Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby no niestety inni mają więcej szczęścia, ja też nie mogę się nadziwić, że niektórym się udaje w pierwszym,czy drugim cyklu. U mnie to już będzie półtora roku i na dodatek ostatni dzwonek. Często mam ochotę te całe starania rzucić w pierony, bo jestem przekonana, że dla mnie nie ma już szansy ale z drugiej strony jest we mnie jeszcze skrawek nadziei. Ciągle walczę ze sobą jaki priorytet w życiu wybrać a wiesz mi mam dylemat.

missy83 lubi tę wiadomość

Demeter
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Demeter wydaje mi się że od dylematów życiowych nigdy nie da rady uciec. Może inaczej, uważam że te dylematy (sama mam kilka więc wiem o czym mowie) biorą się z tego że my, jako ludzie, kobiety, żony, matki, siostry, córki , pracownicy (każdy wstawia po swojemu) za bardzo stara się być idealny w tym co robi i za bardzo utożsamia się z ta rola która aktualnie pełni i która w danym momencie jest najwazniejsza. Za bardzo chce wszystko kontrolować, a kiedy coś idzie niezgodnie z naszym planem pojawiaja się dylematy bo pojawił się konflikt interesów pomiędzy tymi rolami które każdego dnia są przez nas odgrywane. Zapominamy czasem że życie pisze swoje scenariusze a my za bardzo chcemy przejąć nad wszystkim kontrolę. I wydaje mi się że jezeli będziemy się uczyć jakoś wyposrodkowac to wszystko,to mniej będzie dylematów. Wyposrodkowac czyli pozwolić życiu płynąc swoim torem i nie tracić energii na coś co nie zależy od nas. Nie mowie tutaj o poddaniu się, o nie broń boze- trzeba zawsze walczyć, ale do momentu kiedy możemy jeszcze coś zrobić. Niestety np ją często przejmuje się rzeczami na które wiem że i tak nie mam większego wpływu. To wysysa dużo energii.

Niemniej teoria swoje a radzenie sobie z tym swoje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 13:30

anusia24 lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) zrobiłam w 22 dpo progesteron i mam 17,50 to dobry wynik czy za niski? Jest szansa na ciąże?

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ide na bete.Musze sprawdzic w poniedzialek mam termin kruszenia kamieni i przeciwskazania do zabiegu to ciaza.Wiec nie moge nie wiedziec mysle ze wynik powininen byc w miare wiarygodny bo bedzie 33 dc

missy83 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Jutro ide na bete.Musze sprawdzic w poniedzialek mam termin kruszenia kamieni i przeciwskazania do zabiegu to ciaza.Wiec nie moge nie wiedziec mysle ze wynik powininen byc w miare wiarygodny bo bedzie 33 dc
    Dokladnie, mysle ze na becie powinno juz widac

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) zrobiłam w 22 dpo progesteron i mam 17,50 to dobry wynik czy za niski? Jest szansa na ciąże??

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    Cześć :) zrobiłam w 22 dpo progesteron i mam 17,50 to dobry wynik czy za niski? Jest szansa na ciąże??
    Dobry- ja miałam 15 i lekarz mowil ze jest ok

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno mieści się w normie na fazę lutealną. Jest dobrze, gdy jest od 15 ng/ml wzwyż. Ale najlepiej zapytać lekarza, być może masz tez inne wyniki, alob lekarz zleci dodatkowe badania. A kiedy masz wizytę? czy robiłas tylko ten wynik dla siebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 15:36

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    na pewno mieści się w normie na fazę lutealną. Jest dobrze, gdy jest od 15 ng/ml wzwyż. Ale najlepiej zapytać lekarza, być może masz tez inne wyniki, alob lekarz zleci dodatkowe badania. A kiedy masz wizytę? czy robiłas tylko ten wynik dla siebie?

Lekarz kazał mi zrobić dzisiaj bądź jutro to badanie aby sprawdzić czy była owu. Powiedział ze jak będzie powyżej 10 to owu się odbyła. Mam tutaj normy z mojego laboratorium. Zobacz sobie i co o tym myślisz?

Faza foikularna poniżej 0,1-0,3 ng/ml
    Faza lutealna 1,2-15,9 ng/ml
    Po menopauzie poniżej 0,1-0,2 ng/ml

Ciąża:
    I trymestr 2,8- 147,3 ng/ml
    II trymestr 22,5- 95,3 ng/ml
    III trymestr 27,9- 242,5 ng/ml

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslę, że Twój wynik mieści się w normie. Ogólnie niedawno na tym forum czytałam, że na podstawie progesteronu nie można wnioskować czy była owulacja, ale skoro Twój lekarz twierdzi, że była owulacja to pewnie ma rację.
    A jesli pytasz czy ten wynik może wskazywac na ciążę, to na podstawie wyniku progesteronu nie można swierdzić ciąży. Gdy jest wysoki bardzo to mozna podejrzewać, ale Twój nie jest wysoki, ale 6 dni po ovu to żadnych wniosków bym na podstawie tego wyniku nie wyciągała. Przecież lekarzowi tym badaniem chodziło o potwierdzenie owulacji, a nie ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 16:38

201609111661.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Myslę, że Twój wynik mieści się w normie. Ogólnie niedawno na tym forum czytałam, że na podstawie progesteronu nie można wnioskować czy była owulacja, ale skoro Twój lekarz twierdzi, że była owulacja to pewnie ma rację.
    A jesli pytasz czy ten wynik może wskazywac na ciążę, to na podstawie wyniku progesteronu nie można swierdzić ciąży. Gdy jest wysoki bardzo to mozna podejrzewać, ale Twój nie jest wysoki, ale 6 dni po ovu to żadnych wniosków bym na podstawie tego wyniku nie wyciągała. Przecież lekarzowi tym badaniem chodziło o potwierdzenie owulacji, a nie ciąży.

To sobie pojde tak za 5 dni, jesli pojdzie o wiele bardziej w gore to pojde z tym do lekarza :)

• Demeter Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    To sobie pojde tak za 5 dni, jesli pojdzie o wiele bardziej w gore to pojde z tym do lekarza :)

A lekarz znowu ci kazał powtórzyć za 5 dni?

Demeter
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    A lekarz znowu ci kazał powtórzyć za 5 dni?

nie,ale jestem ciekawa ile bedzie

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak minal dzien dziewczyny?? :P Do mnie doszedl dzis termometr :)

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ;) mnie dziś okropnie boli głowa. Chyba zaczyna mi się migrena znowu, już kiedyś z nią walczyłam.

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez meczyla przez poprzednie dwa dni, na szczescie juz minela :)

p19uskjoxacp4928.png
  • Josephine Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się właśnie zaczyna :/

11.10.2018 Naprotechnologia
    IO | Nietolerancje pokarmowe |Niedoczynność tarczycy | Hashimoto
    "Jeśli myślisz, że nic nie możesz zmienić - zmień myślenie! "
  • Angelika091992 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny do mnie dwie godziny temu przyjechała Wredota ehhh...
    Może tu jest jakaś dziewczyna z Pomorskiego blisko Starogardu Gdańskiego która zna dobrego i sprawdzonego endokrynologa???

Angelika091992
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:

a może już lepiej poczekać jeszcze z 7-8 dni i wtedy zbadać betaHCG po prostu?
    to będziesz miała jasność czy jesteś w ciąży.

anusia24, Selja lubią tę wiadomość

201609111661.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kiedy mozna zrobic bete??

km5s8ribs34fnes6.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ