Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMaciejka🌸 wrote:Kalciu prześliczny Maluszek, niech rośnie zdrowo!!
Hekate, wow beta w kosmos !!! Kciuki za wizytę!!
Monia, a co u Ciebie? Nic nie piszesz :* -
nick nieaktualnyMaciejka🌸 wrote:Powiem Wam, że wróciłam z wakacyjnego wyjazdu, i niby owulacja za rogiem, ale dostałam wczoraj od mojej mamy takiego słownego liścia, że wczorajszy wieczór niestety się nie udał, a i dziś moje samopoczucie jest na słabym poziomie... Opowiadałam jej, że bardzo chcę jeszcze kolejne dziecko, że nie za bardzo nam wychodzi, i chyba muszę namówić męża na dodatkowe witaminki i suple...a wiecie co ona mi na to? "wiesz co? przestań, myślę, że kiedyś trzeba wydorośleć" ...
Wiem, że nie powinnam się przejmować...ale zabolało mnie to...jakby moja chęć bycia jeszcze matką, była dziecięcą fanaberią i zachcianką...
Przepraszam Was, musiałam to komuś powiedzieć, by było mi choć troszkę lżej.
Miłego dnia słoneczka!! :*
A ty nie musisz się do niej dostosowywacWiedźma lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny Część staraczek może mnie pamięta:) Innym przypomnę - w październiku 2020 urodziłam synka w wieku 42 lat. Franio ma już 9 miesięcy! Jak ten czas leci....
Hekate, Kalcia- gratulacje! Mocno trzymam kciuki❤️ Monia, przykro mi, kolejna strata.... Mocna jesteś babka, fizycznie i psychicznie.
Ja już powoli zaczynam się stresować tym, ze za 3 miesiące koniec macierzyńskiego. Czas naprawdę upływa zbyt szybko, a po 40-tce to już zasuwa razy 2!
Co do wieku, wcale nie czuje się staro chodząc z Franiem z wózkiem, wręcz jestem dumna, wiele 30 latek wyglada gorzej, często te młodsze dziewczyny są po prostu grube, strasznie grube. Nasze roczniki to jednak trzymają sie mega dobrze! Byliśmy na wakacjach i cała rodziną doszliśmy do takich wniosków, widzieliśmy masę osób z nadwaga, z malutkimi dziećmi. Nie sadze ze mój Franio będzie musiał się mnie wstydzić za 10-15 lat, gdy jego koledzy będą mieć młodsze mamy. Bo nie tylko pesel się liczy, pesela na czole nie mamy, natomiast mega nadwaga to już jest niebezpieczne dla zdrowia, jeśli komuś na wyglądzie nie zależy. Pisze to, bo jedna z was martwi się o przyszłość i o to ze dziecko będzie wytykane palcami bo ma „starych” rodziców. Uwierz mi ze tak nie będzie. Osoba ok 30 i osoba ok 40 jest w tych czasach nie do rozróżnienia.
Przyznam ze często Was podczytuje ale nie mam tak za bardzo czasu pisać. Jak chcecie o coś zapytać to walcie śmiało:))) przesyłam dobre fluidy i trzymam kciuki za wszystkie staraczki!
Akinom 59, Emi78, Niebieska Gwiazda, Maciejka🌸, Milkana, Anma, Lady_Dior, milam, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Misia, pamietam - przeczytałam cały Wasz wątek zanim dołączyłam 🙂
Akinom 59, Misia78 lubią tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Kalcia cudowne maleństwo 😍😘 niech zdrowo rośnie.
KasiaCh trzymam kciuki i po cichu gratuluje ...pochwal sie kreskami ...tak fajnie się ogląda pozytywy.
Hekate42 koniecznie po wizycie się pochwal. Potrzebujemy tu dobrej energii.
Monika to już pewne że czekasz na poronienie? Strasznie mi przykro 😥
Maciejka nawet z mamą moją o tym nie rozmawiam zmyłaby mi głowę. Powiedziałam jej tylko że nasi znajomi spodziewają się 5tego dziecka to jej reakcja była dla mnie wystarczająca 🤣😂 Siostra moja wtajemniczona w pragnienie moje o kolejnym dziecku stwierdziła że...UWAGA ... "bedę ryzykowała życie...a co z moimi obecnymi dziećmi " 🤣😂 Rany jak ludzie tak postrzegają ciążę i poród to WOW. Póki co nie miałam żadnych problemów zdrowotnych całe szczęście...więc mam nadzieję że nie ryzykuję jakoś bardziej niż jak idę na zakupy.
Tymczasem starania będą takie na spokojnie bo namówiłam męża na remonty i chce mu pomóc choć cały czas liczę na mały cud. Dyskretnie wymarzyłam sobie odświeżyć mieszkanie i ogarnąć salon i pokoje dzieci. Tak żeby uporządkować wszystko . Nazbierało się gadżetów zbędnych przez ostatnie lata.
Miłej niedzieli.Akinom 59, Misia78 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Blawatek wrote:Dziewczynki, u mnie chyba znowu się nie udało. Wzdęty brzuch, cmienie jajnika z którego byla owubj bol piersi
Spokojnie. Kiedy termin @? Wiem że ciężko Ci... Ale trzymam kciuki ... może jeszcze ...Akinom 59 lubi tę wiadomość
-
Blawatek wrote:Dziewczynki, u mnie chyba znowu się nie udało. Wzdęty brzuch, cmienie jajnika z którego byla owubj bol piersi
Wiedźma lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
FrezJa wrote:MISIA 78!! Ale fajnie,że Ci się udało! A jakie miałaś AMH? Jakie wyniki przed zajsciem? Stosowałas jakies suple?
Gratuluje Frania
Amh robiłam jak miałam 40 lat i wyszło z tego co pamietam ponad 1, jakoś 1,28 tak mi świta.
Co brałam? Euthyrox 50 żeby zbić tsh do 1 i tak mi ta dawka zbiła, oczywiście kwas foliowy. Brałam tez sterydy encorton 5 mg, bo ja choruje na stawy i musiałam jakoś się ratować, bo moich standardowych leków na rzs nie mogłam brać. Brałam tez inofem - zjadłam 2 opakowania i zaszłam. Nie wiem czy pomógł, może to zbieg okoliczności. -
Mam kropka😍
Jest pojedynczy pęcherzyk ciążowy z widocznym echem zarodka CRL 2.1, co odpowiada 5,5. ❤️jeszcze nie ma- za wcześnie - kontrolne USG za 2 tygodnie, żeby sprawdzić, czy zarodek się rozwija i będzie widoczna czynność serca płodu. Mojej gin nie ma, wiec zrobię u kogo innego.
Biorąc pod uwagę moją historię nie powinnam się ekscytować ...I to zaleciła mi moja lekarka.
Oddycham wiec i czekam - jeśli komórka była zdrowa, to będzie dobrze.
Jedno jest pewne - jestem płodna 😂Emi78, Akinom 59, Maciejka🌸, KasiaCh, sylvuś, Misia78, Wiedźma, milam lubią tę wiadomość
😇11.02.2021 r.
Hekate42 serdecznie gratuluję kropka😍 Niech rośnie zdrowo - trzymam kciuki, żeby było cały czas dobrze😁😁😁
Hekate42, Misia78 lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Hekate42 serdecznie gratuluję kropka😍 Niech rośnie zdrowo - trzymam kciuki, żeby było cały czas dobrze😁😁😁
Odczarowując moje strachy - dodałam suwaczek- jeśli nic z tego ma nie być, to chociaż trochę się pocieszę, a jak ma być dobrze, to po prostu będzie i dojadę wózeczkiem do końca ❤️Akinom 59, Lady_Dior, Misia78 lubią tę wiadomość
😇11.02.2021 r.
Hekate42 wrote:Mam kropka😍
Jest pojedynczy pęcherzyk ciążowy z widocznym echem zarodka CRL 2.1, co odpowiada 5,5. ❤️jeszcze nie ma- za wcześnie - kontrolne USG za 2 tygodnie, żeby sprawdzić, czy zarodek się rozwija i będzie widoczna czynność serca płodu. Mojej gin nie ma, wiec zrobię u kogo innego.
Biorąc pod uwagę moją historię nie powinnam się ekscytować ...I to zaleciła mi moja lekarka.
Jedno jest pewne - jestem płodna 😂
Hekate42 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Hekate42 wrote:Mam kropka😍
Jedno jest pewne - jestem płodna 😂
Gratulacje!!! Wszystko jest i będzie dobrze ❤️❤️❤️Hekate42 lubi tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta -
nick nieaktualny
-
Kochane 😍❤️😍
Zrobiłam dziś kolejny test 😍 Dziś 25 dc 😊.
https://m.fotosik.pl/zdjecie/9183f743b87d40c5
Mogę się już cieszyć? 😃Emi78, Akinom 59, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta