Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 2022
Odpowiedz

Starania 2022

Oceń ten wątek:
  • Dramat Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem tu nowa. Bardzo proszę o rady . Może jesteście bardziej doświadczone niż ja. 19stego stycznia kochałam się bez zabezpieczenia. 23go prawdopodobnie wystąpiła owulacja(poparta testem owolacyjnym i objawami oraz temperaturą która podosni się u mnie dzień po owulacji) Po owulacji jakieś dwa dni miałam sucho a później aż do tej pory dużo śluzu a to przezroczystego , a to kremowego , różnie. Ale jest go sporo. Zawsze między owulacją a okresem śluz miałam inny i zawsze w malutkich ilościach tóż przed okresem. Szyjka macicy też wygląda jakoś inaczej .... Zawsze na tym etapie była twarda. Teraz jest rozpulchniona i jakaś taka dziwnie większa. Nigdy też po owulacji nie ciągnęło mnie już w podbrzuszu a teraz występują takie bóle. Okres powinnam dostać w niedzielę . Dziś robiłam test ciążowy i był negatyw. Myślicie że to może być ciąża ? Chciałbym udostępnić Wam mój wykres, też za bardzo się na tym nie znam, ale nie wiem jak .?[url=https://ovufriend.com/graph/9fdbaa8e590193fc3e769c53dbaf0333
    O chyba się udało wstawić wykres

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 19:50

• Weronika 9592 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dramat wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem tu nowa. Bardzo proszę o rady . Może jesteście bardziej doświadczone niż ja. 19stego stycznia kochałam się bez zabezpieczenia. 23go prawdopodobnie wystąpiła owulacja(poparta testem owolacyjnym i objawami oraz temperaturą która podosni się u mnie dzień po owulacji) Po owulacji jakieś dwa dni miałam sucho a później aż do tej pory dużo śluzu a to przezroczystego , a to kremowego , różnie. Ale jest go sporo. Zawsze między owulacją a okresem śluz miałam inny i zawsze w malutkich ilościach tóż przed okresem. Szyjka macicy też wygląda jakoś inaczej .... Zawsze na tym etapie była twarda. Teraz jest rozpulchniona i jakaś taka dziwnie większa. Nigdy też po owulacji nie ciągnęło mnie już w podbrzuszu a teraz występują takie bóle. Okres powinnam dostać w niedzielę . Dziś robiłam test ciążowy i był negatyw. Myślicie że to może być ciąża ? Chciałbym udostępnić Wam mój wykres, też za bardzo się na tym nie znam, ale nie wiem jak .?[url=https://ovufriend.com/graph/9fdbaa8e590193fc3e769c53dbaf0333
    Podczas owulacji temperatura lekko się podnosi, a jeśli w tym czasie dojdzie do zapłodnienia, nie powraca do normalnego poziomu, tylko pozostaje wyższa.
    Prawdopodobnie możesz być w ciąży ale test zrobiłaś zdecydowanie za wcześnie zrób test w dniu spodziewanej miesiączki
    Trzymam kciuki😘

A i wykres mi się nie wyświetlił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 22:19

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • TaOna♡ Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2022, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dramat wrote:
    Możesz zrobić sobie betę będziesz spokojniejsza ;)

• Doris 37 Debiutantka

Wysłany: 2 lutego 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe i obecne Mamusie :) Czy mogę dołączyć? :) Staram się o drugie dzieciątko od sierpnia.

AgulaM, Sysiowianka, Weronika 9592 lubią tę wiadomość

• Kosa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris 37 wrote:
    Witam przyszłe i obecne Mamusie :) Czy mogę dołączyć? :) Staram się o drugie dzieciątko od sierpnia.
    Hej Doris :) powodzenia w staraniach, obyś jak najszybciej ujrzała dwie kreski ⏸️ ile lat ma Twoje dziecko?:)

Doris 37 lubi tę wiadomość

👧🏼 córka 2012

starania o wspólne potomstwo od czerwca 2021🌸

29.07.22 ⏸
    01.08.22 Beta HCG 149
    03.08.22 Beta HCG 433 - rośnij zdrowo Kropeczko 🍀
    06.08.22 USG - widać mały pęcherzyk 🥰
    19.08.22 jest ❤️ CRL 5,3 mm
    31.08.22 Kropeczka ma już 1,5 cm 🥰
    28.09.22 prenatalne - niskie ryzyka, Iga 💓
    30.11.22 USG II trymestru (21+0) połówkowe - 344 g zdrowej Igusi 🥰
    04.01.23 - zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭, w USG z Igą wszystko w najlepszym porządku 🤩👌🏻
    12.01.23 (27+1) - kontrolne USG, wszystko super, córcia waży 1000g 😍
    24.01.23 USG III trymestru (28+6) 1156g zdrowej Iguni ❤️(39 centyl)
    01.02.23 USG (30+0) 1310g - brzuszek do kontroli
    22.02.23 kontrolne USG (33+0) Iga waży 1820g... Nadal kontrola wagi i wymiarów
    05.04.23 (39+0) Igusia jest już na świecie! 🎀 48cm, 2920g, 10:33💜

age.png
  • Doris 37 Debiutantka

Wysłany: 2 lutego 2022, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosa wrote:
    Hej Doris :) powodzenia w staraniach, obyś jak najszybciej ujrzała dwie kreski ⏸️ ile lat ma Twoje dziecko?:)

Mój syn właśnie skończył 14 🙉 sporą byłaby różnica ale tak jakoś się złożyło 😉

Kosa, Kamala8 lubią tę wiadomość

• Kosa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka w tym roku skończy 10 lat, także też będzie spora różnica wieku... Jak się w końcu uda oczywiście 😉
    Moja córka bardzo chce rodzeństwo i często dopytuje mnie kiedy w końcu będzie miała młodsze rodzeństwo a co ja jej mam powiedzieć że rodzice robią co mogą 😜😜

AgulaM, Doris 37, TaOna♡, Weronika 9592 lubią tę wiadomość

👧🏼 córka 2012

starania o wspólne potomstwo od czerwca 2021🌸

29.07.22 ⏸
    01.08.22 Beta HCG 149
    03.08.22 Beta HCG 433 - rośnij zdrowo Kropeczko 🍀
    06.08.22 USG - widać mały pęcherzyk 🥰
    19.08.22 jest ❤️ CRL 5,3 mm
    31.08.22 Kropeczka ma już 1,5 cm 🥰
    28.09.22 prenatalne - niskie ryzyka, Iga 💓
    30.11.22 USG II trymestru (21+0) połówkowe - 344 g zdrowej Igusi 🥰
    04.01.23 - zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭, w USG z Igą wszystko w najlepszym porządku 🤩👌🏻
    12.01.23 (27+1) - kontrolne USG, wszystko super, córcia waży 1000g 😍
    24.01.23 USG III trymestru (28+6) 1156g zdrowej Iguni ❤️(39 centyl)
    01.02.23 USG (30+0) 1310g - brzuszek do kontroli
    22.02.23 kontrolne USG (33+0) Iga waży 1820g... Nadal kontrola wagi i wymiarów
    05.04.23 (39+0) Igusia jest już na świecie! 🎀 48cm, 2920g, 10:33💜

age.png
  • Kamala8 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny na wątku.
    Czy wy planujecie wcześniej dni ♥️. Mi według apki zaczynają się dni płodne i siedzę i myślę w jakie dni zaplanować. Gin mi mówiła że częsty seks prowadzi do infekcji lub nawet nadżerki więc staram się jakoś to zaplanować.
    Najgorsze jest że nie mam wcale ochoty. Nawet myślę może tak opuścić ten cykl. Zrobię resztę badań i będę spokojniejsza.
    I postanowiłam zgubić pare kg jeszcze poki jest czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 11:01

TaOna♡ lubi tę wiadomość

👩‍💼36
    Badania etap I i II ok.
    Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6
  • Maart Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, od roku ciągle obserwuje różne wątki ale nie dołączam bo ciągle czekam na zgodę lekarza na rozpoczęcie starań🙈 Mam nadzieje, że wizyta w połowie marca będzie już tą szczęśliwą i będę mogła do was dołączyć🥰

AgulaM, Doris 37, Sysiowianka, Weronika 9592 lubią tę wiadomość

Nikoś (32tc) 21.10.2020r [*]

Ona : 29l.
    Trombofilia wrodzona /mutacja V leiden hetero
    Po operacji wycięcia przytarczycy
    Niewydolność nerek 2/3 st.
    Osteoporoza

On: 30l.
    Morfologia 3%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy mogę dołączyć? Z mężem zaplanowaliśmy zacząć starania w grudniu 2021. Miało być pięknie i łatwo, bo całe życie byliśmy oboje zdrowi. Jednak na początku grudnia, zaraz po podjęciu decyzji o dziecku pojawił się u mnie ból podbrzusza, który towarzyszy mi nieustanie do dziś i plamienie przed okresem. Lekarz zdiagnozował torbiel czekoladową na jajniku i endometriozę. Od tego cyklu mam stosować Duphaston od 16 do 25dc. Za 3 miesiące jeżeli nie uda mi się zajśc w ciąże dostanę skierowanie na hsg i laparoskopię.

TaOna♡ lubi tę wiadomość

• AgulaM Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy wszystkie nowe dziewczyny:)

Doris 37, TaOna♡ lubią tę wiadomość

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe
    KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
    PAI-heterozygotyczny, C1,C1

1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
    Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
    ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵‍💫

2️⃣06.01 Menopur 300IU
    ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️

I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
    III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb

3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
    5.10 Scratching endo
    8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
    Cb ❌️
    Cała immunologia przebadana...
    Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
    transfer?

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny 😉

U mnie teraz wszystko się wali. Kończyła mi się umowa w pracy i miałam dostać umowę już na czas nieokreślony wręcz miałam to obiecane a dostałam umowę na 3miesiące!!! Normalnie załamka. Poszłam więc do prezesa naszej firmy i się zapytałam o co chodzi. On mi powiedział że nic na ten temat nie wie i jak się dowie to da mi znać, w międzyczasie moja kierowniczka poszła się w tej sprawie zapytać do biura a oni tam, że niby mam się nie martwić i że po tej umowie dostanę nową taką jaką powinnam mieć. No to stwierdziłam że ok niech tak będzie. Przed końcem pracy przyszedł do mnie pan prezes i mi mówi, że w firmie mają chwilowy problem (brak klientów) ze względu na podwyżki cen i w tej sytuacji każdy się wstrzymuje z zamówieniami i mówi mi, że za miesiąc może się już wszystko poukłada i dostanę nową umowę ale w razie czego dadzą mi znać miesiąc wcześniej, że nie przedłużają mi umowy żebym nie została na lodzie.. Pfff i tak w razie co będę za przeproszeniem w czarnej dupie. Na dodatek w naszej firmie panowie dostają wypłatę 1go i jeszcze jej nie dostali. Oby tylko nam wypłacili w terminie (ja dostaje wypłaty 10-tego). Firma ewidentnie ma teraz problem z wypłatami dla pracowników, mam nadzieję, że to tylko chwilowe i zaraz się wszystko unormuje. Teraz nie wiem co mam robić. Bardzo czekałam na tą umowę a teraz co? Jak mam starać się o dziecko skoro grozi mi utrata pracy 😟 jak zajde teraz w ciążę to i tak stracę pracę i tak a jeśli mi nie przedłużą tej umowy to będę musiała znaleźć nową pracę i wtedy też nici z ciąży. A jeśli odłoże starania na pózniej to już w ogóle może mi się to nie uda i już nie będę miała szanse na zajście w ciąże😭

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Millaa11 Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    I ja tu dołączę;) ja od września leczę się w klinice nie płodności, po roku starań okazało się, że mam dosyć sporego polipa endometrialnego, który w październiku został usunięty, miał być powodem niepłodności a tu lipa, nadal nic. Hormony ok, u męża wyniki tez super, także umówiłam się na jutro na sprawdzenie drożności jajowodów i mega się boje, podobno jest to nieprzyjemnie badanie. Mam nadzieje,ze jest wszystko ok ale jednocześnie boje się, ze jak okaże się ze są drożne to co w takim przypadku nie gra, że od ponad roku się nie udaje ☹️

• Sysiowianka Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris 37 wrote:

Witaj 🙂🙂

Równiez staram się o drugie dzieciątko. Owocnych starań i jak najszybciej II kresek na teście 🙂

TaOna♡ lubi tę wiadomość

Sysiowianka
  • Kamala8 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Witam nowe dziewczyny 😉

U mnie teraz wszystko się wali. Kończyła mi się umowa w pracy i miałam dostać umowę już na czas nieokreślony wręcz miałam to obiecane a dostałam umowę na 3miesiące!!! Normalnie załamka. Poszłam więc do prezesa naszej firmy i się zapytałam o co chodzi. On mi powiedział że nic na ten temat nie wie i jak się dowie to da mi znać, w międzyczasie moja kierowniczka poszła się w tej sprawie zapytać do biura a oni tam, że niby mam się nie martwić i że po tej umowie dostanę nową taką jaką powinnam mieć. No to stwierdziłam że ok niech tak będzie. Przed końcem pracy przyszedł do mnie pan prezes i mi mówi, że w firmie mają chwilowy problem (brak klientów) ze względu na podwyżki cen i w tej sytuacji każdy się wstrzymuje z zamówieniami i mówi mi, że za miesiąc może się już wszystko poukłada i dostanę nową umowę ale w razie czego dadzą mi znać miesiąc wcześniej, że nie przedłużają mi umowy żebym nie została na lodzie.. Pfff i tak w razie co będę za przeproszeniem w czarnej dupie. Na dodatek w naszej firmie panowie dostają wypłatę 1go i jeszcze jej nie dostali. Oby tylko nam wypłacili w terminie (ja dostaje wypłaty 10-tego). Firma ewidentnie ma teraz problem z wypłatami dla pracowników, mam nadzieję, że to tylko chwilowe i zaraz się wszystko unormuje. Teraz nie wiem co mam robić. Bardzo czekałam na tą umowę a teraz co? Jak mam starać się o dziecko skoro grozi mi utrata pracy 😟 jak zajde teraz w ciążę to i tak stracę pracę i tak a jeśli mi nie przedłużą tej umowy to będę musiała znaleźć nową pracę i wtedy też nici z ciąży. A jeśli odłoże starania na pózniej to już w ogóle może mi się to nie uda i już nie będę miała szanse na zajście w ciąże😭
    Ja odkładałam starania w dużej części ze względu na pracę. Odkładałam do ostniego momentu. Mam własną firmę. Przez covid musiałam się zawiesić. Powoli wracam ale jest ciężko. Teoretycznie też powinnam się wstrzymać bo jeśli się uda to z czego będę życ - oczywiście będę pracować ile się da ale z racji pracy do końca nie będę mogła. Zatrudnie kogoś mi się nie kalkuluje .Jak pójdę na zwolnienie w tej chwili cały ch..j wezmę. Nie jestem mężatką. Oczywiście utrzymanie dziecka będzie po równo z partnerem ale na siebie i swoje wydatki muszę sama zarobić. Ale jakoś to będzie. Dużo ludzi na ciężki czas w pracy.
    Ja się śmieję czasem , choć to taki gorzki humor że w tej chwili to tym kraju to tylko dzieci rodzić.
    Nic nie poradzimy że ciężka sytuacja jest obecnie.

👩‍💼36
    Badania etap I i II ok.
    Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6

Wysłany: 3 lutego 2022, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamala8 wrote:
    Ja odkładałam starania w dużej części ze względu na pracę. Odkładałam do ostniego momentu. Mam własną firmę. Przez covid musiałam się zawiesić. Powoli wracam ale jest ciężko. Teoretycznie też powinnam się wstrzymać bo jeśli się uda to z czego będę życ - oczywiście będę pracować ile się da ale z racji pracy do końca nie będę mogła. Zatrudnie kogoś mi się nie kalkuluje .Jak pójdę na zwolnienie w tej chwili cały ch..j wezmę. Nie jestem mężatką. Oczywiście utrzymanie dziecka będzie po równo z partnerem ale na siebie i swoje wydatki muszę sama zarobić. Ale jakoś to będzie. Dużo ludzi na ciężki czas w pracy.
    Ja się śmieję czasem , choć to taki gorzki humor że w tej chwili to tym kraju to tylko dzieci rodzić.
    Nic nie poradzimy że ciężka sytuacja jest obecnie.
    No tak. Masz rację, nic nie poradzimy. I tak źle i tak nie dobrze..eh.. ale damy radę 😘 życzę nam wszystkim, aby spełniły się nasze wszystkie marzenia. BĘDZIE DOBRZE!! DAMY RADĘ!!!😀

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • TaOna♡ Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy wam testy owulacyjne rowniez zawsze wychodzą z 2kreskami jedna jasna druga ciemna
    N
    (Negatywny)

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamala8 wrote:
    Witam nowe dziewczyny na wątku.
    Czy wy planujecie wcześniej dni ♥️. Mi według apki zaczynają się dni płodne i siedzę i myślę w jakie dni zaplanować. Gin mi mówiła że częsty seks prowadzi do infekcji lub nawet nadżerki więc staram się jakoś to zaplanować.
    Najgorsze jest że nie mam wcale ochoty. Nawet myślę może tak opuścić ten cykl. Zrobię resztę badań i będę spokojniejsza.
    I postanowiłam zgubić pare kg jeszcze poki jest czas.
    Nic na siłę. Nie masz ochoty to nie. I błagam nie planuj zbliżeń pod kątem ciąży tylko bo zwariujesz. To ma być przede wszystkim przyjemność. Ja swojemu powiedziałam że dobrze by było jakby w następny weekend był w domu. Ale jak go nie będzie trudno. A jak będzie i nie będzie ochoty na figlaszki to też głowy nie urwe . Jak nie teraz to później.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Kamala8 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj powiedział że on też woli jak to planuję bo on już nie wie kiedy może a kiedy nie. Jak postawiliśmy na spontan to był seks 2 razy w miesiącu i nie w okolicy dni płodnych.Jakiś spokój mi to daje jak mam coś zaplanowane.
    Zrobiłam resztę badań (badania 1 i 2 etap zalecane tutaj). Za kilka dni endo. I nie wiem czy już teraz się zapisywać do kliniki niepłodności tak aby przegląd zrobić? Bo planowałam wiosna zrobić badanie drożności ale może już teraz zrobić sobie taki przegląd bo niby byłam latem na badaniu wyjdzie i mówiłam że chcemy się starać ale to taka zwykła ginekolog. Nie wiem czy mogę ufać jej kompetencją. I czy może nie czekać z badaniem drożności?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 10:47

👩‍💼36
    Badania etap I i II ok.
    Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamala8 wrote:
    Moj powiedział że on też woli jak to planuję bo on już nie wie kiedy może a kiedy nie. Jak postawiliśmy na spontan to był seks 2 razy w miesiącu i nie w okolicy dni płodnych.Jakiś spokój mi to daje jak mam coś zaplanowane.
    Zrobiłam resztę badań (badania 1 i 2 etap zalecane tutaj). Za kilka dni endo. I nie wiem czy już teraz się zapisywać do kliniki niepłodności tak aby przegląd zrobić? Bo planowałam wiosna zrobić badanie drożności ale może już teraz zrobić sobie taki przegląd bo niby byłam latem na badaniu wyjdzie i mówiłam że chcemy się starać ale to taka zwykła ginekolog. Nie wiem czy mogę ufać jej kompetencją. I czy może nie czekać z badaniem drożności?
    ja bym na twoim miejscu poczekała. Zrób badania, poczekaj na wyniki. jak masz wątrpliwości co do ginelkologa idź do innego. do klilniki niepłodności jak wdepiniesz to będziesz co chwilę biegać. poza tym kochana. my teoretycznie od czerwca nie stosujemy zabezpieczęń i nic. leki dostałam w grudniu w zasadzie dopiero jeden pełny cykl na lekach miałam. ale tyle miesięcy i nic. zobaczysz uda się i mi i tobie :D

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ