Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika091992 wrote:
    Hej dziewczyny do mnie dwie godziny temu przyjechała Wredota ehhh...
    Może tu jest jakaś dziewczyna z Pomorskiego blisko Starogardu Gdańskiego która zna dobrego i sprawdzonego endokrynologa???
    ojej :( ja na swoja jeszcze czekam

km5s8ribs34fnes6.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    nie,ale jestem ciekawa ile bedzie

Ale po co? Przecież najlepsze stężenie progesteronu właśnie masz już oszacowane. Skoro jest na dobrym poziomie to nie ma najmniejszego sensu robić kolejne badanie za parę dni. Możesz ewentualnie zrobić w kolejnym cyklu aby mieć porównanie z tym cyklem. Jeśli chcesz wiedzieć, czy jest ciąża to zrób betę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 19:47

Vesper lubi tę wiadomość

Demeter
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    dziewczyny kiedy mozna zrobic bete??

10 dni po owulacji powinna już wyjść.

Demeter
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Jutro ide na bete.Musze sprawdzic w poniedzialek mam termin kruszenia kamieni i przeciwskazania do zabiegu to ciaza.Wiec nie moge nie wiedziec mysle ze wynik powininen byc w miare wiarygodny bo bedzie 33 dc

To daj znać jutro jaki wynik. Trzymam kciuki aby to było to:)

missy83 lubi tę wiadomość

Demeter
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :-)

Super że z Evanlyn ok i dzidzią też i do domku wraca (dzięki Kat za info :-))

Ev - miło, że zajrzałaś, założycielko forum :-), wszystkiego dobrego życzę w staraniach i z nową lekarką

Ola_85 - powodzenia , trzymam kciuki za betę ! :-)

Wspieram dziewczyny,które aktualnie przywitały wredotę...mi się rozkręciła po tych plamieniach,juz trzeci dzień aktualnie @ i czekam na koniec niedługo.

Pozostałym życzę powodzenia w staraniach a za niedługo testujące - trzymam kciuki.

Ja na wyjeździe u rodziców w innym mieście. Relaksujemy się....... :-))))
    Pozdrawiam.
    Miłego wieczorku :-*

Ev, Ola_85, katsuyoshi, owu, Vesper lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie. Jak mija wam wieczór? Ja się relaksuje przy lampce Winka i wymyslam przeróżne wymowki żeby nie myć naczyń :)

Którąś z dziewczyn pytala o swoje wyniki progesteronu. Wg są bardzo w porządku. Normy lab to potwierdzają i można przypuszczać że owu się odbyła a jeżeli doszło do zapłodnienia to przy takim wyniku są warunki do utrzymania ciąży. Więc ok!

Ola, trzymam kciuki za bete. Podziel się jak już będziesz miała wyniki.

Mam pytanie, może będziecie wiedziały (albo może wybieranie się niedługo do gin to może którąś mogłaby się zapytać w moim imieniu :)))
    Ja dość silnie ofczuwam owu - ból w jajniku promieniujacy na podbrzusze i odbyt (nie da się pomylić z niczym innym). Jak to jest z ta owu wtedy? Jak ofczuwam ten ból to znaczy że owu już była? Czy dopiero będzie? I jaki jest zakres czasowy??
    Nie miałam nigdy monitoringu i niestety nie mogę potwierdzić u siebie a w sumie wiem że dość dużo dziewczyn odczuwa owu.

Jeżeli cokolwiek wam wiadomo bardzo proszę dajcie znać :)

Ola_85 lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jak Ci fajnie :) Ja siedze przy kubku rumianku :P Na weekend bedziemy mieli gosci wiec wzielam sie za pieczenie ciast, i tak ciagle podjadam to jakis krem to herbatnika, to mase krowkowa :P w koncu tak zaczelo mnie mdlic ze juz zaczynam sie ratowac:P
    Niestety nie wypowiem się co do Twojego problemu, bo sama mam problem z ocena kiedy ta owulacja jest...;/

p19uskjoxacp4928.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia coś o tym posiadaniu wiem.. Zawsze jak gotuje lub pieke to podjadam a potem jak przychodzi do posilku okazuje się że jestem najedzona :)))

Z tym owu slyszalam różnie (z bólami ) ale nigdy nic potwierdzonego nie udało mi się znaleźć. Może ktoś będzie wiedział to się odezwie :)

A jakie ciasta pieczesz? Ja bardzo lubię piec i pichcic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 20:59

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Mam pytanie, może będziecie wiedziały (albo może wybieranie się niedługo do gin to może którąś mogłaby się zapytać w moim imieniu :)))
    Ja dość silnie ofczuwam owu - ból w jajniku promieniujacy na podbrzusze i odbyt (nie da się pomylić z niczym innym). Jak to jest z ta owu wtedy? Jak ofczuwam ten ból to znaczy że owu już była? Czy dopiero będzie? I jaki jest zakres czasowy??
    ja kiedyś czytałam w mądrych internetach ;) wypowiedź lekarza ginekologa, że owszem jest coś takie jak ból owulacyjny.Jednak podobno nie towarzyszy on bezpośrednio pęknięciu pęcherzyka, tylko jest to ból raczej okołoowulacyjny, może być przed, może być po. Ramy czasowe nie były podane.
    Ja tez odczuwam pęknięcie dość wyraźnie i tez jestem pewna, że to to.
    Jak na razie zgadza się to z monitoringiem tzn dzień przed pęcherzyk mam, za kilkanście- kiladziesiąt godzin odczuwam ból, potem pęcherzyka nie mam na monitoringu. Raz mnie jedna Pani ginekolog wręcz zapytała, czy czułam jak pęka,więc na pewno cos w tym bólu jest. To pytania by oznaczało, że ból towarzyszy samemu peknięciu pęcherzyka, ale w jakim tempie komórka wypada z pęcherzyka to nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 21:17

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby nie da się ocenić konkretnego momentu owulacji. Owulację może potwierdzić tylko monitoring. To, że boli w okresie płodnym to:
    - może być owulacja
    - wcale może jej nie być

Bòl jest zazwyczaj związany z pracą jajników ale nie ma gwarancji, czy jest pęcherzyk dominujący a jeśli jest, to czy pękł.
    Ja w tym cyklu miałam piękny śluz, bóle owulacyjne ale mój wykres sugeruje, że owulacji nie było. Czy faktycznie była, czy nie tego się nie dowiem, bo na monitoringu nie byłam.
    Kiedyś czytałam wypowiedź dziewczyny tu na ovu, że przez rok czasu miała piękne owulacyjne wykresy i objawy zresztą, wszystko elegancko, cacy cacy a okazało się, że jej pęcherzyki w ogóle nie pękaĺy co za tym idzie zero jajeczkowania.

katsuyoshi lubi tę wiadomość

Demeter
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi. Z tym bólem to ja czuje pracę jajników mniej więcej pokrywa się że sluzem - i to daje mi wskazówki co do owu. Natomiast co 2-3 cykl odczuwam silny ból trwający ok godziny lub dwóch, nie jest to pokluwanie czy coś po prostu intensywny promieniujacy bol. Wyczytalam kiedyś xe oze to być pęknięcie pęcherzyka właśnie. (pokrywa się później z @ która przychodzi dokładnie 14 po szczycie śluzu i właśnie tego bólu jeżeli się pojawia). I tylko. Jeżeli założymy że wtedy pęka pęcherzyk, to czy na <3 byłoby już za późno? Czy właśnie ok? Bo komórka będzie sobie jakiś wędrować wzdłuż jajowodu i jest szansa że serduszkujac po tym bólu plemnik ją spotka? Jak myślicieli?

Zdaje sobie sprawę że bez monitoringu to takie trochę jak wróżenie z fusow ( no może jednak lepiej bo jednak jakieś tam fakty mamy ) ale mimo wszystko chciałabym poznać wasze opinię i z góry dziękuje.

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    to czy na <3 byłoby już za późno? Czy właśnie ok? Bo komórka będzie sobie jakiś wędrować wzdłuż jajowodu i jest szansa że serduszkujac po tym bólu plemnik ją spotka? Jak myślicieli?

ja myslę, że nie jest za późno, bo komórka po peknięciu jest przecież zdatna do zapłodnienia przez x czas. Ja w źródłach różnie wyczytałam, że 10 godzin, że 12, że najpewniej 6 godzin, czasem 24h. Chyba tez zalezy to od kobiety, jej stanu zdrowotnego, wieku.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula mam taką nadzieję :) niestety w tym cyklu u mnie na razie brak objawów owu, co by zgadzało z moim przypuszczeniem że owu była bardzo bardzo wcześnie bo w 5dc :(

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Madziula mam taką nadzieję :) niestety w tym cyklu u mnie na razie brak objawów owu, co by zgadzało z moim przypuszczeniem że owu była bardzo bardzo wcześnie bo w 5dc :(

Kiedy???
    Wybacz kochana ale z punktu medycznego to jest po prostu niemożliwe.
    A ile trwała twoja miesiączka????

Demeter
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja w tym cyklu przekonałam się co to jest ból jajnika... nigdy wcześniej mnie tak nie bolało... okazało się, że był to ból okołoowulacyjny - zaczęło boleć przed, przestało boleć po jak lekarz potwierdził owulację na usg :)

co do badania progesteronu za parę dni, uważam, że to jest bez sensu. Lepiej zrobić betę - to jest jedyny hormon, który potwierdza ciążę (pomijam zjawisko ciąży biochemicznej)

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc ja jestem juz po pobraniu kriw jakos nie nastawiam sie na plus.Dzis mam wodnisty sluz az sie przestraszyłam ze @przyszła pobiegłam zobaczyc co to leci a to nie to heee.Czekam ok 12 h na wynik.Temp dzis 36,7 czyli nadal podwyzszona.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    Kiedy???
    Wybacz kochana ale z punktu medycznego to jest po prostu niemożliwe.
    A ile trwała twoja miesiączka????

Zgadzam sie z tobą że normalnie nie byłoby to możliwe bo pęcherzyk nie miałby czasu dojrzeć. Tym niemniej w czasie przed okresem poprzedniego cyklu byłam w podróży gdzie była dużą różnica czasu. Jak wrocilam po kilku dniach dostalam @ która trwała 3dni (połowę której niż zwykle) plus jakieś plemienia po (nie wiem czy to się uznaje jeszcze jako @ czy nie, nigdy tak nie mam). W 5dc dostalqm m silnego bólu owulacyjnego (nie było to klucie jajników, to był ostry ból promieniujacy na pupke- taki jak zwykle nam 13-14 dnia cyklu. I dokładnie 14 dni później przychodzi @). Dodatkowo, był wtedy obecny też śluz płodny, chociaż mniej niż zazwyczaj to jednak na pewno był..

Mam nadzieję że to jednak nie będzie prwda i była to tylko anomalia hormonalna popodrozowa a owu przyjdzie w tym cyklu trochę później. Na razie nie mam jej oznak a to już 14dc (od 10dc zazwyczaj już obserwuje śluz). Nadzieję jednak mam że tamto to był jakiś bezprecedensowy wyrzut hormonów a teraz muszę trochę poczekać :)

Co tam u was dzisiaj słuchać? Ja w drodze do pracy. A później weeeekeeeend :)

EDIT: na szczęście co do owu będzie się dało to zweryfikować bo jeśli była faktycznie wtedy to @ dostanie dużo wcześniej, około 20 DC. Tym samym szybciej będę mogła zacząć nowe staranka :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 09:32

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    czesc ja jestem juz po pobraniu kriw jakos nie nastawiam sie na plus.Dzis mam wodnisty sluz az sie przestraszyłam ze @przyszła pobiegłam zobaczyc co to leci a to nie to heee.Czekam ok 12 h na wynik.Temp dzis 36,7 czyli nadal podwyzszona.

Ola czekamy razem z tobą na wyniki!!

Ola_85, missy83 lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Zgadzam sie z tobą że normalnie nie byłoby to możliwe bo pęcherzyk nie miałby czasu dojrzeć. Tym niemniej w czasie przed okresem poprzedniego cyklu byłam w podróży gdzie była dużą różnica czasu. Jak wrocilam po kilku dniach dostalam @ która trwała 3dni (połowę której niż zwykle) plus jakieś plemienia po (nie wiem czy to się uznaje jeszcze jako @ czy nie, nigdy tak nie mam). W 5dc dostalqm m silnego bólu owulacyjnego (nie było to klucie jajników, to był ostry ból promieniujacy na pupke- taki jak zwykle nam 13-14 dnia cyklu. I dokładnie 14 dni później przychodzi @). Dodatkowo, był wtedy obecny też śluz płodny, chociaż mniej niż zazwyczaj to jednak na pewno był..

Mam nadzieję że to jednak nie będzie prwda i była to tylko anomalia hormonalna popodrozowa a owu przyjdzie w tym cyklu trochę później. Na razie nie mam jej oznak a to już 14dc (od 10dc zazwyczaj już obserwuje śluz). Nadzieję jednak mam że tamto to był jakiś bezprecedensowy wyrzut hormonów a teraz muszę trochę poczekać :)

Co tam u was dzisiaj słuchać? Ja w drodze do pracy. A później weeeekeeeend :)
    a moze zacznij robic sobie testy owu niektorym pomagaja u mnie tez przez pare cykli nie wychodziły ale w tym wyszły pozytywne ale dosc pozno nawet nie spodziewalam sie ze mam tak pozno owu i stad nie bylo serduszkowania w te dni.Moze teraz sie udało.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis pierwszy raz nie wypiłam kawy a jestem jej fanka i kocham kawe :/

km5s8ribs34fnes6.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ