Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marita80 wrote:
    Hej Dziewczyny. Dzisiaj odebraliśmy wyniki z badania nasienia:
    Koncentracja plemnikow 140,10 norma>15mln/ml
    Koncentracja komórek okrągłych 5,52 norma <1mln/ml
    Ruch postępowy 42,11 norma >32%
    Ruch szybki postępowy 24,06 norma >25%
    Plemniki ruchome 51,88 norma >40%
    Żywotność 74 norma >40%
    Plemniki o prawidłowej budowie 2 norma >4%

Co sądzicie?
    Ile w całości?
    generalnie jak macie 140 w ml to myślę że macie ich b.duzo więc tak czy siak 2% z takiej ilości jest ok.
    ruch też dobry

Trochę dużo komórek okrągłych...Może jakaś infekcja?

• Marita80 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    Ile w całości?
    generalnie jak macie 140 w ml to myślę że macie ich b.duzo więc tak czy siak 2% z takiej ilości jest ok.
    ruch też dobry

W całości 224mln. Komórek okragłych właśnie dużo..

Ja:
    40 lat
    AMH 0,66
    LH 8,4
    FSH 7,02
    On:
    40 lat
    koncentracja 140 mln
    morfologia 2%
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno mnie tu nie było ale udało mi się ogarnąć badania i nie jest za różowo mam lekka załamke . Dostałam wyniki ale nawet lekarz nie raczył mi wyjaśnić wyników iż ma to zrobić mój prywatny ginekolog . Angielska służba zdrowia ae8be9854f63.jpg. Ja to czarno widzę 🙈🥺

Kalya lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    a dziękuję :) dobrze.
    Freja GRATULUJĘ! <3
    Nie zaglądałam długo a Twoje Maleństwo ma już ponad 2 tyg🙂
    Zdrówka zdrówka zdrówka dla Was!

Moje Maleństwo za chwilkę kończy rok. 💗
    Nie wiem kiedy to zlecialo🙂

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Allende Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co tu tak ucichło? Co u Was słychać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    Ile w całości?
    ruch też dobry

Betti, dajesz nadzieję:) widzę,że masz córkę z 3 iui. No i teraz u Ciebie synek. Gratuluję:) Ja mam córkę z pierwszej udanej inseminacji a teraz w drodze po drugie jestem po pierwszej nieudanej.
    Kciuki za wszystkie dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 23:15

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny😊
    Przebrnęłam przez cały wątek, chociaż nie było to łatwe. Przeżyłam razem z Wami straty i radości.
    Moniko- podziwiam Twoją postawę i wytrwałość👍.
    Freja- skarbnico wiedzy 💪👍💪
    Chciałam i ja tu przycupnąć ze swoimi staraniami, ale Wasze wpisy straciły na intensywności 😢
    Już żadna z Was się nie stara?
    Rozumiem, że szczęśliwe mamusie mają teraz inne problemy i udzielają się na innych forach, ale gdybyście znalazły czas, to napiszcie proszę, jak przebiegł poród i czy dzieciaczki, zgodnie z badaniami, urodziły się zdrowe?
    Krótko o mnie- lat 42, Syn 15 lat z mężem ( w trakcie rozwodu) i starania od czerwca z nowym, młodszym partnerem o cud❤️, póki co bez pomocy medycznej.
    Pozdrawiam Was🤗

Akinom 59, Annamaria, Misia78, sylvuś, Umka, Kaja13 lubią tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Cześć Dziewczyny😊
    Przebrnęłam przez cały wątek, chociaż nie było to łatwe. Przeżyłam razem z Wami straty i radości.
    Moniko- podziwiam Twoją postawę i wytrwałość👍.
    Freja- skarbnico wiedzy 💪👍💪
    Chciałam i ja tu przycupnąć ze swoimi staraniami, ale Wasze wpisy straciły na intensywności 😢
    Już żadna z Was się nie stara?
    Rozumiem, że szczęśliwe mamusie mają teraz inne problemy i udzielają się na innych forach, ale gdybyście znalazły czas, to napiszcie proszę, jak przebiegł poród i czy dzieciaczki, zgodnie z badaniami, urodziły się zdrowe?
    Krótko o mnie- lat 42, Syn 15 lat z mężem ( w trakcie rozwodu) i starania od czerwca z nowym, młodszym partnerem o cud❤️, póki co bez pomocy medycznej.
    Pozdrawiam Was🤗
    Witaj Hekate ❤😘 no ucichlo tu ale wypaliłysmy sie chyba , ja w tym cyklu ( 3 miesiące po poronieniu) znowu mam ciążę biochemiczną 😡 jyz mam naprawdę dość. Bi zaciążam czesto ale co z tego! Poddaje sie całkowicie!
    Za cb mocno trzymam kciuki bo rozwod to czas trudny! I jeszcze starania ale masz ukochaną osobę wiec wszystko sie yda ✊✊✊✊✊

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko- przytulam🤗
    I dziękuję, że się odezwałaś.
    Może warto te Twoje cb skonsultować z ginem raz jeszcze ? Kochacie się i to jest najważniejsze. Sześcioro dzieciaczków macie, wiec macie kogo kochać 😘

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom bardzo mi przykro.

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj faktycznie wątek jakby podupadł:( dziewczyny- ja cały czas myśle o Was i trzymam kciuki!!
    Ja już mam synka od 5 tygodni. Przeszliśmy ciężkie chwile bo oboje byliśmy chorzy, w sumie w szpitalu byłam 19 dni..
    Ale już powoli powoli dochodzę do siebie, Franek mi nie daje rozkminiac, bo jest dość absorbujący 😀
    Mamy teraz etap kolkowy, czekamy na lepsze czasy;)
    Freja i baby tez już maja swoich chłopaków, czekamy chyba tylko na Betti z naszej starej gwardii.

Niebieska Gwiazda, Akinom 59, sylvuś, Foto80, Umka lubią tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia- niech się Franuś zdrowo chowa✊
    Rozumiem, że mimo tego, że rocznik mamy ten sam ( czyli najlepszy 😉) Synuś urodził się zdrów, jak rydz, a i Ty przeszłaś poród bez problemu?

Akinom 59, Misia78 lubią tę wiadomość

😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Oj faktycznie wątek jakby podupadł:( dziewczyny- ja cały czas myśle o Was i trzymam kciuki!!
    Ja już mam synka od 5 tygodni. Przeszliśmy ciężkie chwile bo oboje byliśmy chorzy, w sumie w szpitalu byłam 19 dni..
    Ale już powoli powoli dochodzę do siebie, Franek mi nie daje rozkminiac, bo jest dość absorbujący 😀
    Mamy teraz etap kolkowy, czekamy na lepsze czasy;)
    Freja i baby tez już maja swoich chłopaków, czekamy chyba tylko na Betti z naszej starej gwardii.
    Kochane moje bardzo wam gratuluje maluszkow wiele cierpliwisci i duzo odpoczynku😘😘

Misia78 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis poszlam do gina bo okres sie spóźnia i testy ciążowe wychodzą choc nie takie jak oczekiwałam i co ?
    Lekarz mi mówi ze jestem tusz po owu z lewego jajnika bo tam widzi ciałko żółte. Ale jak to?? Ja od 2 tygodni mam śluz kremowy od tygodnia testy ciążowe a on mi z taką gadką że ciąży nie widzi??
    No chyba ze jestem chora i stąd te testy dodatnie

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulka Ci się przesunęła, albo miałaś podwójną, co zdarza się rzadko, ale jednak...
    Nie umiem tego wytłumaczyć.
    U mnie 23dc, i dziś różowe plamienie odkryłam podczas badania szyjki...i się zastanawiam, czy implantacja, czy coś sobie tam naruszyłam..?

😇11.02.2021 r.
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 może jeszcze będzie dobrze 🙏🏻 Trzymam kciuki... U mnie podobna sytuacja-testy od tygodnia pozytywne ale słabe-z córką dawno na tym etapie miałam czarne kreski😒

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Akinom 59 może jeszcze będzie dobrze 🙏🏻 Trzymam kciuki... U mnie podobna sytuacja-testy od tygodnia pozytywne ale słabe-z córką dawno na tym etapie miałam czarne kreski😒
    No to jedziemy na tym samym wózku, mi kazał gin zrobic betę wiec dziś sie kujnełam

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jesteśmy razem 🙂 Też chciałam zrobić betę ale lekarz nie dał skierowania (mieszkam za granicą) ale zrobił usg na którym oczywiście nic nie było widać. Pokazywał na jakieś plamy, które mogą być ogniskiem implantacji ale za wcześnie jest jeszcze a z córką na identycznym etapie miałam pęcherzyk 3mm. Nie mamy wyjścia jak czekać 😐 Ja mam teraz 35dc,19dpo i 5t0d
    Oby beta Cię trochę uspokoiła 😌

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Tak jesteśmy razem 🙂 Też chciałam zrobić betę ale lekarz nie dał skierowania (mieszkam za granicą) ale zrobił usg na którym oczywiście nic nie było widać. Pokazywał na jakieś plamy, które mogą być ogniskiem implantacji ale za wcześnie jest jeszcze a z córką na identycznym etapie miałam pęcherzyk 3mm. Nie mamy wyjścia jak czekać 😐 Ja mam teraz 35dc,19dpo i 5t0d
    Oby beta Cię trochę uspokoiła 😌
    Beta 83.48
    Progesteron 7.30
    To napewno biochem
    Ja dzis 35dp okresie
    25 dpo

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Beta 83.48
    Progesteron 7.30
    To napewno biochem
    Ja dzis 35dp okresie
    25 dpo
    .
    Moniczko 🤗

😇11.02.2021 r.
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ