X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znowu cyrk jakis. 9dc, siknelam na owu testa i bach! Krecha ciemniejsza od kontrolnej. Czyli bedzie krotki cykl. A nic nie boli tym razem. Cudow nie bedzie, sluz slaby. Przynajmniej zbalamucilam meza dzisiaj ;) Chcialam odswiezyc material na owu za 3 dni a tu niespodzianka i to dzisiaj. Stres z glowy haha

water lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie nie pomylilam i mialam owu normalnie, ten cykl w koncu zwykly 30 dniowy. Tylko od razu po owu cycki bola.

Ale zmarzlam, bylam na pikniku "sluzbowo"-obsluga kiermaszu przedszkolnego. Tesciowa chciala zostac jeszcze zostac na koncert ale dalismy wybor-albo wraca z nami albo zostaje i radzi sobie z powrotem sama. Wkurza mnie jej podejscie - macie kupic samochód lepszy niz ma sasiad, znajomy, brat meza i zaczela wypytywac jaki i za ile, a ja szybko odpalilam ze się zobaczy, jak cos znajdziemy to bedziemy myslec czy nas stac, mąż cos zaczal gadac a ja go lup w plecy przez siedzenie. Niech tesciowa sie nie miesza. Tyle lat jezdzi gratami a teraz chce zebysmy nowke z salonu kupili zeby nie byc gorszym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, cala jestem pogryziona. Cos lazi i mnie gryzie i to w nocy a ja sie ciagle drapie. Pogryzione mam pod kolamami, uda, brzuch, nawet w srodku w pepku i na szwie po cc. Swedzi jsk cholera.

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, sprawdź lepiej czy to nie pluskwy. Można przywieźć to cholerstwo nawet w nowych meblach z salonu :/

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj nawet byłam dobrej myśli, ale dzisiaj totalny dołek. Śluz zniknął kompletnie, a temperatura uparcie nie rośnie. Młody całą noc wisiał na piersi, pewnie znowu figę będę miała a nie owulację :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana ja to bym Ci proponowala isc po prostu na monitoring dp gina sprawdzic czy juz masz owulacje :) bo moze masz.
    U mnie w tym tygodniu chyba zaczynaja sie dni plodne ale apke wyrzucilam i dobrse mi z tym :p hehehe

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, działam tak czy inaczej, więc na razie monitoring nic mi nie wniesie ;) Frustruję się tymi nieprzewidywalnymi cyklami, ale póki tak dużo karmię jest to raczej normalne ze wszystkiego, co czytam, więc głębsze badania zacznę jeżeli się nie unormują jak odstawię Adasia. Mam nadzieję, że do jesieni mi się uda, ale nie mam pojęcia jakim cudem, ten mój ssak jest bardzo zdeterminowany :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Iza, sprawdź lepiej czy to nie pluskwy. Można przywieźć to cholerstwo nawet w nowych meblach z salonu :/

A gdzie tego szukac i jak to wyglada? Moj mąż nie jest pogryziony.

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie miałam, Bogu dzięki, ale kilkoro znajomych z tym walczyło. Kojarzę, że trzeba zajrzeć do materaca i najlepiej poświecić latarką, bo podobno nie lubią światła i generalnie wyłażą tylko w nocy. Z tego, co mi opowiadali znajomi maję te paskudztwa swoje preferencje i rzeczywiście nie wszystkich gryzą. W necie powinnaś znaleźć lepsze rady z pierwszej ręki.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a probiwala ktoras soku z granatu? Pisza ze ma dobre wlasciwosci na PMS i menopauze, wogole na prace jsjnikow bo zawiera fitoestrogeny. Kiedys pilam 50ml dziennie do polowy cyklu i owulacje mialam tak ok 16dc, troche mi cykl regulowal. Narazie loxostaje przy tym co biore ale pozniej jeszcze sprobuje tego soku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krok do przodu - zapisalam sie na sono hsg za 3 tyg. Teraz musze zrobic posiew, najlepiej w tym lub przyszlym tygodniu.

kehlana_miyu, Kat83 lubią tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza zrob posiew jak nakszybciej bo bedzoesz czekac przeciez na wyniki!

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2023, 11:49

Iza34, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ile kosztuje taki posiew? I czy lepiej isc prywatnie czy zrobia na nfz? Jak jest lepiej? Wstalam rano, urwalam truskawek na dzemy i kompoty, później zajelam się obiadem na jutro i dzien zleciał. Musze jutro się zapisać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak co cykl mam nadzieje ze sie udalo i pojedziemy we 4 na wakacje.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza posiew to chyba nie jakas wielka kasa ale pewnie za wizyte ze 150 :P a na nfz jak masz mozliwosc isc na wizyte to idz!

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, za wizyte ze 150zl, posiew platny, hsg platne. Jutro bede w miescie gdzie podobno gin na nfz "od ręki", musze podejsc i spytac bo nigdy nie bylam, obawiam sie ze trafię na jakiegos konowala.

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj po raz pierwszy pozytywny test owulacyjny <3 Może jednak coś będzie z tego cyklu. Najlepsze, że usypiałam dzisiaj synka tak długo, że mąż mi zasnął w międzyczasie i musiałam go budzić na seksy :D

jangwa_maua lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, pms mi sie włączył. Coś wczesnie. Juz mam nerwa bo dziecko nie chce sie myc i na męża bo tak to trzyma moja strone a jak przychodzi do mycia zębów to na mnie wyskakuje ze zmuszam dziecko. I mielismy jutro jechac "zwiedzac" komisy i mu powiedzialam ze nie jade, niech sobie sam kupuje bo pewnie duzym i tak jezdzic nie bede bo on chce duzy i dalej bede sie tluc moja stara skoda. Do bani to wszystko. Jeszcze tesc z nami ma jechac i on tez mnie dzis niezle wku... Zachlanni tesciowie ciagle im malo kasy, na pyski popadaja ale zeby skasować czesc truskawek które niewiele dochodu przynosza to nie bo liczy sie tylko kasa. Boziu, ja chce byc w ciąży to przyszly rok niech sami zapie... tylko męża mi szkoda bo robi za free.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mąż mi namieszal bo uwaza ze po co mi hsg i te koszty jak rozwazamy in vitro. Wogole on uwaza ze u niego jest kompletna d... No bo spytalam co bedziemy dalej robic jak okaze sie ze jajowody są drożne.bo jakbeda nie drozne to zostaje in vitro albo nic.

‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ