X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sadzilam ze kupno samochodu to tski problem. Zawsze jest coś nie tak. Dzis caly dzien jezdzilismy, teraz mnie glowa boli, poszlabym spac ale córka jeszcze biega po podworku i kolacji jeszcze nie jadla.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mycha :) A ze wscibska jestem, to spytam ;) Dlaczego juz odstawiasz od cyca? Przez starania o drugie?

kehlana, ja karmilam rok i 9 miesiecy ;) Strasznie sie balam tego odstawiania, rykow i wrzaskow, a po 3 dniach mlody zapomnial o cycku :P Ja mialam wiecej stresu niz on. Od razu wzielam tabsy na zanik laktacji i po krzyku. No ale mlody po roku juz tylko dociagal rano i wieczorem, juz nie zeby sie najesc a tylko poprzytulac. I przytulalismy sie bez cyca o!

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmilam tylko 4 mies. Mimo ze trzymalam ostra dietę to córka ryczala po kazdym karmieniu, rodzinna nic sobie z tego nie robila i kazala czekac az dziecko skonczy pol roku, tesciowa przychodzila i mnie kontrolowała bo twierdzila ze dusze dziecko. Stresu mialsm od groma i mam ogramny lek przed karmieniem piersia. A skonczylo się na zmianie lekarza, corka dostala nutramigen i placze po karmieniu sie skonczyly. Szkoda ze tak dlugo dziecko sie meczylo.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja karmilam tylko 4 mies. Mimo ze trzymalam ostra dietę to córka ryczala po kazdym karmieniu, rodzinna nic sobie z tego nie robila i kazala czekac az dziecko skonczy pol roku, tesciowa przychodzila i mnie kontrolowała bo twierdzila ze dusze dziecko. Stresu mialsm od groma i mam ogramny lek przed karmieniem piersia. A skonczylo się na zmianie lekarza, corka dostala nutramigen i placze po karmieniu sie skonczyly. Szkoda ze tak dlugo dziecko sie meczylo.

Iza pokarm robi się z krwi a nie z tego co jesz. Nie ma diety dla matki karmiącej :)
    Dziecko napewno nie płakało dlatego że zjadłaś coś. Ja od początku jadłam jak przed porodem, czyli normalnie to co wszyscy w domu. Młoda nie miała bólów brzucha czy kolek. Nawet 2 dni po porodzie jeszcze w szpitalu zjadłam schabowego :p
    Moja siostra przy starszej trzymała okrutną dietę a mała też miała straszne kolki i bóle brzucha, przy drugiej jadła normalnie a ona i tak płakała. I nie pomogła zmiana na mm. Po prostu dziecko może mieć niedojrzały układ pokarmowy lub po prostu potrzebuje więcej bliskości :)

kasialora, water, Paula_071 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rasowy cycoholik. Jako niemowlę wisiał na piersi przez pierwsze 3 miesiące mniej więcej 20h na dobę :D Teraz też mamy poranny maraton, karmienie po moim powrocie z pracy, karmienie do snu i po kilka pobudek nocnych :/ Ale wyprowadziliśmy go 2 tygodnie temu do jego pokoju i od paru dni zauważyliśmy, że zaczyna tam trochę lepiej sypiać, więc może uda się w końcu ograniczyć karmienia nocne. Chciałabym go odstawić do jesieni, ale zobaczymy jak wyjdzie, karmienie nie przeszkadza mi na tyle, żebym chciała go gwałtownie odstawić z dnia na dzień, więc skoro on nie ma najmniejszej ochoty kończyć, to tak to ciągniemy na razie. Tylko wkurza mnie, że przez to mam cykle od czapy. Na pewno przyspieszę odstawienie, jeżeli uda mi się zajść w ciążę, bo nie chcę karmić tandemu :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra! 3 aplikacje stwierdziły owulację! Tak, korzystam z 3, ale wcale nie mam obsesji... Wcaaaale! :D To teraz zaciskam tylko kciuki, żeby tempka szła dalej grzecznie do góry. Szkoda mi będzie, jeżeli w tym cyklu nam się nie uda, ale po poprzednich porąbanych cyklach będę się cieszyć, jeżeli tylko zobaczę wykres z normalną owulacją i fazą lutealną :)

jangwa_maua, karolcia87 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmiłam prawie 2 lata. Starsza odstawiła się jak byłam w ciąży. Nigdy nie stosowałam diety. Chociaż ciągle słyszę : " najadlas się czereśni, to wzdymajace i dlatego płacze, bo brzuch ją boli" .

Kehlana - no to super, że 3 aplikacje potwierdziły owu ;). Coś ruszyło.

A ja jestem ciekawa czyż dostanę kolejną @ w terminie czy jednak odpocznę jeszcze trochę od tego :P. Jak już wróciły cykle normalnie to słabo. Chyba mój organizm gotowy na kolejną ciążę haha =_=

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, napisalam i mi sie skasowało. Napisze krotko - to sluzba zdrowia ciagle i wciaz wmawiala mi ze moje dziecko placze bo ja cos nie tak zjadlam a ja mloda i niedoswiadczona w to wierzylam.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też karmiłam 4 miesiące i moje dziecko dużo płakało, ulewala bardzo dużo. W końcu trafiłam do alergologa i wprowadziła Bebilon pepti. Wszystko przeszło a ja odkryłam, że mam naprawdę fajne uśmiechnięte dziecko.
    Ale u nas w wieku około 2.5-3 lat okazało się, że córka ma bardzo leniwe jelita. Dostawała specjalny syrop i teraz już jest ok, więc ja trochę z tym to wiąże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 18:16

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Dawno mnie tu nie było;) ale czasem tu zagladalam żeby zobaczyć jak Wam idzie. Urszulko89 jak samopoczucie przed porodem? Jak się czujesz? Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i 3mam za Was kciukery:)

jangwa_maua, Urszulka89, Kat83 lubią tę wiadomość

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po zmianie lekarza i mleka na Nutramigen tez odczulismy ulge. Ale moja miala alergie na wiele rzeczy, miala atopowa skore a teraz przeszlo na alergie wziewna. Miala takie zmiany skorne ze dermatolog wypraciwanie w karcie napisala zeby to dokladnie opisac i nie zapomniec tego przypadku. Ale i tak dziekowac Bogu ze tylko alergia a nie cos innego, w koncu urodzila sie z masa 2 kg i to w terminie. Strasznie bałam się jakiejś powaznej choroby. Odpukac, tylko alergia.

• water Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym chciała teraz takiego placzacego bobaska aaaaaaa ;( ;( ;(

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    Cześć dziewczyny:) Dawno mnie tu nie było;) ale czasem tu zagladalam żeby zobaczyć jak Wam idzie. Urszulko89 jak samopoczucie przed porodem? Jak się czujesz? Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i 3mam za Was kciukery:)

Cześć :) mogę zapytać o to samo :p boję się jak cholera haha :D ale dam radę, bo jak inaczej.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    water wrote:
    Ale bym chciała teraz takiego placzacego bobaska aaaaaaa ;( ;( ;(

Wszystkie się doczekacie ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, która testuje w najbliższym czasie? Chętnie oddam brzuch, może on czeka na którąś z Was i dlatego jeszcze mi ta dziewuszka wyjść nie chce?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ale to dopiero za tydz. wiec nie czekaj tak dlugo tylko jazda na porodówke juz teraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale m przepie... robote, tak mi te truskawki zarosly, komosy coniektore pod cycki, sucho jak na pystyni, twardo jak w kamieniolomie, zarosniete jak w buszu. Szacun dla tych pan ze daja rade. A ja smialam powiedziec ze one wolno robia. Dopoki sama tam nie poszlam. I trzeba im pomoc i liczylam ze tesciowa z corka zostanie ale jak to mowia myslal kogut o niedzieli...

• YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Cześć :) mogę zapytać o to samo :p boję się jak cholera haha :D ale dam radę, bo jak inaczej.

:) rozumiem. Mi się sni po nocach;) wolałabym już być po. Przypomina mi się jak to bylo przy pierwszym.. ale każda minuta przybliża do końca.
    3mam kciuki za resztę żeby niebawem też się bały tak jak my. ;)

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn Karolcia i niedlugo Urszulka - az 3brzuchy sie oddają! Tez jeden zaklepuje na JUŻ hehehe.
    Oj tak wierze Wam,ze im bizej porodu (szczegolnie jesli rodzilyscie pierwsze sn) to stracha macie wiekszego bo za pierwszym razem mowili,ze bedzie bolalo ale teraz macie juz porownanie hahaha. Pare godzinek i po sprawie hehe.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zaglądam do was na wieści o II kreseczkach którejs z Was lub rozwiązanie ciąży :)

Ja chyba totolnie odpuscilam już. Pierwszy raz z ręką na sercu mogę to przyznać i szczerze to czuję. W pn tylko wizyta czy torbiele się wchłonęły no i czekam spokojnie na @

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ