X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Napisalam wam powiesc o moim zyciu z tesciami ale skasowalam. A tam...

Szykuje sie do gina.

Powodzenia u gina :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Powodzenia u gina :)

Dzieki. Ja juz dawno po. Wizyta i posiew na nfz, lekarz mily ale od razu wysyla do kliniki nieplodnosci, endo 5dpo 8mm i on twierdzi ze owulacji nie bylo.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Dzieki. Ja juz dawno po. Wizyta i posiew na nfz, lekarz mily ale od razu wysyla do kliniki nieplodnosci, endo 5dpo 8mm i on twierdzi ze owulacji nie bylo.

Szkoda że nie zrobiłaś proga po owu choć jeszcze masz czas borobi się 5-7 dpo. I będziesz miała pewność czy owu była. 8 mm to jeszcze nie tragedia, ja przy staraniach miałam 8-9mm i lekarka mówiła że źle nie jest ale pasowałoby więcej. Dlateg też luteinę brałam. Dobrze, że te posiewy na NFZ Ci zrobili.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wiem że ostatnia stymulacja i monitoring po niej to już była wiadomo że @przyjdzie skoro endo zmalał po zastrzyku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka juz mi sie nie chce latac na te badania. Zdaje sie na los. Jak to czasami pisza -jedynym niepidwazalnym dowodem na wystąpienie owulacji jest ciaza. Po hsg niezaleznie od wyniku idziemy na badanie nasienia i od razu na wizyte w klinice. Zobaczymy co tam powiedza. Jak teraz się zapisze to jeszcze przed wakacjami zdazymy.

• water Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dupa. Boli mnie w pachwinach. Biustonosze nie ogarniaja tematu, a w talii jakbym założyła koło ratunkowe.

A jeszcze wczoraj zaczęłam się martwić co powiem w pracy. A teraz pukam sie w głowę. Dzisiaj już poznaje, że za 7dni termin @ A jeśli owu faktycznie była wcześniej to jeszcze szybciej.

Kat To będziesz mieć fajnie :) może jeszcze w lipcu wybierzemy się na babia górę

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi kochana gdzie jestes? Szykujesz sie do in vitro? Sorki ze sie wtracam. Bardzo mnie ciekawi ile to kosztuje w stolicy, nie napisakabys mi chociaz na priva?

• pap86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza chyba na stronach www klinik jest wsjo napisane. Iza a czy Wy tak naprawde chcecie ale tak chcecie oboje tego drugiego dziecka?nie jest to dla ciebie pewnego rodzaju ucieczka od codziennej pracy? Przeciez wiesz,ze tesciowa cie zajedzie na smierc gadaniem. Leczenie meza nie przynosi skutku zeby isc na inseminacje?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap niby jest napisane ale jest kilka opcji i to zalezy od wielu czynnikow. Moze to byc 8 tys. albo 12tys. Corka bardzo chce siostre, mąż chce drugiego dziecka a ja prawde mówiąc sama juz nie wiem szczegolnie ze corka taka duza i ja mam coraz wiecej luzu. No i jak przypomne sobie pierwsza ciaze to az mna wzdryga, zero radosci tylko hustawka stresu zafundowana przez domownikow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap moj mąż nie wykupil tych zastrzykow ovitrelle. Tak zdecydowalismy. Lekarze mówią ze szkoda czasu na inseminacje. Ja najpierw chce sprawdzic droznosc jajowodow i bedziemy decydowac.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja kupuje fertility men firmy wellman przez internet i nie wychodzi az tak drogo. Zobacz sklad na necie i poszukaj w Polsce, moze jest cos podobnego. U nas morfologia poszla z 1 na 3% juz.

A ja biore lutke w tym cyklu, mam zapas, co mi tam :P Jedno <3 tylko bylo co prawda, ale sie wstrzelilismy kilka godzin przed owu. Przypadkiem haha
    Moze wywalcze jeszcze jako takie endo, bo owu byla 9-10dc.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek @ tylko czekam aż przyjdzie, nie biorę żadnych zleceń koniec... Za dużo dziś już mi krew poszła z nosa i znowu mam zimne stopy zastanawiam się czy polopiryne mam sobie wziąść chociaż pół. Może mnie rozgrzeje.

Winko
    Dziewczyny szukam polwytrawnego lub polslodkiego dobrego wina w granicach na nasze do 30zl. Mam białe swoje ulubione dostępne tylko w Auchan a wiecie jak ja nakupuje jakiś Gowin napoje się łyk i wyleke to szkoda kasy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat mąż z suplementow bierze fertilman plus. Tylko na te zastrzyki na podniesienie tesgosteronu sie nie zdecydowalismy. Ten fertilman w gemini kosztuje chyba 140zl, w normalnych aptekach 200-230zl az farmaceutką szczeki opadają jak pytam o to. A bierze juz 3 miesiac, jak ja bede miala hsg to beda juz 3 pelne miesiace kuracji wiec zaraz po sprawdzimy. Wczesniej z braku czasu nie robil badan. Ale co, chlopina przemeczony, zestresowany, niedospany, kawa za kawą, dobrze ze nie pali i sam mowi ze czuje ze dobrze nie jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam czerwone Withosha, nie wiem jak to sie pisze ale to chyba slodkie, jest super.

• Myychaa Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Chętnie dołączę do Waszego wątku!
    Jestem mamą rocznego Malucha i rozpoczęliśmy już z mężem starania o drugie dziecko. Patrząc jednak na mój wykres, chyba tylko potwierdzicie, że muszę go już spisać na straty?
    P.S. karmię piersią, próbuję odstawić ale to nie takie proste. To mój czwarty cykl po porodzie.
    A jak u Was? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myychaa wg mnie owulacji jeszcze nie bylo

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo co się ruszam tak bola mnie plecy, pupa, mam problem usiąść. Starosc wychodzi ze mnie.

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, Myychaa! Ja też ciągle karmię piersią i strasznie mi to miesza w cyklach. Frustrująca sprawa, zwłaszcza, że przed ciążą miałam bardzo regularne cykle. Będziemy się wspierać :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sie poklocilam z mezem wiec moze mnie cmoknac z serduszkowaniem a do tego polamalo mnie (jakies przeziebienie, glowa boli,kosci bola..) wrrrr

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, i druga polamana.

‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ