Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
niki11 wrote:Czesc dziewczyny Jesten tu nowa i mam prosbe. Zrobilam dzisiaj rano test owulacyjny i wyszly dwie grube krechy. Jestem 12 dni po @ i zrobilam ten test bo mialam lekkie klucie w jajniku. Czy moge sie spodziewac dzisiaj owulacji czy jednak test sie myli?
Tutaj macie ten test
http://zapodaj.net/84c280d361a7d.jpg.html
Witj niki. pozytywny test wykrywa zwiększenie poziomu hormonu lh co swiadczy ze owulacja może wystapic do 36 godzin.
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
niki11 wrote:Czesc dziewczyny Jesten tu nowa i mam prosbe. Zrobilam dzisiaj rano test owulacyjny i wyszly dwie grube krechy. Jestem 12 dni po @ i zrobilam ten test bo mialam lekkie klucie w jajniku. Czy moge sie spodziewac dzisiaj owulacji czy jednak test sie myli?
Tutaj macie ten test
No ale zakladajac ze jestes zdrowa to mysle ze bardzo mozliwe ze owulacja tuz tuz -
nick nieaktualnyanusia24 wrote:Bardzo mozliwe. Poza tym milosci nigdy za wiele ) Z tymi testami to tak jest ze niby mowia o tym ze owulacja moze nastapic za 24-48h. Ja w poprzednim cyklu robilam testy owulacyjne ale w moim przypadku sie nie sprawdzily (praktycznie ciagle byly pozytywne). Okazalo sie ze po prostu poziom lh mam caly czas podwyzszony (co nie jest jakies szczegolnie dobre).
No ale zakladajac ze jestes zdrowa to mysle ze bardzo mozliwe ze owulacja tuz tuz
Tym bardziej, ze jajnik kłuł ( czy jak to sie pisze ) Wlasnie zdziwilam sie jak zobaczylam ta druga kreske taka gruba i taka sama jak ta kontrolna ( wczesniej mi sie nie zdazalo az tak, bo testowa byla jasniejsza ). Teraz tylko rano dzialac! Maz bierze na dodatek fertilman na polepszenie nasienia aby bylo jeszcze lepsiejsze i urosept na wszelki wypadek
Powodzenia anusia!anusia24 lubi tę wiadomość
-
niki11 wrote:Tym bardziej, ze jajnik kłuł ( czy jak to sie pisze ) Wlasnie zdziwilam sie jak zobaczylam ta druga kreske taka gruba i taka sama jak ta kontrolna ( wczesniej mi sie nie zdazalo az tak, bo testowa byla jasniejsza ). Teraz tylko rano dzialac! Maz bierze na dodatek fertilman na polepszenie nasienia aby bylo jeszcze lepsiejsze i urosept na wszelki wypadek
Powodzenia anusia!
Ja to bym na Twoim miejscu już dziś dzialala.anusia24 lubi tę wiadomość
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
nick nieaktualny
-
niki11 wrote:Tym bardziej, ze jajnik kłuł ( czy jak to sie pisze ) Wlasnie zdziwilam sie jak zobaczylam ta druga kreske taka gruba i taka sama jak ta kontrolna ( wczesniej mi sie nie zdazalo az tak, bo testowa byla jasniejsza ). Teraz tylko rano dzialac! Maz bierze na dodatek fertilman na polepszenie nasienia aby bylo jeszcze lepsiejsze i urosept na wszelki wypadek
Powodzenia anusia!niki11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanusia24 wrote:Ach no to tym bardziej jesli juz wczesniej robilas i widzisz roznice Bardzo dziękuję i trzymam kciuki Pamietaj zeby sie nam pochwalic w razie czego
Ojj jest roznica Gdyby nie to ze jestem po @ i bym na nia czekala i zrobila sobie test ( bo zostaly mi 3 z poprzedniego cyklu) to bym myslala ze cos jest na rzeczy Niby takie testy tez moga wykryc ciaze? Tak slyszalam Powiadomie napewnoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 15:53
-
niki11 wrote:Ojj jest roznica Gdyby nie to ze jestem po @ i bym na nia czekala i zrobila sobie test ( bo zostaly mi 3 z poprzedniego cyklu) to bym myslala ze cos jest na rzeczy Niby takie testy tez moga wykryc ciaze? Tak slyszalam Powiadomie napewno
Jest to mozliwe chociaz nie zaleca sie tego jako wyroczni w sprawdzaniu stanu blogoslowionego Jesli przed terminem spodziewanej miesiaczki wyjdzie pozytywny to moze Ci "coś" sugerowac No ale dzisiejszy wynik powinien Wam sugerowac aby spedzic milo wieczor -
nick nieaktualnyanusia24 wrote:Jest to mozliwe chociaz nie zaleca sie tego jako wyroczni w sprawdzaniu stanu blogoslowionego Jesli przed terminem spodziewanej miesiaczki wyjdzie pozytywny to moze Ci "coś" sugerowac No ale dzisiejszy wynik powinien Wam sugerowac aby spedzic milo wieczor
Maz wraca dopiero po 22 Nie bede juz go dzisiaj meczyc, rano bylo Chociaz czasami mnie ćmi ten jajnik prawy. Cos czuje ze dzisiaj ta owulacja jest albo bedzie -
zuzanna wrote:Vesper wrote:Hej, czyli brzuch jest czysty i gotowy na dziecko (to była laparo diagnostyczna czy zabieg?) Od przedmuchiwania jajowodów jest raczej HSG nikt Ci tego nie proponował? czy miałaś już kontrast?
Ja miałam laparoskopie diagnostyczna z ocena droznosci- kontrast miałam podawany. to tak jak hsg tylko dokładniej bo zajrzeli do srodka. Jeden jajowod jest niedrożny- widocznie nie można go udroznic bo tak go zostawili.
hmmm, to przykro mi bardzo - mam nadzieję, że mimo wszystko, że jego udrożnienie jest możliwe. słyszałam o przypadkach, kiedy laparo wykazywała zrosty, a jednak pojawiała się ciąża. może w Twoim przypadku będzie tak, że po in vitro, coś się w organizmie odblokuje i "zaskoczycie" - tego życzę
witaj Nikistaramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
palma wrote:Vesper dzięki za info ja mam brać luteine 50, 2 tabletki dziennie(rano i wieczorem) czyli może mieć wpływ na owu. To moze zacząć brać dopiero po tym jak nastąpi spadek i wzrost?
palma lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
nick nieaktualny
-
Tutaj macie ten test
http://zapodaj.net/84c280d361a7d.jpg.html -
Tutaj macie ten test
Czesć, mylę, że możesz już działać a ovu może być jutroBobitta
-
hej hej
Bylam dzis u lekarza i dowiedziałam sie ze jestem w 7 tygodniu ciazy ( dokladnie to tak 7 tydzien i 5 dni )
Fasolka ma 1,38 cm
Evanlyn na kiedy ty masz termin porodu bo mi gin. dzis nie podal a chce ustawic sobie suwaczka a bez tego sie nie da a ty masz zbliżony czas do mojego
Evanlyn, Vesper, anusia24, Bobitta, Selja, Ola_85, missy83, Meg0809 lubią tę wiadomość
-
Ev wrote:hej hej
Bylam dzis u lekarza i dowiedziałam sie ze jestem w 7 tygodniu ciazy ( dokladnie to tak 7 tydzien i 5 dni )
Fasolka ma 1,38 cm
Evanlyn na kiedy ty masz termin porodu bo mi gin. dzis nie podal a chce ustawic sobie suwaczka a bez tego sie nie da a ty masz zbliżony czas do mojego
ja mam na 17go lipcaVesper, Ev lubią tę wiadomość