Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
Bobby no niestety inni mają więcej szczęścia, ja też nie mogę się nadziwić, że niektórym się udaje w pierwszym,czy drugim cyklu. U mnie to już będzie półtora roku i na dodatek ostatni dzwonek. Często mam ochotę te całe starania rzucić w pierony, bo jestem przekonana, że dla mnie nie ma już szansy ale z drugiej strony jest we mnie jeszcze skrawek nadziei. Ciągle walczę ze sobą jaki priorytet w życiu wybrać a wiesz mi mam dylemat.
missy83 lubi tę wiadomość
Demeter -
Demeter wydaje mi się że od dylematów życiowych nigdy nie da rady uciec. Może inaczej, uważam że te dylematy (sama mam kilka więc wiem o czym mowie) biorą się z tego że my, jako ludzie, kobiety, żony, matki, siostry, córki , pracownicy (każdy wstawia po swojemu) za bardzo stara się być idealny w tym co robi i za bardzo utożsamia się z ta rola która aktualnie pełni i która w danym momencie jest najwazniejsza. Za bardzo chce wszystko kontrolować, a kiedy coś idzie niezgodnie z naszym planem pojawiaja się dylematy bo pojawił się konflikt interesów pomiędzy tymi rolami które każdego dnia są przez nas odgrywane. Zapominamy czasem że życie pisze swoje scenariusze a my za bardzo chcemy przejąć nad wszystkim kontrolę. I wydaje mi się że jezeli będziemy się uczyć jakoś wyposrodkowac to wszystko,to mniej będzie dylematów. Wyposrodkowac czyli pozwolić życiu płynąc swoim torem i nie tracić energii na coś co nie zależy od nas. Nie mowie tutaj o poddaniu się, o nie broń boze- trzeba zawsze walczyć, ale do momentu kiedy możemy jeszcze coś zrobić. Niestety np ją często przejmuje się rzeczami na które wiem że i tak nie mam większego wpływu. To wysysa dużo energii.
Niemniej teoria swoje a radzenie sobie z tym swoje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 13:30
anusia24 lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualny
-
Ola_85 wrote:Jutro ide na bete.Musze sprawdzic w poniedzialek mam termin kruszenia kamieni i przeciwskazania do zabiegu to ciaza.Wiec nie moge nie wiedziec mysle ze wynik powininen byc w miare wiarygodny bo bedzie 33 dc
-
nick nieaktualny
-
donia 90 wrote:Cześć zrobiłam w 22 dpo progesteron i mam 17,50 to dobry wynik czy za niski? Jest szansa na ciąże??
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
na pewno mieści się w normie na fazę lutealną. Jest dobrze, gdy jest od 15 ng/ml wzwyż. Ale najlepiej zapytać lekarza, być może masz tez inne wyniki, alob lekarz zleci dodatkowe badania. A kiedy masz wizytę? czy robiłas tylko ten wynik dla siebie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 15:36
-
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:na pewno mieści się w normie na fazę lutealną. Jest dobrze, gdy jest od 15 ng/ml wzwyż. Ale najlepiej zapytać lekarza, być może masz tez inne wyniki, alob lekarz zleci dodatkowe badania. A kiedy masz wizytę? czy robiłas tylko ten wynik dla siebie?
Lekarz kazał mi zrobić dzisiaj bądź jutro to badanie aby sprawdzić czy była owu. Powiedział ze jak będzie powyżej 10 to owu się odbyła. Mam tutaj normy z mojego laboratorium. Zobacz sobie i co o tym myślisz?
Faza foikularna poniżej 0,1-0,3 ng/ml
Faza lutealna 1,2-15,9 ng/ml
Po menopauzie poniżej 0,1-0,2 ng/ml
Ciąża:
I trymestr 2,8- 147,3 ng/ml
II trymestr 22,5- 95,3 ng/ml
III trymestr 27,9- 242,5 ng/ml -
Myslę, że Twój wynik mieści się w normie. Ogólnie niedawno na tym forum czytałam, że na podstawie progesteronu nie można wnioskować czy była owulacja, ale skoro Twój lekarz twierdzi, że była owulacja to pewnie ma rację.
A jesli pytasz czy ten wynik może wskazywac na ciążę, to na podstawie wyniku progesteronu nie można swierdzić ciąży. Gdy jest wysoki bardzo to mozna podejrzewać, ale Twój nie jest wysoki, ale 6 dni po ovu to żadnych wniosków bym na podstawie tego wyniku nie wyciągała. Przecież lekarzowi tym badaniem chodziło o potwierdzenie owulacji, a nie ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 16:38
-
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:Myslę, że Twój wynik mieści się w normie. Ogólnie niedawno na tym forum czytałam, że na podstawie progesteronu nie można wnioskować czy była owulacja, ale skoro Twój lekarz twierdzi, że była owulacja to pewnie ma rację.
A jesli pytasz czy ten wynik może wskazywac na ciążę, to na podstawie wyniku progesteronu nie można swierdzić ciąży. Gdy jest wysoki bardzo to mozna podejrzewać, ale Twój nie jest wysoki, ale 6 dni po ovu to żadnych wniosków bym na podstawie tego wyniku nie wyciągała. Przecież lekarzowi tym badaniem chodziło o potwierdzenie owulacji, a nie ciąży.
To sobie pojde tak za 5 dni, jesli pojdzie o wiele bardziej w gore to pojde z tym do lekarza -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
donia 90 wrote:To sobie pojde tak za 5 dni, jesli pojdzie o wiele bardziej w gore to pojde z tym do lekarza
a może już lepiej poczekać jeszcze z 7-8 dni i wtedy zbadać betaHCG po prostu?
to będziesz miała jasność czy jesteś w ciąży.
anusia24, Selja lubią tę wiadomość