Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Wpadnij do mnie jak będziesz w okolicy albo ja wpadnę do Ciebie jak będę gdzieś w okolicach WB :D
    Polecam wysłac kurierem gorącą kawe w termosie :D
    Jak dojdzie to bedzie jeszcze ciepła :D hahahahaha
    Bo tak to raczej się nie doczekam .

Evanlyn lubi tę wiadomość

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    ja mam kupne... gdyz nie umiem sama robic bo nigdy nie robiłam no i nie mam na to czasu gdyz mały by mi nie dał go tyle :D

Dobra ja zjadłam :D

missy tule <3

Evanlyn nie jaraj sie bo wisisz mi kawe :D

ja ma dzis wolne wiec czasu wystarczajaco duzo ;) a i tak nie mam wyjscia. narobilam juz mojemu meżczyźnie ochoty na pierogi z kapusta i grzybami. Nie odpusci mi hehe ;)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn - dzięki za wsparcie! :-)
    anusia24 - Witam,bo jeszcze się tutaj z Tobą nie witałam na forum :-). Miło mi za wsparcie, nie wiem czy to plamienie,czy już prawie małe krwawienie się rozpocznie.., ale co tam , może i zatestuję, jak wciąż będzie tego mało. Jednak - już nadzieja i tak zmalała...

Już z mężem pogadałam przez komunikatora - trochę Go zdołowałam w pracy, ale cóż, trzeba przyjmować realizm na klatę.
    On to mi napisał - że już do tych lekarzy gin się nie chce chodzić... (wszyscy podobnie podchodzą do problemu). Miał na myśli ten problem z tym progesteronem - że dlaczego znowu ten problem trzeba przerabiać, jak można byłoby ten progesteron sztuczy przecież wziąć i spróbować, a nie siedzieć jak na szpilkach i czekać na ciążę - jak przez ten niski prog mogę przecież mieć problemy z zajściem.

Madziuuuula wrote:
    Missy83 a tarczycę masz zbadaną? Ja mam hashimoto, a nic z mojego samopoczucia a to nie wskazywało, a jak zbadałam TSh to 8,55 i tarczaca na usg pozapalana, antyciała antytpo powyżej 1000.
    U mnie endokrynolog podejrzewa niedomogę ciała żóltego, ale mój gin powedział, że szczerze to raczej nie, bo moja faza lutealna trwa 16 dni ( więc jaka niedomoga)
    Gin mi powiedział, że wszelkie plamiania środcykliczne wynikają z chorej mojej tarczycy i także z podwyższonej ( niewiele ) prolaktyny, a nie z powodu niedomogi lutealnej.

A jesli wiesz, że masz za nisko progesteron to czemu lekarz nie da Ci recepty na luteinę?czy TY tylko podejrzewasz?

Madziuuuulka - miałam badaną tarczycę, ostatnie wyniki idealne. Luteinę to mam prawie dwa opakowania w domu (zostały z ostatniej bardzo wczesnej ciąży,którą utraciłam..), po prostu miałam ją sobie aplikować dopochwowo 2x dziennie wtedy, gdy tylko się dowiem , że jestem w ciąży. Ale niestety, nie będzie mi chyba w tym cyklu dane, jak już są plamienia, które się powoli rozkręcają...
    Chodzi mi o to,żeby lekarz mi zalecił brać tą luteinę wcześniej - czyli po owulce, a nie jak już będę robiła teścior i wyjdzie pozytywny. Tu tkwi ten kruczek.
    Dzięki Madziulka za pomoc :-).

Miłego dnia, i przepraszam,że trochę Was dołuję.... jednak optymizmem już jestem prawie przy następnym cyklu (choć i ten,póki nie rozkręci się @ w minimalnym stopniu jej jeszcze objęty nadzieją, ale już bardzo nikłą... :-( )

Evanlyn, anusia24, katsuyoshi lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nerwów zjadłam prawie te wszystkie niedobre ciasta owsiane z Biedronki (których nikt nie chciał jeść, bo sam cukier, a płatków owsianym mało) i popijam kawą inką ... :-/

katsuyoshi, Evanlyn, anusia24 lubią tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missy nadzieja umiera ostatnia :) moja w tamtym cyklu też umarła dopiero jak po zakończonym okresie zrobiłam test ciążowy (bo moja koleżanka do 3go mies miała normalny okres) i okazał się negatywny :)

missy83, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Z nerwów zjadłam prawie te wszystkie niedobre ciasta owsiane z Biedronki (których nikt nie chciał jeść, bo sam cukier, a płatków owsianym mało) i popijam kawą inką ... :-/
    Spokojnie.
    Wiem że plamienie to juz odbiera nadzieje eh..
    Ale może jednak to tylko bedzie dzisiaj a jutro juz nie?
    Wiem to głupie :/

Evanlyn, missy83, anusia24 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat synka rodziłaś naturalnie?

missy83, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn , Kat - wiem,że może się nie rozkręcić, bo może to być plamienie z szyjki, a nie z głębin ;-).
    Dziękuję za wsparcie, dla mnie - prawie rozczarowanej finałem cyklu ... ;-)

Jednak wziął mnie nerw, bo już myślałam,że chociaz tych NĘDZNYCH PLAMIEŃ nie będzie, a niech przyjdzie normalna @ a nie jakieś plamienia się zaczynają i człowiek zdezorientowany - o co kaman?

Bo ja plamienia miałam wcześniej tak nawet i cztery dni przez spodziewaną @, pewnie przez niski prog., lekko zawyżoną prolaktynę - no to brałam ten "cudowny" ziołowy Castagnus. Ukończyłam go brać po całych zalecanych 3 miesiącach,no i plamienia przedokresowe zaczęły maleć, znikać... Ale nie... jak widać nie zniknęły.
    A się mówi lekarzowi o progesteronie niskim, a on każe mi przyjmować go w tabletkach dopiero wtedy,jak zatestuję i będę wiedzieć, że jestem w ciąży. Gdybym brała wcześniej - to byłabym spokojniejsza.

Zdenerwowałam się, bo już myślałam,że mi się ten cykl normuje, że 25 dc normalnie dostanę tego @, albo i nie dostanę, a nie... 23 dc znów te plamienia , i znów niewiadoma:
    czy aby to przed @ ?,
    czy aby przekrwienie szyjki macicy ?,
    czy ... może zagnieżdżanie?
    I człowiek właśnie nawet spokojnie zatestować nie może.

O to mi chodzi - że nawet zatestować przez te plamienia nie mogę! :/ Nie zdążam ! ;-). Mam taki krótki cykl, że cholercia...

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Evanlyn , Kat - wiem,że może się nie rozkręcić, bo może to być plamienie z szyjki, a nie z głębin ;-).
    Dziękuję za wsparcie, dla mnie - prawie rozczarowanej finałem cyklu ... ;-)

Jednak wziął mnie nerw, bo już myślałam,że chociaz tych NĘDZNYCH PLAMIEŃ nie będzie, a niech przyjdzie normalna @ a nie jakieś plamienia się zaczynają i człowiek zdezorientowany - o co kaman?

Bo ja plamienia miałam wcześniej tak nawet i cztery dni przez spodziewaną @, pewnie przez niski prog., lekko zawyżoną prolaktynę - no to brałam ten "cudowny" ziołowy Castagnus. Ukończyłam go brać po całych zalecanych 3 miesiącach,no i plamienia przedokresowe zaczęły maleć, znikać... Ale nie... jak widać nie zniknęły.
    A się mówi lekarzowi o progesteronie niskim, a on każe mi przyjmować go w tabletkach dopiero wtedy,jak zatestuję i będę wiedzieć, że jestem w ciąży. Gdybym brała wcześniej - to byłabym spokojniejsza.

Zdenerwowałam się, bo już myślałam,że mi się ten cykl normuje, że 25 dc normalnie dostanę tego @, albo i nie dostanę, a nie... 23 dc znów te plamienia , i znów niewiadoma:
    czy aby to przed @ ?,
    czy aby przekrwienie szyjki macicy ?,
    czy ... może zagnieżdżanie?
    I człowiek właśnie nawet spokojnie zatestować nie może.

O to mi chodzi - że nawet zatestować przez te plamienia nie mogę! :/ Nie zdążam ! ;-). Mam taki krótki cykl, że cholercia...
    No kurde dziwne to u Ciebie te plamienia... ja mam zawsze jeden dzień przed @. OF liczy to do poprzedniego cyklu ale moja nowa miła gin mówi że liczymy nowy cykl od pierwszego dnia plamienia.. Czyli u Ciebie by liczyła +4 dni plamienia? o.O

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn - tak, moje plamienia to jakieś chyba anomalie... ;-)

Poza tym mam takie krótkie cykle, że dajmy jak miałam wcześniej np. cykl 24 dniowy, a 4 dni wcześniej mi się pojawiły plamienia,to wychodziłoby - wg tezy Twojej miłej nowej Pani Gin.na to,że miałam długość cyklu ... 20 dni! ;-)

Anomalia, anomalia... ;-)

Jednak większość tez jest taka, że plamienia nie traktujemy jako pierwszego dnia @.

No i tak liczę nowy cykl wg takiej tezy, że jak rozkręca się krwawienie, to nowy cykl.
    Tak samo tutaj OF na wykresach liczy.
    Jak zaznaczam plamienie, to że jeszcze trwa cykl i się jeszcze nie zakańcza

---
    Trochę słońce się przebija się przez chmurę. Niech mi doda humorku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 13:46

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    ja ma dzis wolne wiec czasu wystarczajaco duzo ;) a i tak nie mam wyjscia. narobilam juz mojemu meżczyźnie ochoty na pierogi z kapusta i grzybami. Nie odpusci mi hehe ;)
    Madziarella - dzięki za wsparcie :-) <3
    A ja mojemu mężowi też będę musiała niedługo zrobić takie pierożki :-)
    Pierogożerca! A tak na poprawienie humoru, bo pewnie... będzie nam to potrzebne :-/

madziarella88 lubi tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem crazy i zrobiłam niedawno test :-P 8-)

of course - negatywny, bo możliwe,że te plamienia na @ są, albo za wcześnie zrobiony - a plamienia skończą się tylko na plamieniach.

Ale zrobiłam i jestem spokojna, wiem,że świrnięta jestem, ale już jako świrnięta spokojna ;-). Żaliłam się,że nie zdążam zatestować, bo dostaję tych plamień, no to w końcu zatestowałam :-P.

Nie śmiać się :-P

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej paskuda - zimno i mokro :( brrrr... chyba dalej cały dzień jestem skazana na kocyk :)

Missy a mogę zapytać ile masz lat?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Kat synka rodziłaś naturalnie?
    tak normalnie ;D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    jestem crazy i zrobiłam niedawno test :-P 8-)

of course - negatywny, bo możliwe,że te plamienia na @ są, albo za wcześnie zrobiony - a plamienia skończą się tylko na plamieniach.

Ale zrobiłam i jestem spokojna, wiem,że świrnięta jestem, ale już jako świrnięta spokojna ;-). Żaliłam się,że nie zdążam zatestować, bo dostaję tych plamień, no to w końcu zatestowałam :-P.

Nie śmiać się :-P
    NIkt się nie będzie śmiał :) na niektóre fazy to święci anieli nie pomogą zwłaszcza jak się baba uprze :D gdzieś czytałam że @ nie ma wpływu na wynik to można robić... Przykro mi ale nadzieja do końca nie? ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dalej paskuda - zimno i mokro :( brrrr... chyba dalej cały dzień jestem skazana na kocyk :)

Missy a mogę zapytać ile masz lat?

No właśnie - taka stara, a głupia ;-)

32, tak jak rocznik przy moim nicku ;-)

---

Evanlyn - No pewnie, nadzieja jest, dopóki nie rozkręci się @ :-)

OK, lecę pozałatwiać sprawy.
    Pa pa - i przepraszam za zamieszanie ;-) !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 14:27

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    tak normalnie ;D
    Ciekawość :D nic więcej :D wczoraj oglądałam zdjęcia robione podczas porodu i tak się zaciekawiłam :P

Wcześniej jak słuchałam krwawe szczegóły koleżanek to na wymioty mnie zbierało (ze strachu oczywiście). Wczoraj koleżankę wzięło na wspomnienia i dalej to samo mi opowiadała :D no i mówię Wam cały strach jak ręką odjął :D słuchałam na spokojnie bez stresu :D i później te zdjęcia oglądałam i też spokój psychiczny :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    No właśnie - taka stara, a głupia ;-)

32, tak jak rocznik przy moim nicku ;-)
    Hehe Missy ja nie dlatego pytałam :D

missy83 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

aleście się rozpisały, nie nadążam :P

ja biorę kwas foliowy od sierpnia, od momenty, kiedy zaczęliśmy się "oficjalnie" starać ;)
    odebrałam dziś wynik AMH, ale nie wiem jak go interpretować. Zuzanna, pewnie chcą mieć Twoje wyniki do kwalifikacji do procedury in vitro, jak sądzę...

Demeter, my jesteśmy z moim 13 lat, a w grudniu będziemy mieć 10 rocznicę :D

Missy, też jestem za tym, żebyś sprawdziła tarczycę. Jeśli Castagnus Ci pomagał to teraz kup niepokalanka ze Swansona, na ew. zagnieżdżenie też pomoże :)

dobrego popołudnia, dziewczyny :)

Evanlyn, missy83 lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Kat, podeślij mi trochę pozytywnej energii, proszę :) pilnie potrzebna :D

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ