Starania 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Gołąbek wrote:Ja jestem kłębkiem nerwow....
Boje się wszystkiego....
Nie żyje normalnie*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Witam 🙂
Szybko się przedstawię
Mama córeczki oraz dwóch aniołków.
Po dwóch nieudanych próbach powiększenia rodziny myślałam że to już koniec. Jednak pewnego dnia mój mąż powiedział że chciałby spróbować jeszcze raz❤️
Zanim zaczęliśmy starania musiałam mieć pewność że jestem zdrowa ponieważ w poprzedniej ciąży pękł mi tętniaka którego nikt nie widział....
Luty to pierwszy cykl naszych stanian. 26.02 planowany test 😶
Pozdrawiam
I życzę nam wszystkim powodzenia 😘AgulaM lubi tę wiadomość
👧Ala ur 13.02.2016
👼11tc 02.04.2020
👼Ola 22tc 07.01.2021
🔸choroba Crohna
🔸Splenektomia po pęknięciu tętniaka
❤️ 02.2022 ponowne starania
Czekamy na naszą🌈 -
Ojej ...a miałaś jakieś bóle głowy silniejsze ? Czy cokolwiek co Cię zaniepokoiło?
Mam nadzieję, że wszystkim nam się uda, ja już nie mam siły, żyć od cyklu to cyklu i doszukiwan się objawów.
Dzisiaj brzuch mnie bardziej boli test biały, za 2 dni @ -
a mnie masakrycznie wnerwiają moje cycki.... nie bolą, ale mam wrażenie że spuchły. brodawki i otoczka wyglądają jak nabrzmiałe.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Ta.aga.ta wrote:Witam 🙂
Szybko się przedstawię
Mama córeczki oraz dwóch aniołków.
Po dwóch nieudanych próbach powiększenia rodziny myślałam że to już koniec. Jednak pewnego dnia mój mąż powiedział że chciałby spróbować jeszcze raz❤️
Zanim zaczęliśmy starania musiałam mieć pewność że jestem zdrowa ponieważ w poprzedniej ciąży pękł mi tętniaka którego nikt nie widział....
Luty to pierwszy cykl naszych stanian. 26.02 planowany test 😶
Pozdrawiam
I życzę nam wszystkim powodzenia 😘
Testujemy w podobnym terminie ❤ trzymam kciuki! 🤞🤞🤞⏸Ta.aga.ta lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
AgulaM wrote:Testujemy w podobnym terminie ❤ trzymam kciuki! 🤞🤞🤞⏸*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Wiecie co dziewczyny, ja się na prawdę dużo lepiej czuje psychicznie jak sobie ten miesiąc odpuściłam. Nawet miałam nie mierzyć temperatury bo termometr mi zepsuł kupiłam inny i tak z ciekawości sprawdzam. Choć ten cykl dziwne wygląda bo do połowy takim szklanym termometrem a reszta elektronicznym.
Nie wiem czy czy wyznawać starania w marcu czy może poczekać do kwietnia. Jak gadam z dziewczynami to jednej w 7 miesiącu całkiem normalnie pracują a inne już nie.👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Hej. Jestem tutaj nowa i chciałabym opisać Wam swój problem.
Na początku powiem, że jest to w sumie nasz pierwszy cykl starania się o dzidzię i oczywiście skończył się nie tak jak chciałam
Ostatni okres miałam 29.01-02.02 i już po 3 dniach dostałam jakiegoś jasnorózowego plamienia, które trwało 3 dni, w tym czasie byłam u ginekologa, bo mnie to zmartwiło, nigdy tak nie miałam ale uspokoiła mnie twierdząc, że "czasem tak się zdarza", przy badaniu okazało się, że mam torbiel na lewym jajniku ok 1 cm, którym oczywiście też nie kazał się przejmować. No i ok wszystko cacy, biorę wszystkie niezbędne witaminy, to był cykl intensywnych starań i uwaga, dzisiaj mam 20 dzień cyklu i co? I dostałam nagle mocnego bólu w podbrzuszu i już mowie kurde to dziwne, bo takiej sytuacji też nigdy nie miałam żeby dostać okres 8 dni za szybko i nagle wpadłam na pomysł, a może to jakieś plamienie implantacyjne, ale nie, dostałam krwawienia (dosłownie żywa krew), niby wszystko kojarzy mi się z okresem jednak to nie jest taki typowy mój okres. Zwykle przed okresem boli mnie brzuch kilka dni wcześniej, zaczyna się tam jakimś delikatnym plamieniem, a dziś taka sytuacja. Zadzwoniłam do lekarza od razu, ale standardowy tekst "czasem tak się zdarza". Miałyście kiedyś taka sytuację, czemu tak mogło się zadziać? Może za bardzo powkrecalam sobie już do głowy, że chce być mamą i stres zrobił swoje? Dodam, że mam 24 lata i zawsze cykle miałam idealne, żadnych plamień pomiędzy i nigdy takich dziwnych niespodzianek nie było. Błagam pomóżcie chociaż wy, w was nadzieja 😄😄 -
Ja miałam tyle objawów nieistniejącej ciąży 😁
Teraz pewnie też bym się wykręcała i doszukiwała objawów ale że sobie odpuściłam to wiem przyjemnej że na 100% dostanę @ i nie ma spiny.
marczaak torbiel czasem się zdarza i sama się wchłania ale nie wiem czy taka że krwai. Jeśli masz mocne krwawienie to nie jest normalne że lekarz mówi że tak się zdarza.👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
maaarczak.09 wrote:Kamala8 krwawienia od zawsze miałam dosyć silne, ale najbardziej martwi mnie ten przedwczesny okres...👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Ja też miałam torbiel przed planowaniem ciąży w wieku 23 lat dostałam tabletki i po 4 miesiącach nie było śladu, w wieku 24 lat w pierwszym cyklu zaszłam w ciążę, wszystko bez problemu 🙂 a teraz gdzieś ok 8 miesięcy i tyle objawów że głowa mała a nici
-
Gołąbek wrote:Ja też miałam torbiel przed planowaniem ciąży w wieku 23 lat dostałam tabletki i po 4 miesiącach nie było śladu, w wieku 24 lat w pierwszym cyklu zaszłam w ciążę, wszystko bez problemu 🙂 a teraz gdzieś ok 8 miesięcy i tyle objawów że głowa mała a nici
Mega mnie martwi ten przedwczesny okres i tak sobie myślę, że se nawkrecalam ze od razu zajde w ciążę więc mi się wszystko zbuntowało 😄 trudno będziemy działać w tym miesiącu i może się uda. Mierzyłaś temp przy planowaniu? Czy na żywioł? 😄 -
Gołąbek wrote:Ja też miałam torbiel przed planowaniem ciąży w wieku 23 lat dostałam tabletki i po 4 miesiącach nie było śladu, w wieku 24 lat w pierwszym cyklu zaszłam w ciążę, wszystko bez problemu 🙂 a teraz gdzieś ok 8 miesięcy i tyle objawów że głowa mała a nici
-
Stoje przed trudną decyzją czy nie zrezygnować. Powiedziałam o mojej sytuacji kilku osobom oi spotkałam się z bardzo negatywnym podejściem do ewentualnej ciąży w tym wieku.
Kolejną sprawą jest praca. Ja sama się utrzymuje - z moim partnerem nie jesteśmy małżeństwem i jeżeli np bym gorzej znosiła ciążę to mogę sobie nie poradzić finansowo.
Ciężka decyzja 😟👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Kamala8 wrote:Stoje przed trudną decyzją czy nie zrezygnować. Powiedziałam o mojej sytuacji kilku osobom oi spotkałam się z bardzo negatywnym podejściem do ewentualnej ciąży w tym wieku.
Kolejną sprawą jest praca. Ja sama się utrzymuje - z moim partnerem nie jesteśmy małżeństwem i jeżeli np bym gorzej znosiła ciążę to mogę sobie nie poradzić finansowo.
Ciężka decyzja 😟*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem