X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • Samanta72 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tak jak u mnie Gosiu,było by pieknie ale trzeba to brac na luzie bo stres nie służy strankom😉 A te Clo lekaz jak poprosze to przepisze czy trzeba sie nastarac i nawymyslać? W mojej przychodni jest już 3 lekarz i juz mam dość tłumaczenie czemu w takim wieku sie staram jeszcze

Samanta1006
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin mi przepisała bez problemu ale ja bardzo długo już do niej chodzę. Niektórzy zalecają przybraniu tego leku monitoring cyklu ale ja nie miałam.

201408184765.png
  • Samanta72 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co chwile nowego lekarza i coraz dłużej czekam na wizytę,jak w 2018 zaszłam w ciażę to zadzwoniłam do przychodni ale nie chciałam tak od razu że w ciązy jestem tylko podczas wizyty,i to byl mój błąd bo niestety nie zdążyłam bo lekarka mnie mogla przyjąć na 1,5 m-ca,teraz mi już w sumie obojętne bo oni i tak na mnie dziwnie patrzą ha ha ha

Samanta1006
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze Wam jeszcze ze moja starsza dwójka urodziła się z hipotrofia. Za to najmłodsza córka z prawidłowa waga i w ciąży świetnie sie czułam.

inessa lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Jest to lek na wywołanie owolacji closcibegyt poprawia też jakość jajeczek podobno moja gin zapisała mi po drugim poronieniu.
    O widzisz! Mi nic nie przepisał gin bo z minitoringu wyszło ze mam ładne endomeyrium ze jajwczka rosną i pękają a cykle mam ładne regularne bez zaburzeń

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Akinom a endokrynolog robil Ci USG?
    Bo ja mam haschi stwierdzone na podstaeue ant tg i tpo oraz wlasnie obrazu usg bo tsh i ft3 oraz ft4 zwykle mieszcza sie w normach.
    Co do mutacji tez niestety mam ale genetyk twierdzi,ze jak sa hetero to je ma pilowa ludzkosci i one raczej wplywu nie maja na poronienia no ale co lekarz to inna teoria. Ja w ciazy muszr brac i profesteron i heparyne bo mi wyszedl zespol antyfisfolipidowy mam zaburzrnia krzepniecia no i przez mutacje wieksza dawke kwasu foliowego a to akurat polecam brac kazdej kobuecie i mezczyznie na lepsze plemniki. Biore tez witD moj maz rowniez. A i Acard od lat biore na lepsze przeplywy rownuez przeplywy w macicy.
    Nie endokrynolog nie robi mi usg zrobiłam usg tarczycy prywatnie, ja sporo łykam witamin bo i sporo czytałam o tarczycy, biorę wit d3, wit b12 bo obniża tpo, witc, kwas foliowy selen, magnez, l- arginine cyklo fort, wit e cynk i koenzym q10

inessa, Miłosc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,mam problem z naczynkami na nogach😟 zauważyłam że coraz więcej ich powyskakiwało teraz,jak sobie z tym radzić?do kogo się udać?co brać by się to wchłonęło czy cuś?!😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom to wyglada na poczatek żylakow :(polecam chirurga naczyniowego powinien zrobic usg żyl i pewnie leki zaleci ( a czesto te leki pomagaja w utrzymaniu ciazy boleki rozrzedzaja krew a to pomaga w ukrwieniu rowniez macicy chociazby lek Acard).

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Akinom to wyglada na poczatek żylakow :(polecam chirurga naczyniowego powinien zrobic usg żyl i pewnie leki zaleci ( a czesto te leki pomagaja w utrzymaniu ciazy boleki rozrzedzaja krew a to pomaga w ukrwieniu rowniez macicy chociazby lek Acard).
    Brałam acart tylko w ciąży😘 a i na imie mi Monika😁

inessa lubi tę wiadomość

• Samanta72 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja właśnie też mam problemy z żylakami i zaostrzyło mi sie w ciąży niestety.
    Ja mam na imię Kasia🌝

Samanta1006
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja mam na imie Agnieszka :)

A zylaki niestety w ciazy nasilaja sie czesto.
    Moniko a moze bierz Acard caly czas im b.wysycony nim organizm tym lepiej i dla żyl i dla ewentualnej ciazy. Oczywiscie warto sie skonsultowac z ginem.

Akinom 59, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej.
    Ja mam na imie Agnieszka :)

A zylaki niestety w ciazy nasilaja sie czesto.
    Moniko a moze bierz Acard caly czas im b.wysycony nim organizm tym lepiej i dla żyl i dla ewentualnej ciazy. Oczywiscie warto sie skonsultowac z ginem.
    No właśnie mój gin nie jest za acardem ,bo mówi że w razie komplikacji czy to w ciąży kobieta bardzo krwawi,kazał mi brać cyclo fort

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    No właśnie mój gin nie jest za acardem ,bo mówi że w razie komplikacji czy to w ciąży kobieta bardzo krwawi,kazał mi brać cyclo fort
    A na dokładkę teraz trochę przytyłam i widzę że pojawiło się ich więcej😟

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko troche rozumiem Twojego ginka ale skoro pojawily sie żylaczki to jednak ten lek wspiera. Moze inaczej teraz spojrzy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Moniko troche rozumiem Twojego ginka ale skoro pojawily sie żylaczki to jednak ten lek wspiera. Moze inaczej teraz spojrzy.
    A ile tego acardu brać ,wiem że raz dziennie to bezpieczna dawka!

milam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko ja biore 75 raz dziennie. Zwykle na noc to jest bez recepty lek tzn taka dawka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Moniko ja biore 75 raz dziennie. Zwykle na noc to jest bez recepty lek tzn taka dawka.
    Aha to będę brać 😘 i cyklo fort też

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co tam u Was slychac?
    Dziewczyny prosze o wsparcie bo dzis mam 11 dpo i mam 2 ladne kreski na tescie ciazowym. U nas to poczatek walki i nikomu sie nie chwalimy w ciazach donoszonych moi rodzice i tesciowa dowiedzieli sie o ciazy po badaniach prenatalnych czyli na poczatku 2 trymestru. Ostatni pozytywny test mialam rok temu w marcu i nie skonczylo sie dobrze.
    Zaczynam brac leki i jak to sie mowi pozyjemy zobaczymy...

Akinom 59, Szczęśliwa Mamusia, gosia7122, jastin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej co tam u Was slychac?
    Dziewczyny prosze o wsparcie bo dzis mam 11 dpo i mam 2 ladne kreski na tescie ciazowym. U nas to poczatek walki i nikomu sie nie chwalimy w ciazach donoszonych moi rodzice i tesciowa dowiedzieli sie o ciazy po badaniach prenatalnych czyli na poczatku 2 trymestru. Ostatni pozytywny test mialam rok temu w marcu i nie skonczylo sie dobrze.
    Zaczynam brac leki i jak to sie mowi pozyjemy zobaczymy...
    Kochanie bardzo mocno trzymam kciuki aby tym razem było wszystko dobrze ,no powiem ci że jak już w 11 dpo jest taki ładny test to ja wierzę mocno zecto to 😘a pochwalisz się testem😁bo ja taką maniaczka jestem✊✊✊✊

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/ef3d77497dc0.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 14:22

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ