Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 gratuluję udanej wizyty ☺️ Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 😀 Ja według om jestem w 5t3d , więc jesteśmy niemal na tym samym etapie ☺️

Nunia to będziemy wizytować razem tego 18go 😉 11tc to już będziesz mogła odetchnąć choć trochę 😉 ja pewnie cały 1wszy trymestr będę siedzieć jak na szpilkach...

Moje emocje są takie hmmm. W pewniej chwili cieszę się, już myślę o imieniu, mam banana na twarzy a za chwilę stukam się w łeb, bo przecież zdaję sobie sprawę, że to szczęście może się w każdej chwili skończyć... No rozchwiane te moje emocje 🤷🏼‍♀️

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior ja z tymi emocjami to mam bardzo podobnie. Jak zobaczyłam serce, to same optymistyczne myśli i myslałam jak miło bedzie w następne Boże Narodzenie.
    Teraz jak pomyślę, ze do końca I trymestru (dzis 7+5) tak daleko, to nic nie planuję bo się boję.

Hekate42 gratuluję udanej wizyty😍 teraz dalej trzymamy kciuki za 11.01✊

Lady_Dior a my czekamy do 18.01 nic nam nie pozostało 😊 tylko spokój nas uratuje.

Akinom 59, Lady_Dior, Annamaria lubią tę wiadomość

• Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Wczoraj padłam po wizycie, więc piszę dziś.
    Jest wczesna ciąża 5tydz.4 d
    Umiejscowiona prawidłowo, jest pęchęrzyk ciążowy, a w nim raczej jeden zarodek...
    USG słabe, więc przy wczesnej tyle widać.
    Umówiona jestem na 11.01 i wtedy, jeśli utrzymam ciążę będziemy słuchały bicia serca i założymy kartę ciąży.
    Mam zapisany duphaston, zwiększony accard do 150 mg, witaminy ( koniecznie z jodem), magnezB6 na bóle podbrzusza i skurcze.
    Chyba tyle póki co.

Hej mam pytanko a ten accard czemu służy?
    A jod na problemy tarczycowe?
    Przepraszam, ze jestem taka ciekawa...

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie, jak Wy z emocjami - z jednej strony bardzo się cieszę, a z drugiej niestety martwię.
    Lady, czyli idziemy "łeb w łeb"😜
    Nunia, Ty jesteś dwa tygodnie do przodu.
    Trzymam kciuki za nas wszystkie🤗

Akinom 59, Kaja13 lubią tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate, przyszłam tu z ciekawości za postem LadyDior i serdecznie ci gratuluję! Niech będzie spokojnie i dobrze :)

i jaki podobny tydzień ciąży mamy, ja dziś na usg się dowiedziałam, że to 5 tydzień i 5 dzień ciąży :)

Akinom, czyli Moniko, aż mi uśmiech na twarzy wyrósł, jak przeczytałam, ile masz dzieci, miło, że ktoś też lubi i ma takie liczne gromadki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 17:21

Akinom 59 lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, dziękuję i gratuluję również Tobie🤗
    Rzeczywiście - jesteśmy obie na tym samym etapie🙂
    Piękny masz avatar👍😍

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Hekate, przyszłam tu z ciekawości za postem LadyDior i serdecznie ci gratuluję! Niech będzie spokojnie i dobrze :)

i jaki podobny tydzień ciąży mamy, ja dziś na usg się dowiedziałam, że to 5 tydzień i 5 dzień ciąży :)

Akinom, czyli Moniko, aż mi uśmiech na twarzy wyrósł, jak przeczytałam, ile masz dzieci, miło, że ktoś też lubi i ma takie liczne gromadki :)
    Annomario dziękuję 😘😘
    Wszystkiego dobrego kochanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje
    Życzę wam duzo szczęścia, spokoju, miłosci i zdrówka
    A nadchodzący Nowy Rok niech będzie dla kazdej z Was udany i bez niemiłych niespodzianek

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko, dziękuję🤗
    Ja również życzę Wam dużo spokoju i spełnienia tych najskrytszych marzeń 😘🥳🥂

Allende lubi tę wiadomość

😇11.02.2021 r.
  • Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się z Wami w Nowym Roku😊 Życzę wszystkim wytrwałości w dążeniu do celu, żeby 2021 był spełnieniem naszych najskrytszych marzeń ❤

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunia wrote:
    Dziewczyny witam się z Wami w Nowym Roku😊 Życzę wszystkim wytrwałości w dążeniu do celu, żeby 2021 był spełnieniem naszych najskrytszych marzeń ❤
    Nunia🤗

I życzę Wam najlepszego w Nowym Roku!

😇11.02.2021 r.
  • Allende Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Moniko, dziękuję🤗
    Ja również życzę Wam dużo spokoju i spełnienia tych najskrytszych marzeń 😘🥳🥂

Hekate gratuluję i niech spełnią się pozostałe marzenia 😘 jesteśmy w tym samym wieku, zastanawiam się jak Ty to zrobiłaś 😄 bo ja już powoli tracę nadzieję.

Dziewczyny Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku - i tym, którym się już udało i tym, którym się dopiero uda ❤️ niech się nam pospełnia wszystko o czym marzymy 😍

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Hekate gratuluję i niech spełnią się pozostałe marzenia 😘 jesteśmy w tym samym wieku, zastanawiam się jak Ty to zrobiłaś😍
    Zmieniłam faceta na młodszego 😉😜😂

Akinom 59, Allende, Nunia lubią tę wiadomość

😇11.02.2021 r.
  • Allende Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Zmieniłam faceta na młodszego 😉😜😂

Myślisz, że to to? 😂😂😂
    A ze "starym" nie wychodziło czy tak sobie tylko żartujesz 😂

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również chcę złożyć najlepsze życzenia na ten nowy rok ☺️ Niech jest radosny i przyniesie każdej z nas zdrowego dzidziusia 😌

Nunia, Akinom 59, Allende, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Myślisz, że to to? 😂😂😂
    A ze "starym" nie wychodziło czy tak sobie tylko żartujesz 😂
    Ze starym nie wychodziło na wszystkich frontach😖
    On po prostu nie chciał mieć więcej dzieci i poddał się wazektomii🤷‍♀️, solenie tylko to było powodem rozkładu pożycia...

😇11.02.2021 r.
  • Allende Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Ze starym nie wychodziło na wszystkich frontach😖
    On po prostu nie chciał mieć więcej dzieci i poddał się wazektomii🤷‍♀️, solenie tylko to było powodem rozkładu pożycia...

Strasznie fajnie, że ci się na nowo ułożyło. To jest najważniejsze! 😍 A pytam, bo to dość istotny czynnik -zmiana partnera. Czasami są tam jakieś niezgodności na poziomie komórkowym (choć dziwne by to było, bo jedno już macie?) Ale to chyba jednak nie ten przypadek 😊
    Jedno co mnie pociesza, to że w tym wieku jeszcze można. Ja mam nawet dość ładne amh jak na 42 lata, a mimo to nie wychodzi.
    Trzymam kciuki za Twój brzuszek!! 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Strasznie fajnie, że ci się na nowo ułożyło. To jest najważniejsze! 😍 A pytam, bo to dość istotny czynnik -zmiana partnera. Czasami są tam jakieś niezgodności na poziomie komórkowym (choć dziwne by to było, bo jedno już macie?) Ale to chyba jednak nie ten przypadek 😊
    Jedno co mnie pociesza, to że w tym wieku jeszcze można. Ja mam nawet dość ładne amh jak na 42 lata, a mimo to nie wychodzi.
    Trzymam kciuki za Twój brzuszek!! 😘
    Allende, jakie masz amh?
    Hekate, jak samopoczucie?

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam AMH niskie, bo 0,54....

Nunia, Akinom 59 lubią tę wiadomość

😇11.02.2021 r.
  • Nunia Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Ja miałam AMH niskie, bo 0,54....

Hi, hi to tak jak ja😀
    Moje amh tylko 0,54 do tego 10 dni temu 42 stuknęło.
    A najważniejsze dziś tydzien 8+2 i czekam do 18.01 na wizytę.
    I od razu zrobiło się jakoś optymistycznie😍

‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ