Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata114 wrote:
    Jedna ciąża stracona w 17 tygodniu druga 6 tydzień i teraz nie mogę zajść bo zawsze robię testy. Zrosty mogę w sumie mieć bo miałam usuwany jajnik 10 lat temu. Postaram się porobić więcej tych badań. A wy tu pisze cię coś o tych komórkach nk? Moz warto żebym zrobiła. A co do progesteronu to biorę od 4 cykli po owulacji duphaston dzisiaj 9 dni po owulacji robiłam i mam 28 tak że to jest chyba ok
    No kochana 28 😍😍😍 to bym powiedziala ze ciazowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w straconej ciazy teraz w stycxniu to w 10 dpo miałam 22

• dagmara Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto80

Czy przy swoich mutacjach, bierzesz heparynę , jak zachodzisz w ciążę???

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.
    03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
    10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • Allende Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto80 wrote:
    Allende,

https://diag.pl/sklep/badania/profil-limfocytarny-podstawowy-t-b-nk-t-pom-t-supr/

Jeśli masz u siebie Diagnostyke, to wiem, że to badanie dziewczyny robią odnośnie NK.

Bardzo Ci dziękuję 😍 A wiesz może czy tak jak pisała Riki, należy robić w 23dc? Dziś mam 24... czekać do następnego?

• Allende Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Ja w straconej ciazy teraz w stycxniu to w 10 dpo miałam 22

Kochana, nie chcę studzić niczyich zapałów i nadziei Ale ja zwykle miewam nawet 25 - 28 A na pewno nie ma ciąży :/ to chyba niekoniecznie to oznacza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    No kochana 28 😍😍😍 to bym powiedziala ze ciazowy
    Oj bardzo bym chciała ale wiem że w tym cyklu nie ma szans bo nie wiem dlaczego ja tak mam że przy dwóch ciazachnpare lat temu donoszonych jak i tych dwóch poronionych zawsze miałam od razu infekcje i silne kłucia jajników a teraz nic mi nie dolega jedynie chce mi się spać strasznie ale to może być bo ja ostatnio wcześnie wstaje. W którym tygodniu stracilas dzieciątko w styczniu?

• Foto80 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagmara wrote:
    Foto80

Czy przy swoich mutacjach, bierzesz heparynę , jak zachodzisz w ciążę???

Badania zrobiłam po poronieniu w marcu. Póki co biorę acard, ginekolog poleciła mi Miovelię, więc zaczęłam brać. Heparyna od pozytywnego testu, tak mówi gin, ale wybieram się jeszcze do genetyka. Na ostatniej wizycie gin mówiła też coś o encortonie, że chciałaby mi wdrożyć ze względu na pai homo, ale dopiero w ciąży 🤷‍♀️

W ostatnią ciążę zaszłam biorąc clo i ovitrelle. Teraz czekam na @ po poronieniu, której nie mam już 9tyg, biorę duphaston.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 18:51

age.png

09/2013 👼 6tc
    03/2020 👼 8tc

PAI-1 4G homo
    MTHFR_677C T, 1298A C hetero
    ANA dodatnie 1:160 typ świecenia ziarnisty

Euthytox 75
  • Foto80 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Bardzo Ci dziękuję 😍 A wiesz może czy tak jak pisała Riki, należy robić w 23dc? Dziś mam 24... czekać do następnego?

Wiem, że w drugiej połowie cyklu, ale czy to musi być konkretny dzień tego nie wiem. Ja nie robiłam tego badania. Czytałam, że bardziej wiarygodne jest zrobienie badania NK z macicy. Wynik jest procentowy i może się różnić od tego z krwi.

age.png

09/2013 👼 6tc
    03/2020 👼 8tc

PAI-1 4G homo

Euthytox 75
  • Allende Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto80 wrote:
    Badania zrobiłam po poronieniu w marcu. Póki co biorę acard, ginekolog poleciła mi Miovelię, więc zaczęłam brać. Heparyna od pozytywnego testu, tak mówi gin, ale wybieram się jeszcze do genetyka. Na ostatniej wizycie gin mówiła też coś o encortonie, że chciałaby mi wdrożyć ze względu na pai homo, ale dopiero w ciąży 🤷‍♀️

W ostatnią ciążę zaszłam biorąc clo i ovitrelle. Teraz czekam na @ po poronieniu, której nie mam już 9tyg, biorę duphaston.

Ale jak czekasz na @ biorąc duphaston? Tzn. masz jakieś wytyczne, kiedy przestać tak? Bo wiesz oczywiście, że dopiero po odstawieniu @ przyjdzie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata114 wrote:
    Oj bardzo bym chciała ale wiem że w tym cyklu nie ma szans bo nie wiem dlaczego ja tak mam że przy dwóch ciazachnpare lat temu donoszonych jak i tych dwóch poronionych zawsze miałam od razu infekcje i silne kłucia jajników a teraz nic mi nie dolega jedynie chce mi się spać strasznie ale to może być bo ja ostatnio wcześnie wstaje. W którym tygodniu stracilas dzieciątko w styczniu?
    W 9 tygodniu serduszko przestało bić

• Foto80 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Ale jak czekasz na @ biorąc duphaston? Tzn. masz jakieś wytyczne, kiedy przestać tak? Bo wiesz oczywiście, że dopiero po odstawieniu @ przyjdzie?

Tak, oczywiście wiem 😊 Dziś kończę brać, 10ty dzień i mam nadzieję, że w końcu się doczekam @ i zacznę nowy cykl 🙂

Allende lubi tę wiadomość

age.png

09/2013 👼 6tc
    03/2020 👼 8tc

PAI-1 4G homo

Euthytox 75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    W 9 tygodniu serduszko przestało bić
    Jakie to wszystko niesprawiedliwe jest

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, piękny prog :)
    Jeszcze zapomniałam o wymazach! MUCHa, koniecznie!

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Riki Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki glukozy i insuliny co myślicie o tych wynikach w poniedziałek dopiero wizyta u endokrynologa.Glukoza 85 a insulina wiem że kiepsko bo w ciągu trzech miesięcy wzrosła z 12 do 13 .Zrobiłam też ft3 i ft4 i są bardzo nisko to znaczy muszę brać euthyrox bo mam w domu ?

Starania od 2018
    14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
    Hashimoto,nk 22,kir aa
    👨‍🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
    Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Ata, piękny prog :)
    Jeszcze zapomniałam o wymazach! MUCHa, koniecznie!
    Ten wymaz to jest na jakieś bakterie? Bo nigdy nie robiłam nic takiego

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane od dziś przechodzę na diete ketogeniczną, trzymajcie za mnie kciukasy bym wytrwała😘

eska29044, Jeżynka, Niebieska Gwiazda, Freja000 lubią tę wiadomość

• Riki Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj wzięłam euthyrox 25 czy jutro mogę zwiększyć do 50 czy to za szybko poradzicie mi.

Starania od 2018
    14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
    Hashimoto,nk 22,kir aa
    👨‍🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
    Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie jak to jest z tymi testami po owitrelle jak długo wychodzą pozytywne testy po nich bo zrobiłam dzisiaj test jest 11 dni już po zastrzyku i wyszła druga kreska i sama nie wiem co mam myśleć ale pewnie zastrzyk

• dagmara Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Kochane od dziś przechodzę na diete ketogeniczną, trzymajcie za mnie kciukasy bym wytrwała😘

Monika, a ile chcesz zrzucić? Bo ja do rozpoczęcia starań chcę stracić 5kg :) Ale nie jestem na żadnej diecie. Po prostu zaczęłam uważać na to co jem i jeszcze mam zamiar zacząć ćwiczyć... :)

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • dagmara Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riki wrote:
    Dziewczyny dzisiaj wzięłam euthyrox 25 czy jutro mogę zwiększyć do 50 czy to za szybko poradzicie mi.

Wg mnie to jak zaczęłaś brać 25, to bierze się jakiś czas, robi badania i wtedy decyduje o dalszej dawce...
    Dlaczego w ogóle zaczęłaś brać Euthyrox? Jakie masz wyniki "tarczycowe"?

Riki lubi tę wiadomość

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ