Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAta114 wrote:Jedna ciąża stracona w 17 tygodniu druga 6 tydzień i teraz nie mogę zajść bo zawsze robię testy. Zrosty mogę w sumie mieć bo miałam usuwany jajnik 10 lat temu. Postaram się porobić więcej tych badań. A wy tu pisze cię coś o tych komórkach nk? Moz warto żebym zrobiła. A co do progesteronu to biorę od 4 cykli po owulacji duphaston dzisiaj 9 dni po owulacji robiłam i mam 28 tak że to jest chyba ok
-
nick nieaktualny
-
Foto80 wrote:Allende,
https://diag.pl/sklep/badania/profil-limfocytarny-podstawowy-t-b-nk-t-pom-t-supr/
Jeśli masz u siebie Diagnostyke, to wiem, że to badanie dziewczyny robią odnośnie NK.
Bardzo Ci dziękuję 😍 A wiesz może czy tak jak pisała Riki, należy robić w 23dc? Dziś mam 24... czekać do następnego? -
nick nieaktualnyAkinom 59 wrote:No kochana 28 😍😍😍 to bym powiedziala ze ciazowy
-
dagmara wrote:Foto80
Czy przy swoich mutacjach, bierzesz heparynę , jak zachodzisz w ciążę???
Badania zrobiłam po poronieniu w marcu. Póki co biorę acard, ginekolog poleciła mi Miovelię, więc zaczęłam brać. Heparyna od pozytywnego testu, tak mówi gin, ale wybieram się jeszcze do genetyka. Na ostatniej wizycie gin mówiła też coś o encortonie, że chciałaby mi wdrożyć ze względu na pai homo, ale dopiero w ciąży 🤷♀️
W ostatnią ciążę zaszłam biorąc clo i ovitrelle. Teraz czekam na @ po poronieniu, której nie mam już 9tyg, biorę duphaston.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 18:51
-
Allende wrote:Bardzo Ci dziękuję 😍 A wiesz może czy tak jak pisała Riki, należy robić w 23dc? Dziś mam 24... czekać do następnego?
Wiem, że w drugiej połowie cyklu, ale czy to musi być konkretny dzień tego nie wiem. Ja nie robiłam tego badania. Czytałam, że bardziej wiarygodne jest zrobienie badania NK z macicy. Wynik jest procentowy i może się różnić od tego z krwi. -
Foto80 wrote:Badania zrobiłam po poronieniu w marcu. Póki co biorę acard, ginekolog poleciła mi Miovelię, więc zaczęłam brać. Heparyna od pozytywnego testu, tak mówi gin, ale wybieram się jeszcze do genetyka. Na ostatniej wizycie gin mówiła też coś o encortonie, że chciałaby mi wdrożyć ze względu na pai homo, ale dopiero w ciąży 🤷♀️
W ostatnią ciążę zaszłam biorąc clo i ovitrelle. Teraz czekam na @ po poronieniu, której nie mam już 9tyg, biorę duphaston.
Ale jak czekasz na @ biorąc duphaston? Tzn. masz jakieś wytyczne, kiedy przestać tak? Bo wiesz oczywiście, że dopiero po odstawieniu @ przyjdzie? -
nick nieaktualnyAta114 wrote:Oj bardzo bym chciała ale wiem że w tym cyklu nie ma szans bo nie wiem dlaczego ja tak mam że przy dwóch ciazachnpare lat temu donoszonych jak i tych dwóch poronionych zawsze miałam od razu infekcje i silne kłucia jajników a teraz nic mi nie dolega jedynie chce mi się spać strasznie ale to może być bo ja ostatnio wcześnie wstaje. W którym tygodniu stracilas dzieciątko w styczniu?
-
Allende wrote:Ale jak czekasz na @ biorąc duphaston? Tzn. masz jakieś wytyczne, kiedy przestać tak? Bo wiesz oczywiście, że dopiero po odstawieniu @ przyjdzie?
Tak, oczywiście wiem 😊 Dziś kończę brać, 10ty dzień i mam nadzieję, że w końcu się doczekam @ i zacznę nowy cykl 🙂Allende lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny odebrałam wyniki glukozy i insuliny co myślicie o tych wynikach w poniedziałek dopiero wizyta u endokrynologa.Glukoza 85 a insulina wiem że kiepsko bo w ciągu trzech miesięcy wzrosła z 12 do 13 .Zrobiłam też ft3 i ft4 i są bardzo nisko to znaczy muszę brać euthyrox bo mam w domu ?Starania od 2018
14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
Hashimoto,nk 22,kir aa
👨🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dzisiaj wzięłam euthyrox 25 czy jutro mogę zwiększyć do 50 czy to za szybko poradzicie mi.Starania od 2018
14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
Hashimoto,nk 22,kir aa
👨🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard -
nick nieaktualny
-
Akinom 59 wrote:Kochane od dziś przechodzę na diete ketogeniczną, trzymajcie za mnie kciukasy bym wytrwała😘
Monika, a ile chcesz zrzucić? Bo ja do rozpoczęcia starań chcę stracić 5kg Ale nie jestem na żadnej diecie. Po prostu zaczęłam uważać na to co jem i jeszcze mam zamiar zacząć ćwiczyć...2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero -
Riki wrote:Dziewczyny dzisiaj wzięłam euthyrox 25 czy jutro mogę zwiększyć do 50 czy to za szybko poradzicie mi.
Wg mnie to jak zaczęłaś brać 25, to bierze się jakiś czas, robi badania i wtedy decyduje o dalszej dawce...
Dlaczego w ogóle zaczęłaś brać Euthyrox? Jakie masz wyniki "tarczycowe"?Riki lubi tę wiadomość
2017 - synek ♥
10.2019 - [*] 10tc.
03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa
MTHFR C667T hetero
MTHFR A1298C hetero
PAI-1 4G hetero