tarczycę masz zbadaną? Ja mam hashimoto, a nic z mojego samopoczucia a to nie wskazywało, a jak zbadałam TSh to 8,55 i tarczaca na usg pozapalana, antyciała antytpo powyżej 1000.
    U mnie endokrynolog podejrzewa niedomogę ciała żóltego, ale mój gin powedział, że szczerze to raczej nie, bo moja faza lutealna trwa 16 dni ( więc jaka niedomoga)
    Gin mi powiedział, że wszelkie plamiania środcykliczne wynikają z chorej mojej tarczycy i także z podwyższonej ( niewiele ) prolaktyny, a nie z powodu niedomogi lutealnej.

A jesli wiesz, że masz za nisko progesteron to czemu lekarz nie da Ci recepty na luteinę?czy TY tylko podejrzewasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 12:40

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evanlyn trzymam kciuki za jutrzejszy test!

missy glowa do gory. moze to jeszcze nie okres a jesli nawet to trzeba probowac dalej !

uciekam rozkoszowac sie urlopem w ta paskudna pogode :p ;)

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    No to bardzo optymistyczna jesteś :) widzę że nie dajesz się chandrze :) u mnie strasznie śpiący dzień, nie cierpię zimna :( jak wracałam do domu to normalnie ślisko było na drodze :/
    Haha nie no po prostu widze, że już zaczynam mieć podobne odchyły jak w tamtym miesiacu :) Dobrze ze juz testow nie zaczelam robic bo w tamtym miesiacu to chyba z 6 zrobilam! Staram się walczyć z ta depresją jak moge, choć to nie łatwe:)Jeszcze pisze prace magisterska to w ogole sie dziwie ze sie calkowiecie nie zalamalam:P
    Noo dokładnie! Pogoda jest straszna. Jak na zlosc nie wzielam rekawiczek! Na dzisiejszy wieczor wybiore sobie jakis antydepresyjny film i absolutnie nie wychodze na zewnątrz:)

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Jesteście dziewczyny okropne :D ;D ;D jestem już w domu i popijam kawkę bo ciśnienie niskie :D

Dzisiaj będzie 3 dzień tego gorącą :P wcześniej tak nie miałam...tzn było mi ciepło a nie że czułam się jak kaloryfer :P
    No to ja juz wiem co pokaże ci jutrzejszy test ! :)
    A dziękuje przekaże :)
    Własnie daje obiadek synkowi a potem ja zjem sobie pierogi z serem.
    Jak tylko się najemy to przeczytam wszystko co mnie omineło bo głod obecnie nie pozwala mi czytac :D

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Haha nie no po prostu widze, że już zaczynam mieć podobne odchyły jak w tamtym miesiacu :) Dobrze ze juz testow nie zaczelam robic bo w tamtym miesiacu to chyba z 6 zrobilam! Staram się walczyć z ta depresją jak moge, choć to nie łatwe:)Jeszcze pisze prace magisterska to w ogole sie dziwie ze sie calkowiecie nie zalamalam:P
    Noo dokładnie! Pogoda jest straszna. Jak na zlosc nie wzielam rekawiczek! Na dzisiejszy wieczor wybiore sobie jakis antydepresyjny film i absolutnie nie wychodze na zewnątrz:)
    Anusia ja też jestem w trakcie pisania pracy tylko inżynierskiej :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No to ja juz wiem co pokaże ci jutrzejszy test ! :)
    A dziękuje przekaże :)
    Własnie daje obiadek synkowi a potem ja zjem sobie pierogi z serem.
    Jak tylko się najemy to przeczytam wszystko co mnie omineło bo głod obecnie nie pozwala mi czytac :D
    Kat ja chyba też już wiem <3

U mnie też pierogi :) teściowa robiła :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach.. Ja to już mam na szczescie za sobą :D W sumie po obronie inżynierki miałam pół roku przerwy więc troche odsapnełam :D A teraz znów ... A co tam z rozpedu i doktorat zrobie ;p

p19uskjoxacp4928.png

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jednym okiem jeszcze poczytalam co piszecie.
    kat i evanlyn ! narobilyscie mi ochoty a pierogi!!! lece na zakupy i zaczynam lepic ! ;) a co !!

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    no i jednym okiem jeszcze poczytalam co piszecie.
    kat i evanlyn ! narobilyscie mi ochoty a pierogi!!! lece na zakupy i zaczynam lepic ! ;) a co !!
    ja mam kupne... gdyz nie umiem sama robic bo nigdy nie robiłam no i nie mam na to czasu gdyz mały by mi nie dał go tyle :D

Dobra ja zjadłam :D

missy tule <3

Evanlyn nie jaraj sie bo wisisz mi kawe :D

Evanlyn, missy83 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    ja mam kupne... gdyz nie umiem sama robic bo nigdy nie robiłam no i nie mam na to czasu gdyz mały by mi nie dał go tyle :D

Dobra ja zjadłam :D

missy tule <3

Evanlyn nie jaraj sie bo wisisz mi kawe :D
    Wpadnij do mnie jak będziesz w okolicy albo ja wpadnę do Ciebie jak będę gdzieś w okolicach WB :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ