X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Witam wszystkie kobietki :)

Czy mogę się do was przyłączyć?

Przeczytałam cały wątek i bardzo się do Was wszystkich przyzwyczaiłam, i nie moge się oderwać :) Pomimo, że przez forum jeszcze bardziej się nakręcam, to jednak wracam tutaj i czytam co u was. A teraz postanowiłam się wreszcie ujawnić i nie być już incognito :)

Poza tym przeżywam wielkie doły w tym cyklu i potrzebuję się chyba wyżalić, a nie bardzo mam komu :(

Witaj wśród nas:)
    ...no to się wydało,że cichaczem nas podglądałaś:) Razem zawsze raźniej.

Selja, missy83 lubią tę wiadomość

Demeter
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny u mnie nadal z @ cisza ale tem ładnie rosnie,nie wiem jak to z ta temp jest ale mam nadzieje ze za chwile sie wyjasni na plus Podbrzusze mnie boli ale juz inaczej czuje takie rozpychanie,piersi wieksze i dzis lekkie zawroty glowy.ale nie nakrecam sie spoko.

missy83, Meg0809 lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za mile przyjęcie!

U mnie 4ty cykl starań. Z tym, że wcześniej też się nie zabezpieczalismy tylko uwazalismy w dni płodne, a jakoś wpadki nie było. I to też czasami przeradza się w jakąś czarna myśl ale staram się odsuwać to od siebie i póki co nawet wychodzi.

Natomiast na dola aktualnego złożyły się głównie chyba dwa czynniki. Otóż 2 mis temu była u mnie przyjaciółka (babski wieczór, wpisujemy się rzadko więc to zawsze święto wielkie u nas :)) i tak się zgadalysmy że właśnie obydwie się staramy. U mnie był to 2 cykl, oni dopiero zaczęli. I kilka dni temu zadzwoniła że udało m się w pierwszym cyklu. Proszę nie zrozumcie mnie źle. To moja najlepszą przyjaciółka i życzę jej samych dobrych rzeczy (serio, my wychowywalysmy się nawet na jednym podwórku), tylko ten fakt jakoś mnie trochę przybił, bo zawsze marzylysmy że nasze dzieci będą w podobnym wieku a tu widzę przed sobą perspektywę że chyba u mnie nie będzie tak hop siup.. :( wiem że ta niedyspozycji mi przejdzie niedługo ale sama się na siebie wkurzam za to uczucie zazdrości które w tym przypadku jest nie na miejscu :(

Dodatkowo byłam niedawno w dłuższej podróży i chyba mi się poprzestawialo wszystko, bo jak wrocilismy to akurat zaraz była @ (notabene byłam prawie pewną że nie przyjdzie...) i jakoś w 5 DC czulam ból jajnika owulacyjny (zazwyczaj wyraźnie odczuwania owu) a w czasie @ nie było <3 .. Teraz jestem w połowie cyklu i nie czuje oznak owu, więc to mogłoby się właśnie potwierdzić że z powodu podróży owu była bardzo wcześnie.. I po prostu smmutno mi bardzo że ten cykl ju z góry będzie spisany na straty :((

Przepraszam was za te moje żale ale nie miałam komu tego z siebie wyrzucić :(

Trzymam bardzo za was wszystkie kciuki i mam nadzieję że wszystkie starające dostaną wreszcie swoje fasolki :)

missy83 lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety minus... Ale specjalnie sie nie zdziwilam. Ola trzymam kciuki <3

p19uskjoxacp4928.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    U mnie niestety minus... Ale specjalnie sie nie zdziwilam. Ola trzymam kciuki <3
    robilas test??jakie masz cykle?

km5s8ribs34fnes6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziękuje za mile przyjęcie!

U mnie 4ty cykl starań. Z tym, że wcześniej też się nie zabezpieczalismy tylko uwazalismy w dni płodne, a jakoś wpadki nie było. I to też czasami przeradza się w jakąś czarna myśl ale staram się odsuwać to od siebie i póki co nawet wychodzi.

Natomiast na dola aktualnego złożyły się głównie chyba dwa czynniki. Otóż 2 mis temu była u mnie przyjaciółka (babski wieczór, wpisujemy się rzadko więc to zawsze święto wielkie u nas :)) i tak się zgadalysmy że właśnie obydwie się staramy. U mnie był to 2 cykl, oni dopiero zaczęli. I kilka dni temu zadzwoniła że udało m się w pierwszym cyklu. Proszę nie zrozumcie mnie źle. To moja najlepszą przyjaciółka i życzę jej samych dobrych rzeczy (serio, my wychowywalysmy się nawet na jednym podwórku), tylko ten fakt jakoś mnie trochę przybił, bo zawsze marzylysmy że nasze dzieci będą w podobnym wieku a tu widzę przed sobą perspektywę że chyba u mnie nie będzie tak hop siup.. :( wiem że ta niedyspozycji mi przejdzie niedługo ale sama się na siebie wkurzam za to uczucie zazdrości które w tym przypadku jest nie na miejscu :(

Dodatkowo byłam niedawno w dłuższej podróży i chyba mi się poprzestawialo wszystko, bo jak wrocilismy to akurat zaraz była @ (notabene byłam prawie pewną że nie przyjdzie...) i jakoś w 5 DC czulam ból jajnika owulacyjny (zazwyczaj wyraźnie odczuwania owu) a w czasie @ nie było <3 .. Teraz jestem w połowie cyklu i nie czuje oznak owu, więc to mogłoby się właśnie potwierdzić że z powodu podróży owu była bardzo wcześnie.. I po prostu smmutno mi bardzo że ten cykl ju z góry będzie spisany na straty :((

Przepraszam was za te moje żale ale nie miałam komu tego z siebie wyrzucić :(

Trzymam bardzo za was wszystkie kciuki i mam nadzieję że wszystkie starające dostaną wreszcie swoje fasolki :)
    Zazdrosc jest czyms ludzkim, nie obwiniaj sie... Po prostu postaraj sie pozytywnie do tego nastawic. Pomysl ze juz niedlugo bedziesz napewno swoją upragniona fasolke i mysle ze nie bedzie istotne to ze roznica wieku miedzy Waszymi dziecmi to kilka miesiecy... Ba, w swojej kolezance bedziesz juz miala nieco bardziej doswiadczona doradczynie ;) Co do podróży i rozchwinia cyklu, tez sie nie przejmuj. W sumie nie wiadomo jak to tam sie w tym organizmie Twoim zadzialo, a jesli nawet tym razem by sie nie udalo... Nie martw sie, w kocu cierpliwosc bedzie nagrodzona :) Ja podejrzewam ze moje dni plodne wypadly na wyjezdzie na dzien zmarlych. WYjechalismy na kilka dni i mozna powiedziec ze tez przegapilismy. owszem jest mi zal, ale jak nie tym razem to moze nastepnym ? :) Uszy do gory <3

p19uskjoxacp4928.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    robilas test??jakie masz cykle?
    Tak, wlasnie jestem po testowaniu i zadnego cienia cienia, nic... Eh.. No coz posiedze tu jeszcze troszke :) Wiesz co u mnie to roznie z tymi cyklami, raz 30 dni raz 35 raz 40... Nie wiem nawet czy ta owulacja byla bo te testy owulacyjne caly czas mi druga jasniejsza kreske pokazywaly, nawet wczoraj zrobilam owulacyjny i tez ta kreska byla, nie wiem o co z tym chodzi. Jak malpa do niedzieli nie przyjdzie to jeszcze zatestuje w poniedzialek, ale mysle ze juz i tak nic z tego... A jak tam u Ciebie?? Caly czas czekamy! <3

p19uskjoxacp4928.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie testy wyszły pozytywne ale w 21 dc bo były bardzo ciemne kreski jednakowe wiec był pozytyw.Czekam narazie na @ ale coraz wiecej mam dolegliwosci nie zwiazanych z @.Tez mam dlugie cykle i rozne od 29-45 ale wtedy przy 45 mialam wywolywany.Poczekam jeszcze z 3 dni i zatestuje.Jeden test juz zrobiłam to było tak jak u ciebie pusto nawet cienia nie bylo biale pole.

km5s8ribs34fnes6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie u Ciebie rokowania są dobre <3 Masz racje im pozniej zrobisz ten test tym bardziej wiarygodny wynik pokaze :) No wiec coz, uzbrajamy sie w cierpliwosc i czekamy :)

p19uskjoxacp4928.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ty tez zatestuj pozniej....a moze bedzie jakas szansa jeszcze??jakie testy owu robilas??ja mialam z Rossmanna

anusia24 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola, aniusia dalej trzymam za was kciuki w takim razie ;**

anusia24 lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie od 3 dni piecze i swędzi blizna po CC, brzuch powolewa.. pewnie to efekty uboczne duphastonu :(

kupiliśmy wczoraj nowe auto, rodzinne kombi... moja teściowa pokojarzyła fakty: często chodzę do lekarza, kupujemy wielkie auto i spytała męża czy nie jestem w ciąży :] na co mój mąż "nic mi o tym nie wiadomo".. chociaż on jest na bieżąco z sytuacją ;)

już się zaczynają plotki... a tu cisza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 10:52

Ola_85 lubi tę wiadomość

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ty tez zatestuj pozniej....a moze bedzie jakas szansa jeszcze??jakie testy owu robilas??ja mialam z Rossmanna
    Napewno bede probowac jeśli @ nie przyjdzie:) Ale wątpie... Ja kupowalam w super pharmie ovi test czy jakos tak

p19uskjoxacp4928.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owu wrote:
    a mnie od 3 dni piecze i swędzi blizna po CC, brzuch powolewa.. pewnie to efekty uboczne duphastonu :(

kupiliśmy wczoraj nowe auto, rodzinne kombi... moja teściowa pokojarzyła fakty: często chodzę do lekarza, kupujemy wielkie auto i spytała męża czy nie jestem w ciąży :] na co mój mąż "nic mi o tym nie wiadomo".. chociaż on jest na bieżąco z sytuacją ;)

już się zaczynają plotki... a tu cisza ;)
    Ach, przed tesciowa nic sie nie ukryje :P Ja na szczescie jestem daleko od tesciow;p

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Evanlyn Dzisiaj, 10:52
    Kochana jutro już wychodzę jak wyniki krwi będą dobre:) o mojego skarba się nie martw,nic mu nie grozi :) jestem taka szczęśliwa!"

Meg0809, missy83, Vesper lubią tę wiadomość

• Ev Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was moje Drogie 570031n3kiiwc65x.gif

Demeter poprosila mnie zebym tutaj do Was zajrzala czasem a wiec zagladam i przepraszam ,ale nie bylam krotko mowiac w formie psychicznej ;( .Teraz jest odrobinke na PLUS ale szalu nie ma .

Myslalam zeby odpuscic od nastepnego cyklu prowadzenie wykresu ale wybieram sie do nowej lekarki i takie obserwacje moga sie przydac ... tak ze chyba zostane ;)) .

Demeter, Ola_85, missy83, Vesper lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • margaretta Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobiety jakas zamule mam z pracy to tylko szablony porobilam i stierdzilam ze nie mam weny jak mam spierd... lepiej zostawic na pozniej
    czuje @ wkosciach brzuch wzdety i slodkiego nadal sie chce ale dziwne lekiki pobolewanie w dole tego zwykle nie bylo ale nie nakrecam sie bo wtamtym cyklu sie nakrecilqam i depecha do dzis

matylda
  • agape Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarella gratulacje :)
    JAkoś rzadko tutaj zaglądam,ale brak natchnienia na pisanie, czasem nawet na czytanie Was niestety... Czekam na przypływ sił i wrócę na pewno.

Ev, Meg0809, Vesper lubią tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Zazdrosc jest czyms ludzkim, nie obwiniaj sie... Po prostu postaraj sie pozytywnie do tego nastawic. Pomysl ze juz niedlugo bedziesz napewno swoją upragniona fasolke i mysle ze nie bedzie istotne to ze roznica wieku miedzy Waszymi dziecmi to kilka miesiecy... Ba, w swojej kolezance bedziesz juz miala nieco bardziej doswiadczona doradczynie ;) Co do podróży i rozchwinia cyklu, tez sie nie przejmuj. W sumie nie wiadomo jak to tam sie w tym organizmie Twoim zadzialo, a jesli nawet tym razem by sie nie udalo... Nie martw sie, w kocu cierpliwosc bedzie nagrodzona :) Ja podejrzewam ze moje dni plodne wypadly na wyjezdzie na dzien zmarlych. WYjechalismy na kilka dni i mozna powiedziec ze tez przegapilismy. owszem jest mi zal, ale jak nie tym razem to moze nastepnym ? :) Uszy do gory <3

Dziękuje Anusia. Tak masz rację, staram się właśnie tak na to patrzeć ale jak wiadomo staranie się nie zawsze przekłada się na rzeczywistość :)

I w ogóle gdzie moje maniery - gratulacje dla wszystkich obecnych zafascynowanych dziewczyn! To jest bardzo budujące kiedy obserwuje się starania na forum, trzyma wzajemnie kciuki za każdy cykl i w końcu którejś się udaje. To daje nadzieję :)

anusia24, missy83 lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Witam Was moje Drogie 570031n3kiiwc65x.gif

Demeter poprosila mnie zebym tutaj do Was zajrzala czasem a wiec zagladam i przepraszam ,ale nie bylam krotko mowiac w formie psychicznej ;( .Teraz jest odrobinke na PLUS ale szalu nie ma .

Myslalam zeby odpuscic od nastepnego cyklu prowadzenie wykresu ale wybieram sie do nowej lekarki i takie obserwacje moga sie przydac ... tak ze chyba zostane ;)) .

Dzięki kobietko, niech Ci to Bóg wynagrodzi w dzieciach:)

Ev lubi tę wiadomość

Demeter
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ