Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
Marita80 wrote:Hej Dziewczyny. Dzisiaj odebraliśmy wyniki z badania nasienia:
Koncentracja plemnikow 140,10 norma>15mln/ml
Koncentracja komórek okrągłych 5,52 norma <1mln/ml
Ruch postępowy 42,11 norma >32%
Ruch szybki postępowy 24,06 norma >25%
Plemniki ruchome 51,88 norma >40%
Żywotność 74 norma >40%
Plemniki o prawidłowej budowie 2 norma >4%
Co sądzicie?
generalnie jak macie 140 w ml to myślę że macie ich b.duzo więc tak czy siak 2% z takiej ilości jest ok.
ruch też dobry
Trochę dużo komórek okrągłych...Może jakaś infekcja? -
Betti37 wrote:Ile w całości?
generalnie jak macie 140 w ml to myślę że macie ich b.duzo więc tak czy siak 2% z takiej ilości jest ok.
ruch też dobry
Trochę dużo komórek okrągłych...Może jakaś infekcja?
W całości 224mln. Komórek okragłych właśnie dużo..Ja:
40 lat
AMH 0,66
LH 8,4
FSH 7,02
On:
40 lat
koncentracja 140 mln
morfologia 2% -
Hej dawno mnie tu nie było ale udało mi się ogarnąć badania i nie jest za różowo mam lekka załamke . Dostałam wyniki ale nawet lekarz nie raczył mi wyjaśnić wyników iż ma to zrobić mój prywatny ginekolog . Angielska służba zdrowia . Ja to czarno widzę 🙈🥺
Kalya lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Freja000 wrote:a dziękuję dobrze.
Nie zaglądałam długo a Twoje Maleństwo ma już ponad 2 tyg🙂
Zdrówka zdrówka zdrówka dla Was!
Moje Maleństwo za chwilkę kończy rok. 💗
Nie wiem kiedy to zlecialo🙂W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
nick nieaktualnyBetti37 wrote:Ile w całości?
ruch też dobry
Trochę dużo komórek okrągłych...Może jakaś infekcja?
Kciuki za wszystkie dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 23:15
-
Cześć Dziewczyny😊
Przebrnęłam przez cały wątek, chociaż nie było to łatwe. Przeżyłam razem z Wami straty i radości.
Moniko- podziwiam Twoją postawę i wytrwałość👍.
Freja- skarbnico wiedzy 💪👍💪
Chciałam i ja tu przycupnąć ze swoimi staraniami, ale Wasze wpisy straciły na intensywności 😢
Już żadna z Was się nie stara?
Rozumiem, że szczęśliwe mamusie mają teraz inne problemy i udzielają się na innych forach, ale gdybyście znalazły czas, to napiszcie proszę, jak przebiegł poród i czy dzieciaczki, zgodnie z badaniami, urodziły się zdrowe?
Krótko o mnie- lat 42, Syn 15 lat z mężem ( w trakcie rozwodu) i starania od czerwca z nowym, młodszym partnerem o cud❤️, póki co bez pomocy medycznej.
Pozdrawiam Was🤗Akinom 59, Annamaria, Misia78, sylvuś, Umka, Kaja13 lubią tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualnyHekate42 wrote:Cześć Dziewczyny😊
Przebrnęłam przez cały wątek, chociaż nie było to łatwe. Przeżyłam razem z Wami straty i radości.
Moniko- podziwiam Twoją postawę i wytrwałość👍.
Freja- skarbnico wiedzy 💪👍💪
Chciałam i ja tu przycupnąć ze swoimi staraniami, ale Wasze wpisy straciły na intensywności 😢
Już żadna z Was się nie stara?
Rozumiem, że szczęśliwe mamusie mają teraz inne problemy i udzielają się na innych forach, ale gdybyście znalazły czas, to napiszcie proszę, jak przebiegł poród i czy dzieciaczki, zgodnie z badaniami, urodziły się zdrowe?
Krótko o mnie- lat 42, Syn 15 lat z mężem ( w trakcie rozwodu) i starania od czerwca z nowym, młodszym partnerem o cud❤️, póki co bez pomocy medycznej.
Pozdrawiam Was🤗
Za cb mocno trzymam kciuki bo rozwod to czas trudny! I jeszcze starania ale masz ukochaną osobę wiec wszystko sie yda ✊✊✊✊✊ -
Moniczko- przytulam🤗
I dziękuję, że się odezwałaś.
Może warto te Twoje cb skonsultować z ginem raz jeszcze ? Kochacie się i to jest najważniejsze. Sześcioro dzieciaczków macie, wiec macie kogo kochać 😘„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Oj faktycznie wątek jakby podupadł dziewczyny- ja cały czas myśle o Was i trzymam kciuki!!
Ja już mam synka od 5 tygodni. Przeszliśmy ciężkie chwile bo oboje byliśmy chorzy, w sumie w szpitalu byłam 19 dni..
Ale już powoli powoli dochodzę do siebie, Franek mi nie daje rozkminiac, bo jest dość absorbujący 😀
Mamy teraz etap kolkowy, czekamy na lepsze czasy;)
Freja i baby tez już maja swoich chłopaków, czekamy chyba tylko na Betti z naszej starej gwardii.Niebieska Gwiazda, Akinom 59, sylvuś, Foto80, Umka lubią tę wiadomość
-
Misia- niech się Franuś zdrowo chowa✊
Rozumiem, że mimo tego, że rocznik mamy ten sam ( czyli najlepszy 😉) Synuś urodził się zdrów, jak rydz, a i Ty przeszłaś poród bez problemu?Akinom 59, Misia78 lubią tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
nick nieaktualnyMisia78 wrote:Oj faktycznie wątek jakby podupadł dziewczyny- ja cały czas myśle o Was i trzymam kciuki!!
Ja już mam synka od 5 tygodni. Przeszliśmy ciężkie chwile bo oboje byliśmy chorzy, w sumie w szpitalu byłam 19 dni..
Ale już powoli powoli dochodzę do siebie, Franek mi nie daje rozkminiac, bo jest dość absorbujący 😀
Mamy teraz etap kolkowy, czekamy na lepsze czasy;)
Freja i baby tez już maja swoich chłopaków, czekamy chyba tylko na Betti z naszej starej gwardii.Misia78 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dzis poszlam do gina bo okres sie spóźnia i testy ciążowe wychodzą choc nie takie jak oczekiwałam i co ?
Lekarz mi mówi ze jestem tusz po owu z lewego jajnika bo tam widzi ciałko żółte. Ale jak to?? Ja od 2 tygodni mam śluz kremowy od tygodnia testy ciążowe a on mi z taką gadką że ciąży nie widzi??
No chyba ze jestem chora i stąd te testy dodatnie -
Owulka Ci się przesunęła, albo miałaś podwójną, co zdarza się rzadko, ale jednak...
Nie umiem tego wytłumaczyć.
U mnie 23dc, i dziś różowe plamienie odkryłam podczas badania szyjki...i się zastanawiam, czy implantacja, czy coś sobie tam naruszyłam..?„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Akinom 59 może jeszcze będzie dobrze 🙏🏻 Trzymam kciuki... U mnie podobna sytuacja-testy od tygodnia pozytywne ale słabe-z córką dawno na tym etapie miałam czarne kreski😒
-
nick nieaktualnyLady_Dior wrote:Akinom 59 może jeszcze będzie dobrze 🙏🏻 Trzymam kciuki... U mnie podobna sytuacja-testy od tygodnia pozytywne ale słabe-z córką dawno na tym etapie miałam czarne kreski😒
-
Tak jesteśmy razem 🙂 Też chciałam zrobić betę ale lekarz nie dał skierowania (mieszkam za granicą) ale zrobił usg na którym oczywiście nic nie było widać. Pokazywał na jakieś plamy, które mogą być ogniskiem implantacji ale za wcześnie jest jeszcze a z córką na identycznym etapie miałam pęcherzyk 3mm. Nie mamy wyjścia jak czekać 😐 Ja mam teraz 35dc,19dpo i 5t0d
Oby beta Cię trochę uspokoiła 😌 -
nick nieaktualnyLady_Dior wrote:Tak jesteśmy razem 🙂 Też chciałam zrobić betę ale lekarz nie dał skierowania (mieszkam za granicą) ale zrobił usg na którym oczywiście nic nie było widać. Pokazywał na jakieś plamy, które mogą być ogniskiem implantacji ale za wcześnie jest jeszcze a z córką na identycznym etapie miałam pęcherzyk 3mm. Nie mamy wyjścia jak czekać 😐 Ja mam teraz 35dc,19dpo i 5t0d
Oby beta Cię trochę uspokoiła 😌
Progesteron 7.30
To napewno biochem
Ja dzis 35dp okresie
25 dpo -
Akinom 59 wrote:Beta 83.48
Progesteron 7.30
To napewno biochem
Ja dzis 35dp okresie
25 dpo
Moniczko 🤗
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️