Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
Bobby29 wrote:Witam wszystkie kobietki
Czy mogę się do was przyłączyć?
Przeczytałam cały wątek i bardzo się do Was wszystkich przyzwyczaiłam, i nie moge się oderwać Pomimo, że przez forum jeszcze bardziej się nakręcam, to jednak wracam tutaj i czytam co u was. A teraz postanowiłam się wreszcie ujawnić i nie być już incognito
Poza tym przeżywam wielkie doły w tym cyklu i potrzebuję się chyba wyżalić, a nie bardzo mam komu
Witaj wśród nas:)
...no to się wydało,że cichaczem nas podglądałaś Razem zawsze raźniej.Selja, missy83 lubią tę wiadomość
Demeter -
Czesc dziewczyny u mnie nadal z @ cisza ale tem ładnie rosnie,nie wiem jak to z ta temp jest ale mam nadzieje ze za chwile sie wyjasni na plus Podbrzusze mnie boli ale juz inaczej czuje takie rozpychanie,piersi wieksze i dzis lekkie zawroty glowy.ale nie nakrecam sie spoko.
missy83, Meg0809 lubią tę wiadomość
-
Dziękuje za mile przyjęcie!
U mnie 4ty cykl starań. Z tym, że wcześniej też się nie zabezpieczalismy tylko uwazalismy w dni płodne, a jakoś wpadki nie było. I to też czasami przeradza się w jakąś czarna myśl ale staram się odsuwać to od siebie i póki co nawet wychodzi.
Natomiast na dola aktualnego złożyły się głównie chyba dwa czynniki. Otóż 2 mis temu była u mnie przyjaciółka (babski wieczór, wpisujemy się rzadko więc to zawsze święto wielkie u nas ) i tak się zgadalysmy że właśnie obydwie się staramy. U mnie był to 2 cykl, oni dopiero zaczęli. I kilka dni temu zadzwoniła że udało m się w pierwszym cyklu. Proszę nie zrozumcie mnie źle. To moja najlepszą przyjaciółka i życzę jej samych dobrych rzeczy (serio, my wychowywalysmy się nawet na jednym podwórku), tylko ten fakt jakoś mnie trochę przybił, bo zawsze marzylysmy że nasze dzieci będą w podobnym wieku a tu widzę przed sobą perspektywę że chyba u mnie nie będzie tak hop siup.. wiem że ta niedyspozycji mi przejdzie niedługo ale sama się na siebie wkurzam za to uczucie zazdrości które w tym przypadku jest nie na miejscu
Dodatkowo byłam niedawno w dłuższej podróży i chyba mi się poprzestawialo wszystko, bo jak wrocilismy to akurat zaraz była @ (notabene byłam prawie pewną że nie przyjdzie...) i jakoś w 5 DC czulam ból jajnika owulacyjny (zazwyczaj wyraźnie odczuwania owu) a w czasie @ nie było .. Teraz jestem w połowie cyklu i nie czuje oznak owu, więc to mogłoby się właśnie potwierdzić że z powodu podróży owu była bardzo wcześnie.. I po prostu smmutno mi bardzo że ten cykl ju z góry będzie spisany na straty (
Przepraszam was za te moje żale ale nie miałam komu tego z siebie wyrzucić
Trzymam bardzo za was wszystkie kciuki i mam nadzieję że wszystkie starające dostaną wreszcie swoje fasolkimissy83 lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:Dziękuje za mile przyjęcie!
U mnie 4ty cykl starań. Z tym, że wcześniej też się nie zabezpieczalismy tylko uwazalismy w dni płodne, a jakoś wpadki nie było. I to też czasami przeradza się w jakąś czarna myśl ale staram się odsuwać to od siebie i póki co nawet wychodzi.
Natomiast na dola aktualnego złożyły się głównie chyba dwa czynniki. Otóż 2 mis temu była u mnie przyjaciółka (babski wieczór, wpisujemy się rzadko więc to zawsze święto wielkie u nas ) i tak się zgadalysmy że właśnie obydwie się staramy. U mnie był to 2 cykl, oni dopiero zaczęli. I kilka dni temu zadzwoniła że udało m się w pierwszym cyklu. Proszę nie zrozumcie mnie źle. To moja najlepszą przyjaciółka i życzę jej samych dobrych rzeczy (serio, my wychowywalysmy się nawet na jednym podwórku), tylko ten fakt jakoś mnie trochę przybił, bo zawsze marzylysmy że nasze dzieci będą w podobnym wieku a tu widzę przed sobą perspektywę że chyba u mnie nie będzie tak hop siup.. wiem że ta niedyspozycji mi przejdzie niedługo ale sama się na siebie wkurzam za to uczucie zazdrości które w tym przypadku jest nie na miejscu
Dodatkowo byłam niedawno w dłuższej podróży i chyba mi się poprzestawialo wszystko, bo jak wrocilismy to akurat zaraz była @ (notabene byłam prawie pewną że nie przyjdzie...) i jakoś w 5 DC czulam ból jajnika owulacyjny (zazwyczaj wyraźnie odczuwania owu) a w czasie @ nie było .. Teraz jestem w połowie cyklu i nie czuje oznak owu, więc to mogłoby się właśnie potwierdzić że z powodu podróży owu była bardzo wcześnie.. I po prostu smmutno mi bardzo że ten cykl ju z góry będzie spisany na straty (
Przepraszam was za te moje żale ale nie miałam komu tego z siebie wyrzucić
Trzymam bardzo za was wszystkie kciuki i mam nadzieję że wszystkie starające dostaną wreszcie swoje fasolkimissy83 lubi tę wiadomość
-
Ola_85 wrote:robilas test??jakie masz cykle?
missy83 lubi tę wiadomość
-
no u mnie testy wyszły pozytywne ale w 21 dc bo były bardzo ciemne kreski jednakowe wiec był pozytyw.Czekam narazie na @ ale coraz wiecej mam dolegliwosci nie zwiazanych z @.Tez mam dlugie cykle i rozne od 29-45 ale wtedy przy 45 mialam wywolywany.Poczekam jeszcze z 3 dni i zatestuje.Jeden test juz zrobiłam to było tak jak u ciebie pusto nawet cienia nie bylo biale pole.
-
nick nieaktualnya mnie od 3 dni piecze i swędzi blizna po CC, brzuch powolewa.. pewnie to efekty uboczne duphastonu
kupiliśmy wczoraj nowe auto, rodzinne kombi... moja teściowa pokojarzyła fakty: często chodzę do lekarza, kupujemy wielkie auto i spytała męża czy nie jestem w ciąży :] na co mój mąż "nic mi o tym nie wiadomo".. chociaż on jest na bieżąco z sytuacją
już się zaczynają plotki... a tu ciszaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 10:52
Ola_85 lubi tę wiadomość
-
owu wrote:a mnie od 3 dni piecze i swędzi blizna po CC, brzuch powolewa.. pewnie to efekty uboczne duphastonu
kupiliśmy wczoraj nowe auto, rodzinne kombi... moja teściowa pokojarzyła fakty: często chodzę do lekarza, kupujemy wielkie auto i spytała męża czy nie jestem w ciąży :] na co mój mąż "nic mi o tym nie wiadomo".. chociaż on jest na bieżąco z sytuacją
już się zaczynają plotki... a tu ciszamissy83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam Was moje Drogie
Demeter poprosila mnie zebym tutaj do Was zajrzala czasem a wiec zagladam i przepraszam ,ale nie bylam krotko mowiac w formie psychicznej ;( .Teraz jest odrobinke na PLUS ale szalu nie ma .
Myslalam zeby odpuscic od nastepnego cyklu prowadzenie wykresu ale wybieram sie do nowej lekarki i takie obserwacje moga sie przydac ... tak ze chyba zostane ) .Demeter, Ola_85, missy83, Vesper lubią tę wiadomość
-
hej kobiety jakas zamule mam z pracy to tylko szablony porobilam i stierdzilam ze nie mam weny jak mam spierd... lepiej zostawic na pozniej
czuje @ wkosciach brzuch wzdety i slodkiego nadal sie chce ale dziwne lekiki pobolewanie w dole tego zwykle nie bylo ale nie nakrecam sie bo wtamtym cyklu sie nakrecilqam i depecha do dzismatylda -
Madziarella gratulacje
JAkoś rzadko tutaj zaglądam,ale brak natchnienia na pisanie, czasem nawet na czytanie Was niestety... Czekam na przypływ sił i wrócę na pewno.
Ev, Meg0809, Vesper lubią tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
anusia24 wrote:Zazdrosc jest czyms ludzkim, nie obwiniaj sie... Po prostu postaraj sie pozytywnie do tego nastawic. Pomysl ze juz niedlugo bedziesz napewno swoją upragniona fasolke i mysle ze nie bedzie istotne to ze roznica wieku miedzy Waszymi dziecmi to kilka miesiecy... Ba, w swojej kolezance bedziesz juz miala nieco bardziej doswiadczona doradczynie Co do podróży i rozchwinia cyklu, tez sie nie przejmuj. W sumie nie wiadomo jak to tam sie w tym organizmie Twoim zadzialo, a jesli nawet tym razem by sie nie udalo... Nie martw sie, w kocu cierpliwosc bedzie nagrodzona Ja podejrzewam ze moje dni plodne wypadly na wyjezdzie na dzien zmarlych. WYjechalismy na kilka dni i mozna powiedziec ze tez przegapilismy. owszem jest mi zal, ale jak nie tym razem to moze nastepnym ? Uszy do gory
Dziękuje Anusia. Tak masz rację, staram się właśnie tak na to patrzeć ale jak wiadomo staranie się nie zawsze przekłada się na rzeczywistość
I w ogóle gdzie moje maniery - gratulacje dla wszystkich obecnych zafascynowanych dziewczyn! To jest bardzo budujące kiedy obserwuje się starania na forum, trzyma wzajemnie kciuki za każdy cykl i w końcu którejś się udaje. To daje nadzieję
anusia24, missy83 lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Ev wrote:Witam Was moje Drogie
Demeter poprosila mnie zebym tutaj do Was zajrzala czasem a wiec zagladam i przepraszam ,ale nie bylam krotko mowiac w formie psychicznej ;( .Teraz jest odrobinke na PLUS ale szalu nie ma .
Myslalam zeby odpuscic od nastepnego cyklu prowadzenie wykresu ale wybieram sie do nowej lekarki i takie obserwacje moga sie przydac ... tak ze chyba zostane ) .
Dzięki kobietko, niech Ci to Bóg wynagrodzi w dzieciach:)Ev lubi tę wiadomość
Demeter