X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    To widocznie muszę w tym cyklu zadbać o endo.. wino i te sprawy..
    Będziemy razem pić he he
    Mój m chyba dziś zjedzie z Holandii bo wysypki dostał i marudzi jak by miał zaraz umrzec masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hugolina to działać działać :)

Iza ale Ty przed @ chyba jeszcze nie jesteś ?

A ja zła jestem jak nie wiem.. od wczoraj sobie tak plamie i dziś dalej lekkie plamienie qrwa co to ma być znów...

Nie no, dzis 36dc to wypadaloby miec @ ktorej spodziewam sie najwczesniej w czwartek. Ale cos czuje ze moze byc i dzis. Boziu, spalam dzusiaj 4,5h.

• water Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatecznie jest @. Niby wszystko wskazywało na to, a jednak 2dni spóźnienia dały dużą nadzieję. Teraz żałuję, ze skończyliśmy na poniedziałku gdyby tak pociągnąć chociaż wtorek może może może ; ( a test owu wykazywał jeszcze w pon 2 kreski więc owu mogła być wt/dr
    Wszystko przez urlop gina bo nie potwierdził ze pękło albo nie. I teraz ta głupia niewiadoma czy gdyby nie to, to by pyklo czy nie pyklo.
    Teraz mąż już nie bedzie chciał współpracować na zawołanie. Mieliśmy rozmowę A raczej jego monolog, bo mnie było tak przykro ze nic nie powiedziałam.
    Typu 'bedize to bedzie'
    Czyli nie będzie bo taka loteria trwa 2lata.
    Powodzenia

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam . Czy można dołączyć ? Staram się o drugie dziecko dość długi czas już,poprzedni cykl zaszłam w ciàże ale Poroniłam w 7 tygodniu było pjp:( wszystko się oczyściło samoistnie,jeszcze tylko trochę plamienia, czy ktoś tu ma podobnie? Pozdrawiam. ..

• water Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok temu miałam pjp. W szpitalu podali mi tabletki obyło się bez zabiegu. Niestety nie mogę zajść w ciążę

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie licze i rachuje ze jakbym posluchala tamtego lekarza i wziela dupka to dzis bym miala jakis 7dc i ostatnia tabletke clo i za jakis tydz.iui. ale niestety nieposluchalam bo zbytnio mu nie wierze i wszystko wlecze sie jak flaki z olejem. I niech @ szybko przyjdzie bo potrzebuje silnych przeciwbolowych bo tak napitala mnie bark. W czeartek pojde do lekarza bo ilez mozna, gorzej jak dostane jakues zastrzyki przeciwzapalne. A jest coraz gorzej bo zaczyna mi byc trudno samochod prowadzic.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Evell :) a masz zdagnozowany jakiś problem ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti89 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj rano trochę bardziej widoczny cień. https://naforum.zapodaj.net/e0617b30db99.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0617b30db99.jpg
    Widać coś? Bo ja nie mogę w to uwierzyć.. Ale kłuje mnie podbrzusze jak w pierwszej ciąży :)
    Jak dla mnie to ciąża :) ile bym teraz dała za taki widok.

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell witamy :) bardzo wspolczuje ale nie można się poddawać. Moja znajoma też była w ciąży, poronila niestety ale już po 2 miesiącach zaszła w kolejną ciążę. Teraz jest szczęśliwa mama cudnej dziewczynki :) także trzeba próbować

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 07:49

• kasialora Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się !
    To nasz pierwszy cykl starań. W pierwszą ciążę zaszłam szybko i mam nadzieje, ze teraz tez tak będzie. To jest nasz pierwszy cykl. Przytulanie było w dzień pozytywnego testu owulacyjnego i kilka razy wcześniej. Jednak dopiero 2 dni po pozytywnym teście owulacyjnym miałam plamienie. Czy takie plamienia występują w momencie owulacji, przed owulacją, czy po? Teraz odczuwam tylko ból podbrzusza nic więcej ..czy w ogóle jest na co liczyć?

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 07:49

• kasialora Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami miewam plamienia w czasie owulacji... ale zastawia mnie to czy występują one w momencie pęknięcia pęcherzyka czy przed czy po. Obawiam się, ze jednak kochaliśmy się za wcześnie w stosunku do dnia owulacji, bo tak bardzo chce mieć dziewczynkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Witaj Evell :) a masz zdagnozowany jakiś problem ?

Witaj. U mnie jest problem z owulacją niestety :( ostatnie cykl mialam stymulowanie clo,i już w pierwszym cyklu zaszłam ale niestety teraz poroniłam tak jak pisałam wcześniej miałam pusty pęcherzyk zrobiłam betę i niestety już spadła dosyć mocno.Śłyszałam ze po poronieniu występuje duża płodność czy to prawda?

Nona pamiętam Ciebie z innych wątków miło Cię widziść znów :))

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell a teraz też jesteś na Clo ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasialora wrote:
    Ja czasami miewam plamienia w czasie owulacji... ale zastawia mnie to czy występują one w momencie pęknięcia pęcherzyka czy przed czy po. Obawiam się, ze jednak kochaliśmy się za wcześnie w stosunku do dnia owulacji, bo tak bardzo chce mieć dziewczynkę
    My tak samo, próbujemy przed owu, dlatego że bardzo chcemy mieć dziewczynke tym razem ;) ale kurcze ciekawe właśnie czy nie za wcześnie. No i przez takie wyliczanki nasze starania mogą się przedłużyć niestety.

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Water zawsze jak sie test zrobi i 1 kreska to potem @ :/ tak sie smutno czyta ciagle o was dlugoterminowych staraczkach :/
    Witam nowe twarze, zachodzcie szybko i sprawnie!

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Water zawsze jak sie test zrobi i 1 kreska to potem @ :/ tak sie smutno czyta ciagle o was dlugoterminowych staraczkach :/
    Witam nowe twarze, zachodzcie szybko i sprawnie!

water lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Evell a teraz też jesteś na Clo ?

teraz nie jestem bo jestem świeżo po poronieniu,wziyte kontrolną mam w lipcu ciekawa jestem czy dalej mi przepisze ten clostibelgyt ?mam jeszcze jedno opakowanie w domu,ja już w pierwszym cyklu zaszłąm włąśnie z clo.

Ehh dlaczego ja mam takie problemy z tą owulacją boli mnie to niestety :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4,5 godz. snu, od 5 rano na nogach, padam na ryjek. Dobranoc.

‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ