X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Wpadnij do mnie jak będziesz w okolicy albo ja wpadnę do Ciebie jak będę gdzieś w okolicach WB :D
    Polecam wysłac kurierem gorącą kawe w termosie :D
    Jak dojdzie to bedzie jeszcze ciepła :D hahahahaha
    Bo tak to raczej się nie doczekam .

Evanlyn lubi tę wiadomość

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    ja mam kupne... gdyz nie umiem sama robic bo nigdy nie robiłam no i nie mam na to czasu gdyz mały by mi nie dał go tyle :D

Dobra ja zjadłam :D

missy tule <3

Evanlyn nie jaraj sie bo wisisz mi kawe :D

ja ma dzis wolne wiec czasu wystarczajaco duzo ;) a i tak nie mam wyjscia. narobilam juz mojemu meżczyźnie ochoty na pierogi z kapusta i grzybami. Nie odpusci mi hehe ;)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn - dzięki za wsparcie! :-)
    anusia24 - Witam,bo jeszcze się tutaj z Tobą nie witałam na forum :-). Miło mi za wsparcie, nie wiem czy to plamienie,czy już prawie małe krwawienie się rozpocznie.., ale co tam , może i zatestuję, jak wciąż będzie tego mało. Jednak - już nadzieja i tak zmalała...

Już z mężem pogadałam przez komunikatora - trochę Go zdołowałam w pracy, ale cóż, trzeba przyjmować realizm na klatę.
    On to mi napisał - że już do tych lekarzy gin się nie chce chodzić... (wszyscy podobnie podchodzą do problemu). Miał na myśli ten problem z tym progesteronem - że dlaczego znowu ten problem trzeba przerabiać, jak można byłoby ten progesteron sztuczy przecież wziąć i spróbować, a nie siedzieć jak na szpilkach i czekać na ciążę - jak przez ten niski prog mogę przecież mieć problemy z zajściem.

Madziuuuula wrote:
    Missy83 a tarczycę masz zbadaną? Ja mam hashimoto, a nic z mojego samopoczucia a to nie wskazywało, a jak zbadałam TSh to 8,55 i tarczaca na usg pozapalana, antyciała antytpo powyżej 1000.
    U mnie endokrynolog podejrzewa niedomogę ciała żóltego, ale mój gin powedział, że szczerze to raczej nie, bo moja faza lutealna trwa 16 dni ( więc jaka niedomoga)
    Gin mi powiedział, że wszelkie plamiania środcykliczne wynikają z chorej mojej tarczycy i także z podwyższonej ( niewiele ) prolaktyny, a nie z powodu niedomogi lutealnej.

A jesli wiesz, że masz za nisko progesteron to czemu lekarz nie da Ci recepty na luteinę?czy TY tylko podejrzewasz?

Madziuuuulka - miałam badaną tarczycę, ostatnie wyniki idealne. Luteinę to mam prawie dwa opakowania w domu (zostały z ostatniej bardzo wczesnej ciąży,którą utraciłam..), po prostu miałam ją sobie aplikować dopochwowo 2x dziennie wtedy, gdy tylko się dowiem , że jestem w ciąży. Ale niestety, nie będzie mi chyba w tym cyklu dane, jak już są plamienia, które się powoli rozkręcają...
    Chodzi mi o to,żeby lekarz mi zalecił brać tą luteinę wcześniej - czyli po owulce, a nie jak już będę robiła teścior i wyjdzie pozytywny. Tu tkwi ten kruczek.
    Dzięki Madziulka za pomoc :-).

Miłego dnia, i przepraszam,że trochę Was dołuję.... jednak optymizmem już jestem prawie przy następnym cyklu (choć i ten,póki nie rozkręci się @ w minimalnym stopniu jej jeszcze objęty nadzieją, ale już bardzo nikłą... :-( )

Evanlyn, anusia24, katsuyoshi lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nerwów zjadłam prawie te wszystkie niedobre ciasta owsiane z Biedronki (których nikt nie chciał jeść, bo sam cukier, a płatków owsianym mało) i popijam kawą inką ... :-/

katsuyoshi, Evanlyn, anusia24 lubią tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missy nadzieja umiera ostatnia :) moja w tamtym cyklu też umarła dopiero jak po zakończonym okresie zrobiłam test ciążowy (bo moja koleżanka do 3go mies miała normalny okres) i okazał się negatywny :)

missy83, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Z nerwów zjadłam prawie te wszystkie niedobre ciasta owsiane z Biedronki (których nikt nie chciał jeść, bo sam cukier, a płatków owsianym mało) i popijam kawą inką ... :-/
    Spokojnie.
    Wiem że plamienie to juz odbiera nadzieje eh..
    Ale może jednak to tylko bedzie dzisiaj a jutro juz nie?
    Wiem to głupie :/

Evanlyn, missy83, anusia24 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat synka rodziłaś naturalnie?

missy83, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn , Kat - wiem,że może się nie rozkręcić, bo może to być plamienie z szyjki, a nie z głębin ;-).
    Dziękuję za wsparcie, dla mnie - prawie rozczarowanej finałem cyklu ... ;-)

Jednak wziął mnie nerw, bo już myślałam,że chociaz tych NĘDZNYCH PLAMIEŃ nie będzie, a niech przyjdzie normalna @ a nie jakieś plamienia się zaczynają i człowiek zdezorientowany - o co kaman?

Bo ja plamienia miałam wcześniej tak nawet i cztery dni przez spodziewaną @, pewnie przez niski prog., lekko zawyżoną prolaktynę - no to brałam ten "cudowny" ziołowy Castagnus. Ukończyłam go brać po całych zalecanych 3 miesiącach,no i plamienia przedokresowe zaczęły maleć, znikać... Ale nie... jak widać nie zniknęły.
    A się mówi lekarzowi o progesteronie niskim, a on każe mi przyjmować go w tabletkach dopiero wtedy,jak zatestuję i będę wiedzieć, że jestem w ciąży. Gdybym brała wcześniej - to byłabym spokojniejsza.

Zdenerwowałam się, bo już myślałam,że mi się ten cykl normuje, że 25 dc normalnie dostanę tego @, albo i nie dostanę, a nie... 23 dc znów te plamienia , i znów niewiadoma:
    czy aby to przed @ ?,
    czy aby przekrwienie szyjki macicy ?,
    czy ... może zagnieżdżanie?
    I człowiek właśnie nawet spokojnie zatestować nie może.

O to mi chodzi - że nawet zatestować przez te plamienia nie mogę! :/ Nie zdążam ! ;-). Mam taki krótki cykl, że cholercia...

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Evanlyn , Kat - wiem,że może się nie rozkręcić, bo może to być plamienie z szyjki, a nie z głębin ;-).
    Dziękuję za wsparcie, dla mnie - prawie rozczarowanej finałem cyklu ... ;-)

Jednak wziął mnie nerw, bo już myślałam,że chociaz tych NĘDZNYCH PLAMIEŃ nie będzie, a niech przyjdzie normalna @ a nie jakieś plamienia się zaczynają i człowiek zdezorientowany - o co kaman?

Bo ja plamienia miałam wcześniej tak nawet i cztery dni przez spodziewaną @, pewnie przez niski prog., lekko zawyżoną prolaktynę - no to brałam ten "cudowny" ziołowy Castagnus. Ukończyłam go brać po całych zalecanych 3 miesiącach,no i plamienia przedokresowe zaczęły maleć, znikać... Ale nie... jak widać nie zniknęły.
    A się mówi lekarzowi o progesteronie niskim, a on każe mi przyjmować go w tabletkach dopiero wtedy,jak zatestuję i będę wiedzieć, że jestem w ciąży. Gdybym brała wcześniej - to byłabym spokojniejsza.

Zdenerwowałam się, bo już myślałam,że mi się ten cykl normuje, że 25 dc normalnie dostanę tego @, albo i nie dostanę, a nie... 23 dc znów te plamienia , i znów niewiadoma:
    czy aby to przed @ ?,
    czy aby przekrwienie szyjki macicy ?,
    czy ... może zagnieżdżanie?
    I człowiek właśnie nawet spokojnie zatestować nie może.

O to mi chodzi - że nawet zatestować przez te plamienia nie mogę! :/ Nie zdążam ! ;-). Mam taki krótki cykl, że cholercia...
    No kurde dziwne to u Ciebie te plamienia... ja mam zawsze jeden dzień przed @. OF liczy to do poprzedniego cyklu ale moja nowa miła gin mówi że liczymy nowy cykl od pierwszego dnia plamienia.. Czyli u Ciebie by liczyła +4 dni plamienia? o.O

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn - tak, moje plamienia to jakieś chyba anomalie... ;-)

Poza tym mam takie krótkie cykle, że dajmy jak miałam wcześniej np. cykl 24 dniowy, a 4 dni wcześniej mi się pojawiły plamienia,to wychodziłoby - wg tezy Twojej miłej nowej Pani Gin.na to,że miałam długość cyklu ... 20 dni! ;-)

Anomalia, anomalia... ;-)

Jednak większość tez jest taka, że plamienia nie traktujemy jako pierwszego dnia @.

No i tak liczę nowy cykl wg takiej tezy, że jak rozkręca się krwawienie, to nowy cykl.
    Tak samo tutaj OF na wykresach liczy.
    Jak zaznaczam plamienie, to że jeszcze trwa cykl i się jeszcze nie zakańcza

---
    Trochę słońce się przebija się przez chmurę. Niech mi doda humorku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 13:46

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    ja ma dzis wolne wiec czasu wystarczajaco duzo ;) a i tak nie mam wyjscia. narobilam juz mojemu meżczyźnie ochoty na pierogi z kapusta i grzybami. Nie odpusci mi hehe ;)
    Madziarella - dzięki za wsparcie :-) <3
    A ja mojemu mężowi też będę musiała niedługo zrobić takie pierożki :-)
    Pierogożerca! A tak na poprawienie humoru, bo pewnie... będzie nam to potrzebne :-/

madziarella88 lubi tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem crazy i zrobiłam niedawno test :-P 8-)

of course - negatywny, bo możliwe,że te plamienia na @ są, albo za wcześnie zrobiony - a plamienia skończą się tylko na plamieniach.

Ale zrobiłam i jestem spokojna, wiem,że świrnięta jestem, ale już jako świrnięta spokojna ;-). Żaliłam się,że nie zdążam zatestować, bo dostaję tych plamień, no to w końcu zatestowałam :-P.

Nie śmiać się :-P

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej paskuda - zimno i mokro :( brrrr... chyba dalej cały dzień jestem skazana na kocyk :)

Missy a mogę zapytać ile masz lat?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Kat synka rodziłaś naturalnie?
    tak normalnie ;D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    jestem crazy i zrobiłam niedawno test :-P 8-)

of course - negatywny, bo możliwe,że te plamienia na @ są, albo za wcześnie zrobiony - a plamienia skończą się tylko na plamieniach.

Ale zrobiłam i jestem spokojna, wiem,że świrnięta jestem, ale już jako świrnięta spokojna ;-). Żaliłam się,że nie zdążam zatestować, bo dostaję tych plamień, no to w końcu zatestowałam :-P.

Nie śmiać się :-P
    NIkt się nie będzie śmiał :) na niektóre fazy to święci anieli nie pomogą zwłaszcza jak się baba uprze :D gdzieś czytałam że @ nie ma wpływu na wynik to można robić... Przykro mi ale nadzieja do końca nie? ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dalej paskuda - zimno i mokro :( brrrr... chyba dalej cały dzień jestem skazana na kocyk :)

Missy a mogę zapytać ile masz lat?

No właśnie - taka stara, a głupia ;-)

32, tak jak rocznik przy moim nicku ;-)

---

Evanlyn - No pewnie, nadzieja jest, dopóki nie rozkręci się @ :-)

OK, lecę pozałatwiać sprawy.
    Pa pa - i przepraszam za zamieszanie ;-) !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 14:27

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    tak normalnie ;D
    Ciekawość :D nic więcej :D wczoraj oglądałam zdjęcia robione podczas porodu i tak się zaciekawiłam :P

Wcześniej jak słuchałam krwawe szczegóły koleżanek to na wymioty mnie zbierało (ze strachu oczywiście). Wczoraj koleżankę wzięło na wspomnienia i dalej to samo mi opowiadała :D no i mówię Wam cały strach jak ręką odjął :D słuchałam na spokojnie bez stresu :D i później te zdjęcia oglądałam i też spokój psychiczny :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    No właśnie - taka stara, a głupia ;-)

32, tak jak rocznik przy moim nicku ;-)
    Hehe Missy ja nie dlatego pytałam :D

missy83 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

aleście się rozpisały, nie nadążam :P

ja biorę kwas foliowy od sierpnia, od momenty, kiedy zaczęliśmy się "oficjalnie" starać ;)
    odebrałam dziś wynik AMH, ale nie wiem jak go interpretować. Zuzanna, pewnie chcą mieć Twoje wyniki do kwalifikacji do procedury in vitro, jak sądzę...

Demeter, my jesteśmy z moim 13 lat, a w grudniu będziemy mieć 10 rocznicę :D

Missy, też jestem za tym, żebyś sprawdziła tarczycę. Jeśli Castagnus Ci pomagał to teraz kup niepokalanka ze Swansona, na ew. zagnieżdżenie też pomoże :)

dobrego popołudnia, dziewczyny :)

Evanlyn, missy83 lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Kat, podeślij mi trochę pozytywnej energii, proszę :) pilnie potrzebna :D

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ