Starania 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
AgrafkaCh wrote:Kolejny cykl, dostałam właśnie dziś okres. 2 lata statan, wszytko juz próbowałam, ja już nie mam siły, mam dodc
U mnie depresją, codzienne sprawdzanie, monitoring owulacji, co chwilę sprawdzanie neta przy każdym objawie. Aż powiedziałam DOŚĆ.
Ten cykl totalnie nie myślałam, zajęłam sobie głowę, nic nie sprawdzałam, skupiłam się na sobie. Nie było łatwo, nie czułam owulacji, myślalam ze jej nie mam, wczoraj 3 testy z wrażenia...
Nie jest łatwo, wiemy to. Może odpuśc póki co a samo przyjdzie. Wysyłam Ci dużo pozytywnej energii ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 09:38
-
AgrafkaCh wrote:Kolejny cykl, dostałam właśnie dziś okres. 2 lata statan, wszytko juz próbowałam, ja już nie mam siły, mam dodc👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Chesterka1124 wrote:Nie wytrzymałam, zrobiłam dzisiaj.
Niespodzianka
https://www.fotosik.pl/zdjecie/39e95d7f5f5747dfChesterka1124 lubi tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Hej czytam was od jakiegoś czasu, ale jakoś nie miałam odwagi by napisac. Wszystkich pozytywów mocno gratuluję i życzę duzo zdrowia
Lada moment (w kwietniu) skończę 30lat. We wrześniu odstawiłam tabletki anty i zaczęliśmy się starać o dzidziusia. Wiem że po tabletach ciężko zajść i jestem cierpliwa ale łza w oku się kręci jak większość znajomych chodzi z brzuszkiem.
Wiem, że jedne starają się latami, chodzą do lekarzy itp, ja jeszcze "stawiam" na naturalność (do końca roku) potem będę myśleć czy coś robić farmaceutycznie czy nie.
Póki co dziś mam 27dzien cyklu, 12dzień po owulacji, miałam testować oficjalnie 05marca ale nie wytrzymałam i zrobiłam test.... oczywiście BIAŁO.
-.- patrząc na swój wykres nie mam już nadziei i czekam na @...
zastanawiałam sie jeszcze nad badaniem krwi by się na pewno upewnić ale chyba zbytnio nie ma po co skoro istna biel na teście.
Czy możliwe że to za wcześnie zrobiony test? czy jednak cykl stracony...?Nadzieja umiera ostatnia... -
Tulipan wrote:Hej czytam was od jakiegoś czasu, ale jakoś nie miałam odwagi by napisac. Wszystkich pozytywów mocno gratuluję i życzę duzo zdrowia
Lada moment (w kwietniu) skończę 30lat. We wrześniu odstawiłam tabletki anty i zaczęliśmy się starać o dzidziusia. Wiem że po tabletach ciężko zajść i jestem cierpliwa ale łza w oku się kręci jak większość znajomych chodzi z brzuszkiem.
Wiem, że jedne starają się latami, chodzą do lekarzy itp, ja jeszcze "stawiam" na naturalność (do końca roku) potem będę myśleć czy coś robić farmaceutycznie czy nie.
Póki co dziś mam 27dzien cyklu, 12dzień po owulacji, miałam testować oficjalnie 05marca ale nie wytrzymałam i zrobiłam test.... oczywiście BIAŁO.
-.- patrząc na swój wykres nie mam już nadziei i czekam na @...
zastanawiałam sie jeszcze nad badaniem krwi by się na pewno upewnić ale chyba zbytnio nie ma po co skoro istna biel na teście.
Czy możliwe że to za wcześnie zrobiony test? czy jednak cykl stracony...?
Nadzieja jest zawsze póki nie ma okresu ale w moi. W wypadku pomogło totalne olanie 🙄 -
Hej dziewczyny, mam do Was trochę dziwne pytanie
Byłam wczoraj u ginekologa, Pani doktor zobaczyła piękny i dorodny pęcherzyk i dużo śluzu płodnego podczas badania USG. Pytała kiedy mieliśmy ostatni stosunek i kazała jeszcze wczoraj to powtórzyć. Tylko, że ok 14 poczułam dość intensywny ból po lewej stronie, czyli było to pewnie już pęknięcie pęcherzyka, a że w pracy byłam do 19 to mogliśmy dopiero około 21. Czy jest szansa, że mogło się udać po takim odstępie godzinowym? Bo słyszałam, że komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia tylko ok 6 godzin, a poprzedni stosunek był ponad 48 godzin wcześniej. Trochę się zmartwiłam, że mimo takiej wzorowej owulacji mogliśmy to po prostu zaprzepaścić -
maaarczak.09 wrote:Hej dziewczyny, mam do Was trochę dziwne pytanie
Byłam wczoraj u ginekologa, Pani doktor zobaczyła piękny i dorodny pęcherzyk i dużo śluzu płodnego podczas badania USG. Pytała kiedy mieliśmy ostatni stosunek i kazała jeszcze wczoraj to powtórzyć. Tylko, że ok 14 poczułam dość intensywny ból po lewej stronie, czyli było to pewnie już pęknięcie pęcherzyka, a że w pracy byłam do 19 to mogliśmy dopiero około 21. Czy jest szansa, że mogło się udać po takim odstępie godzinowym? Bo słyszałam, że komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia tylko ok 6 godzin, a poprzedni stosunek był ponad 48 godzin wcześniej. Trochę się zmartwiłam, że mimo takiej wzorowej owulacji mogliśmy to po prostu zaprzepaścić
Trzymam kciuki 🤞 ❤️ -
Olax94 wrote:Hej mam 27 lat mój partner 38 i staramy się już 9 miesięcy co miesiąc gdy przychodzi okres mam strasznego doła. 😔😔
My to mamy ciężko 😢
Jak Twoje cykle? Masz regularne? Robiłaś jakieś badania? Twój partner się badał? -
hej przyszalałam i smieje sie sama z własnej glupoty
2marca->12po zrobiłam test biel i nic wiecej..
Dziś mój kochany bratanek (5latek) dopadł się do mojej szafki w łazience, wyjął test (ostatni jaki miałam i miałam go użyć jutro) zaczął nim się bawić to go wyrzuciłam, i nie wiem co mi odwaliło ale pojechałam od razu na bete.... po co ? nie wiem... coś mnie podkusiło...wyniki mają być wieczorem, chociaż doskonale wiem jaki bedzie ten wynik. Powiem wam ze moja moja głowa i normane myślenie totalnie odlecialo..Chesterka1124 lubi tę wiadomość
Nadzieja umiera ostatnia... -
Tulipan wrote:hej przyszalałam i smieje sie sama z własnej glupoty
2marca->12po zrobiłam test biel i nic wiecej..
Dziś mój kochany bratanek (5latek) dopadł się do mojej szafki w łazience, wyjął test (ostatni jaki miałam i miałam go użyć jutro) zaczął nim się bawić to go wyrzuciłam, i nie wiem co mi odwaliło ale pojechałam od razu na bete.... po co ? nie wiem... coś mnie podkusiło...wyniki mają być wieczorem, chociaż doskonale wiem jaki bedzie ten wynik. Powiem wam ze moja moja głowa i normane myślenie totalnie odlecialo.. -
Heeej, miałam owulacje 14dc, idealną potwierdzona badaniem usg. Od niedzieli czyli 17dc troszkę co jakiś czas pobolewał mnie brzuch, wczoraj troszkę bardziej i dzis jest to taki ból zapowiadający miesiączkę, do tego takie kremowe/różowe plamienie na papierze (20.dc), czy któraś z was tak miała i co to może być? Proszę o odpowiedź 🙏🙏🙏
-
maaarczak.09 wrote:Heeej, miałam owulacje 14dc, idealną potwierdzona badaniem usg. Od niedzieli czyli 17dc troszkę co jakiś czas pobolewał mnie brzuch, wczoraj troszkę bardziej i dzis jest to taki ból zapowiadający miesiączkę, do tego takie kremowe/różowe plamienie na papierze (20.dc), czy któraś z was tak miała i co to może być? Proszę o odpowiedź 🙏🙏🙏
Na Twoim miejscu bym poczekała, zajęła sobie głowę czym innym. A 15 dnia po owu zrób sobie test 😊 kup sobie taki czuły, z porannego moczu.
Życzę powodzenia 😘 -
Jak tam u Was dziewczyny?
U mnie słabo, byłam dzisiaj na usg ale ciąża młodo wygląda, na około 5 tyg, a z ostatniej miesiączki powinno być już prawie 7 tyg...
Następna wizyta za 10 dni.
Ogolnie staram się być pozytywnie nastawiona. Może miałam późno owu... -
Hej pozwolicie ze dołączę i zadam pytanie. Mój problem to hiperinsulinemia, od pół roku jestem na metforminie, za nami jeden stymulowany cykl w styczniu aromek, ovitrelle i duphaston. Niestety bezowocnie a w kolejnym cyklu na monitorowaniu wyszła torbiel na prawym jajniku. Lekarz stwierdził że to czynnosciowa, przerywamy stymulacje i czekamy, kolejny cykl zaczął się 12 lutego w 3 dc byłam żeby sprawdzić torbiel. Niestety nadal była więc kolejny cykl czekamy..
I to zaczyna się moja historia @ powinna przyjść 4 dni temu i jej nie ma, zdarza mi się to pierwszy raz. Często sikam, jestem ospała, mam bolące sutki, na okres zawsze bolały całe piersi, wczoraj badałam temp w pochwie było 37.4, test piatek rano negatywny... ale może jednak to ciąża, aż boję się nakręcac i rozczarować 😔😔 czytałam że brak miesiączki może być spowodowany torbiela, ale skoro była już wcześniej i @ przychodzila normalnie to teraz zatrzymała by okres? Czy może to jednak fasola? Jutro idę na betę ale rozumiecie moja niecierpliwością, może ktoś miał podobnie ??Starania od 2019
Ona: lat 28
📌 hiperinsulinemia
📌hiperprolaktynemia
📌Hiperandrogenizm
📌mthfr hetero
📌V Leiden hetero
Tsh 0.655
FT4 12.72
Fsh 3.1
LH 7.01
Anty TPO 0.25
Anty TG 0.69
Estradiol 248
Testosteron 0.61 mg/ml
DHEA SO4 14.08
SHBG 149
Androstention 2.26
☑️AMH 3.38
☑️drożność sono hsg
☑️Homocysteina
💊diostinex
💊3x500mg glucophage
💊Metylowany kwas foliowy i B12
💊Acard 75mg
On lat 29
📌Morfologia 2%
☑️ Koncentracja 33,45 mln
☑️ Liczba całkowita 180,63M
☑️Ruchliwość 71.26% -
Chesterka1124 wrote:Jak tam u Was dziewczyny?
U mnie słabo, byłam dzisiaj na usg ale ciąża młodo wygląda, na około 5 tyg, a z ostatniej miesiączki powinno być już prawie 7 tyg...
Następna wizyta za 10 dni.
Ogolnie staram się być pozytywnie nastawiona. Może miałam późno owu...
Trzymam kciuki, żeby wszystko skończylo się pozytywnie ❤❤❤❤
Na następnej wizycie serduszko będzie bilo jak dzwon 💚💚💚💚👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Dzień dobry czy mogę do was dołączyć?
Przez 7 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam je w marcu 2021 r. Staramy się z mężem od roku w międzyczasie okazało się że mam niedoczynność tarczycy, obecnie jestem na Euthyrox 100 i 75.
Moje cykle były z reguły regularne co 28 dni , ostatnio działy się dziwne rzeczy ponieważ spóźniał mi się okres prawie 6 dni myślałam że w końcu się udało, ale niestety przyszła miesiączka.
W tym cyklu robiłam testy owulacyjne i owulację miałam 16dc, 2 dni przed okresem miałam brązowe plamienia, a następnie miesiączkę 13 dpo.
Zaczynam się martwić tym wszystkim.
🔸 Niedoczynność tarczycy (Euthyrox 100 i 75)
🔸14 cykl starań o pierwszego maluszka 👶 -
Dziewczyny chciałam się pochwalić, że ten ostatni ból 4 dni po owulacji to było zagnieżdżanie. Dziś 3 testy pozytywne (zrobione nieufnie, bo brzuch boli jakby zaraz @ miała przyjść), udało się!!! Tak czułam. Trzymam za Was kciuki ❤️
AgulaM, Chesterka1124, Tulipan, drSylwia lubią tę wiadomość
-
lisia.kita wrote:Dzień dobry czy mogę do was dołączyć?
Przez 7 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam je w marcu 2021 r. Staramy się z mężem od roku w międzyczasie okazało się że mam niedoczynność tarczycy, obecnie jestem na Euthyrox 100 i 75.
Moje cykle były z reguły regularne co 28 dni , ostatnio działy się dziwne rzeczy ponieważ spóźniał mi się okres prawie 6 dni myślałam że w końcu się udało, ale niestety przyszła miesiączka.
W tym cyklu robiłam testy owulacyjne i owulację miałam 16dc, 2 dni przed okresem miałam brązowe plamienia, a następnie miesiączkę 13 dpo.
Zaczynam się martwić tym wszystkim.
Hej, też staram się o dzidzie po tabletach anty i póki co kolejny cykl był negatywny.
Trzymam kciuki za ciebie i obys szybko zobaczyła II !!Nadzieja umiera ostatnia...