X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    U mnie temperatura w dół, więc ten cykl raczej na straty :( Nie dam nawet głowy, czy nie był bezowulacyjny :(

Kochana jak na straty ? masz dopiero 7dpo :) może to dobry znak ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Ech te nasze cyklowe rozterki..czytam i czytam a tu ciagle po jeden kresce wysikujecie :/
    Ja w piatek ide 7dpo na proga, tsh, testosteron i glukoze.a i jeszcze zwykla morfo mam zleconą. Wezme kodzik to MOZE w sobote bym miala wyniki w necie(chociaz watpie).
    Czuje jakies niewielkie bole jak na @ a w sumie to ja od baaardzo dawna nie odczuwam tych boli. Ale moze dlatego ze owu byla z prawego spiacego jajnika. Jak sobie pomysle,ze moze tak naprawde komorka sie zapladniala i juz geny sie lączyly na kolejne dziecko a przez to cienkie endo nie moglo sie zagniezdzic to mi smutno...

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was. Ja nie wiem kiedy mam ovu i czy w ogóle go mam, miałam.. Staram się obserwac ale dla mnie to czarna magia. Jeszcze roczne dziecko, które nie pozwoli na choćby mierzenie temp. Masakra.... System co dwa dni więc a nóż...

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hej ile się już starcie? wiadomo jaki jest problem?

Staramy się 11cykli. Podstawowe badania ginekologiczne jak cytologia, usg było w porzadku, badania hormonalne w normie. Pewnie trzeba będzie sprawdzić jeszcze drożność, nasienie ale jeszcze o tym nie myślę bo teraz mamy sporo wydatków związanych z budową.

Starania o drugie dziecko
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii to jeszcze jest czas żeby na spokojnie popróbować ;)

Wichura ja od zawsze widziałam u siebie dni płodne bez problemu ;) a temp zaczęłam mierzyc po 6 nieudanych cyklach i to z czystej ciekawości :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piękny śluz. M wyszedł do kolegi. Już trudno. :/ dobrze ze chociaż wczoraj były ❤️. Jajniki bolą.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina to moz jutro jeszcze się uda z <3 ? Ale jak były wczoraj to tylko się cieszyć :P

Żarówka za was dziewczynki ! Zaczynam koksowac endo ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialo być zdrówko.. heh.. słownik w tel..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na @. Jutro ide z córka do dentysty, trzymajcie kciuki zeby dala sobie zrobic zęba. No i ide do rodzinnej z tym bolacym barkiem, po całym dniu boli tak ze mam problem czajnik druga ręka podniesc. A musze pracowac, dzis tesciowa wscidkla jak osa ze ludzie caly dzien robili u mnie. Po poludniu mojs mama przyjechala mi pomoc.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele jeszcze pare dni i ja tez ide w cug na endometrium hahaha :D jutro ide robic badania 7dpo. A gina mam za jakies 10dni (tego lepszego)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap jak to przecież wysikasz nam II krechy :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Kochana jak na straty ? masz dopiero 7dpo :) może to dobry znak ;)

Niestety wczoraj wieczorem zaczął się @ :( Ja w ten 7dpo nie wierzę, mam wrażenie, że to był cykl bezowulacyjny, a ten skok temperatury przez przeziębienie, które miałam. Myślę, że to kp strasznie mi jeszcze miesza w hormonach.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Niestety wczoraj wieczorem zaczął się @ :( Ja w ten 7dpo nie wierzę, mam wrażenie, że to był cykl bezowulacyjny, a ten skok temperatury przez przeziębienie, które miałam. Myślę, że to kp strasznie mi jeszcze miesza w hormonach.

O kurcze... to szkoda :( to idziemy razem ja dziś tez 2dc a co do kp to na pewno ma to wpływ u ciebie..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Andii to jeszcze jest czas żeby na spokojnie popróbować ;)

Wichura ja od zawsze widziałam u siebie dni płodne bez problemu ;) a temp zaczęłam mierzyc po 6 nieudanych cyklach i to z czystej ciekawości :P

Mam wrażenie że trwa to już wiecznośc, córka z 2012roku więc z miesiąca na miesiąc różnica wieku robi się ogromna i tutaj chyba czuję największą presję.

Iza34 trzymam kciuki za córkę i jej dentystę :)

Iza34 lubi tę wiadomość

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Mam wrażenie że trwa to już wiecznośc, córka z 2012roku więc z miesiąca na miesiąc różnica wieku robi się ogromna i tutaj chyba czuję największą presję.

Iza34 trzymam kciuki za córkę i jej dentystę :)

no ja mam tak samo.. wczoraj się nawet zastanawiałam,ze po co już to drugie dziecko skoro nie chciałam takiej dużej roznicy wieku... mój syn niedlugo konczy 7 lat i nie może się rodzeństwa doczekać.. przykro mi,ze nie mogę mu go dac

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    no ja mam tak samo.. wczoraj się nawet zastanawiałam,ze po co już to drugie dziecko skoro nie chciałam takiej dużej roznicy wieku... mój syn niedlugo konczy 7 lat i nie może się rodzeństwa doczekać.. przykro mi,ze nie mogę mu go dac

Mam to samo. Smutna rzeczywistość.
    Córka ostatnio pytała kiedy będzie mieć braciszka a ja własnie w tym momencie kiedy pytała, dostałam okres :(

• pap86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    pap jak to przecież wysikasz nam II krechy :P
    Nie bawie sie w testowanie w tym cyklu. :)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Mam to samo. Smutna rzeczywistość.
    Córka ostatnio pytała kiedy będzie mieć braciszka a ja własnie w tym momencie kiedy pytała, dostałam okres :(

U mojego syna w przedszkolu prawie wszystkie dzieci mają już rodzeństwo w tym kilka mam znów w ciąży. Ehh.. już na to nie zwracam uwagi ale jednak to boli

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    U mojego syna w przedszkolu prawie wszystkie dzieci mają już rodzeństwo w tym kilka mam znów w ciąży. Ehh.. już na to nie zwracam uwagi ale jednak to boli

Taka sama sytuacja... Ale i my się doczekamy, róznica wieku będzie duża ale myślę, że fakt że sie ma rodzeństwo jest już fajny tak więc i my się doczekamy :) Mam siostrę 7 a w zasadzie 8lat starszą a kontakt mamy super, może w dzieciństwie sie nie bawiłyśmy razem ale teraz dogadujemy się dobrze tak więc ta różnica wieku zaciera się.
    Mi się marzy trójka dzieci no ale życie pisze mi chyba inny scenariusz.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie GDYBY sie udalo w tym cyklu byly by towne 3lata roznicy.ale bedzie na bank wiecej :/ wieksza roznica w wieku dzieci podobno kest dobra bo sa bardziej pomocne (traktuje dziecko troche jak lalke do zabawy :) ) a poza tym starszaki nie sa juz tak absorbujace bo potrafia sie zabawic i maja swoje sprawy. Ja wiem,ze wsrod nas sa tez starsze dziewczyny ode mnie ale ja osobisvie nie chce miec pozniej dziecka. Mam juz 32 lata i jak sobie pomysle,ze moj synek bedzie mial 10 a ja juz 40 itd to nie chce pozniej (ale to moje osobiste zdanie na moj temat i nie bronie starszym ode mnie dziewczynom miec dzieci), sama mam znajomą, ktora ma 44 i jej ostatnie 4te dziecko skonczylo wlasnie rok :)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ