Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 2022
Odpowiedz

Starania 2022

Oceń ten wątek:
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi wrote:
    9 dni po owulacji :)

To na pewno była:) może dzieje się cos więcej? Trzymam kciuki! ;) 🤞🤞🤞

Ivi lubi tę wiadomość

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe
    KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
    PAI-heterozygotyczny, C1,C1

1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
    Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
    ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵‍💫

2️⃣06.01 Menopur 300IU
    ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️

I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
    III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb

3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
    5.10 Scratching endo
    8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
    Cb ❌️
    Cała immunologia przebadana...
    Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
    transfer?
  • Ivi Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze coś pozytywnego.
    Najgorsze jest to ze od jakiś 3 tygodni mega bolą mnie piersi nawet po okresie ani po owulacji nie przestały. Zawsze miałam tak ze przed okresem zaczynały i potem po miałam przerwę. W tym cyklu cały czas nieustannie.

lm9Ep1.png
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi wrote:
    Mam nadzieje ze coś pozytywnego.
    Najgorsze jest to ze od jakiś 3 tygodni mega bolą mnie piersi nawet po okresie ani po owulacji nie przestały. Zawsze miałam tak ze przed okresem zaczynały i potem po miałam przerwę. W tym cyklu cały czas nieustannie.

Może faktycznie jest cos na rzeczy:) poczekaj z 3 dni i testuj :)

Ivi lubi tę wiadomość

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    transfer?
  • Kamala8 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysoki progesteron powoduje może spowodować ból piersi.
    Dziewczyny jak to jest z tym trzymaniem nóg w górze? Mój to chyba by mnie wyśmiał jakbym tak robiła ale czytam że tak trzeba.

👩‍💼36
    Badania etap I i II ok.
    Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6
  • marrrtini Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Właśnie rozpoczynam swój 6 cykl. 29yo
    Eutyrox + duphaston
    Ostatnio prolaktyna powyżej normy
    Amh ok 9
    Poprzedni cykl monitorowany, wszystko było ok.
    W tym tygodniu 🧍‍♂️ idzie na badania, czego się obawiamy ale i mamy nadzieję że może znajdziemy możliwy do rozwiązania problem.

Znam już chyba wszystkie internetowe sposoby na wspomaganie 🙈

No i mamy nadzieję że do 6 razy sztuka.

Trzymam kciuki żebyśmy mogły dopisać: rodzę w 22

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 19:52

Krokuss, AgulaM lubią tę wiadomość

przed 30
    starania od 9.21

eutyrox + duphaston/luteina
    cykle owulacyjne

on: morfologia 3%, ruch postępowy 6%
  • Millaa11 Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Mam pytanie, co prawda staramy sie o dziecko od ponad roku i dopiero jak trafiłam na forum zaczęłam interesować sie mocno testami owulacyjnymi, powiedzcie mi o jakiej porze dnia jest najlepiej je wykonać? Wiem, że Wy mi lepiej doradzacie niż Google 😀

• Krokuss Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millaa11 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Mam pytanie, co prawda staramy sie o dziecko od ponad roku i dopiero jak trafiłam na forum zaczęłam interesować sie mocno testami owulacyjnymi, powiedzcie mi o jakiej porze dnia jest najlepiej je wykonać? Wiem, że Wy mi lepiej doradzacie niż Google 😀
    Test owu robiłam mniej więcej o tej samej porze każdego dnia, czyli np. o 13.00 po obiedzie :D ważne żeby nie pić w tym okresie duuużo płynów aby testy były wiarygodne

Millaa11 lubi tę wiadomość

• Millaa11 Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokuss wrote:
    Test owu robiłam mniej więcej o tej samej porze każdego dnia, czyli np. o 13.00 po obiedzie :D ważne żeby nie pić w tym okresie duuużo płynów aby testy były wiarygodne
    Dziekuje za informacje, od jutra testuje, aplikacja wskazuje owulacje na sobotę, zobaczymy czy testy to potwierdza 😀

• Krokuss Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamala8 wrote:
    Wysoki progesteron powoduje może spowodować ból piersi.
    Dziewczyny jak to jest z tym trzymaniem nóg w górze? Mój to chyba by mnie wyśmiał jakbym tak robiła ale czytam że tak trzeba.
    Jeżeli chodzi o trzymanie nóg w górze po przytulankach to ściema :D :D :D wystarczy, że sobie poleżysz i "odpoczniesz" parę minutek ;) :D

• Krokuss Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millaa11 wrote:
    Dziekuje za informacje, od jutra testuje, aplikacja wskazuje owulacje na sobotę, zobaczymy czy testy to potwierdza 😀
    Mam nadzieję, że się sprawdzą i zasiejecie fasolkę :D haha :D :D Ja właśnie czekam na @ ma się pojawić za jakieś +/- 5 dni. Jednak coś jest nie halo. Jakiś czas temu miałam różowe/beżowe plamienia przez 1-2 dni. Boli mnie podbrzusze... zrobiłam z ciekawości wczoraj i dziś dwa testy. Krechy były mega blade, ledwo widoczne... W duchu się oczywiście ucieszyłam, ale wolę się nie nakręcać po ostatnim poronieniu :/
    Jeszcze będzie pięknie :D poczekamy!

• Millaa11 Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokuss wrote:
    Mam nadzieję, że się sprawdzą i zasiejecie fasolkę :D haha :D :D Ja właśnie czekam na @ ma się pojawić za jakieś +/- 5 dni. Jednak coś jest nie halo. Jakiś czas temu miałam różowe/beżowe plamienia przez 1-2 dni. Boli mnie podbrzusze... zrobiłam z ciekawości wczoraj i dziś dwa testy. Krechy były mega blade, ledwo widoczne... W duchu się oczywiście ucieszyłam, ale wolę się nie nakręcać po ostatnim poronieniu :/
    Trzymam mocno kciuki❤️ Dopóki nie ma @ trzeba mieć nadzieje na najlepsze✊🏻

Krokuss lubi tę wiadomość

• Krokuss Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millaa11 wrote:
    Trzymam mocno kciuki❤️ Dopóki nie ma @ trzeba mieć nadzieje na najlepsze✊🏻
    Mam nadzieję, że ta @ wredna się nie pokaże haha :D <3

• Kamala8 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokuss wrote:
    ✊✊

Krokuss lubi tę wiadomość

👩‍💼36
    Badania etap I i II ok.
    Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6
  • Kamala8 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tarczyca mi się "naprawiała". TSH 1,9. Pewnie edo będzie chciała aby ją monitorować i tak będę pewnie co miesiąc badać a potem na wizytę do Endo. trochę mi się nóż w portfelu otwiera bo miałam oszczędzać aby mieć z czego żyć jeśli dziecko będzie.
    W tym miesiącu chyba nie mierze temperatury już bo kupiłam nowy termometr. Raz miałam źle zmierzona i już chyba będą dziwne rzeczy na wykresie.
    W tym cyklu a może i następnym odkładam starania bo mam we wrześniu ważne sprawy w pracy i muszę być "na chodzie" a ciężko będzie mi znaleźć zastępstwo.

👩‍💼36
    Badania etap I i II ok.
    Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6
  • Krokuss Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamala8 wrote:
    Moja tarczyca mi się "naprawiała". TSH 1,9. Pewnie edo będzie chciała aby ją monitorować i tak będę pewnie co miesiąc badać a potem na wizytę do Endo. trochę mi się nóż w portfelu otwiera bo miałam oszczędzać aby mieć z czego żyć jeśli dziecko będzie.
    W tym miesiącu chyba nie mierze temperatury już bo kupiłam nowy termometr. Raz miałam źle zmierzona i już chyba będą dziwne rzeczy na wykresie.
    W tym cyklu a może i następnym odkładam starania bo mam we wrześniu ważne sprawy w pracy i muszę być "na chodzie" a ciężko będzie mi znaleźć zastępstwo.
    Nie "odkładaj" 🤫 po prostu cieszcie się sobą kiedy macie na to ochotę💕 Może kiedy przeniesiesz myśli na inne tory niż starania to nóż-widelec, a może właśnie mile się zaskoczysz! ❤️ Życzę tego naprawdę 🍀 a co będzie dalej nieważne. Zawsze jest jakieś wyjście. Niemniej jednak powodzenia w obowiązkach!

• Krokuss Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2022, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak z innej beczki... Napisałam post w innym temacie, ale nie dostałam odp...
    Jakk wygląda wasza sytuacja z śluzem przed @? 🙊 Jestem 4 dni przed okresem. Jakieś dwa tygodnie temu miałam przez 1-2 dni różowe plamienia, doszedł ból podbrzusza. Od czasu do czasu pobolewają piersi. Od paru dni (jakiś tydzień może więcej) cały czas mam uczucie mokra... Leje się dosłownie ze mnie biały gęsty śluz. Jest bezwonny/neutralny. Robiłam testy ciążowe jakoś 3-4 dni temu. Na dwóch pokazała się delikatna, ledwo co widoczna druga kreska... Nie chcę sobie wkręcać żeby później znowu nie ryczeć😂 ale może któraś z was miała podobne objawy zakończone dobrą wiadomością? 💕 Buziole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 16:57

• Kamala8 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokuss wrote:
    Dziewczyny tak z innej beczki... Napisałam post w innym temacie, ale nie dostałam odp...
    Jakk wygląda wasza sytuacja z śluzem przed @? 🙊 Jestem 4 dni przed okresem. Jakieś dwa tygodnie temu miałam przez 1-2 dni różowe plamienia, doszedł ból podbrzusza. Od czasu do czasu pobolewają piersi. Od paru dni (jakiś tydzień może więcej) cały czas mam uczucie mokra... Leje się dosłownie ze mnie biały gęsty śluz. Jest bezwonny/neutralny. Robiłam testy ciążowe jakoś 3-4 dni temu. Na dwóch pokazała się delikatna, ledwo co widoczna druga kreska... Nie chcę sobie wkręcać żeby później znowu nie ryczeć😂 ale może któraś z was miała podobne objawy zakończone dobrą wiadomością? 💕 Buziole
    To są objawy ciąży. A te kreski to od razu? Powtórz za kilka dni albo zrób badanie z krwi.

👩‍💼36
    Badania etap I i II ok.
    Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokuss wrote:

Skoro robiłaś test parę dni temu i były bladziochy to może warto go powtórzyć? Kreski powinny być już wyraźne.
    Trzymam kciuki 🤞

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    transfer?
  • Ivi Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2022, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM zrobiłam dziś test tak jak radziłaś mi 3 dni temu i mam dwie kreski. Jutro ode na betę i jeszcze raz progesteron bo na razie nie wierze.

AgulaM, Kasik85 lubią tę wiadomość

lm9Ep1.png
  • Ivi Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2022, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokuss ja miałam podobnie jestem 4 dni przed okresem i zrobiłam dziś pod wieczór test i wyszły mi dwie kreski.

lm9Ep1.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ